amigdas.com

Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5

Greutatea colțului, masăColțurile calitative ocupă una dintre pozițiile de lider în domeniul laminării metalelor. Diferite tipuri de oțel carbon și oțel slab aliat pot fi utilizate pentru producție. Toate colțurile de oțel sunt împărțite în funcție de tipul secțiunii în condiții inegale și echilaterale. Profesioniștii din domeniul construcțiilor și al producției trebuie adesea să aibă o masă cu greutatea colțurilor. Acesta este modul în care puteți economisi timp pentru a face tot felul de calcule.

Caracteristici și principiul producției

Până în prezent, colțul din oțel cu unghi egal este fabricat în conformitate cu normele legale, care sunt prescrise în documentația GOST 8509-93. Pentru producția în masă a acestei categorii de fier laminat se utilizează bilete universale de formă pătrată, care în cele din urmă dobândesc contururile dorite cu rafturi egale. Dintre specialisti, aceste detalii difera in functie de indicatorii de acuratete (numarul de abateri de la norma stabilita). Din acest motiv, există două clasificări comune ale unui colț:

 1. Produse de precizie obișnuită - marcate cu litera "B".
 2. Detalii de înaltă precizie - este desemnat drept "A".

Greutatea colțului 50x50x5

În cazul construcțiilor industriale, cele mai des utilizate sunt produsele de precizie obișnuită. Dar dacă colțul este implicat în fabricarea structurilor metalice critice care vor fi supuse în mod sistematic încărcăturilor grele, atunci este mai bine să folosiți piese de mare precizie. Acest lucru se datorează faptului că astfel de produse sunt caracterizate de indicatori de rezistență mai mari.

În ceea ce privește unghiurile clasei "B", pentru ele există deviații permise de la normele stabilite:

 • Un colț de oțel cu o lățime a raftului de 90 mm trebuie să aibă o toleranță de 1,5 mm.
 • Dacă lățimea raftului este de 45 mm, abaterea admisă nu trebuie să depășească 1 mm.
 • Toleranța în colțuri de până la 250 mm nu trebuie să depășească 3 mm.
 • Când lățimea raftului este de 150 mm, nivelul de deformare este de 2 mm.

Unghi 50x50x5, greutateSeparat, ar trebui să se țină seama de faptul că experții disting mai multe tipuri de unghi egal cu unghi de oțel, care diferă în grosime. Valorile cuprinse între 0,3 și 0,5 mm sunt considerate normale.

În ceea ce privește procesul de producție, acesta este împărțit în două etape principale. Metoda de laminare la cald se bazează pe faptul că țagla de oțel este trecută prin arbori rotativi speciali. Datorită acestui fapt, se formează dimensiunile necesare ale produsului. Numai după aceea, semifabricatele sunt trecute prin laminor sub presiune înaltă.

Este important să rețineți că răsucirea produsului de-a lungul axei este considerată pur și simplu inacceptabilă. Curbura finală a piesei de prelucrat trebuie să fie de 0,4% din lungimea totală.

Clasificarea modernă

Până în prezent, există mai multe clasificări de bază ale colțurilor din oțel. Diferențele se află în domeniul de aplicare:

 • Colt 50x50x5 greutate 1 metruInegale. Acest tip de metal este folosit pe scară largă pentru construcția de structuri complexe, cum ar fi arce.
 • Echilateral. Cel mai adesea folosit în industria construcțiilor, precum și pentru producția de mobilier și diverse deschideri. Se referă mai ales la acele situații în care este necesar un unghi perfect plat.
 • Zincat. Utilizat pe scară largă în medii cu medii agresive și efecte chimice.
 • Fierbinte. Este considerată cea mai populară printre produsele similare, deoarece poate fi utilizată pentru fabricarea componentelor critice ale structurilor portante, unde se prevede o tensiune materială mare.
 • Oțel unghiular 50x50x5 Greutate 1 mColțul din material inoxidabil. Maeștrii apreciază pe scară largă acest tip de metal laminat, deoarece acesta poate fi utilizat în încăperi cu un nivel ridicat de umiditate.
 • Articole din oțel slab aliat. Aceste detalii sunt folosite în acele cazuri în care designul este afectat de sarcini mari și factori atmosferici negativi.
 • Coltul îndoit. Domeniul larg de aplicare al acestei role metalice se datorează faptului că are o schemă simplă de instalare și o greutate redusă. Dar este important să se ia în considerare lipsa unor astfel de produse - indicatori de putere redusă, care împiedică utilizarea acestora în anumite modele.

