amigdas.com

Specii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășare

Gâșii la compusÎn Rusia, există diferite rase de gâște pentru creșterea domestică. Numele lor cu fotografii și descrieri detaliate pot fi găsite pe Internet și în literatură specializată privind creșterea păsărilor

. Înainte de îmbarcarea păsărilor de curte, un fermier de păsări de curte trebuie să stabilească în mod clar ce rasă este cea mai bună pentru reproducere la domiciliu.

Alegerea gâștelor pentru creșterea animalelor depinde de mulți factori. Este necesar nu numai să studiezi fotografiile diferitelor rase cu numele și descrierea, dar și să înveți toate nuanțele de a reproduce o rasă specifică de gâște acasă. Este mai bine pentru asta consultați cu producătorii de păsări de curte experimentați.

Cum sa alegi rasa potrivita de gâsca pentru cresterea domestica

Porcine de reproducțiePentru a determina gâștele pentru creșterea animalelor, fermierul de păsări de la început trebuie să înțeleagă în mod clar de ce are nevoie de păsări. În plus, face alegerea corectă, Desigur, o fotografie care descrie gâște de diferite rase va ajuta. Astfel de fotografii pot fi găsite pe Internet, precum și în ghidurile "Rasă de gâscă pentru întreținerea și reproducerea la domiciliu".

În descrierea atașată fotografiei, puteți citi despre ce arată rasa, ce mănâncă și despre caracteristicile comportamentului și reproducerii păsărilor. Cu toate acestea, nu vă bazați doar pe fotografii, deoarece acestea sunt de obicei reprezentate ca reprezentanți ai rasei de rasă specială pentru creșterea domestică, dar în realitate este o raritate, deoarece păsările de rase diferite adesea interbretele.

Atunci când alegeți păsări pentru întreținerea și creșterea animalelor, fermierul de păsări de început trebuie să țină cont de următoarele:

 • Unele rase sunt renumite pentru producția crescută de ouă, unele sunt carne nutritive care au calități superioare de gust;
 • Păsările diferite au niveluri diferite de susceptibilitate la bolile infecțioase în masă;
 • Păsările de rase rare, de regulă, sunt mai "capricioase" în conținut, iar păsările de rase comune, dimpotrivă, sunt nemaipomenite;
 • Carne și ouă din diferite rase cerere diferită pe piață produse agricole;
 • Pentru a cumpăra gâște de specii rare, care sunt destul de scumpe, are sens numai dacă crescătorul de păsări de curte începe să-i înmulțeze tribului.

Toate aceste recomandări trebuie luate în considerare la selectarea puilor.

Gâsca "Lindovsky" (alt nume este "Linda")

Rasa Lindovsky de gâșteÎn momentul de față, este meritată considerată cea mai bună din lume pentru reproducere acasă. Păsările din această rasă sunt crescute în țări precum Germania, Franța, Ungaria. În țara noastră gâștele "Lindovskie" reprezintă cincizeci la sută din turma de gâscă din Rusia. Se dezvoltă rapid și se maturizează Gusak grele, cu un corp lung puternic, rasa a fost crescut în Gorki (acum Nijni Novgorod) regiunea, și a purtat inițial numele „gâște Gorky“.

Noua rasa are originea printr-o trecere prelungită și repetată a reprezentanților acestor rase ca „Adler“, „Solnecinogorsk“, „Vladimir Arzamaskov“, „Landes“, „chineză“ și altele. Rasa a fost recunoscut oficial de către crescători în 1994.

Gâsca "Lindovsky": caracteristici distinctive

 • Greutatea adulților poate fi de până la opt kilograme. Ponderea anumitor deținători de înregistrări poate ajunge până la doisprezece kilograme. La trei luni, greutatea medie a goslingului este de aproximativ patru kilograme. După trei luni goslings continuă să se dezvolte și să se dezvolte intensiv, creșterea intensivă continuă după trecerea prin primul molt. Acesta este principalul avantaj al păsărilor, deoarece la sfârșitul verii - toamna târzie, când gâsca trece prin primul molt, pot fi hrănite cu o varietate de furaje.
 • Gâsca Lindowski sunt găini excelente. Ei încep să transporte ouă la vârsta de cinci până la șase luni. În timpul întregii perioade de ouă, o gâscă poate pune în jur de cincizeci de ouă, câte o sută cincizeci de grame fiecare. Ouăle din gâsca Linden au proprietăți excelente. Fertilitatea este nouăzeci la sută. În timpul incubării, aproximativ 80% din animalele de reproducere supraviețuiesc. Conservarea efectivelor de animale este în medie de nouăzeci la sută.

