amigdas.com

Repararea și reglarea ușilor de balcon din plastic

Repararea si reglarea usilor din plasticFabricarea ușilor din lemn de plastic este realizată dintr-un material destul de durabil, iar accesoriile au o calitate foarte bună. Dar, ca rezultat al unei vieți îndelungate din cauza uzurii și a ruperii, mecanismele încep să se topească, etanșantul nu devine atât de puternic, pe el apar crăpături. Pe suprafața ușii există diferite defecte de la influențele mecanice. Aceasta înseamnă că ușa balconului a devenit inutilizabilă. Multe neajunsuri pot fi eliminate prin efectuarea reparațiilor dvs. și fără a recurge la specialiști.

Tipuri de defecțiuni ale ușilor balconului

Înainte de reparații este necesar să se determine tipul de defecțiune care a apărut. Problemele pot fi grave și eliminate pe cont propriu. Problemele grave pot fi eliminate numai de către maeștri profesioniști, în timp ce în principal piesa deteriorată este complet înlocuită sau ușa este dezmembrată.

Astfel de eșecuri grave includ:

 • fisurati in geamul balconului, in acest caz este necesar sa inlocuiti complet geamurile cu geam termopan;
 • distrugerea armăturilor;
 • încălcarea integrității sudurilor din canat sau cadru;
 • buclele rupte.

Nu puteți rezolva singur aceste probleme.

Defectele eliminate singure includ:

 • Reparații ușă la balcoaneprobleme care apar în timpul deschiderii și închiderii ușii - pentru a rezolva problema este necesar să mutați fereastra cu geam dublu sau să reglați frunza ușii cu ajutorul opțiunilor hardware;
 • Ușile la cadru nu sunt presate strâns - ușile din plastic trebuie ajustate;
 • integritatea sigiliului este ruptă;
 • Suprafața profilului este ușor deteriorată (poate fi deteriorare abrazivă sau zgârieturi);
 • maner de manevră.

Repararea ușii de balcon prin reglarea fitingurilor

Cum să reglați ușa din plasticCea mai obișnuită funcționare defectuoasă a ușii de balcon este cea a acesteia sagging sub greutatea proprie. Ca rezultat, este ușor deformat, dar nu există nici o problemă cu deschiderea și închiderea acestuia. Doar trebuie să-l ridica ușor de mâner. Acest lucru nu este numai incomod, ci are și un impact negativ asupra duratei de viață a acestor accesorii.

Reparația ușii balconului începe cu marcarea, care se află în locul unde frunza ușii atinge cadrul. Acest segment, unde marca începe să se îndepărteze de linia dreaptă și este problematică. Repararea ușii de balcon prin reglarea fitingurilor constă în deplasarea foii de ușă în direcția opusă punctului în care se atinge cadrul. De exemplu, dacă frunza din colțul inferior se află pe prag sau cadru, ar trebui să o mutați în partea opusă sau în sus.

Reglarea începe cu bucla superioară. În slotul șurubului de reglare, instalați o cheie hexagonală și rotiți în sensul acelor de ceasornic câteva rotații, conducând clapeta la balamale. Apoi, aceeași ajustare se face pe bucla inferioară. În majoritatea fitingurilor, șurubul superior facilitează mișcarea clapetei în sus și în jos, iar șurubul lateral determină mișcarea orizontală.

Repararea frânei din plastic cu o unitate de sticlă

Aceste reparații sunt după cum urmează:

 • scoateți bilele de sticlă care țineți unitatea de sticlă;
 • Folosind o spatulă din plastic sau lemn, deplasați unitatea de sticlă în lateral astfel încât să nu se îndoaie frunza;
 • În spațiul gol, distanțierele din plastic trebuie inserate în locul lamei;
 • apoi la ușă verificați mișcarea, dacă este în regulă - capsele sunt fixate.