Greutate și lungime optime

Greutatea colțuluiMulți specialiști preferă să folosească colțul 50x50x5. Greutatea unui metru conform GOST este de 3,77 kg. Merită menționat faptul că puteți determina greutatea unui astfel de semifabricat în mai multe moduri. Dar opțiunea cea mai rapidă și mai simplă este aceea că, atunci când comandantul utilizează o masă specială dintr-o gamă de produse din oțel egal cu standardele GOST corespunzătoare. Datorită acestui fapt, este posibil să se învețe indicii teoretici de greutate specifică pentru fiecare dimensiune standard.

În plus față de greutatea colțului de 50x50x5, va fi util să cunoașteți mai multe nuanțe care trebuie specificate atunci când comandați un transport adecvat pentru transport. Astfel, produsul final poate fi o lungime măsurată cu valori de 6, 9 și chiar 12 metri. Dar colțurile imense de-a lungul lungimii variază între 4 și 12 metri.

Colt 50x50x5 greutate 1 metru golRețineți întotdeauna că, dacă o astfel de categorie de metal laminat va fi utilizată în condiții dificile de funcționare și meteorologice, este mai bine să alegeți colțurile din oțelul slab aliat. Cele mai solicitate în acest caz sunt următoarele mărci: 09Г2, 10ХСНД, 12ГС, 09Г2С sau 17Г1С.

În ciuda faptului că lungimea articolelor de măsurare variază între 4 și 12 metri, fiecare lot poate conține în compoziția sa un profil unghiular de lungime nelimitată (nu mai mult de 5% din masa totală). Cu produsele non-dimensionale totul este destul de diferit, dimensiunea lor nu poate fi mai mică de trei metri și mai mult de doisprezece. În cazul unei comenzi individuale, metalul laminat poate fi fabricat la o lungime limitată, nelimitată. Dacă aveți nevoie de un colț de 6 metri sau mai mult pentru muncă, abaterile totale nu trebuie să depășească 70 mm.

Colțul 50x50x5Pentru realizarea anumitor lucrări de construcție, curbura colțurilor este de mare importanță. În cazul produselor cu precizie ridicată, această cifră nu trebuie să depășească 0,2%, dar pentru acuratețea obișnuită - 0,4%.

Este demn de remarcat faptul că în cazul în care zona va fi utilizată în această industrie, în cazul în care o mare importanță este ocupat rezistența și rezistența la coroziune, atunci cel mai bine este de a alege acele produse care sunt realizate din oțel 15 și 10 HSND HSND. La urma urmelor, acest tip de laminare a metalelor va avea suficientă ușurință și o perioadă lungă de funcționare.

Domenii de aplicare

Colț de oțel 50x50x5Până în prezent, există numeroase domenii în care oțelul unghiular 50x50x5 este utilizat cu succes. Greutatea unui colț de 1 metru este considerată optimă pentru implementarea diferitelor sarcini de construcție și inginerie. constructori profesionale și designeri considera acest material un instrument indispensabil, deoarece acesta poate fi folosit pentru a crea un cadru metalic durabil și structuri de beton pentru a construi poduri de lungă durată, pavilioane, copertine, copertine si puncte de oprire.

Colțul era folosit în special în arhitectură, precum și în decorarea clădirilor și a altor obiecte: bănci, arbori, uși, garduri, porți, garduri și chiar scări. Adesea, un colț de oțel poate fi găsit în industria mobilei, deoarece este folosit pentru a crea cadre puternice, finisaje de oțel și alte elemente.

Colțurile metalice sunt utilizate pe scară largă în industria automobilelor și construcțiilor de automobile, precum și în producția de mașini de dimensiuni mari. Maeștrii folosesc astfel de detalii pentru proiectarea armonioasă a colțurilor la crearea ușilor și ferestrelor, precum și ca un element decorativ original pentru diverse construcții.

Principalele diferențe dintre produsele din aluminiu

Greutate de un metru de unghi 50x50x5Cornițele din aluminiu cu diferite grosimi diferă una de alta în același mod ca și colțurile din oțel. Determinarea greutății exacte a acestor produse este suficient de simplă. Inițial, comandantul trebuie să găsească o masă specifică de 1 metru, care este apoi înmulțită cu numărul total de metri din lot. Dacă lucrările sunt efectuate cu ajutorul produselor metalice fabricate în conformitate cu GOST 13737, toate calculele pot fi mult simplificate. Principalul lucru este să aveți un document de reglementare adecvat.

