amigdas.com

Un rascal molare nu este un mol. Habitat și obiceiuri

Fără ochiSobolanul molar comun (subfamilia Spalacinae)

, Una dintre cele opt specii de rozătoare înfloritoare care locuiesc în regiunile mediteraneene de est și din Marea Neagră. Printre mai multe de rozătoare numite „șobolani mole“ (a se vedea. Zokor), orbetele obișnuită este una dintre cele mai interesante în formă având un corp cilindric teșită, la nivelul membrelor scurt și proiectarea dinților de tăiere. Picioarele și ghearele sunt surprinzător de mici pentru un astfel de corp foarte specializat.

Descrierea animalului

Mingătoare par a fi fără ochi și surzi ca un mol, deoarece rămășițele de funcționare ale acestor părți ale corpului sunt acoperite cu blană și, prin urmare, nu sunt vizibile. Ochii minuscule sunt ascunse sub piele, iar urechile exterioare sunt reduse la falduri mici. Pensulele senzoriale care se extind înapoi de la un nas aplatizat, moale până la ochi, conferă capului o formă de pană în formă de pană. La fel ca ochii și urechile, unele rămășițe de coadă nu sunt vizibile din exterior.

Moalele sunt de dimensiuni medii, de la 100 la 570 de grame, cu lungimi cuprinse între 13 și 35 cm (5,1 până la 13,8 țoli). Grosimea blanii groase poate fi palidă până la roșu-maroniu sau gri în părțile superioare. Părțile inferioare sunt gri sau maro. Partea din față a capului este de obicei mai palidă decât partea din spate și poate avea dungi albe sau galbene care se pot extinde peste părțile laterale ale capului sau pot curge în jos, de la nas până la frunte.

descriereGeografic în afară și o mai mare singur mol-șobolan, se angrenează rețea de găuri, tăietori sale de săpătură impingere solului slăbit sub abdomen cu partea din față, apoi în spatele lovind picioarele din spate. Când se acumulează suficient pământ, el, ca moli, se întoarce să se împacheteze pe peretele tunelului cu botul său rigid și își folosește capul pentru a bulldoza gunoi exces prin tunel și la suprafață. Moundurile care rezultă indică tuneluri de 10 până la 25 cm sub sol în care rozătoarele caută alimente.

Ca și mol, dieta constă în principal din rădăcini, tuberculi și bulbi, dar uneori animalul apare noaptea pentru a se hrăni cu semințe și cu părțile verzi ale plantei. În tuneluri, pasarele verticale conectează găuri mici în coridoarele mai profunde, unde sunt construite camere separate pentru cuiburi, depozitare de alimente și excremente.

În timpul toamnei și iernii umede, femelele construiesc movile mari care conțin celule în care are loc împerecherea, iar tinerii sunt crescuți. Ca și molii, șobolanii au nevoie de aproximativ o lună, iar mărimea așternutului - de la unu la cinci.

Un șobolan obișnuit este o creatură excentrică pe care nici măcelul, nici șobolanul. Șobolanii de șobolani sunt rozătoare, care sunt strâns asociate cu porcine și cu cobai. Acest animal neobișnuit trăiește în Africa de Est. Se găsește în Kenya, Etiopia și Somalia. Șobolanii mor trăiesc în regiuni aride și în deșerturi. Un șobolan obișnuit trăiește în sud-estul Europei, în Turcia, în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord de Est de pe coasta mediteraneană. Unele specii se extind, de asemenea, spre est spre Marea Caspică.

habitate suferă de oameni (în prezent), iar populația lor, considerată anterior mare și stabilă, scade în sălbăticie. Până în prezent, șobolanii nu sunt pe lista speciilor de animale pe cale de dispariție. Aceste rozatoare prefera solul nisipos sau argilos stepelor, pante, păduri, pajiști, pășuni, grădini și câmpuri cultivate în zone care primesc mai mult de 10 cm de precipitații anuale.

Istoria evolutivă a șobolanilor din Marea Mediterană este reprezentată de fosile care se întind de la 17 până la 19 milioane de ani înainte de Miocenul timpuriu (23,8 milioane până la 16,4 milioane de ani în urmă).

Fapte interesante

 • Dăunător subteranȘobolanul poate ajunge de la 3 până la 3,5 centimetri în lungime și de la 1,2 până la 2,8 uncii în greutate.
 • pielea roz roz de sobolani goi este acoperită cu aproximativ 100 de fire de păr pe cap și coadă. Aceste fire de păr funcționează ca un organ senzorial care facilitează orientarea în întunericul temniței
 • în șobolani molari, incisivii cresc pe toată durata vieții. Incisivii se pot mișca și acționa independent ca bastoane.
 • au ochi mici și vedere slabă, dar au un simț excelent de miros, auz și atingere.
 • trăiesc într-o rețea de tuneluri subterane complexe care se întind de la 2 la 3 mile în lungime.
 • Burrows au camere separate care sunt utilizate pentru alimente, îngrijire, depozitarea alimentelor și eliminarea deșeurilor (toalete).
 • șobolanii molari consumă rădăcini, tuberculi și rizomi care furnizează nutrienți și apă.
 • în contrast cu molii, aceste ficule unice, formează colonii de la 20 la 300 de indivizi. Ei trăiesc într-o societate organizată cu o ierarhie stabilită (ca și furnicile).
 • Vedere rarăFiecare colonie are propriile regine, muncitori și gardieni.
 • Membrii coloniei se pot recunoaște reciproc prin miros. Sunt împânzite în fecale depozitate într-o "toaletă" colectivă și au același miros al corpului.
 • molii de șobolani luptă împotriva intrușilor și a prădătorilor (de exemplu, șerpi). În caz de pericol, gardienii formează un zid defensiv, care este alcătuit din corpuri pliate și prezintă dinții mari din față. Animalul este frică de astfel de ziduri. Aceștia vor transmite semnale de alarmă pentru a informa ceilalți membri ai grupului despre pericolul iminent.
 • Regina se împerechează cu mai mulți bărbați și are rase de câteva ori pe an. Când moare, femelele se luptă pentru această prestigioasă poziție.
 • regina poate naște un număr mare de copii (până la 27 de ani). Ea va avea grijă de ei în prima lună a vieții lor. După câteva luni, tinerii își vor lua noile responsabilități și vor deveni o parte activă a coloniei.
 • Un om orb poate trăi mai mult de 20 de ani în sălbăticie. Aceste animale sunt foarte utile și chiar rezistente la cancer.

