amigdas.com

Tehnologia de instalare a piloților plictisiți

Piloți plictisițiPiloții plictisiți sunt stâlpi verticali care sunt turnați direct pe șantier. Pentru a le instala în sol, este forat un puț, care este apoi turnat cu beton. În prezent, acestea au devenit deja răspândite și înlocuiesc activ pilonii de fundație.

Domenii de aplicare

Echipamentul prezentat este utilizat în următoarele cazuri:

 • pentru construirea de clădiri industriale și de birouri înalte și voluminoase;
 • atunci când se construiesc instalații în teren mlaștinos sau alte soluri slăbite;
 • pentru construirea de case pe un relief complex;
 • Când pietrele dure, care pot rezista încărcăturii clădirii, se află destul de adânc.

Piloții plictisiți, spre deosebire de conducători și înșurubați, au o construcție mai sigură și nu sunt corodate. Cerințele față de fundații sunt descrise în Codul de reglementări al asociației în participațiune 24.13330.2011, potrivit căruia lucrările ar trebui efectuate.

tipuri

Prin proiectare, echipamentul este de tipul:

 1. Cilindrice. Realizat sub forma unui cilindru, în interiorul căruia există o secțiune longitudinală, aceeași pe întreaga lungime a structurii.
 2. Cu talpa de sprijin. Partea inferioară a acestor piloți are un diametru mare.

Următoarele se disting prin mărime:

 • scurt;
 • mult timp.

În funcție de materialul de fabricație:

 • lemn;
 • beton, beton armat;
 • sol-beton;
 • combinate.

Prin montarea tehnologiei:

 1. Cum se folosesc piloții plictisițiPiloni. Acestea sunt stalpi din beton armat sau din lemn, care sunt o tijă pătrată cu un capăt ascuțit. Sunt imersați în pământ într-un mod de șoc.
 2. Șurub. Acestea sunt țevi metalice goale, la sfârșitul cărora există un vârf care execută funcția unui burghiu.
 3. Tipărit (pneumatic, înșurubat, presat, plictisit). Acestea sunt suporturi pentru instalarea cărora este necesară forarea unui puț.
 4. Apăsat. Acestea sunt structuri metalice care sunt scufundate în sol sub presiune sau încărcare mare.

Prin metoda de fabricație:

 1. Piloți plictisițiRealizat din instalarea țevilor de inventar. Ei au la capăt o plută ascuțită, care este lăsată în puț, iar țevile sunt trase încet în timp ce își umple spațiul cu beton.
 2. Fabricat prin metoda de umbrire a vibrațiilor este impactul asupra amestecului de beton de vibrații și presiune, care face ștampila. Găurile sunt umplute cu mortar de beton și ștanțate cu un pantof de vibrații.
 3. Făcut printr-o metodă выштамповки. Găurile piramidale sau conice sunt ștanțate direct în sol și umplute cu beton.
 4. Buroohuskie cu tocul de camuflaj. Se toarnă un amestec de beton în gaura de găurire cu extensie de camuflaj și se scufundă grămada de beton armat.
 5. Injectarea. Într-un puț de mică adâncime, cu un diametru mic, se toarnă o soluție formată din ciment și pietre mici, cu o lățime de cel mult 5 mm.
 6. CFA. Arborele cade în fântână, în interiorul căreia există o cavitate. Prin aceasta, o soluție concretă este furnizată sub presiune, apoi este scoasă treptat.
 7. Piloți de injecție de tip RIT. Găurile sunt umplute cu mortar de ciment-nisip și tratate cu o serie de descărcări electrice. Ca rezultat, se formează grămada. Realizarea acestei proceduri crește densitatea solului.
 8. Pilon-piloni. O grămadă cilindrică este plasată în gaura de sondă și turnată cu mortar de nisip-ciment sau cu soluție de pământ.

Prin metoda dispozitivelor, pilele sunt împărțite în următoarele tipuri:

 1. Metode de instalare a piloțilorPiloni de secțiune transversală solidă. Acestea sunt instalate în puțuri care sunt situate deasupra nivelului apei subterane, fără tratarea pereților cu mortar de argilă. Dacă puțul este săpat sub acest nivel, atunci pereții săi trebuie tratați în mod necesar.
 2. Piloți goi de secțiune transversală circulară. Acestea sunt instalate cu ajutorul unui agitator de vibrații.
 3. Piloți cu o față compactată. O cușcă de armare și o țeavă de injecție cu un sac impermeabil la capăt sunt plasate în puțul finit. Prin aceasta, sub morman este furnizat mortar de ciment, apoi fântâna este betonată. După ce betonul sa solidificat, în punga impermeabilă se introduce o suspensie de ciment care extinde sacul la volumul necesar, asigurând astfel compactarea solului sub grămadă.
 4. Cu a cincea, care se obține prin explodarea încărcăturii de la fundul puțului și umplerea cu o soluție de beton care se încadrează.

