amigdas.com

Unghiul de ascuțire makita ga5030

AngrenatorCu siguranță, fiecare om, cel puțin o dată în viața lui, a dat peste un astfel de instrument, care în popor se numește bulgară. Acest dispozitiv este un polizor unghiular, cu care puteți efectua diverse operațiuni de prelucrare, tăiere sau șlefuire a diferitelor materiale.

Instrument folcloric - bulgarăfoarte mare popularitate câștigată model, diametrul cercului de lucru este de 125 mm. La acest echipament aparține Makita G.A. 5030. Acest model este foarte apreciat pentru ergonomie, fiabilitate și performanță decentă. Dar nu numai acest lucru a devenit motivul pentru popularitatea dispozitivului, de asemenea, popularitatea producătorului a jucat un rol important. Aceasta este o companie japoneză pentru o lungă perioadă de timp a fost capabil să se dovedească pe piața construcțiilor.

Japonezii produc unelte de înaltă calitate, precum și consumabile pentru ele. Acest lucru se datorează și prețurilor destul de ridicate pentru produsele companiei. Dar pentru a înțelege dacă modelul GA 5030 corespunde descrierii sale, este necesar să studiem toate acestea caracteristici și caracteristici.

Informații generale

Echipamentul este destul de compact, dar în același timp are o putere și o capacitate mare efectua operațiuni foarte complexe.

Mituiește mulți oameni. La urma urmei, nu există dorință de a lucra cu o mașină grea, chiar dacă are multă putere. În aceeași versiune, se observă echilibrul ideal de compactitate și laboriositate.

Instrumentele de construcție ale oamenilorCu ajutorul instrumentului, puteți face față curățării, șlefuirii sau tăierii unor materiale. Designul are încălzirea labirintului și protejează cele mai importante componente ale echipamentului de resturile și praful. Datorită acestor adăugări, polizorul unghiular Makita GA5030 funcționează foarte eficient cu materiale de construcție care formează praf, cum ar fi:

 • beton;
 • piatră;
 • cărămidă.

Lucrul cu limba bulgarăȘi totuși toți utilizatorii sunt drăguți greutate redusă. Și această calitate, alături de dimensiuni modeste, va atrage mulți. Datorită acestui lucru, este posibil să țineți echipamentul în mână foarte confortabil sau să îl transportați cu dvs. pe site-ul necesar. În mare măsură, designul modelului contribuie, de asemenea, la ergonomie. Manevrabilitatea și manevrabilitatea mareresc gradul de utilizare a utilajului, iar dimensiunile mici fac posibilă realizarea unui număr mare de lucrări fără a fi obosite.

Specificații tehnice

Pentru a compara capacitățile mașinii cu cerințele pentru implementarea anumitor coduri și sarcini specifice, trebuie să vă familiarizați cu toate caracteristicile tehnice. După cum sa menționat deja mai sus, echipamentul este destul de compact, dar șlefuitorul Makita are foarte mult caracteristici solide:

 1. Putere - 720 wați.
 2. Frecvența de rotație este de 11000 rpm.
 3. Dimensiunea discului este de 125 mm.
 4. Lungimea echipamentului este de 26,6 cm.
 5. Greutate - 1,4 kg.
 6. Filet filet - m14.
 7. Energia provine din rețeaua electrică.
 8. Cablul are o lungime de 250 cm.
 9. Există mânere auxiliare.

Opțiunile suplimentare includ blocarea butonului de pornire și blocarea axului.

caracteristici

Makita în formă dezasamblatăMașina nu are nicio evoluție tehnologică unică, dar, în același timp, japonezii au reușit să ajungă la câteva soluții, care pot fi numite descoperiri marcați Makita. În general, se poate spune despre ergonomia dispozitivului. Mașina poate fi apucată foarte bine de mână, datorită unei aderențe confortabile. Puteți folosi mânerul lateral pentru a ține mașina în orice poziție, fără teama de a pierde controlul asupra acesteia. Etanșeitatea este asigurată și de poziția mânerului cu structura și materialul de acoperire.

Unitatea este încă apreciată de faptul că toate detaliile pot fi înlocuite foarte repede. Acest lucru se datorează faptului că japonezii au reușit să optimizeze procesul de înlocuire a echipamentului mașinii de șlefuit. Dacă este necesar să se efectueze o lucrare continuă într-un mod non-variabil, atunci este posibil să se utilizeze blocarea comutatorului în starea activată.