Este întotdeauna important să ne amintim că greutatea unui metru de colț de aluminiu 50x50x5 este de numai 1, 210 kg. În plus, astfel de produse au numeroase avantaje operaționale:

 • Masă de masă 1 metru colț 50h50h5Bun pentru orice tip de procesare.
 • Nu este expus efectelor negative ale coroziunii, datorită cărora se obține cea mai mare durată de funcționare.
 • Funcționată în orice condiții de temperatură.
 • Puteți recicla cu cea mai mică investiție de finanțare.
 • În ciuda greutății reduse a produselor din aluminiu, ele sunt foarte durabile și capabile să suporte sarcini grele.
 • Plasticitatea bună a materialului simplifică lucrările de instalare.

Specialiștii observă că colțurile din aluminiu se disting prin versatilitatea și fiabilitatea acestora. Acest lucru se datorează faptului că, cu ajutorul lor, puteți construi orice structură care va avea caracteristici de înaltă rezistență, fără a afecta în mod semnificativ greutatea structurii finite.

Certificare și implementare

Tabelul greutății colțuluiCalitatea colțurilor din oțel cu unghi egal este controlată de standardele standard GOST. Confirmarea principală a fiabilității și durabilității produselor metalice de colț este certificatul, care este acordat producătorilor pentru o perioadă maximă de 3 ani. După expirarea acestui termen, compania de producție trebuie să reia toate etapele de certificare într-un centru special. Producătorul primește copii ale condițiilor tehnice pentru realizarea colțurilor. Din acest motiv, acest design are întotdeauna parametri de înaltă rezistență, care nu depind de condițiile de funcționare.

Cel mai adesea, producătorii vând loturi întregi de astfel de piese, greutatea cărora nu depășește 70 de tone. În plus, produsele trebuie marcate corespunzător. În funcție de mărime, toate produsele sunt ambalate în pachete speciale, care sunt, de asemenea, etichetate. Din acest motiv, transportul și descărcarea produselor sunt mult mai ușoare.

Separat, ar trebui să se țină seama de faptul că în unele cazuri poate fi folosit sistemul "copac" - crestătura în canelură. Această tehnologie este considerată cea mai practică în domeniul construcțiilor industriale.

Avantaje tipice

Este în industria construcțiilor cel mai des folosit colțul metalic, deoarece prețul acestor produse este considerat accesibil, astfel încât să puteți achiziționa cantități mari de metal. Produsele în sine sunt prezentate sub formă de profil continuu, fără spații goale. Datorită acestui fapt, este posibil să se obțină indicatori de funcționare și rezistență înalți, ceea ce este foarte important în domeniul organizațiilor industriale și de construcții. Cel mai adesea, colțurile 50x50x5 sunt fabricate din oțeluri cu conținut scăzut de aluminiu și carbon, ceea ce determină un nivel ridicat de fiabilitate al colțului metalic.

Colțar din oțel 50x50x5

Separat, merită considerat că principalele avantaje ale colțurilor din oțel includ următorii indicatori:

 • Opoziție bună față de orice deformare.
 • Rezistența la efectele negative ale coroziunii.
 • Creșterea rezistenței.
 • Rezistent la schimbări bruște de temperatură.
 • Posibilitatea unei conexiuni fiabile cu o mașină de sudură.

Greutatea exactă a colțului de 1 metru 50x50x5Înainte de a cumpăra un colț metalic, trebuie să vă familiarizați cu tehnologia producției sale, ceea ce implică două metode universale. Prima tehnologie se bazează pe rulare, atunci când o piesă de metal trece printr-o moară multifuncțională, astfel încât colțul de oțel dobândește forma și dimensiunea dorită. În ceea ce privește produsele îndoite, tehnologia de îndoire în sine implică utilizarea mașinilor universale de formare a rolelor. Trebuie remarcat faptul că este cel mai potrivit pentru colțurile cu pereți subțiri, care nu pot fi folosite pentru a consolida podelele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
GOST 7417 rotund din oțel inoxidabilGOST 7417 rotund din oțel inoxidabil
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Gost pe oțel hexaedric, dimensiuniGost pe oțel hexaedric, dimensiuni
Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatDependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Are canal îndoit și varietatea saAre canal îndoit și varietatea sa
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Caracteristici de oțel laminat la caldCaracteristici de oțel laminat la cald
Aluminiu colț: producție, categorii, domeniu de aplicareAluminiu colț: producție, categorii, domeniu de aplicare
» » Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5
© 2021 amigdas.com