Ar trebui să acorde atenție momentului în care trebuie instalate margele de geam, observând situația, adică cea superioară nu trebuie confundată cu cea inferioară, dar cea stângă cu cea dreaptă. Acest lucru este necesar deoarece dimensiunile bilelor de geam diferă unele de altele de câteva milimetri, iar dacă instalați o parte mai mare în locul celei mai mici, se poate forma o fisură.

Înlocuirea sigiliului

Cum să înlocuiți etanșantulDacă ușa de plastic se închide bine, atunci repararea va consta în înlocuirea cauciucului de etanșare. Practic, aceasta se schimbă după câțiva ani de funcționare, deoarece începe să-și piardă proprietățile. Uneori, materialul de etanșare este uzat din cauza deteriorărilor mecanice.

Înainte de a repara ușa, pentru a obține un sigiliu, a cărui configurație este similară celei anterioare. Cu ajutorul sculelor manuale din canelură, îndepărtați sigiliul vechi și introduceți un nou dispozitiv de fixare. Rotiți-l uniform fără a trage. La colțuri, sigiliul trebuie tăiat și fixat suplimentar cu un clei de cauciuc.

Repararea mânerului ușii din plastic

Funcționarea defectuoasă a acestui element duce la imposibilitatea deschiderii construcției de plastic sau blocarea permanentă. Mânerul se poate întoarce foarte strâns sau nu se poate răsuci până la capăt. În acest caz, pentru a corecta defecțiunea, este necesar să efectuați o reglare orizontală a ușii.

Blocul este un dispozitiv care ține ușa în poziția închisă după ce cineva a pășit pe balcon. Acest articol cu timpul începe să se uzeze și se poate rupe. Prin urmare, trebuie să cumpărați un nou zăvor și să instalați. Este fixat cu șuruburi la capătul ușii și, pentru a-l înlocui, șuruburile trebuie să fie dezactivate, scoateți zăvorul spart și introduceți unul nou.

Dacă se rupe legătura mânerului cu miezul, mecanismul de blocare, mânerul sau zăvorul pot eșua. Pentru a afla cauza defecțiunii, scoateți și rotiți capacul decorativ, apoi opriți șuruburile de fixare. Apoi verificați pinul care conectează mânerul și miezul. Dacă se dovedește că este tăiat, rămășițele sale trebuie să fie cioplite și să fie introduse una nouă. Dacă problema se află în mâner, atunci este înlocuită cu una nouă. După aceea, șuruburile atașamentele sunt înfășurate înapoi, iar capacul decorativ este pus pe loc.

concluzie

Nu este recomandabil să reparați în mod independent o ușă de balcon, deoarece numai specialiștii pot elimina toate deficiențele care au apărut în cursul funcționării sale. Cu probleme destul de grave, atunci când repararea nu poate rezolva nimic, va trebui să instalați o nouă ușă din plastic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ușă de balcon din plastic - cum să o ajustați?Ușă de balcon din plastic - cum să o ajustați?
Cum se face un geam pentru balcon cu ferestre din plasticCum se face un geam pentru balcon cu ferestre din plastic
Cum să reglați corect ferestrele din plastic: sfaturi și videoclipuriCum să reglați corect ferestrele din plastic: sfaturi și videoclipuri
Preț pentru uși de intrare din material plastic cu sticlă de înaltă calitatePreț pentru uși de intrare din material plastic cu sticlă de înaltă calitate
Repararea cabinelor de duș cu mâinile lor: instrucțiuni și recomandăriRepararea cabinelor de duș cu mâinile lor: instrucțiuni și recomandări
Cum sa faci un balcon cu mainile tale: videoCum sa faci un balcon cu mainile tale: video
Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lorRepararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
Uși de plastic de intrare pentru case private: descriere și fotografieUși de plastic de intrare pentru case private: descriere și fotografie
Instalarea ușilor din plastic cu mâinile tale: formare videoInstalarea ușilor din plastic cu mâinile tale: formare video
Reparați balconul cu propriile mâini. Fotografii și videoclipuriReparați balconul cu propriile mâini. Fotografii și videoclipuri
» » Repararea și reglarea ușilor de balcon din plastic
© 2021 amigdas.com