Vibrații și zgomote

Caracteristici bulgareștiAcest model de mașină de rectificat este instrumente electrice de buget, dar în ceea ce privește reducerea zgomotului este considerată o unitate de succes. Efectul de zgomot este de numai 85 dB și are o eroare de 3 dB. Dar, în ciuda tuturor acestor parametri, care sunt destul de buni, ar trebui să utilizați în continuare echipament special de protecție pentru audierea organelor. La urma urmei, nu există securitate prea mare pentru o persoană.

Dacă vorbim despre vibrații, propagarea lor va fi de 8,5 m / s. Toți utilizatorii remarcă rezultate bune ale ergonomiei dispozitivului în ceea ce privește suprimarea vibrațiilor, precum și zgomotul. De asemenea, este necesar să se ia în considerare nu numai siguranța utilizatorului dispozitivului. Toți indicatorii arată că, cu mașina, se pot manipula o varietate de structuri de tavan sau acoperiri decorative și nu vă fie frică să le provoaceți un prejudiciu grav. Acest lucru indică faptul că vibrațiile nu sunt teribile atunci când lucrați cu componente fragile.

Funcționarea dispozitivului

 1. Înainte de a începe operațiile de instalare cu ajutorul mașinii, este necesar să faceți o verificare bună a fiabilității tuturor elementelor de fixare și a elementelor. Trebuie imediat să vedem cum funcționează toate glisoarele și comutatoarele.
 2. Pentru a utiliza roți abrazive care se potrivesc cu Makita 5030, trebuie să vă asigurați că se potrivesc cu dimensiunile. Cercul va fi fixat pe o flanșă specială în interior și apoi va fi strâns până la fixarea finală pe ax.
 3. Când procesul de lucru este în desfășurare, nu puneți prea multă presiune pe mașină, deoarece este posibilă ruperea unui disc abraziv.
 4. Trebuie remarcat faptul că producătorul recomandă schimbarea discurilor de măcinat după fiecare cădere a sculei. Lucrul este că pot apărea microcracuri diferite, care pot sau nu să fie vizibile pentru ochiul uman. Dar acest lucru poate duce la consecințe negative, deoarece echipamentul are o viteză foarte mare și unitatea nu poate rezista.
 5. Dacă se lucrează cu margini ascuțite, atunci ar trebui să evitați blocarea discului abraziv.

Măsuri de siguranță

 1. În primul rând, trebuie să inspectați cu atenție locul de muncă, după care vor avea loc lucrările.
 2. Este necesar să se asigure o bună iluminare, precum și o curățenie. Acest lucru va ajuta la eliminarea riscului de interferență cu terții.
 3. Dacă sunt îndeplinite toate cerințele, în orice caz este încă imposibil să se efectueze lucrări de instalare în spații unde există substanțe inflamabile sau explozive, deoarece se pot forma scântei în timpul funcționării. Toți acești factori vor provoca o explozie.
 4. De asemenea, este necesar să se asigure că copiii și animalele nu apar la locul de muncă. Ea poate fi foarte periculoasă pentru o persoană cu un instrument care va pierde concentrația și se poate răni cu un instrument. De asemenea, este întotdeauna necesar doar să minimalizați numărul de persoane care se află în situații de risc în timpul muncii. Fișa instrumentului trebuie să se apropie întotdeauna de priza. Nu urmați în nici un fel modificările în caracteristicile de proiectare ale prizei, pentru ca mașina să se potrivească în conector. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivele electrice vor reduce riscul de șoc electric.
 5. Limitați orice umiditate de pe dispozitiv. Lucrul trebuie să fie întotdeauna departe de uleiul sau alte obiecte care se pot vărsa în mașină.
 6. Adu-ți aminte întotdeauna de asta munca este interzisă fără ochelari de protecție. Materialul prelucrat sau roata de șlefuit pot foarte ușor să se descompună și să lovească zone neprotejate ale unei persoane. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să întrebați imediat pe cineva să facă o inspecție. Dacă este necesar, eliminați toate fragmentele din ochi. În cazul în care nu există vreo pagubă vizibilă, dar durerea nu trece, atunci merită chemarea unui medic care va oferi asistență calificată.
 7. Există cazuri în care lumina se stinge atunci când lucrați cu unitatea. Dacă se întâmplă acest lucru, nu lăsați bastonul la o parte. Mai întâi, asigurați-vă că butonul de pe aparat este oprit. În caz contrar, când data viitoare a Bulgariei va fi conectată la rețea, aceasta va funcționa singură, ceea ce poate duce la răniri.

