amigdas.com

Câți șerpi trăiesc în captivitate și în sălbăticie

speranţa de viațăȘerpi sunt cele mai neobișnuite creaturi de pe planetă. Chiar și cu absența completă a membrelor, ele pot inspira teama față de orice persoană, deoarece arma principală a reptilelor este otrava. Desigur, nu toate soiurile de șerpi sunt otrăvitoare, dar la prima vedere este aproape imposibil să le distingem, în special pentru cei fără experiență. Potrivit statisticilor, mai mult de jumătate din locuitorii planetei sunt atenți la aceste animale și numai 1/5 din cei curajoși declară că nu se tem de șerpi.

Timp de mulți ani, omenirea și-a însușit aceste reptile capacitate neobisnuita de a descrie în legende și povești de ființe vorbire-șarpe, capabile să lovească o persoană dintr-o privire lor. Toate acestea au dus la faptul că astăzi șerpii iubesc doar real îndrăgostiți cu sânge rece, dar chiar și ele sunt atenți la dinții ascuțiți și la o aderență moartă.

descriere

Este destul de ușor să distingi un șarpe de alte animale. Numai aceste reptile nu au picioare deloc, dar sunt vizibile în mod clar numai la contactul apropiat. Este aproape imposibil să te uiți la un șarpe într-un mediu natural. Toți sunt mascașii pricepuți, capabili să se culce cu ore fără mișcare în anticiparea pradă. Mulți pot lua un șarpe pentru o șopârlă obișnuită, deoarece dintr-o distanță seamănă chiar cu o manieră călătorie.

Este interesant faptul ca dintii sunt necesari pentru serpi exclusiv pentru a stropi in extractia de otravi, aderenta puternica si impingerea mai departe in esofag. Extragerea acestor reptile nu mestecă deloc, înghițind totul, astfel că dinții șerpi sunt foarte ascuțiți, subțiri și curbați înapoi.

Trupul lui Jakobson în șerpiVânătorii de șerpi pot fi în momente diferite ale zilei, în care sunt foarte ajutați de organul de simț al lui Jacobson. Mulțumită lui, cu sânge rece dă o inconfundabilitate unde victimă. Limbajul lor este în mod constant în mișcare, ca și în cazul în care simte zona din jurul și care trece informații la cer, în cazul în care sunt găuri caracteristice - organul Jacobson, producând o analiză chimică suplimentară.

Auzirea acestor reptile nu este deloc, iar viziunea este foarte slabă, dar au reușit să trăiască pe Pământ timp de mulți ani neschimbate. Cum? Unele specii comune au un localizator termic suplimentar, capabil să prindă căldura victimei la o distanță mare. Acest lucru permite prădătorilor să vâneze fără contact vizual.

Câți șerpi trăiesc

În captivitate, sunt luați în considerare reptilele fără picioare centenari, Întrucât toate condițiile necesare sunt create artificial pentru ei. În medie, în sălbăticie, șerpi trăiesc aproximativ 40 de ani, dar totul depinde de tipul lor. Mulți supraviețuiesc unei vârste mai avansate. Potrivit diferitelor legende din râurile din Amazon, anaconda a trăit mai mult de 100 de ani, dar această informație nu a fost încă confirmată.

Pentru a trăi în captivitate, reptilele sunt capabile atât în ​​terariile spațioase din grădinile zoologice, cât și în casă. Dacă aveți în mod corespunzător grijă de șarpele în cameră, atunci acesta poate trăi timp de mai multe decenii, dar cât de mult este măsurat față de proprietar, depinde numai de comportamentul său. Absolut toți reprezentanții speciilor sunt Predators prin natura lor, și este imposibil să le îmblânzim. Toți sunt foarte periculoși și, dacă sunt înșelați în orice moment, își pot mușca propriul stăpân cu o reacție fulgeră.

Primul șarpe

Dacă o persoană are o dorință de a avea un astfel de ucigaș ucigaș în propria sa casă, atunci experții reptilieni experimentați sfătuiesc să aleagă un șarpe de porumb. Acest șarpe nu este capricios în îngrijire și este ideal pentru rolul primului animal cu sânge rece.

Este important să înțelegem că este necesară hrănirea reptilei cu ființe vii. Pentru o dieta cu drepturi depline nu se potrivește carne, cârnați și alte alimente din masă. În funcție de tipul și preferințele, șerpi hrăniți:

  • Ce șerpi mănâncăpăsări;
  • rozătoare;
  • melci;
  • broaște și așa mai departe.

Terrarium pentru un șarpe

Particularitățile reședinței unei reptile depind de specia sa, dar există și reguli generale. Terariul în sine poate fi făcut din plastic sau din sticlă, principala fiind faptul că are ventilație, dar nu oferă animalului posibilitatea de a părăsi singur teritoriul desemnat. Dimensiunile locuinței șarpele depind de animalul însuși. Într-un terariu prea mare, reptilele vor simți incomod, deoarece în natură își petrec cea mai mare parte a vieții lor în ambuscadă.

Regula generală pentru existența unui șarpe este prezența unui gradient de temperatură în terariu, astfel încât animalul să poată alege un mediu confortabil pentru el însuși la un moment dat. De asemenea, este important să aveți o piscină în care toți cei cu sânge rece să se poată adapta complet. În terariu, trebuie să construiți un adăpost, să oferiți încălzire și să ridicați solul.

Că șarpele ar putea trăi cât mai mult de ani de zile la proprietar, oamenii experimentați se sfătuiesc să crească și să hrănească. Acest lucru va preveni posibilele boli ale reptilelor, obținute din cauza alimentelor contaminate.

Reguli importante

Deoarece serpii nu sunt caini de interior si pussies atunci cand sunt tinute strict este interzis:

  • măsuri de precauțieLuați o reptilă în mâini după ce ați mâncat câteva zile;
  • ia șarpele în brațe după ce mâncarea era în mâinile lui;
  • să atingă animalul în timpul molării;
  • să se scalde;
  • a aduce la alte animale de companie;
  • aduceți-vă în față.

Dacă, prin neglijență, șarpele încă mușcă o persoană, este imposibil să-l forțeze departe de partea muscată a corpului prin forță, aceasta doar o va provoca agresiunii. O persoană va trebui să aștepte până când reptila însăși își deschide gura și eliberează "prada".

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
» » Câți șerpi trăiesc în captivitate și în sălbăticie
© 2021 amigdas.com