amigdas.com

Incubarea ouălor de pui la domiciliu

Incubarea ouălor de puiÎnainte de multe fermieri de păsări de curte începători, problema incubării ouălor la domiciliu este acută. Ei nu au suficientă experiență, așa că fac atât de multe greșeli. Din acest motiv, eclozarea găinilor este foarte scăzută.

Pentru a obține rezultate bune, fiecare crescător de păsări ar trebui să știe nu numai despre condițiile de incubație, ci și să respecte regimurile de incubare a ouălor de pui, care variază de la o perioadă la alta.

Acest articol vă va spune cum să stocați în mod adecvat materialul de reproducere pentru incubație, ce condiții ar trebui să fie create în incubator și cât de multe zile puii apar acasă.

Selectarea materialului pentru incubație la domiciliu

Selectarea materialului pentru incubațieSuccesul incubării ouălor de pui depinde de modul în care crescătorul de păsări selectează materialul de reproducere. Prin urmare, în acest moment trebuie acordată o atenție deosebită.

La selectarea ouălor pentru un incubator, trebuie luați în considerare următorii parametri:

 • Calitatea găinilor din care au fost obținute ouăle. Materialul tribal trebuie luat de la păsări care se disting prin sănătate și productivitate. Aceste caracteristici sunt aproape întotdeauna moștenite.
 • Nu puteți selecta ouă pentru incubație care cântăresc mai puțin de 52 g. Optimal este considerat un material de reproducere cântărind de la 56 la 63 g. Nu luați ouă prea mari. Faptul este că fiecare gram suplimentar de greutate crește timpul de maturare al puiului cu 40 de minute. Aceasta este, în cazul în care un incubator de încărcare ouă de dimensiuni diferite, cu răspândire în greutate de la 53 la 70g, atunci este posibil ca din cauza diferitelor perioade de maturare de o mare parte a puilor mor și să nu se nască.
 • Selectând ouăle pentru incubator este necesar să țineți cont de vârsta păsării care le-a scăpat. Vârsta cea mai sigură este de la 1,5 la 2 ani.
 • Ouăle obținute de la puii de găină nu ar trebui să fie așezate în incubator, care a primit diferite preparate pentru a crește producția de ouă. Este mai bine să luați ouă de la păsări care se hrănesc cu alimente naturale.
 • Forma ouălor trebuie să fie corectă, cu capete pronunțate și ascuțite. Între ultimul nu ar trebui să existe o tranziție evidentă. Cochiliul trebuie să fie plat, fără găuri și ieșiri.

Și acum un pic de ce în incubator nu ar trebui să se stabilească ouă mari:

 • Un astfel de material pedigree este prea subțire.
 • Cu cat oul este mai mare, cu atat sunt mai putine sansele unei cresteri succesive a puii.
 • Când se încarcă incubatorul cu ouă mari, este puțin spațiu liber între ele. Aceasta duce la o încălcare a ventilației, care are și un efect negativ asupra eclozării.

Înainte de colectarea ouălor din cuiburi, trebuie să vă spălați bine mâinile. Luați-le în mână cu degetele la capetele opuse.

Selectați cel mai bun material tribal, demolat înainte de 18 ore. Se crede că toate ouăle sunt demolate după acest timp, sunt mai puțin deduse.

De asemenea, ar trebui să monitorizați curățenia cochiliei. Murdăria de pe ea poate interfera cu accesul aerului în materialul pedigree sau chiar poate coroda carapacea.

Pentru fermierii de păsări de curte începători, sarcina de selectare a ouălor pentru incubație poate fi mult facilitată de o tabelă specială de parametri ai materialului de incubație. Acesta poate fi găsit pe Internet.

Verificarea finală a materialului pedigree înainte de încărcarea în incubator

Selectarea materialului de incubațieInspecția vizuală în timpul selecției materialului de incubație pentru incubare nu este suficientă pentru a fi sigur de calitatea sa. Materialul tribal după recoltare trebuie inspectat în mod necesar pe un ovoscop. Acesta este un dispozitiv care poate fi fabricat cu ușurință manual. Pentru aceasta trebuie să luați o cutie de carton obișnuită. În capacul său, deschideri tăiate de această dimensiune, astfel încât materialul de incubație să poată fi plasat în el, dar nu ar trebui să eșueze în același timp. În interiorul cutiei, trebuie să puneți o lampă incandescentă normală nu mai mult de 60 de wați. Utilizați dispozitivul pentru a inspecta mai bine materialul de reproducere în întuneric.

