amigdas.com

Proteine ​​chilian degu. Îngrijirea și întreținerea la domiciliu

Cum arată proteina degu?"Veverița chiliană" degu la fel ca mulți fani ai animalelor neobișnuite. Este un mic rozătoare și arată în același timp ca un chinchilla, un jerboa și o veveriță. Citiți cu atenție acest articol, veți cunoaște acest animal prietenos și veți înțelege de ce este atât de atractiv pentru păstrarea în casă. Și anume, ceea ce mănâncă, cât de multe vieți și cum se înmulțește acest animal jucăuș.

Informații generale

Degou se referă la șobolani arbusti și este un mamifer al unui detașament de rozătoare. În mărime, acestea sunt animale mici 95-125 mm și cântăresc până la 300 de grame. La dimensiunea completă, trebuie să adăugați lungimea cozii (65-105 mm), cu o perie mică la capăt, acoperită cu lână groasă. Pe partea din spate, degu are o culoare gri-brun, iar pe abdomen este galben deschis, deși animalele cu o tentă portocalie apar în culoarea principală.

În sânul naturii sălbatice, deogia trăiește în turme de până la treizeci de indivizi. În aceste grupuri, mai mulți lideri de sex feminin domină, la care toți ceilalți ascultă fără îndoială. Animale vii în găuri ramificate, unde construiesc cuiburi pentru reproducere și cazare confortabilă.

Proteine ​​chilian - decât este neobișnuitDego este un animal foarte activ și în mișcare, în mișcare liberă pe pământ, copaci și arbuști. Se alimentează cu alimente de origine exclusiv vegetală.

Este strict interzisă menținerea sau ridicarea acestui animal de către coadă cu contact direct. În acest caz, degus își pierde pielea de la el ca să se elibereze, apoi gonsește într-un loc sigur.

Câte persoane sunt recomandate să fie păstrate împreună

Cu toate că degu preferă societatea, dar cu atenția acordată proprietarului animalului său, varianta izolării sale solitare este destul de acceptabilă. În acest caz, sexul animalului nu contează prea mult, însă bărbații se disting prin sociabilitatea lor și se îmblâncesc mai ușor.

Determinarea sexului animalului nu este deosebit de dificilă. Este suficient să te uiți la distanța dintre uretra și anus. La bărbați, este mult mai mare decât la femele.

Conținutul este permis în perechi, dar de preferință ar trebui să fie de aceeași vârstă și sex. Animalele, în acest caz, nu se vor plictisi cu siguranță.

Pentru divorț, este creat un mic grup de animale, format din mai multe femele și un bărbat. Dar trebuie avut în vedere că formarea unui grup este permisă cu o limită de vârstă. Deoarece după ce au ajuns la patru luni, animalele vor fi reticente în acceptarea noilor veniți, ca urmare a erupțiilor serioase.

Relațiile de împerechere nu sunt recomandate atunci când se împerechează. În caz contrar, poate duce la slăbirea imunității viitoarei generații și, în cele din urmă, la degenerarea rasei.

Speranța medie de viață la domiciliu și în natură

În mediul natural, degu are destui inamici periculoși pentru care animalele inofensive sunt mâncare. Ca urmare, durata medie a vieții lor în sânul naturii este mică - maximum patru ani. Și doar un procent din toate nou-născuții trăiesc la această vârstă.

La domiciliu, speranța de viață a animalelor depinde de o serie de factori:

 • Calitatea hranei pentru animale.
 • Nutriția corectă.
 • Chilian veveriță degu este un animal interesantSănătate naturală.
 • Îngrijire atentă.
 • Mediu confortabil și sigur.

În cazul în care aceste condiții sunt îndeplinite, degu se poate dezvolta bine și vă rugăm să familia ei timp de nouă ani. Și observați, aceasta este o mulțime, deoarece pentru acest animal această vârstă este echivalentă cu 120 de ani de viață a unei persoane.

Cum de a alege și aranja o casă

Unul sau mai mulți rozătoare trebuie păstrați într-o cușcă metalică cu celule mici. Parametrii minimali necesari ai celulelor ar trebui să aibă următoarele dimensiuni: 60 * 45 * 40 cm (lungime, lățime și, respectiv, înălțime). În ciuda dimensiunilor mici ale animalelor, ele trebuie să se simtă libere și, pentru aceasta, vor avea nevoie de un spațiu mare și, de preferință, de mai multe etaje.

