amigdas.com

Caracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulate

Productie de tabla profilataPrelucrarea metalelor prin presiune este o tehnologie prin care se fabrică tabla profilată. Pentru a forma profilul, se utilizează o metodă laminată la cald sau la rece. Otelul este trecut prin role speciale. Ajustând distanța dintre ele, puteți obține dimensiunea corectă a trapezoidului. Materialul obținut este utilizat în mod activ în construcții.

Proprietățile plăcii ondulate

Metalul principal pentru fabricarea plăcilor ondulate este oțelul laminat la rece. Pe suprafața sa se aplică un strat de zinc la o rată de 20-26 microni. Dacă această valoare este redusă, durata de viață a produsului este redusă.

Atunci când se formează foaia într-o manieră laminată la cald, aceasta este supusă încălzirii. Un astfel de proces este posibil numai la întreprinderile metalurgice mari. La domiciliu, este imposibil să o conduci.

Grosimea plăcii goale poate varia. Din valoarea acestui parametru, cartonul ondulat poate rezista unor sarcini diferite. În funcție de metoda de aplicare, stratul de zinc este înlocuit cu vopsea sau alt material. Este important ca suprafața să fie protejată de influența mediului extern. În caz contrar, metalul va începe să corodeze și durata de viață a plăcii ondulate va scădea.

Producerea foii profilate se realizează în condiții uscate. Trebuie asigurată încălzirea teritoriului. Materialul nu-i plac scaderea temperaturii. Aceleași condiții ar trebui să fie și în depozitul pentru depozitarea bobinelor de tablă din oțel sub formă de semifabricate.

Echipamente de formare a straturilor

Pentru producția de carton ondulat, pot fi utilizate echipamente profesionale sau mașini fabricate manual. Conform tehnologiei, în prima etapă, metalul este trecut prin role, formând un profil. Apoi, pe foarfecele de ghilotină, parametrii necesari ai produsului sunt tăiați.

Descrierea foilor de profilPentru fabricare sunt utilizate trei tipuri de mașini:

 • mână;
 • cu automatizare parțială;
 • linii automate.

Mașină manuală și semi-automată

Echipamentul manual permite producerea produsului numai cu un profil de 1 dimensiune standard. Acest lucru se datorează faptului că pe mașină, care lucrează acasă, nu există posibilitatea de a regla rolele. Metalul laminat are o grosime mică. Produsele nu sunt de înaltă calitate și sunt utilizate numai ca garduri sau garduri.

O astfel de mașină poate fi făcută manual. Procedura este după cum urmează:

 • Este realizat un cadru din metal, care este fixat cu ajutorul șuruburilor de ancorare la baza de beton.
 • Un desktop este instalat în partea de sus. Dimensiunile sale ar trebui să depășească lungimea piesei de prelucrat. Alimentează metal în zona de lucru și extrage produsul finit.
 • Racordurile filetate fixează bara, care este necesară pentru a fixa ruloul de metal.
 • Cu ajutorul rulmenților, colțurilor și țevilor se realizează un instrument de echipamente - role.
 • Acestea sunt instalate pe cadru. Strângerea se face cu ajutorul unei pârghii. Apoi, piesa de prelucrat este introdusă în zona de lucru.

Rolele sunt fabricate din oțel de scule cu un grad de întărire de 54-58 HRC.

Atunci când se utilizează echipamente parțial automatizate, mașina este dotată suplimentar cu un motor electric. Produsele produse sunt mai profesioniste. În același timp, mașina este mobilă datorită greutății reduse. Este ușor de transportat. Este instalat lângă obiectul pentru care se face tabla ondulată. Acest lucru poate fi construcție low-rise, care acoperă pentru depozite agricole sau garduri.

Linii complet automate

O linie automată este un set de agregate. Include următoarele setări:

 • laminor cu rulouri;
 • ghilotine;
 • echipamente pentru acoperire.

Pentru transportul foilor profilate se folosește o mașină electrică. Performanța acestor linii este de câteva ori mai mare decât orice echipament și este folosită în producția la scară largă.

Descrierea instalării și a componentelor

Pentru producția de produse de calitate, echipamentele și componentele sunt selectate.

Asemenea adaptări includ:

 • Mecanism de fixare a rolelor. Întreprinderile mari sunt livrate cu plăci galvanizate sub formă de rulouri, cu o greutate de până la 10 tone. În procesul de lucru trebuie să fie neclintit. În acest scop este aplicat mecanismul.
 • Dispozitiv automat care reglează libertatea piesei de prelucrat între mecanismul de alimentare și laminorul. Viteza procesului de lucru este mare și operatorul nu este în măsură să verifice și să facă corecția.
 • Instrumentul de laminare interschimbabil pentru rulare trebuie să aibă 2-3 seturi. În cazul schimbării dimensiunilor cartonului ondulat se schimbă.
 • Puterea unității electrice determină viteza liniei.
 • Uneltele de lucru ale foarfecelor de ghilotină trebuie ascuțite în conformitate cu tehnologia. Pe aceasta depinde prezența bursturilor în momentul tăierii.

Productie de tabla profilataSticla este rulată între rolele care sunt situate în partea superioară și inferioară. Diferența dintre ele trebuie să corespundă grosimii metalului laminat. Procedura de rulare se efectuează de mai multe ori. Acest lucru este necesar din cauza revenirii înapoi a metalului, care nu poate fi deformată de valoarea dorită în timp.

Procesul de fabricare a cartonului ondulat poate fi realizat pe echipamente fabricate pe cont propriu. Cu toate acestea, performanța unei astfel de mașini va fi scăzută. Dacă este necesar să se producă loturi mari pentru o perioadă lungă de timp, munca ar trebui să se facă pe liniile automate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatDependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
Utilizarea plăcilor ondulate cu un model pentru lemn pentru garduriUtilizarea plăcilor ondulate cu un model pentru lemn pentru garduri
Acoperiți acoperișul cu o foaie de profilareAcoperiți acoperișul cu o foaie de profilare
Fier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicațieFier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicație
Acoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulatăAcoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulată
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Caracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilateCaracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilate
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Caracteristicile plăcii ondulate galvanizateCaracteristicile plăcii ondulate galvanizate
Caracteristici de oțel laminat la caldCaracteristici de oțel laminat la cald
» » Caracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulate
© 2021 amigdas.com