amigdas.com

Acasa scolopendra - este periculos pentru o persoana?

Scolopendra acasă - și pericolul eiÎn ultimii ani, oamenii au început să țină case nu numai de pisici și câini, ci și de animale exotice. În plus față de șerpi și șopârle, diferite insecte au câștigat și popularitate. Scolopendra este mai probabil să se întâlnească în calitatea unui animal de companie

. Cineva poate crede această creatură dezgustător, dar cineva frumos.

Un pic despre scolopendra

În total, există mai mult de 90 de specii de scolopendra. Acestea le fac referire la familia de legănări millipede. Acestea sunt insecte lungi, uneori ajungând la 15 cm în lungime, cu un corp segmentat și un număr mare de picioare. Cel mai adesea scolopendra gălbuie sau maronie în culoare. Un adult pe spate poate fi găsit trei benzi albastru sau maro. Insecul se distinge printr-o viziune ridicată și o bună orientare în spațiu datorită ochilor fateți și antene lungi. Corpul este împărțit în 15 segmente, pe fiecare pereche de picioare.

În procesul de evoluție, prima pereche de picioare aflate în capul centipedei a devenit cocoș. Este pe cheltuiala lor prinderea pradă. Acasă scolopendra creatură prădător, muste consumatoare în mod activ, gandaci si ploioase. El conduce o viață nocturnă. Poate captura mai multe insecte simultan si sa le mananci cateva zile.

Acasă animale de companie?

Acasa scolopendra - este periculos pentru o persoanaPractic, centipedul se găsește în regiunile sudice. Umiditate ridicată, climă caldă creează condiții favorabile pentru viață. Cel mai adesea centipedul apare în tropice și subtropice, aproape niciodată nu apare în Orientul Îndepărtat și Europa. Unele specii sunt comune în America de Sud. Acesta este adesea găsit în sudul Rusiei și în Crimeea.

În natură, scolopendra trăiește sub frunze căzute, sub coaja copacilor putredi. Ziua doarme, deci nu poate fi găsită în spațiu deschis. Noaptea se poate târî într-un cort sau sac de dormit, haine, așa că dimineața este important să inspectăm totul cu atenție. În sezonul cald se poate întâlni pe plaje, deoarece scolopendra îi place să se sapă în nisip. Din fotografie poți determina forma exactă, deoarece există multe soiuri.

Ce se hrănește?

Recent, printre terariști conținutul de insecte devine popular. Un animal de companie intern sub formă de scolopendra nu este doar o opțiune exotică, ci și o creație nemaipomenită. În plus față de terariu cu toate echipamentele, skolopendra are nevoie de îngrijire corespunzătoare. În natură, se hrănesc cu alte insecte. La domiciliu, poate fi hrănit cu viermi de făină, greieri și alte insecte furajere. Au fost observate reprezentanți mari ai millipedelor pentru capturarea amfibienilor și a șopârlelor mici.

rezervație pentru animale terestre

Acasă scolopendra - periculoasă sau nu pentru oameniScolopendra, un alt nume al centipedului, cere condiții în terariu. Deoarece preferă un climat cald cu umiditate ridicată, va fi necesar să se creeze condiții similare în terariu. Ca material, puteți alege plasticul sau sticla. Pereții ar trebui de două ori lungimea corpul centipedului. Ele sunt predispuse să scape, deci este mai bine să deschideți terariul numai de sus.

Orice umplutură poate fi utilizată ca grund fără tratament. Potrivit și substrat de nucă de cocos. Adâncimea acestuia ar trebui să fie de cel puțin 13 cm, deoarece insecta iubește să se năpustească în pământ. Decor nu este deosebit de important, puteți pune o coajă de nucă de cocos sau coajă de copac ca o casă. Pentru umiditate ridicată, solul trebuie pulverizat la fiecare două zile.

Centipeda este o muscatura periculoasa?

Există puncte de vedere diferite cu privire la virulența scotopendrului. Totul depinde de speciile particulare. Flycatchers sunt destul de inofensive, chiar dacă veninul lor lovit pielea - nu este mai periculos decât o intepare de albine. şi aici frații mari sunt mai periculoși.