Când utilizați acest dispozitiv, trebuie să acordați atenție următoarelor aspecte:

 • Prezența defectelor ascunse sau a micro-crăpăturilor în cochilie. Dacă sunt, atunci materialul de reproducere este aruncat.
 • Camera de aer trebuie să se afle la capătul gros al materialului. Grosimea sa nu trebuie să depășească 4 mm. Dacă este mai mult, înseamnă că oul nu este proaspăt și nu este potrivit pentru incubație.
 • Gâtul gălbuie trebuie să fie situat exact în centru. Fermierul trebuie să întoarcă oul de mai multe ori pentru a se asigura că gălbenușul are o mobilitate redusă. Materialul tribal cu un gălbenuș foarte mobil este aruncat.
 • Nu trebuie să existe pete întunecate și incluziuni pe suprafață și în interiorul materialului pedigree.

Depozitarea și dezinfectarea materialului pedigree

Depozitarea materialului pedigreePână în prezent, în rândul fermierilor de păsări nu există un consens cu privire la modul în care trebuie să se păstreze în mod adecvat materialul de reproducere.

Unii experți spun că, după câteva zile de depozitare, devine inutilizabil, în timp ce alții spun că la o temperatură selectată în mod corespunzător pot fi ușor depozitați timp de o săptămână și jumătate.

Pe baza acestor informații, putem concluziona că se poate lua în considerare perioada optimă de depozitare de 5-6 zile. apoi, procentul de hatchability puii va fi redus semnificativ.

În cazul în care materialul de reproducere va fi păstrat timp de cel mult 3 zile, acesta poate fi păstrat la temperatura până la 18 ° С. Dacă depozitarea este mai lungă, temperatura trebuie scăzută la 12 ° C.

Umiditatea aerului în ambele cazuri nu trebuie să depășească 80%. Dacă este mai mică, atunci ouăle vor pierde în greutate.

 • La o umiditate de 80%, materialul de incubație va deveni mai ușor cu 0,8%.
 • La o umiditate de 60%, pierderea va fi de 2,5%.

Cu depozitarea prelungită a materialului pedigree, este necesar să se întoarcă nu o dată pe zi.

Toate ouăle selectate pentru incubare trebuie depozitate într-o zonă bine ventilată. Faptul este că învelișul este capabil să absoarbă diferite urme de elemente din aer. Prin urmare, mai curat este, cu atât mai bine.

Din nou, ajutorul pentru stocarea adecvată a materialului unui crescător de păsări de curte va fi furnizat printr-un tabel care arată deducerea puiilor de la termenul de valabilitate al materialului de incubație. Și el poate fi găsit pe Internet.

dezinfectare

Dezinfectarea materialului pedigreeIncubarea ouălor de pui la domiciliu Este puțin probabil să aveți succes dacă plasați materialul de reproducere murdar în incubator. Aceasta înseamnă că trebuie dezinfectată. puritate - principala condiție pentru creșterea reușită a puilor.

Pentru dezinfecție este mai bine să se utilizeze o soluție slabă de permanganat de potasiu sau o soluție de peroxid de hidrogen de 1,5%.

Nu aveți nevoie să faceți baie în aceste soluții. Ei trebuie să umezească o cârpă moale, care apoi ștergeți coajă.

Unii fermieri cu experiență folosesc înălbitor pentru curățarea cochiliei. Trebuie să fie concentrație de 25%. Aproximativ 20 g din această pulbere se adaugă la 1 litru de apă, apoi fiecare ou este umplut cu o baie în această soluție, care durează 3-4 minute.

Această procedură trebuie efectuată cel mai devreme cu 2 ore înainte de instalarea materialului pedigree în incubator.

Alegerea și pregătirea incubatorului

Pregătirea incubatoruluiCrescătorii experimentați de păsări recomandă începătorilor să nu încerce să facă incubatorul singuri, ci să cumpere o soluție gata făcută într-un magazin specializat.

Trebuie reținut faptul că aceste dispozitive diferă în funcție de preț și funcție. Prin urmare, înainte de a face un marcaj, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile de pe dispozitiv și să efectuați mai multe lansări de încercări.

Atunci când alegeți un incubator, trebuie să luați în considerare următorii parametri:

 • Capacitatea dispozitivului.
 • Capacitatea de a inversa automat tăvile.
 • Prezența sau absența controlului automat al temperaturii și umidității.
 • Materiale pentru locuințe.
 • Calitatea și nivelul izolației.
 • Abilitatea incubatorului de a lucra din puterea de rezervă.

Înainte de a pune materialul pedigree, toate elementele incubatorului trebuie spălate și dezinfectate temeinic.

Dispozitivul este cel mai bine instalat într-o încăpere fără curenți, dar este bine ventilat. Nu o puneți lângă ferestre și uși.

Incubatorul trebuie să fie întotdeauna așezat pe o bază fermă și stabilă. Cu roțile de reglare de pe picioare, trebuie să o ajustați la nivel.

După prima pornire, dispozitivul trebuie să funcționeze timp de cel puțin 24 de ore în modul de testare. Numai după aceea poate fi utilizat pentru incubarea ouălor de pui. Chiar înainte ca acestea să fie plasate în interiorul dispozitivului, trebuie să vă amintiți să setați parametrii necesari pentru microclimat.