Un animal mic este activ pe tot parcursul anului. Locuiește mai mult subteran sau adânc în peștera pe care o săpără. În plus față de utilizarea incisivilor pentru alimentele, rădăcinile și tuberculii, dinții sunt în continuă creștere și trebuie să fie măcinate astfel încât să fie ascuțite și foarte funcționale.

Sobolanul molar comun în CSI

Tipuri de șobolani de mol în CSI.

 • om obișnuit orb - Spalacinae
 • Sobolanul molii Bukovynian - Spalax graecus

Ordinary Shaman - Spalacinae

În felul său, se crede că un om orb obișnuit umple teritoriul, care este mai mic de 2000 de kilometri pătrați. Se presupune că în zona dispariției sale din Cecenia, motivul este războiul civil care a fost în animalul dat afară din mijlocul suferinței obitaniya.On, de asemenea, în alte locuri în care habitatul său invadate din cauza pășunatului excesiv, arat, irigare și creșterea salinității solului. În Dagestan se crede că populația va scădea la aproximativ 10.000 de indivizi.

Blind Bukovinian - Spalax graecus

rozătorDenumirea științifică completă a speciei: Spalax graecus Nehring, 1898. Alte nume de specii: șobolanul grecesc. Una dintre cele cinci specii moderne ale genului, una dintre cele patru specii din genul din fauna Ucrainei (Topachevsky 1969).

Caracteristici biologice. habitatele tipice - Suprafața terenurilor reziduale virgine, pășuni, fânețe, rape și pante franjuri, precum și drumurile de teren pe marginea drumului, cordoanelor de teren, grădini acasă și terenuri cu culturi de plante cultivate. Moljack-ul este un excavator extrem de specializat care trăiește în vagoane lungi (până la 200 m) ramificate. Zona de site-uri individuale de la 90 (în tineri) la 250 de km2. m (Yangolenko 1961).

Camera de imbricare preferabil una, este căptușită cu depozitare travami- uscat situat la o adâncime de 1,5 m. Se hrănește din nou în dieta de mai mult de 50 de tipuri rasteniy- stocurile de iarnă variază de la 0,5 până la 12 kg (în mod normal 01.04 kg de stocuri) consumate pe zi hrana pentru animale, este egală cu masa șobolanilor morului. Maturitatea sexuală are loc în al treilea an de viață. Femela la începutul anului (ianuarie-martie) aduce 2-3 copii, iar în luna mai tinerii se transformă într-o viață independentă (Yangolenko și Filipchuk 1990).

Distribuția geografică. Are o endemie endemică. Pe teritoriul Ucrainei se află numai pe teritoriul Bucovinei în limitele a două regiuni din regiunea Cernăuți. - Storozhinetsky și Golubitsky (Yangolenko, 1959, 1966). De asemenea, este distribuit pe teritoriul României (Hamar 1974).

Evaluarea stării populațiilor. Populația actuală a populației ucrainene este estimată la 1.500 de persoane. Densitatea șobolanilor la locul de reședință este de 0,2-0,4 persoane pe hectar, rareori 4-10 persoane. / Ha (ibid.). Factorul de vulnerabilitate și scăderea numărului total de specii este activitatea economică intensă a oamenilor, inclusiv aratul virgin, aplicarea pesticidelor și îngrășămintelor minerale,

Măsuri de securitate. Nu sunt necesare măsuri speciale de protecție pentru specia respectivă. Speciile sunt enumerate în lista roșie europeană (1991) și în anexa II la Convenția de la Berna. Specia are o categorie de protecție în conformitate cu "Cartea Roșie a Ucrainei" (Filipchuk 1994). Este protejat pe teritoriul rezervației de stat "Tsetsin", că în regiunea Cernăuți. Pentru a conserva speciile, este necesar să se acorde statut de protecție noilor zone în care se găsesc specii tipice speciilor și unde se identifică reședința acestei specii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Cum să scapi de șobolani în apartamente sau în ferme privateCum să scapi de șobolani în apartamente sau în ferme private
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
Apă șobolan sau vole - metode de combatere a dăunătorilorApă șobolan sau vole - metode de combatere a dăunătorilor
» » Un rascal molare nu este un mol. Habitat și obiceiuri
© 2021 amigdas.com