Metode de instalare a piloților plictisiți

Pentru instalarea de piloți, în prezent sunt utilizate pe scară largă următoarele metode:

 1. Caracteristicile de montare a pilonuluiFolosind un șurub continuu, în interiorul căruia este o cavitate. Că pământul nu a căzut în el, în șurub există o supapă cu un dop și sigiliu. Când se instalează grămezi pliate pentru această tehnologie, betonul se toarnă în cavitatea șurubului cu ajutorul unei pompe de beton. Când șurubul este umplut cu o soluție, ștecherul este stors. Arborele începe să crească treptat și, astfel, se formează corpul grămezii.
 2. Cu ajutorul unei inimi vibratoare. Acest dispozitiv este alcătuit din mai multe secțiuni, în interiorul cărora există vibratoare. Mai întâi, este forat un puț cu dimensiunile necesare și este instalat un buncăr. În plus, cuștile de armare sunt coborâte în foraj, sunt turnate cu beton pentru 3-4 metri. Un agitator de beton este instalat pe beton, secțiunea sa inferioară este pornită și scufundată într-o soluție. Atunci când o jumătate de metru este lăsată pe călcâiul gramului, miezul de vibrație este fixat cu brațe ale dozatorului. Lucrătorii încep să includă alternativ vibratoare. Sub influența vibrațiilor, cimentul de ciment este compactat, iar vibro-inima este îndepărtată.
 3. Cu protecție împotriva cernerii cu soluție de argilă (bentonită). În timpul forării godeului, amestecul de bentonită este pompat cu ajutorul unei pompe. Argila de argilă este pregătită la locul de muncă din lutul de bentonită pompat. Pentru a face acest lucru, locul de muncă ar trebui să fie un mixer, un rezervor pentru amestecul tratat și curat. Soluția fină de argilă este tratată cu pereți de foraj. Pentru a preveni stropirea lutului în jurul zonei, acesta este turnat prin jgheaburi sau tăvi speciale. Ca rezultat, pe pereți apare crusta de lut, care este capabilă să contracareze presiunea hidraulică și distrugerea peretelui. După finalizarea forajului, pomparea unui amestec de argilă și de tratament bine, acesta este plasat în cușca de armare și betonolitnuyu țeavă, care este fixat pe supapa de fund. Apoi, o soluție de beton este turnată în conductă și ridicată încet. Soluția începe să apese pe supapă și se deschide. Betonul se toarnă și umple golul dintre peretele găurii și conductă. Această metodă de instalare a grămezilor este folosită pe scară largă atunci când se lucrează pe soluri apoase și instabile.

Piloți cu carcasă

Echipamentul este prezentat sub forma unei construcții metalice sau plastice de formă cilindrică, care este instalată în interiorul puțului. Țeava este proiectată pentru a împiedica pătrunderea solului. Se folosește pe soluri apoase și instabile.

Există mai multe opțiuni pentru scufundarea conductei în sol:

 1. Aplicarea piloților plictisițiȘoc. Țeava este instalată pe verticală pe locul unde se află puțul. Când începe procesul de găurire, cricurile hidraulice speciale încep să apese pe capătul superior deschis al țevii.
 2. Rotational. Mai întâi, este forat un puț, al cărui adâncime este egală cu o secțiune de carcasă a țevii. Această secțiune este plasată imediat acolo. Apoi, adâncimea acestui puț este mărită de lungimea celei de-a doua secțiuni a țevii, iar secțiunea este din nou pusă în puț. Această procedură se repetă până la stabilirea numărului necesar de secțiuni. Când conducta este instalată complet, burghiul va fi coborât din nou pentru al curăța de pe suprafața de rupere.

