amigdas.com

Nobivak pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Rabia la câiniLuând un prieten cu patru picioare în casă, nu trebuie să uităm că proprietarul este responsabil pentru bunăstarea sa. Responsabilitatea pentru animalele de companie este nu numai o alimentare adecvată și în timp util, mersul pe jos și educația. Aceasta este o mare responsabilitate pentru sănătatea sa. Pentru că câinele a fost absolut sănătos, este necesar să se ia măsuri în timp util. Singura modalitate eficientă de a preveni debutul și dezvoltarea bolilor de câine este vaccinarea.

Cel mai mare pericol pentru câini este bolile infecțioase, dintre care multe pot fi letale pentru animalele de companie, iar unele dintre ele sunt periculoase pentru oameni. Răspândirea bolilor infecțioase este aproape imposibil de prevenit, deoarece multe dintre ele se dezvoltă în natură. Vagabondul și animalele sălbatice devin surse de virusuri. Împiedică situația și cei slabi imunitate câini acasă. Virusul poate intra în organism într-o plimbare, în contact cu un animal infectat sau bolnav, în cazuri rare de la gazdă, dacă acesta este purtătorul bolii.

Dar acest lucru nu înseamnă că fiecare câine ar trebui să se îmbolnăvească. Cainii tolerează în mod diferit infecția: unii se îmbolnăvesc și pot muri, alții rămân sănătoși, deoarece corpul are forțe puternice de protecție care vin în lupta împotriva infecțiilor.

Vaccinarea câinilor împotriva rabieivaccinare - acesta este un eveniment important, proprietarul animalului de companie ar trebui să fie conștient de acest lucru și să-l ia în serios. Sarcina vaccinării este de a ajuta animalul să facă față unei infecții periculoase.

Deși vaccinul nu oferă o garanție completă împotriva bolii, poate reduce riscul de infecție. Ca regulă, câinele vaccinat este rareori bolnav sau poartă boala într-o formă ușoară fără complicații pentru organism.

inculca puii încep de la o vârstă fragedă, câinii de vârstă adultă sunt vaccinați o dată pe an. Vaccinul cel mai frecvent utilizat este compania olandeză Intervet Nobivak, care a câștigat o reputație pozitivă printre medicii veterinari și crescătorii de câini.

Descrierea vaccinului Nobivac

serii de vaccin Nobivac sunt special concepute pentru imunizarea câinilor de la boli infecțioase răspândite: hepatită mintea adenovirale carnivor, parvovirusul enterită, rabie, leptospiroza, care provoacă adesea moartea animalului

Datorită utilizării vaccinurilor Noviwak, corpul animalului generează O imunitate puternică împotriva acestor boli. Chiar dacă animalul este infectat, acesta va suferi boala, deoarece organismul poate produce anticorpii necesari.

Pentru fiecare câine, ar trebui să se pregătească un program individual de vaccinare, deoarece toate vaccinările sunt plasate la un moment dat categoric este interzis. Dacă proprietarul câinelui dorește să-l vaccineze singur, ar trebui să citiți cu atenție ordinea imunizării și detaliile medicamentelor utilizate.

Câinele este vaccinat împotriva ciumei de carnivore, rabie și hepatită. În cazul în care regiunea are o situație epidemiologică nefavorabilă, se recomandă, de asemenea, vaccinuri împotriva gripei, bordeillosisului și afecțiunilor respiratorii.

Varietatea vaccinurilor Novivac permite împiedica dezvoltarea unui număr de boli periculoase la un animal domestic: adenovirus, laringotraheită, parainfluenză, leptospiroză, traheobronchită infecțioasă.

Tipuri de vaccin Nobivac pentru câini

  • Vaccin Nobivac pentru Puppy (PuppyDP)

Drog Nobivak pentru cățeluși (Puppy DP)O parte din imunitatea căței este primită de la mamă. De regulă, anticorpii obținuți cu laptele matern sunt capabili să protejeze copilul numai până la vârsta de opt săptămâni, după care dispar treptat. Prin urmare, există un risc de infectare a tânărului cu o ciumă sau cu o enterită infecțioasă. Pentru a proteja corpul catelului, a fost dezvoltat un vaccin special Nobivac PuppyDP pentru a proteja corpul catelului de virusul bolilor mortale. Medicamentul se aplică atunci când animalul are o vârstă de patru săptămâni.