Întreținerea dispozitivului

Mașina se găsește într-un recipient convenabilTrebuie să vă reamintiți că înainte de a efectua orice activități de întreținere, trebuie să deconectați întotdeauna aparatul de la rețea. Prima procedură de întreținere a mașinii o curăță. Este foarte bine să marchezi găurile de ventilație.

Dar când curățați, nu trebuie să utilizați substanțe precum benzina, nafta, diluantul sau alcoolul. Utilizarea unor astfel de substanțe poate duce la deformarea cazului, după care va pierde umbra inițială. Totuși, trebuie să monitorizăm mereu starea tehnică a aparatelor electrice. După fiecare lucrare, inspectați toate mecanismele, strângeți componentele, verificați periile de cărbune și, dacă este necesar, instalați piese de schimb noi.

opinii

Toți proprietarii sunt foarte pozitivi în ceea ce privește ergonomia dispozitivului. Acest lucru se datorează caracteristicilor structurii. Makita are o masă mică, un dispozitiv grijuliu al mânerului, precum și dimensiuni compacte. Aceste calități sunt foarte apreciate de utilizatori. În plus, toate acestea se reflectă în mare parte în procesul de lucru.

Utilizatorii din recenzii subliniază în continuare designul zgomotos, precum și nivelurile scăzute ale vibrațiilor. Și mulți utilizatori notează eficacitatea funcției de tăiere. Proprietarii sunt foarte recunoscători pentru lipsa dezechilibrului, precum și pentru centrarea foarte bună a dispozitivului. Toate aceste calități sunt exprimate ca tăiere, care este foarte precisă.

Dar, desigur, există și comentarii negative despre fiecare instrument. Practica arată că acest model are și calități negative, dar ele afectează și alte nuanțe tehnice. Majoritatea revendicărilor se referă la longevitatea instrumentului. Makita are un corp nu foarte puternic, fixare slabă a pieselor, precum și un buton drop-down. Utilizatorii spun că ansamblul este destul de nesatisfăcător.

Prețul modelului este de la 3 mii la 4 mii de ruble. Bineînțeles, aceasta este o mulțime de bani pentru dispozitivul cu atât de multe comentarii negative. Dar este demn de remarcat că chiar și versiunile bugetare puțin cunoscute ale unor astfel de dispozitive păcătuiesc, de asemenea, cu aceleași deficiențe în partea tehnică. Mulți utilizatori notează că toate aceste dezavantaje nu afectează însăși proprietățile operaționale. Discul va fi fixat foarte fiabil, iar piesele de lucru nu vor eșua în procesul de tratare a suprafeței. Performanța sculei electrice corespunde tuturor valorilor nominale.

După ce am studiat toate caracteristicile de bază ale dispozitivului, putem spune că Makita are un preț destul de accesibil pentru majoritatea oamenilor. Cumpărătorii sunt deseori plini de iluzii că pot colecta toate avantajele celor mai bune mărci dintr-un singur dispozitiv. Cu toate acestea, japonezii au încercat să facă acest lucru, uitând de unele nuanțe de calitate.

Makita bulgară este ideală pentru cei care au nevoie de un dispozitiv care poate efectua operații simple. De exemplu, puteți ajusta foarte bine zonele problematice ale corpului mașinii, precum și unitățile individuale de reparații, puteți utiliza foarte eficient mașina în casă. Dar dacă Makita este luată în mână de un profesionist care folosește zilnic mașini mai scumpe și mai moderne, atunci acest bulgar nu merită aprobarea sa.

Dezvoltatorii au fost ghidați atunci când a creat confortul de utilizare la domiciliu, decât pe practică. Și au reușit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un bulgar pentru uz casnic: ratingCum sa alegi un bulgar pentru uz casnic: rating
Descrierea mașinii de detaliere makita 1012 nbDescrierea mașinii de detaliere makita 1012 nb
Mașină de decupat makita 2704: descriere, avantajeMașină de decupat makita 2704: descriere, avantaje
Angrenaj: principiul funcționării, prețul, sfaturi privind alegereaAngrenaj: principiul funcționării, prețul, sfaturi privind alegerea
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Șaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecțieȘaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecție
Masina de frezat macara rt0700cx2Masina de frezat macara rt0700cx2
Acumulator pentru șurubelniță makitaAcumulator pentru șurubelniță makita
Alegerea unui bulgar: revizuirea modelelor, specificațiilor și prețurilorAlegerea unui bulgar: revizuirea modelelor, specificațiilor și prețurilor
Angle Grinder g13ss hitachi: Prezentare generalăAngle Grinder g13ss hitachi: Prezentare generală
» » Unghiul de ascuțire makita ga5030
© 2021 amigdas.com