 • Gusaks-Nizhni Novgorod nu sunt dornici să mănânce. Ei se hrănesc cu nerăbdare pe iarba verde, iar gâștele pot fi urmăriți în siguranță în iaz de o lună și jumătate. Dacă nu poți merge pe jos puii lor, ele sunt date pentru hrana puilor de carne, deoarece acest tip de furaj mixt conține cantități mari de minerale necesare pentru creșterea și dezvoltarea animalelor tinere rapide.
 • Reprezentanții acestui grup sunt renumiți pentru penajul alb, iar la șapte luni fiecare ganditor crește o creștere caracteristică pe frunte. Pene și în jos sunt în mare cerere pe piețele agricole.
Gâscă gorky pentru reproducereFerma de gâscă cu gâscăCuibul de gâscă cu ouăbobocei

Gâsca "Kholmogorsky": caracteristici distinctive

Gemul Kholmogory pentru reproducereEste considerata cea mai populara rasa de carne din Rusia pentru cresterea domestica. A fost retras foarte mult timp, "Kholmogory" sa născut ca urmare a trecerii gâștelor de pietre "Arzamas" și "Chineză".

Caracteristici distinctive ale rasei "Kholmogory":

 • Greutatea masculilor din rasa "Kholmogorsky" poate ajunge la zece kilograme, greutatea titularilor de înregistrări se ridică la douăsprezece kilograme. Greutatea unei "femele Kholmogory" înainte de a-și așeza ouăle este între șapte și nouă kilograme.
 • Aceste păsări arată spectaculos din cauza unei creșteri mari pe cioc, care apare în goslings de cinci până la șase luni. Cel mai vizibil este această forfetare la păsările adulte la vârsta de patru până la cinci ani. Aceste păsări pot avea un cioc lung (așa-numita "prima linie a rasei Kholmogory"), precum și o medie sau scurtă (așa-numita "a doua linie a rasei Kholmogory"). Sub nivelul maxilarului inferior, un tip de "bărbie" crește treptat la bărbați și femei, din cauza căruia este creată o impresie înșelătoare, încât au un gât foarte scurt. Între labele lor, ele au una (sau două până la trei) pliuri caracteristice. Corpul lor este puternic, greu, aripile sunt lungi, gâtul este puternic, pieptul este puternic.
 • Păsările vin în alb, gri și gri cu pete.
 • Gâsca nu se distinge prin producția de ouă înaltă, pentru un ambreiaj pe care îl demolează, de regulă, între zece și cincisprezece ouă. Gogoșii pot amâna până la treizeci de ouă, dar astfel de cazuri sunt rare. Goose "Holmogorsky" excelente mame, dar nu de succes găinile, din cauza dimensiunii lor mari.
 • Nu sunt choosy și mănâncă de bunăvoie toate tipurile de hrană. Bucură cu bucurie iarba verde, grâul, furaje combinate.
 • Holmogortsy sunt liniștite și liniștite. Ei sunt atașați de familia lor, nu le place să lupte și să facă zgomot, nu sunt înclinați să părăsească curtea.
 • Kholmogory are cea mai lungă speranță de viață. Speranța medie de viață nu este mai mare de cinci până la șase ani. Cu toate acestea, reprezentanții rasei Kholmogory trăiesc uneori până la vârsta de șaptesprezece ani, și chiar și în epoca "veche", gâștele se grăbesc și tremură bine.

Gâște "Greu mare": caracteristici distinctive

Greabele mari"Grele mari" sunt gâște cu greutate medie. Rasa a fost crescută în anii 1950. Ele sunt împărțite în două tipuri: "ucraineană (Borkovsky)" și "rusă (stepă Tambov)". Gâsca stepă Tambov a fost crescută în special pentru regiuni în care există multe pășuni, dar numărul de corpuri de apă este limitat. "Greu mare" a avut loc ca urmare a trecerii gâștelor romani și Toulouse.

Caracteristici distinctive ale rasei "Grey Large":

 • Greutatea masculilor din această rasă poate ajunge la șapte kilograme. Greutatea femelelor poate ajunge la șase kilograme și jumătate. Există deținători de gâște, care cântăresc mai mult de nouă kilograme. Pentru a crește un astfel de suport, gâștele ar trebui hrănite exclusiv cu concentrate. Rasa de gâscă de trei luni "Grey Large" cântărește aproximativ patru kilograme.
 • Capul mic "gri mare", uneori decorat cu un tufă de dimensiuni medii, un gât gros, nu prea lung, un corp puternic, adânc piept, caracteristice pliante pereche lipite pe abdomen, bine dezvoltate aripi.
 • Rasa derivă numele său din faptul că penajul unor astfel de gâște este aproape întotdeauna gri. În plus, culoarea gri poate fi aproape de orice umbră. Aceste păsări au o burtă albă, un piept gri deschis, o spate gri închis, un cap și un gât. Spatele este aproape întotdeauna decorat cu scări caracteristice. Aceste fulgi sunt una dintre principalele caracteristici distinctive ale acestei rase de gâște.
 • Gâsca poate stabili până la patruzeci de ouă în perioada de stabilire, greutatea medie a unui ou este de o sută șaptezeci de grame. Randamentul animalelor tinere este de aproximativ șaizeci la sută. Gâșii acestei rase sunt mamele excelente și găinile frumoase.
 • "Gri mare" are un caracter foarte mobil. Ei sunt foarte îndrăgostiți de plimbări lungi. De asemenea, păsările mari gri se disting prin rezistență extraordinară. Acestea pot fi întreținute cu succes chiar și în regiunile în care nu există deloc căi navigabile.