După o singură aplicare, corpul primește protecție împotriva ciumei enteritei carnivore și parvovirale. Vaccinul este produs sub formă de pulbere, înainte de aplicare este diluat cu un solvent special. Doza nu depinde de vârstă, greutate sau rasă. O prăjitură pusă sub piele. Imunizarea este necesară în cazul unui risc posibil de infectare a tuturor așternuturilor sau a unei călătorii viitoare pe distanțe lungi.

Pentru utilizare la vârsta de vîrstă a catelului, este prescris un vaccin NOBIVAC DHPP, asigurând protecția corpului de enteritis parvovirus, hepatită infecțioasă, carnivore de ciumă. Se utilizează atunci când catelul devine vechi de 2 luni. Medicamentul se administrează subcutanat sau intramuscular. Efectul garantat vine numai după o dublă aplicare cu o pauză de 21 de zile.

  • Drog Nobivac KSVaccin pentru câini Nobivak KS Se utilizează sub formă de picături nazale și se prepară imediat înainte de utilizare. Animalul nu suferă stres din injecție, deoarece medicamentul este injectat în nas cu o seringă. Reacția la medicament poate fi strănută. Acest vaccin este sigur și netoxic. Acesta poate fi utilizat pentru imunizarea animalelor și a cățelilor gravide de la vârsta de 14 zile.
  • Nobivak Lili Nobivac L4 - lepto protejează câinii de infecția cu leptospiroză și previne posibilitatea de a purta o boală periculoasă. Leptospiroza este periculoasă nu numai pentru animale, ci și pentru oameni, deoarece chiar și după recuperare animalul este capabil să elibereze virusuri active în mediu. Medicamentul este eliberat sub formă de suspensie, care poate fi utilizată împreună cu alte vaccinuri Noviwak. Foarte adesea, câinii vaccinanți după trei luni, medicii veterinari diluează vaccinul complex cu un vaccin non-solvent și vaccinul Nobivac L.
  • Nobivac R și LR este un vaccin împotriva rabiei, a cărui utilizare este obligatorie pentru toate animalele. Fără o notă din pașaportul veterinar, un câine nu poate participa la expoziții sau nu poate fi transportat pe orice transport. Pentru a preveni o boală fatală, proprietarii pot plasa o vaccinare gratuită obligatorie sau pot folosi vaccinul Nivivac R sau Nivivac RL. Vaccinul este produs sub formă de suspensie pentru utilizare subcutanată sau intramusculară. Este folosit ca solvent pentru vaccinuri complexe sau independent. Vaccinarea se efectuează o dată pe an.
  • Nobivac DHPPNobivac DHPP este un vaccin complex pentru prevenirea hepatitelor virale, a carnivorelor de ciumă, a parainfluenzei și a enteritei cu parvovirus. Nobivac DHPPi este utilizat pentru animale de la vârsta de opt săptămâni. Nobivac dhppi este diluat cu un solvent și utilizat subcutanat. Vaccinul repetat Nobivak DHPPI se administrează la 12 săptămâni, apoi - o dată pe an.

Nobivac Diluent este un solvent steril format din fosfat acid de sodiu, fosfat de dihidrogen de potasiu și apă pentru preparate injectabile.

Nobivak pentru câinii de la leptospiroză este folosit după ce câinele are o schimbare a dinților, precum și pentru imunizarea animalelor adulte. Protejează organismul împotriva rabiei și leptospirozei.

Foarte des, medicii veterinari recomandă câinii de vaccinare parainfluenza și bordetellosis, care afectează tractul respirator superior al câinelui și sunt foarte periculoase, în special pentru animale tinere și cățeluși.

Instrucțiuni de utilizare

Producătorul oferă o mare varietate de preparate pentru vaccinarea câinilor. Cu toate acestea. Ordinea utilizării lor nu este foarte diferită una de cealaltă.

Utilizarea remediei după ce puiul atinge vârsta de 8 săptămâni. În acest moment, trupul tânărului animal își pierde protecția primită de la mamă. Este foarte important să ajuți organismul să-și dezvolte propriile imunități persistente împotriva bolilor periculoase. Vaccinarea repetată se efectuează anual.

Cel mai frecvent utilizat vaccin pentru câini este Nobivac DHPP și DHPPi.

Nobivac RabiaO caracteristică distinctivă a Nobivac DHPPI este că un dispozitiv combină cinci tipuri diferite de viruși. Vaccin polivalent pentru câini Nobivak DHPP și DHPPi complet este în siguranță. Proprietarii câinilor ar trebui să fie conștienți de faptul că combinarea într-un singur vaccin a mai multor tulpini de virusuri nu permite amestecarea a cinci medicamente diferite cu o sticlă. Acest lucru poate provoca daune ireparabile sănătății animalului de companie.