Ei trăiesc în iarbă sau lemn, ajung la o dimensiune mare, au o culoare strălucitoare. Au glande otrăvitoare pe fiecare parte a corpului. Prin urmare, chiar contactul cu pielea cu picioarele cauzează arsuri. Cu toate acestea, o mușcătură pentru o persoană nu este fatală. Dar poate produce multe minute neplăcute:

  • Roșeața se observă la locul mușcăturii.
  • Formele de blistere.
  • Există dureri și umflături.

Simptomele dispar pentru cateva zile. În case și clădiri vechi, puteți pentru a întâlni un flycatcher centiped. În ciuda comportamentului agresiv - ele sunt complet inofensive. Într-o oarecare măsură sunt insecte utile, deoarece mănâncă muște. Merită să ne amintim de ce scolopendele de acasă nu sunt periculoase:

  • Nu pot tolera nici o boală.
  • Nu răsfoiți hrana.
  • Nu răsfoiți hainele.
  • Se tem de om și de lumina zilei.

Cu toate acestea, apariția de millipede în casă este un semn prost. Imi place umiditatea ridicata, copaci putreziti, mucegai. Prin urmare, toate acestea sunt în casă și acest lucru este rău. Mai ales scolopendra poate supraviețui numai dacă există o bază furajeră și asta înseamnă că casa are ploșnițe, muște sau alți dăunători.

Cum să se ocupe de centipede

Acasă scopopendraDacă o persoană descoperă brusc invitații neinvinși în cameră, trebuie să identifice corect speciile insectelor. Fotografia vă va ajuta în acest sens. Oricine poate folosi fotografia pentru a compara oaspeții găsiți. Dacă este scolopendra, atunci îngrijorat de nimic. Pentru a scăpa de un astfel de cartier neplăcut, trebuie să urmați câteva recomandări simple:

Ventilați camerele. Mai ales în subsol. Scolopendra apar adesea unde sunt umede. Din același motiv, este important să verificați toate conductele de apă și mixerele. Chiar dacă se scurg ușor, există riscul apariției nu numai a millipedelor, ci și a viermilor de lemn.

Apoi, teritoriul adiacent este curățat. În natură, centipede ca frunzișul brut, copacii putredi. Prin urmare, trebuie să eliminați totul. Gropile de compost pot atrage, de asemenea, atenția insectelor. Pentru a închide accesul la casa centipedelor și a rozătoarelor, verificați cu atenție toate îmbinările pentru fante. Dacă acestea sunt detectate, toate trebuie tratate cu o spumă de montaj.

O schemă simplă pentru a scăpa de orice vecin nedorit este să-i lipsească de baza lor alimentară. pentru a trata spațiile de la dăunători - Bugs, gândaci, muște. Pentru aceasta, pot fi utilizate ambele metode naționale de luptă și mijloace chimice. Tratamentul trebuie efectuat în jurul perimetrului clădirii și efectuat la intervale de câteva săptămâni.

Podeaua din lemn este o casă potențială pentru millipede. Mai ales dacă e bătrână. Prin urmare, este mai bine să eliminați placile vechi și să acoperiți podeaua cu altceva. Puteți încerca să tratați tabla cu lac sau mastic - insectele nu pot suporta mirosul de chimie.

Merită să vă gândiți dacă este necesar să luptați cu centipedele, deoarece acestea sunt inofensive și nu dăunează oamenilor și habitatului lor. Ei prind alte insecte.

Acasă scopopendra
Scalapendria: fotografia unei insecte este mai periculoasăScalapendria: fotografia unei insecte este mai periculoasă și cumAcasa scolopendra - este periculos?Scolopendra acasă-insectăScalapendra este o centipedăScolopendra acasă, pericolul ei

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Cine este o astfel de scolopendra uriasa si cum arata?Cine este o astfel de scolopendra uriasa si cum arata?
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Reptile (reptile) și reprezentanții acestoraReptile (reptile) și reprezentanții acestora
Animale exotice - cele mai neobișnuite animale pentru casăAnimale exotice - cele mai neobișnuite animale pentru casă
Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi auOrganele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
Snake Copper Ordinary este otrăvitor sau nu?Snake Copper Ordinary este otrăvitor sau nu?
Șoareci: o varietate de specii din aceste animaleȘoareci: o varietate de specii din aceste animale
» » Acasa scolopendra - este periculos pentru o persoana?
© 2021 amigdas.com