Două metode de instalare a echipamentelor prezentate sunt utilizate în producție:

 1. Prima cale este de a instala piloți plictisiți în sol uscat. Inițial, lucrătorii folosesc un dispozitiv de foraj pentru a săpa un puț de o anumită adâncime și secțiune. Mai mult, un widener este coborât la fund și este făcută o călcâie de camuflaj. Apoi este necesar să scoateți solul și să instalați colivia de armare. Apoi, trebuie să coborâți carcasa din beton, să betonați suprafața interioară a țevilor și să procesați capetele suporturilor cu un conductor special. Când instalați grămezi plictisiți cu o carcasă utilizând această tehnologie, diametrul lor poate varia de la 500 la 1200 mm.
 2. Instalarea de piloți pe sol cu ​​un conținut ridicat de apă subterană. Pentru a instala grămada, este necesar să se sapă un fântână, să se facă o călcâi, să se introducă colivia de armare și să se instaleze o carcasă. În fântâna rezultantă, se toarnă o soluție de argilă prin dispozitivul de foraj, care este absorbit, formând o crustă pe pereți. Împiedică prăbușirea solului. Apoi, un cadru și o țeavă sunt plasate în fantă. Când începe procesul de furnizare a betonului, acesta se retrage lent.

Alegerea metodei de instalare a grămezilor depinde direct de caracteristicile solului. În general, carcasa din interiorul găurilor nu rămân, dar în conformitate cu reglementările oamenii au dreptul de a le părăsi pe pante de alunecări de teren sau viteza de deplasare a apelor subterane de peste 200 m pe zi.

Piloți cu grilă

Grillage - partea superioară a fundației pile sau coloane, a cărei sarcină principală este de a distribui încărcătura de la elementele portante ale structurii. În general, acesta este un cadru din beton armat, care se află sub pereții caroseriei clădirii.

Cadrul se întâmplă:

 • frunzele cu frunze întregi în sol, partea superioară a acestuia este la nivelul solului sau mai jos;
 • ridicată - partea inferioară a cadrului este la nivelul solului;
 • Ridicat - cadrul este situat deasupra solului.

Pentru a instala grilajul, în capetele de balotaj există tije ale cadrului, care părăsesc betonul. Ele întăresc barele de armare și realizează un cadru cu două straturi. Apoi, realizați și instalați cofrarea. Aceasta este o construcție auxiliară din lemn, metal sau plastic, care dă produsele din formă de beton. Lățimea cadrului ar trebui să fie egală cu grosimea peretelui clădirii. Apoi cofrajul este turnat cu beton și compactat.

Avantajele fundației plictisite

Bazele echipamentului prezentat au numeroase avantaje:

 • Cum se instalează Piloțiprotecția locuințelor de submersie de apele subterane;
 • Construcția care se pune pe această fundație se caracterizează prin rezistență ridicată;
 • Nu este nevoie de prea mult timp pentru ao construi;
 • pentru a crea nu necesită un număr mare de materiale de construcție;
 • atunci când se construiește o astfel de fundație, nu există nicio posibilitate de a provoca daune clădirilor vecine;
 • Echipamentele prezentate pot fi instalate cu ușurință pe suprafețe colinare, iar terenul nu va suferi;
 • nu este nevoie să instalați un număr mare de grămezi;
 • tehnologia vă permite să le instalați pe diferite soluri.

Avantajele fundației plictisiteMontați grămezi fără țevi de carcasă numai pe soluri stabile. Piloții cu țevi de acoperire pot fi construite pe orice fel de sol.

Utilizarea piloților plictisiți vă permite să reduceți costul materialelor de construcție, reduceți timpul de construcție a fundației. Ele sunt capabile să reziste la structuri mai grele, deci alegerea acestui tip de fundație va crește suprafața clădirii ridicate datorită creșterii numărului de etaje. Procesul de construcție nu va părea atât de greu, iar casa va fi livrată înainte de ora stabilită, ceea ce, fără îndoială, va aduce un profit bun dezvoltatorului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Clip video despre construirea unei fundații cu propriile mâiniClip video despre construirea unei fundații cu propriile mâini
Cum de a crea o fundație de susținere-coloană cu videoclipul propriilor mâiniCum de a crea o fundație de susținere-coloană cu videoclipul propriilor mâini
Cum se instalează șuruburile fotoCum se instalează șuruburile foto
Fundație cu grilă pe piloți forate cu mâinile propriiFundație cu grilă pe piloți forate cu mâinile proprii
Montarea unei grămezi monolitice de pietrișMontarea unei grămezi monolitice de pietriș
Importanța unei lovituri la alegerea terenurilor și fundațiilorImportanța unei lovituri la alegerea terenurilor și fundațiilor
Construirea unei fundații pentru o casăConstruirea unei fundații pentru o casă
Amenajarea fundației centurii superficialeAmenajarea fundației centurii superficiale
Caracteristicile și costul pilonilor și prețul instalării lorCaracteristicile și costul pilonilor și prețul instalării lor
Fundația pe prețul șuruburilorFundația pe prețul șuruburilor
» » Tehnologia de instalare a piloților plictisiți
© 2021 amigdas.com