Dacă nu există posibilitatea de a consulta un specialist, vă puteți vaccina într-un astfel de program aproximativ: puteți utiliza inițial vaccinurile Nobivac Rabies (sau RL) și Nobivac Lepto, care vă vor oferi protecție. Drogurile sunt introduse cu o pauză de 2 zile, astfel încât să puteți observa sănătatea animalului de companie și absența efectelor secundare.

Ordin de revaccinare

Revaccinarea se poate face acasă independent, în cazul în care prima utilizare a remediei câinele nu a avut efecte secundare și reacții alergice. Revaccinarea se efectuează numai pentru un animal sănătos, cu respectarea strictă a unora norme:

  • Nobivac DiluentÎnainte de utilizare, uscați praful vaccinului trebuie diluat cu diluant Nobivac. Este strict interzisă utilizarea vaccinului cu termen de valabilitate expirat. Este reciclabil după fierbere timp de 15 minute. Preparatele care se eliberează în formă lichidă trebuie introduse numai într-o seringă sterilă.
  • Apoi, este necesar să se pregătească pielea câinelui, tratându-l cu o soluție antiseptică.
  • Soluția se administrează numai subcutanat. Pentru aceasta, introduceți acul cu 2 mm.
  • Medicamentul se administrează foarte lent, după injectare, locul de injectare trebuie tratat cu un antiseptic.
  • Pentru a administra vaccinul intranazal, trebuie folosită o duză specială. Înainte de utilizare, flaconul cu medicamentul trebuie agitat bine, introdus într-o seringă și introdus în fiecare pasaj nazal al câinelui.

Contraindicații

Numai animalele sănătoase sunt supuse vaccinării. Utilizarea vaccinului nu este posibilă dacă câinele are reacții alergice la componentele vaccinului. De regulă, ele apar în timpul primei utilizări a medicamentului.

Este interzis vaccinarea în prezența oricărei boli în stadiul de exacerbare.

Vaccinarea nu este recomandată femeile însărcinate și cățelele care alăptează.

Temperatura câineluiCând un vaccin viu este administrat unui animal slab, se poate dezvolta boala. Dacă câinele are febră, se observă semne ale bolii, apetitul este redus, animalul este slăbit, atunci este mai bine să amânați excursia la clinica veterinară.

Cu 7-10 zile înainte de vaccinare, este necesar să se efectueze deparazitare preventivă (pentru a scăpa de viermi) chiar dacă animalul este curat și păstrat în apartament.

Dacă câinele are ectoparazite (purici, păduchi, acarieni), este necesar să-i scape animalul.

stabil Imunitatea se stabilește la 10-15 zile după vaccinarea repetată.

Operațiile planificate la animal trebuie amânate timp de 10-14 zile după vaccinare

Nu este recomandat să se introducă inoculări în timpul estrului și schimbarea dinților.

După vaccinare, câinele nu trebuie să sufere o mare efort fizic, supraîncălzirea sau supracolerarea datorită faptului că imunitatea nu este dezvoltată imediat, dar după un timp. Va fi recomandabil să limitați timpul de plimbare, să încercați să evitați contactul cu alte animale.

Înainte de vaccinare, medicul veterinar trebuie să inspecteze cu atenție animalul și numai apoi să se vaccineze. Apoi, câinele trebuie să fie ținut sub observație de ceva timp.

Efecte secundare

Sub influența vaccinului, sistemul imunitar al câinelui este activat, deci la unele animale în prima zi după Inoculările pot prezenta slăbiciune și somnolență.

Dar, în ciuda calității ridicate a medicamentului, animalul poate dezvolta unele efecte secundare care pot fi periculoase pentru sănătatea sa. Experții recomandă să observe starea animalului de companie în primele câteva ore după folosirea medicamentului.

Acest lucru este necesar pentru a evita reacțiile alergice la vaccin. Reacția la componentele vaccinului poate fi variată: de la mâncărime și roșeață la locul injectării la șoc anafilactic. În caz de alergii, câinelui trebuie să i se administreze un antihistaminic și să-l cheme pe un medic veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?
Multikan: aplicație pentru câini, instrucțiuniMultikan: aplicație pentru câini, instrucțiuni
Ringworm la câini și alte tipuri de lichenRingworm la câini și alte tipuri de lichen
Pancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenirePancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenire
Temperatură normală la câiniTemperatură normală la câini
Ligofol pentru pisici: instrucțiuni de utilizareLigofol pentru pisici: instrucțiuni de utilizare
» » Nobivak pentru câini: instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com