Înainte de a fi așezat, materialul de incubație trebuie menținut o perioadă de timp într-o încăpere cu o temperatură a aerului de 19-22 ° C.

Înainte de a vă îmbarca ouăle, va fi superfluu să vă familiarizați cu tabelul de temperatură. Acesta prezintă parametrii de temperatură ai incubatorului pentru fiecare perioadă de incubație a ouălor. Puteți găsi masa pe Internet.

Perioadele de incubație

Alegerea incubatoruluiPrimul lucru pe care pasatoarea trebuie sa il cunoasca este exact ziua in care ar trebui sa se astepte aparitia puiilor. După ce proklyutsya, acestea ar trebui să fie imediat mutate la broiler.

Timpul mediu de incubare a ouălor nu depășește 22 de zile de la momentul ouatului. Dacă temperatura din incubator este mai mică decât norma cu 1-2 grade, timpul de reproducere a puilor va crește pentru câteva zile. Ce temperatură ar trebui să fie în incubator la fiecare dintre perioade va fi descrisă mai jos.

Dacă puii nu au apărut în a 25-a zi, atunci nu are rost să așteptăm apariția lor.

Înainte de a pune ouă în incubator, pe cochilia lor de pe laturile opuse, trebuie să faceți o notă sub formă de zgomot și o cruce. Aceste mărci vă ajută să stabiliți ce parte să rotiți tăvile.

Incubarea ouălor la domiciliu poate fi împărțită în 4 perioade principale:

 1. Incubarea ouălor de pui în primele 6 zile. În această perioadă, umiditatea din interiorul dispozitivului nu trebuie să depășească 70 și să scadă sub 60%. Temperatura din incubator pentru ouăle de pui trebuie setată la 38 ° C. Materialul pedigree ar trebui rotit la fiecare 3-4 ore. Pentru a scăpa de această muncă de rutină pot dispozitive cu lovitură automată pentru timer. În a patra zi temperatura trebuie stabilită la 37,5 ° C, iar umiditatea trebuie redusă la 55%.
 2. Această perioadă de incubare a ouălor de pui durează între 7 și 11 zile. Pentru această perioadă, umiditatea din interiorul incubatorului este redusă la 40%, iar temperatura rămâne la 37,5 ° C.
 3. A treia perioadă de incubare a ouălor la domiciliu durează de la a 12-a până la a 20-a zi. Regimul de temperatură este setat la 37,3 ° C, dar umiditatea, dimpotrivă, crește la 80%. Aproximativ în ziua 15, puteți verifica corectitudinea dezvoltării ouălor pe ovoscop. Pentru a crește rapid umiditatea la nivelul dorit, puteți umezi coaja materialului pedigree cu apă. Timp de 18 zile, ventilați la nivelul maxim. În plus, de 2 ori pe zi are nevoie incubatorul aerisi. Pentru aceasta, deschideți ușile timp de 10 minute.
 4. Această perioadă de incubare a ouălor se caracterizează prin incubarea și apariția găinilor. Nu luați primele găini care au apărut. Trebuie să aibă timp să se usuce. Din acest motiv puii luați din incubator toate odată.

Dacă ferma de păsări nu a făcut greșeli, atunci toate găinile se vor naște o zi. Aceasta completează incubarea ouălor de pui.

Cele mai frecvente erori în incubarea ouălor

Greșeli frecvente în incubarea ouălorDupă cum puteți vedea, Incubarea ouălor nu este un proces ușor. Nu este surprinzător faptul că începătorii de păsări de curte fac multe greșeli. Cu toate acestea, uneori sunt crescuți și experimentați.

Cele mai frecvente sunt următoarele erori de incubație ale ouălor:

 • Pasagerul nu cunoaște funcționalitatea completă a dispozitivului.
 • Novicele stochează incorect materialul de reproducere.
 • Materialul de incubație nu este plasat corect în incubator.
 • În fiecare perioadă de reproducere puii nu se conformează condițiilor de temperatură și umiditate.
 • Incorectă instalare a incubatorului.
 • Novice uită să transforme ouăle.

Pentru incubarea cu succes a ouălor la domiciliu, este suficient să nu se comită erorile descrise mai sus.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se multiplică păsările: perioada de fertilizare și împerechereCum se multiplică păsările: perioada de fertilizare și împerechere
Ce trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouăCe trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouă
Incubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubatorIncubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubator
Câte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să steaCâte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să stea
Incubarea ouălor de rață la domiciliuIncubarea ouălor de rață la domiciliu
Incubator pentru prepelițe cu mâinile propriiIncubator pentru prepelițe cu mâinile proprii
Modul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesuluiModul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesului
Incubarea ouălor de gâscă acasăIncubarea ouălor de gâscă acasă
Incubarea ouălor de curcan la domiciliuIncubarea ouălor de curcan la domiciliu
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
» » Incubarea ouălor de pui la domiciliu
© 2021 amigdas.com