amigdas.com

Perdele pentru baie: design glisant în baie

Perdelele din baieAstăzi, obișnuita perdea de duș din polietilenă este înlocuită aproape complet de perdele de alunecare. Datorită particularităților acestui design, este posibilă realizarea unei partiții convenabile sau protejarea completă a perimetrului băii. O astfel de perdea glisantă este adesea folosită pentru a masca țevi și alte instalații sanitare.

materiale

Pentru a crea perdele glisante pentru o baie o mulțime de materiale sunt folosite. Principalul lucru este că acestea îndeplinesc anumite cerințe.

  • Rezistența la umezeală este considerată ca fiind cel mai important parametru pentru un astfel de produs. O cortină textilă convențională nu poate fi numită rezistență la umiditate, deci este tratată suplimentar cu formulări adecvate. O cortină specială nu are nevoie de o astfel de acoperire.
  • Forța de aderență. Jaluzelele folosite în baie nu trebuie să se teamă de influențele mecanice. Această cerință este pe deplin compatibilă cu produsele din PVC.
  • Abilitatea de a lua o anumită formă. Această opțiune este importantă în cazul în care doriți să implementați o idee de design originală. Într-o situație în care o baie este planificată să fie instalată într-o anumită formă, perdelele de alunecare din material flexibil sunt potrivite.

Trebuie remarcat faptul că pentru a crea produse similare pot fi utilizate MDF. În acest caz, produsul finit nu se umflă și nu se teme de delaminare. Este combinat cu mobilier din lemn și pot avea nuanțe diferite.

Pentru a crea perdele, este adesea folosită sticlă călită. Acest material se caracterizează prin creșterea rezistenței și a siguranței. Astfel, atunci când sunt rupte, se formează bucăți mici de sticlă cu muchii rotunjite. Trebuie remarcat faptul că astfel de perdele sunt oglindă, transparente și, de asemenea, mat.

Pentru a crea un design plasticul este adesea folosit. Este practic și ușor de instalat. Datorită abundenței de nuanțe, puteți decora orice cameră. În general, structurile de plastic se aseamănă cu perdele de sticlă, dar forța lor va fi redusă.

O varietate de materiale face posibilă utilizarea de perdele gata pentru a decora întreaga baie și elemente individuale de interior.

Recomandări pentru alegerea jaluzelelor

  • Perdele glisanteDacă sunteți în căutarea unei perdele pentru o cada fierbinte, merită să alegeți un produs din sticlă. Astfel de structuri glisante sunt ușor de întreținut, la urma urmei, orice detergent este potrivit pentru spălarea suprafeței. În același timp, este necesar să instalați produsul astfel încât să existe un mic spațiu între el și tavan, care asigură ventilația.
  • Când cumpărați un mecanism de role, trebuie să vă asigurați de calitatea sa.
  • Alegerea perdelelor împreună cu un profil de aluminiu, care joacă rolul unui cadru, trebuie să determinați umbra și structura, având în vedere designul camerei.
  • Este important să rețineți că perdelele pot fi fixate direct pe cada sau pe un cadru special.

montare

Pentru a instala perdele, nu sunt necesare abilități speciale. Elementul principal este considerat a fi cadru de susținere, realizat dintr-o pereche de ghidaje și o pereche de rafturi verticale. În acest caz, produsele verticale sunt fixate direct pe perete, unde mai târziu elementele de susținere sunt fixate. Cadrul în sine este montat numai după efectuarea măsurătorilor necesare.

Pentru a fixa structura aveți nevoie de un burghiu, daltă, șurubelniță, precum și șuruburi și dibluri. În procesul de realizare a lucrărilor, este necesar să se folosească nivelul clădirii pentru a se asigura că jaluzelele sunt verticale. De asemenea, trebuie să verificați dacă partea inferioară a produsului atinge partea laterală a cadrului sau un cadru special.

Pentru etanșarea îmbinărilor este necesară o etanșare siliconică. Excesul său este îndepărtat cu o cârpă uscată. După instalarea ramei, geamul este fixat pe șuruburi speciale.

Ce ar trebui luat în considerare?

Sfaturi pentru alegerea perdelelorPentru a face design-ul perfect etanș, trebuie să vă asigurați că suprafața ramei și cortina de alunecare sunt într-adevăr plate. Dacă aceste elemente sunt pregătite corespunzător ambreiajul este durabil.

Trebuie reținut faptul că metoda de fixare este aleasă în funcție de materialul din care sunt realizate pereții toaletei. Dacă acestea sunt foi de ghips, atunci, înainte de a monta cadrul, materialul este întărit cu un element de armare special. În orice caz, puteți profita de opțiuni multiple de fixare.

  • String-ul de fixare este considerat destul de simplu. Este folosit în cazul în care baia are părțile laterale, datorită cărora este posibilă ascunderea unor elemente.
  • Cornișă metalică. O astfel de fixare face posibilă instalarea perdelelor pe o baie de orice formă. În acest caz, materialul este acoperit cu o substanță specială pentru a proteja întreaga structură de efectele negative ale umidității. Mai mult, acest lucru va contribui la prelungirea duratei de viață a perdelei.
  • Baghete cu cârlige. Acesta este cel mai simplu mod de a monta. Este suficient să cumpărați o baghetă și să o fixați pe șuruburile de baie.

Dacă doriți, puteți utiliza o fixare suplimentară, care implică utilizarea unei benzi sau a unui colț. În orice caz, fixarea se face până la terminarea băii.

important sigilați toate îmbinările Între cadru și perete, precum și partea din baie. În acest caz, etanșarea trebuie efectuată în conformitate cu toate regulile, astfel încât mai târziu pe podeaua camerei să nu se umple.

Perdelele culisante pentru baie sunt considerate foarte confortabile, deoarece ascund instalațiile sanitare și nu permit apă să pulverizeze în jurul încăperii. Instalarea unui astfel de design nu va cauza nici o dificultate. În plus, dacă alegeți produsul potrivit, acesta se va potrivi exact în designul camerei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Perdele-filete în interiorul clădirilor: fotografiePerdele-filete în interiorul clădirilor: fotografie
Perdele pentru cizme de bucătărie fotografiePerdele pentru cizme de bucătărie fotografie
Cum de a alege perdele pentru o baie, fotografieCum de a alege perdele pentru o baie, fotografie
Perdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografiePerdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografie
Bar pentru perdele în baie: alegerea tijei cortineiBar pentru perdele în baie: alegerea tijei cortinei
Care dintre ele să aleagă tija de perdele pentru perdelele din baieCare dintre ele să aleagă tija de perdele pentru perdelele din baie
Perdele din lemn pentru perdelePerdele din lemn pentru perdele
Perdea de alunecare din sticlă pentru baiePerdea de alunecare din sticlă pentru baie
Perdele din organza - un voal ușor pentru ferestrePerdele din organza - un voal ușor pentru ferestre
Role-blind-uri - o soluție compactă pentru ferestre moderneRole-blind-uri - o soluție compactă pentru ferestre moderne
» » Perdele pentru baie: design glisant în baie
© 2021 amigdas.com