Unii proprietari preferă să aranjeze o casă pentru degus în terariile din sticlă de același volum, dar cu o latură în partea de sus. Aranjamentul intern al celulei pentru aceste animale, de obicei, arată astfel:

 • Ca un gunoi folosiți așchii de lemn, grătare de porumb presate sau hârtie curată.
 • Casa mică în colț, unde animalele vor trăi și vor crea un cuib.
 • Container de nisip, care este destinat pentru baie, poate fi plasat pe partea opusă.
 • Proteina de origine degu - un animal exoticPe spațiul liber rămas Puteți pune pietre, ramuri mari sau vase de lut.
 • Pe pereți la diferite înălțimi, se fac mai multe rafturi.
 • Pentru a ieși energia acumulată la animale este foarte bună pentru a avea o roată rotativă de veveriță.
 • Baie de băut și mai multe boluri pentru alimentări diferite sunt, de asemenea, necesare.
 • Rădăcinile rădăcinilor și ramurile mari ar trebui să fie obligatorii, deoarece rozătoarele trebuie să-și ascuțeze constant dinții.
 • Diferite bare transversale iar obstacolele sunt necesare pentru un mod de viață interesant și activ.

Celula este instalată numai într-un loc care este protejat în mod fiabil de curenți și de lumina directă a soarelui.

Decât să hrănești veverițele

Problemele legate de hrănirea acestui animal la domiciliu nu apar de obicei. În timpul elaborării meniului pentru animalul dvs. de companie, trebuie să luați în considerare următoarele puncte principale:

 • În acest sens, că degus sunt exclusiv erbivore, dieta lor trebuie să se bazeze numai pe alimente vegetale.
 • Pentru a evita bolile Diabetul nu are nevoie să hrănească animalele cu fructe și legume care conțin mult zahăr.
 • Pentru o nutriție adecvată puteți folosi alimente gata preparate cum ar fi Vitakraft, Versele-laga sau Beaphar. Aceste alimente conțin toate substanțele nutritive, vitaminele și oligoelementele necesare pentru animalele de companie.
 • Furaje obligatorii și pe tot parcursul anului trebuie să fie fân de înaltă calitate, iar vara, iarbă proaspăt cosit sau alte furaje suculente, trecerea la care trebuie să se facă treptat din porțiuni mici. Degu îi place să mănânce salată, trifoi sau lucernă.
 • Proteina degu - în natură și acasăAceste rozătoare mănâncă bine amestec de cereale de orz, ovăz, mei și grâu. La furajele solide problematice sunt ramurile și coaja de pere, mere, tei, salcie.
 • Fructe uscate soiurile de pere și merele neindulcate, precum și morcovii tăiați în cantități mici sunt destul de acceptabile pentru proteina chiliană.
 • Uneori, în doze mici potrivi fructe de câine și păducel, aronia, porumb rowan, semințe de floarea-soarelui sau dovleac. Deși astfel de alimente sunt de obicei folosite pentru a îmblânzi un animal.

Îngrijirea și domesticirea

Este destul de ușor să ai grijă de o veveriță din Chile. Pentru a face acest lucru, trebuie să spălați alimentatoarele zilnic, să curățați așternutul și să îndepărtați resturile alimentării. Ștergeți săptămânal cușca și dezinfectați în fiecare lună.

Nu este necesar să înotați animalul în sine, veverița însăși curăță lâna în nisip special în timpul procedurilor de "scăldat". Și în timpul rănirii de ramuri sau rădăcini, precum și cu mișcarea activă prin cușcă, dinții și ghearele sunt în mod natural cusute.

Acest animal este foarte prietenos, îi iubește atenția și nu-i deranjează să stea pe mâini, făcând sunete purring atunci când se mișcă.

Faceți manualul degu, învățați cum să efectuați comenzi simple și să răspundeți la porecla este destul de simplă. În primul rând, trebuie să "convingeți" animalul în siguranța absolută a locației sale de lângă persoană, fără a face mișcări ascuțite și strigăte puternice. Apoi, puteți merge la un contact direct, așezat pe palma "trata", pe care animalul, care vine, ar trebui să-l ia. Și odată cu abordarea corectă, găsiți rapid o limbă comună, deoarece degus are un nivel foarte ridicat de inteligență între rozătoare și înțelege imediat ce vrea de la el. Prin urmare, cu un tratament delicat și atent, acest animal va comunica cu bucurie cu o persoană, chiar și cu caracterul său agitat.

E interesant! Dacă studiați sunetele pe care aceste animale le publică în anumite situații și le imită corect, atunci animalele vă vor înțelege. Acest lucru este util pentru a preveni, de exemplu, evitarea mobilierului prețios sau a unui cablu electric, dacă animalul dorește să-l încerce pe dinte în timpul călătoriei în apartament.