Caracteristici distinctive Gâște mari gri - sunt mobilați, ca să meargă mult timp, hardy și pot face fără apă.

Gâște "Toulouse": caracteristici distinctive

Gâștele Toulouse pentru reproducereAceasta este una dintre cele mai vechi rase de gâște pentru reproducere acasă. A apărut în Franța, nu departe de orașul francez Toulouse, de aici numele de rocis. Strămoși ai gâștelor din Toulouse au devenit gâște gri domesticite, trăind inițial exclusiv în sălbăticie. Această rasă de gâște este încă foarte populară în Statele Unite ale Americii, în ciuda faptului că păstrarea gâștelor din Toulouse este uneori dificilă.

Principalele caracteristici ale gâselor din rasa Toulouse:

 • Greutatea masculilor poate atinge zece kilograme, greutatea femelelor poate ajunge la opt kilograme. Greutatea medie a unei călătorii de două luni este de până la patru kilograme.
 • O turmă de gâște cu gheață în gospodărieÎn timpul unei ovipoziții, femela poate pune până la treizeci de ouă, greutatea fiecărui ou este puțin mai mică de două sute de grame. Randamentul animalelor tinere este de numai șaizeci de procente. În plus, gâsca din Toulouse nu le place să-și găsească propriile ouă, astfel încât proprietarii își plac uneori ouăle sub alte găini care trăiesc în curtea păsărilor.
 • Gâștele acestei rase au dimensiuni mari și un corp puternic. Peruca este de multe ori gri închis (uneori maro deschis). Pe abdomen, deseori (dar nu întotdeauna) există pliuri de grăsime, sub maxilarul inferior deseori (dar nu întotdeauna) există o "pungă" caracteristică. Totul depinde de varietatea specifică a rasei Toulouse și există mai multe astfel de specii.
 • Gâștele din Toulouse sunt practic nepotrivite pentru întreținerea pășunilor. Nu le place să se miște, sunt mulțumiți de faptul că sunt leneși. Desigur, în absența altor opțiuni, acestea pot fi, de asemenea, menținute pe pășune. De obicei, aceste gâște sunt îngrășate intens pentru carne, deoarece ele cresc repede. Ficatul gâștelor din Toulouse cântărește câte o jumătate de kilogram.
 • Gâștele Toulouse nu sunt adaptate climatului cu temperaturi scăzute și umiditate ridicată. În aceste condiții, se îmbolnăvesc adesea, greu greu, gâturile de gâscă sunt rănite. În regiunea centrală a Rusiei, gâștele rasei Toulouse conțin exclusiv în casele de păsări încălzite și le hrănesc cu o valoare nutritivă ridicată.

Nu-mi place rasa de gâște din Toulouse cu umiditate ridicată și frig - în astfel de condiții calitățile productive sunt reduse semnificativ. În condițiile centurii de mijloc, pentru a menține gâștele din Toulouse, este necesar să dăm o casă caldă și să oferim furaje nutritive.

Care rasă de gâște de ales depinde de mulți factori, în special de climă, de disponibilitatea condițiilor de păstrare a gâștelor pe gama de hrană disponibilă. Principalul lucru este de a respecta recomandările de bază pentru hrănirea și păstrarea gâștelor, iar apoi turma de gâscă va satisface cu siguranță ouăle, carnea și o pene.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Cum se face un castron de băut pentru rațe și gâscă de mâiniCum se face un castron de băut pentru rațe și gâscă de mâini
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Cum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucruCum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucru
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Vise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselorVise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselor
Îngăduirea gâselor linda acasăÎngăduirea gâselor linda acasă
Metronidazol: instrucțiuni de utilizare pentru păsări de curteMetronidazol: instrucțiuni de utilizare pentru păsări de curte
Metronidazol pentru păsări: instrucțiuni de utilizareMetronidazol pentru păsări: instrucțiuni de utilizare
Găini de reproducere la domiciliu pentru începătoriGăini de reproducere la domiciliu pentru începători
» » Specii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășare
© 2021 amigdas.com