amigdas.com

Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicare

Producția de canaleIndustria de construcții astăzi nu poate face fără un astfel de produs ca un canal. Aceste mărfuri sunt fabricate din oțel cu formă U. Acest tip de secțiune se deosebește de o varietate de alte structuri metalice. Produsul finit poate avea o grosime de 0,4-1,5 cm, cu o înălțime a peretelui de 5 până la 40 cm.

Tehnologia de producere a acestor structuri metalice din metale neferoase este aceea de a prelucra materialul prin extrudare și presare. Barele de canal din oțel sunt fabricate prin laminarea unui produs pe o mașină de înaltă calitate. Industria construcțiilor găsește aplicații pentru toate soiurile acestui material.

Fabricarea canalelor de oțel

Dacă vorbim în limbaj simplu, canalul este un dispozitiv, Este necesar pentru stabilirea înaltă a construcțiilor. Distribuie întreaga sarcină axială pe suprafața structurii. Astfel, în condiții de încovoiere, este asigurată rezistența ridicată și rigiditatea structurilor metalice.

Canale de oțelDar, spre deosebire de o rază convențională, canalele au o secțiune transversală în formă de U specială. Tehnologia de producție este redusă la metoda de laminare a oțelului prin metoda fierbinte în combinație cu metoda de deformare la rece. În plus față de oțel, metalele neferoase sunt utilizate pentru fabricarea acestui articol. Și cel mai adesea aluminiu este folosit ca un metal neferos.

Conform cerințelor GOST, canalul de oțel (8240-97) este fabricat sub formă de oțel laminat de înaltă calitate din oțel 3pc / cn5 și laminat de asemenea din aliaje 09g2s. Prin forma sa de produse sunt împărțite în două tipuri:

 • Bias. Produsul a primit numele pentru plasarea sub pantă a fețelor interne.
 • Paralel. Acest canal este produs cu fețe paralele între ele.

Secțiunea de oțel cu secțiune transversală în formă de U, obținută prin laminarea la cald, este una dintre soiurile acestui produs. Obiectul arată ca două rafturi, amplasate paralel unul cu altul și având un perete de legătură.

Aceste produse sunt produse în trei soiuri:

 • Cu lungimea măsurată.
 • Cu o lungime mai mare.
 • Cu o lungime multiplă dimensională.

Echipamentele moderne permit lansarea canalelor de dimensiuni nestandardizate ținând cont de cerințele clientului. În acest caz, panta fețelor interioare nu trebuie să depășească 10%. Elementul de laminare la cald nu își pierde cererea printre ramurile industriei ușoare și grele.

Soiuri de canal laminat la cald

Canal rulat la caldOpțiunile de lansare a acestui produs oferă astăzi posibilitatea aplicării sale în industria automobilelor și construcțiilor de automobile. Cu ajutorul mașinilor de îndoire, industria modernă produce canale îndoite:

 • Oțel slab aliat.
 • Din oțel carbon.

Această metodă de producție utilizează metoda de laminare la rece și la cald. La rândul său, această producție implică producerea de produse egale și inegale. Această metodă este considerată specială și se folosește numai pentru fabricarea de produse capabile să reziste la încărcări mari îndoite.

Producerea unui produs din oțel slab aliat este necesară pentru zonele de construcție unde este necesară utilizarea materialelor cu rezistență ridicată la sarcini dinamice și rezistență la fluctuațiile de temperatură ridicată.

Există cinci clasificări ale acestui produs, care sunt marcate cu litera corespunzătoare:

 • Serii speciale ©.
 • Produsele cu o anumită pantă a fețelor interne ale rafturilor (Y).
 • Produse economice cu laturi laterale de rafturi (E).
 • Produse ușoare care au fețe paralele cu rafturi (L).
 • Produse cu fețe paralele (P).

aplicații

Unde se utilizează canaleleÎn industria construcțiilor, acest produs și-a găsit aplicația largă. Cu ajutorul lor se ridică nu numai case cu mai multe etaje pentru scopuri rezidențiale, ci și întreprinderi industriale, case de țară mici. Aceste bunuri sunt, de asemenea, solicitate în construcția de poduri și garduri, garduri, ferme și alte structuri din metal.

Suprafața de utilizare a canalului curbat se reduce la ridicarea carcaselor în repararea sau construcția de case. Printre avantajele acestui produs sunt:

 • ușurința utilizării;
 • durabilitate;
 • eficiență;
 • versatilitate.

Zona de construcție presupune utilizarea acestui produs, împreună cu structurile din beton. Acest profil metalic permite asamblarea ansamblului fără utilizarea unei îmbinări sudate. În acest scop, industria produce produse perforate. Astfel de produse fac posibilă excluderea utilizării echipamentelor de sudură, mai ales atunci când acest lucru nu este posibil.

Curbate curbateCanal perforat își găsește aplicația atunci când fixează electrozii. Foarte popular este aplicarea și transportul ușor. Pentru producția sa, oțelul este utilizat cu ajutorul unui strat de polimer sau a unui pulverizator de zinc, obținut prin metoda pulberii.

Pentru a conferi conductei o rezistență ridicată la uzură, este posibil să se utilizeze un canal ca un cadru pentru conductele mai puțin rezistente. Produsele din aluminiu sunt utilizate în structuri ușoare, cum ar fi pereți despărțitori de birouri, rafturi, vitrine.

Producția de canale
Canale galvanizateCanale de profilProducția de canaleCanalul laminat la receAplicarea canalelor îndoite
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Are canal îndoit și varietatea saAre canal îndoit și varietatea sa
Corpuri perforate metalice pentru structuri din lemnCorpuri perforate metalice pentru structuri din lemn
Greutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționareGreutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționare
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
Caracteristici de oțel laminat la caldCaracteristici de oțel laminat la cald
Standardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la caldStandardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la cald
Colțar oțel inegal: sortiment și gostyColțar oțel inegal: sortiment și gosty
Grinzi metalice de tip I: marcaj gostGrinzi metalice de tip I: marcaj gost
Caracteristicile și decodificarea oțelului 09g2c în conformitate cu GOSTCaracteristicile și decodificarea oțelului 09g2c în conformitate cu GOST
» » Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
© 2021 amigdas.com