amigdas.com

Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice

Clasificarea armelorÎn timpul fabricării diferitelor structuri pe bază de beton armat, trebuie utilizate fitinguri metalice. Ar trebui să fie rezistent la rugină, puternic și durabil. Reglează caracteristicile tehnice ale supapei GOST 5781-82. Acest element vă permite să construiți fundații fiabile.

Clasificarea tijelor

Armarea face posibilă construirea podelelor și a altor elemente structurale importante. Betonul are o rezistență mare la compresiune, care nu poate fi spus în ceea ce privește indicele de tracțiune. Sarcina cheie a materialului este de a preveni prăbușirea structurii cu diferite tipuri de mișcări.

Standardele acestui material de construcție sunt reglementate de standarde speciale, indicând diferitele caracteristici tehnice ale armăturii. Oțel de armare laminat la cald (GOST 5781-82) este clasificat în următoarele tipuri:

 • AI - profil rotund neted;
 • AII, AIII, A IV, AV și AVI - un profil ondulat de tip periodic.

Conform metodei de fabricație armarea poate fi diferită:

 • Hot;
 • rece rece.

În plus față de metal, astăzi produce tije din fibră de sticlă de acest tip. În conformitate cu principiile muncii, armarea obișnuită și tracțiune este izolată. Există mai multe modificări care sunt împărțite, în funcție de destinația lor:

 • de lucru;
 • montare;
 • Distribuție.

Potrivit tipului de instalare, conform GOST, supapele a240 sunt tricotate și sudate. Același clasificare este prevăzută pentru modelul în cauză.

Alte clasificări

Este posibilă desemnarea unei alte clasificări a armăturii. Acesta este împărțit în următoarele grupuri:

 1. Suport pentru vaneA1. Este fabricat din oțel slab aliat de o calitate excelentă și are o suprafață netedă. Tijele sunt uneori realizate din sârmă trasă la rece. Avantajul cheie este capacitatea de utilizare în aproape orice mediu.
 2. A500S. Are un profil rotund sau periodic. În funcție de nivelul de calitate, barele sunt împărțite în mai multe clase. Scopul principal aici este consolidarea produselor din beton armat simplu.
 3. B500C. Acest tip este folosit, în principal, în construcții monolitice, atunci când sunt fabricate piesele încorporate. Același lucru este valabil și pentru profilele îndoite și cârligele puternice. Diferă prin faptul că nu este laminată la cald. Este deformat la rece.
 4. 25G2S. Avantajele cheie ale barelor sunt rezistența, durabilitatea și fiabilitatea. Utilizarea acestei clase de produse poate fi utilizată pentru fabricarea produselor din beton armat și secundar din beton armat. Ondularea articolelor are anumite caracteristici și face posibilă garantarea aderenței la beton.
 5. 35GS. Metalul de specialitate este fabricat din oțel de înaltă calitate și poate avea atât o suprafață îndoită, cât și o suprafață rotundă. Utilizați-l, în special atunci când construiți structuri importante din beton armat.

Sortimentul produselor

Gama de accesorii, precum și calitatea produselor, este reglementată de GOST 5781 82. Fitingurile sunt excelente dacă sunt fabricate din oțeluri speciale de oțel și au denumirea literei. Acest lucru facilitează procesul de determinare a domeniului de aplicare al aplicației. Clasa este notată după cum urmează:

 1. T este marcajul care indică rezistența la rugină, posibilitatea aplicării într-un climat umed;
 2. C - barele pot fi sudate;
 3. B - întărită prin extracție.

Denumirea și domeniul de utilizare a culorii

Clasa este, de asemenea, definită într-un mod diferit. Pentru a determina speciile specifice, tijele sunt marcate cu vopsea. Dacă materialul este AIV, marcajul este utilizat în roșu. AIII - galben, AV și VI - albastru. Conform standardelor, tijele de pe coaste sunt vopsite la o distanță de 0,5 m de partea lor finală.

Domeniul principal de aplicare

Fabricarea diferitelor structuri din beton armat este sfera pentru care se aplică armarea. În funcție de aceste sau alte proprietăți, aceste bare metalice pot fi utilizate pentru fabricarea plafoanelor, construcția de poduri, turnarea fundațiilor, pentru construcția de drumuri, pentru montarea de beton spumos și blocuri de gaz.

Armătura netedă (GOST 5781-82) este utilizată pentru a conferi produse din beton armat, de o formă sau alta. Modificarea cu nervuri este utilizată pentru distribuirea uniformă a presiunii. Înainte de turnarea betonului, materialul este colectat într-un cadru puternic. În același timp, pentru îmbinarea componentelor se utilizează atât sudură, cât și un fir special de tricotat.

Caracteristicile profilului

Există oțel de armare neted. În acest caz, are o suprafață mată uniformă pe întregul plan. Un astfel de profil poate fi periodic. Materialul are proeminențe, coaste și crestături. Datorită acestui fapt, aderența la beton este mărită. La eliberarea materialului în formă de seceră, se specializează firmele europene.

Există materiale de acest tip, produse în fabrici naționale. Tipul mixt de profil permite maximizarea aderenței betonului și a armăturii. De aceea se utilizează de obicei în structuri supuse unui stres sever.

Set complet de produse și preț

Clasificarea oțelului de armareModificarea oțelului la depozitele reprezentanților de vânzări vine în bastoane și bobine. Are un diametru de până la 12 mm. Mai multe soiuri mai groase pot fi găsite în magazine în foi și prăjini. Lungimea acestuia din urmă poate fi de 5 m sau 12 m. Uneori este posibil să se observe cantitățile excesive de mărfuri. În acest caz, lungimea începe de la 3 m.

Barele ar trebui, în mod ideal, să fie perfect uniforme. Dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Există o ușoară curbură, deoarece produsul are o flexibilitate relativă. Un astfel de parametru este complet acceptabil, dar în anumite limite. În conformitate cu standardele, curbura nu trebuie să depășească 6 mm pe metru de drum.

În ceea ce privește costul, depinde de diametrul materialului. Armatura de 10 mm poate avea un cost care variază de la 20 la 25 mii de ruble pe tonă sau de la 20 la 25 de ruble pe metru de drum. Tija ondulată de 12 mm este utilizată în construcția de clădiri rezidențiale. Acesta costă între 22 și 29 de mii de ruble.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
GOST 7417 rotund din oțel inoxidabilGOST 7417 rotund din oțel inoxidabil
Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80
Greutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOSTGreutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOST
Caracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilateCaracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilate
Dimensiunile plăcilor din beton armat în funcție de oaspețiDimensiunile plăcilor din beton armat în funcție de oaspeți
Cât costă armătura de 12 mm și caracteristicile saleCât costă armătura de 12 mm și caracteristicile sale
Supape cu bilă 11b27n1: specificații tehniceSupape cu bilă 11b27n1: specificații tehnice
Clasă de armare, oțel și marcareClasă de armare, oțel și marcare
Clasa armăturii a1 și caracteristicile saleClasa armăturii a1 și caracteristicile sale
Profil conducte: avantaje, aplicareProfil conducte: avantaje, aplicare
» » Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
© 2021 amigdas.com