amigdas.com

Caracteristicile tehnologice ale sârmei galvanizate de 2-3 mm

Caracteristicile sârmei galvanizate - protecție anti-coroziuneÎn multe industrii, sârmă galvanizată este utilizată pe scară largă. Datorită flexibilității ridicate și a diametrului mic al secțiunii transversale, acest material universal a devenit fundamentul pentru construcția diferitelor garduri. Sârmă este folosit pentru a fixa toate tipurile de structuri, piese sunt făcute din ea pentru inginerie. Datorită suprafeței galvanizate, firul nu este niciodată ruginit.

Produse populare

Principala diferență a acestui hardware este diametrul acestuia. Produsul este disponibil în intervalul 2-8 mm. Cel mai utilizat fir a fost cu un diametru de 5 mm. Foarte des se utilizează un fir, galvanizat de 2 mm.

Pentru a produce un astfel de material, se utilizează sârmă. Aceasta este o bucată de metal obținută prin metoda de schi fierbinte. Diametrul său este de obicei cuprins între 5-9 mm.

Sarma galvanizată de 3 mm este furnizată cu o bobină mare de diferite lungimi. Într-o formă similară, alte diametre ale produselor. Greutatea maximă a hank este de 200 kg, greutatea minimă este de 20 kg. Uneori, transportul poate fi efectuat în golfuri cu greutatea de 800-1200 kg.

Zona de aplicare a materialului flexibil

Este foarte dificil să enumerați domeniul de aplicare al unui astfel de produs. În producție, sârmă din oțel galvanizat este utilizată pentru fabricarea:

  • Grid.
  • Cabluri.
  • Springs.
  • Fire electrice.
  • Electrozi.

Cea mai comună a fost o secțiune circulară. În viața de zi cu zi sunt folosite și alte secțiuni:

  • Square.
  • Oval.
  • Hexagonala.

Este foarte rar să găsiți un produs galvanizat de 4 mm având o secțiune trapezoidală.

Tehnologia de fabricare a sârmei

Acoperirea cu zinc a acestor produse se realizează în mai multe moduri. Ele au diferențe distincte.

  • Acoperire galvanică. Când efectuați această lucrare, o soluție de sareîmpreună cu curentul electric. Produsul va juca rolul unui catod. Orice electrod extern devine un anod.
  • Metoda caldă. material scufundat în soluție topită zinc cu alte substanțe chimice. Dacă respectați toate cerințele procesului tehnologic, acoperirea cu zinc devine maximă. Dacă temperatura este întreruptă, produsul își poate pierde rezistența.

Atunci când cumperi un produs într-un magazin specializat, poți să-i verifici statutul. Este suficient doar să îndoiți tija de sârmă și apoi să o îndreptați brusc. Pe suprafata metalica va ramane o trasatura caracteristica. Dacă este clar că firul se va rupe în curând, caracteristicile sale de rezistență au scăzut. Acest material nu va dura foarte mult. Se va rupe repede.

Caracteristicile pozitive ale sârmei

Caracteristica principală a sârmei galvanizateMaterialul galvanizat a câștigat o mare popularitate datorită proprietăților sale excelente. Ele sunt mult superioare altor produse care nu au un strat special. Avantajele sârmei galvanizate includ:

Datorită zincului, se reflectă orice efect al atmosferei. Cu alte cuvinte, produsul rămâne neutru la umiditate ridicată, fenomene atmosferice. În aceste condiții, firele obișnuite vor ruja și se vor rupe rapid. Sârmă galvanizată este proiectată pentru o durată lungă de viață.

Aspectul produsului arată frumos și foarte modern.

De la un astfel de fir galvanizat, tratamentul termic bun, face unghii mici. Cele mai populare diametre de oțel sunt de 3-8 mm. Unghiile foarte bune sunt obținute din această secțiune.

În industria electrică, firul este utilizat ca bază. Desigur, în acest caz, este necesar să se respecte cerințele de siguranță. Este selectată grosimea secțiunii transversale a șirului, care va rezista la tensiunea excesivă.

Bobina cu zinc de acoperire este folosit pentru a crea cablaj armat atunci când se aplică diferite tipuri de cablu.

Grosimea optimă de acoperire

Procesul tehnologic de creare a produselor din sarma galvanizataLa fabricarea sârmei, acoperirea cu zinc este realizată din diferite grosimi. Caracteristicile de performanță, precum și costul produsului depind de grosimea stratului de acoperire. Cu cât sunt mai groase, cu atât mai scumpe. Profesioniștii recomandă utilizarea unei valori medii.

În construcții, un astfel de cablu este folosit pentru armarea betonului, executarea de lucrări de tencuială, precum și crearea de zidărie.

O tijă de sârmă cu un diametru de 2 mm este considerată a fi cea mai subțire. Datorită softness sale, este ușor să lucreze cu mâinile ei. Se utilizează în ingineria electrică. Astfel, galvanizarea de 3 mm se caracterizează prin rezistență ridicată. Este proiectat pentru o funcționare pe termen lung.

Parametrii medii sunt galvanizați la 4 mm. Se utilizează ca împământare sau pentru alte lucrări electrice. Produsul este folosit și pentru uz casnic.

Mult mai puțin comun este un fir cu o secțiune transversală de 6 mm. Acesta este folosit pentru a face o plasă atunci când finisarea de lucru se face. O sârmă galvanizată de 8 mm este utilizată pentru a crea o pardoseală din beton, pentru armare, pentru pereți de zidărie și pentru a executa o varietate de lucrări de construcție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o grilă pentru celulele iepureCum de a alege o grilă pentru celulele iepure
Katanka: ceea ce este, caracteristicile de utilizareKatanka: ceea ce este, caracteristicile de utilizare
Caracteristici și caracteristici ale construcției sârmei pv 3 1x6Caracteristici și caracteristici ale construcției sârmei pv 3 1x6
Tipurile de sârmă ghimpată și caracteristicile instalării saleTipurile de sârmă ghimpată și caracteristicile instalării sale
Selecția sârmei de sudură pentru semiautomatSelecția sârmei de sudură pentru semiautomat
Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75
GOST 30136-95: cerințe pentru tija de sârmă și caracteristicile saleGOST 30136-95: cerințe pentru tija de sârmă și caracteristicile sale
Grilă pentru celulele de iepure: avantajele unei rețele metaliceGrilă pentru celulele de iepure: avantajele unei rețele metalice
Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
Domeniul de aplicare și caracteristicile rețelei de armare sudateDomeniul de aplicare și caracteristicile rețelei de armare sudate
» » Caracteristicile tehnologice ale sârmei galvanizate de 2-3 mm
© 2021 amigdas.com