Mergeți cu degu

Principalul avantaj al lui degu este sociabilitatea ei. Există multe cazuri de atașament puternic la o persoană de diferite rozătoare, cum ar fi hamsteri, șobolani sau cobai, dar sunt departe de proteine. Acest animal iubitor de pace și curios este foarte ușor și rapid capabil să se obișnuiască cu societatea gazdă, iar cu orele obișnuite cu el devine absolut manual și supus animalului.

Pentru o distracție plăcută în comun, care vă va aduce mai aproape de animalul dvs. de companie, trebuie să faceți în mod regulat plimbări cu el. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la următoarele subtilități:

Înainte de a face plimbări în comun, trebuie să stabiliți un contact de încredere deplină cu animalul dvs. de companie, în caz contrar poate provoca un stres suplimentar la animal și acesta va începe să curgă și să se ascundă.

Dacă mărimea cuștii permite animalului să conducă un stil de viață activ, atunci mergeți de câteva ori în timpul săptămânii. Altfel - în fiecare zi, pentru a evita diferite boli cauzate de mobilitate scăzută, care, în unele cazuri, chiar duc la un rezultat letal al animalului.

Este necesar să se monitorizeze îndeaproape toate mișcările animalelor de companie din jurul apartamentului, ceea ce poate ascunde o mulțime de pericole pentru el. De exemplu, un cablu electric "seducător", pe care degu îl poate suferi și suferă grav în timp ce face acest lucru.

Și, de asemenea, este de dorit să acopere echipamente fotografice, telefoane și alte echipamente din privirea curioasă a animalului, care prezintă un interes deosebit pentru astfel de dispozitive.

Habitat și particularitățile comportamentului degusAcelași lucru este valabil și pentru rafturile cu biblioteca de origine, deoarece animalele curioase încearcă în mod obligatoriu să-și strecoare nasul curios, ceea ce nu bate bine.

Dacă proteina miroase mirosul favorit al proprietarului pe haine sau așternuturi, atunci găurile din ele vor fi cu siguranță furnizate pentru dvs.

De asemenea, trebuie să țineți cont de flexibilitatea, rapiditatea și viteza de mișcare a acestor fidgeturi, deci trebuie să aveți grijă să nu faceți pasul sau să nu vă loviți de ușă.

În ciuda tenacității și instinctelor dezvoltate, un animal entuziast se poate rupe de la obiecte înalte și chiar se poate rupe, deci trebuie să controlați în mod clar aceste momente.

Creșterea puilor

Este suficient să ai mai multe femele și un bărbat pentru reproducerea veverițelor chiliene. Și pentru a evita conflictele dintre adulți înainte de împerechere, animalele ar trebui să se obișnuiască bine cu ceilalți, fiind în aceeași societate.

Degus de proteine ​​maturate este considerat a fi de 1,5 ani, deși încearcă să se îmbine în șase luni. În decurs de un an, femelele pot aduce urmași de două ori. Dar pentru a le restabili pe deplin, este mai bine să controlați acest proces și să nu permiteți mai mult de o sarcină pe an. În medie, o femeie aduce nu mai mult de șase pui, deși poate fi de până la doisprezece.

În primele două săptămâni, bebelușii se hrănesc exclusiv cu laptele matern și apoi sunt obișnuiți treptat cu hrană pentru adulți, pentru a trece complet la acestea în câteva săptămâni. Tinerii degus devin independenți, după 4-6 săptămâni, și pot fi înțărcați de la mamă, deoarece ei înșiși pot să aibă grijă de ei înșiși.

Bolile Degu

Cele mai frecvente boli degu sunt:

 • Chelie.
 • Răceli.
 • O tulburare intestinală.
 • Ciuperci cutanate cauzate de paraziți.
 • Alergie.
 • Intoxicație.
 • Diabetul zaharat.
 • Leziuni la extremități și fracturi.
 • Dinți neuniformi de măcinat.
 • Tumorile.
 • Lipsa de vitamine și de calciu.

Și, în concluzie, vreau să remarc supraviețuirea remarcabilă a "veveriței chilian" degu în casă, cu o îngrijire corespunzătoare și adecvată pentru ea. Nu vă va aduce multe probleme și nu necesită mult efort și timp pentru conținutul dvs. Și pe termen lung, veți obține un prieten minunat, vesel și loial pentru o lungă perioadă de timp, care va deveni un membru indispensabil al familiei tale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncăAnteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncă
Sambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuiaSambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuia
Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Cât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliuCât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliu
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Cage pentru chinchilla de mâini propriiCage pentru chinchilla de mâini proprii
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Proteină obișnuită: o descriere completă a specieiProteină obișnuită: o descriere completă a speciei
» » Proteine ​​chilian degu. Îngrijirea și întreținerea la domiciliu
© 2021 amigdas.com