amigdas.com

Caracteristicile pescuitului în sezonul de iarnă

Pescuit în timpul ierniiPescuitul de iarnă este o activitate interesantă. Este iubit atat de incepatori, cat si de pescarii experimentati. Pescuitul în această perioadă a anului are caracteristici proprii. Peisajele frumoase, precum și cleiurile excelente îi vor da emoției de neuitat pe pescar. Când pescuiești cu gheață, un pescar trebuie să știe niște trucuri despre această problemă. Unele dintre ele, cu toate acestea, sunt individuale și nu sunt potrivite pentru fiecare corp de apă.

Pescuit în sezonul de iarnă

Continuarea sezonului de iarnăLacul este cel mai potrivit rezervor pentru pescuitul de iarnă. Este demn de remarcat faptul că apa de pe lac îngheață mult mai repede decât pe râu. Puteți prinde pe ea pentru orice unealtă, de cele mai multe ori anglers folosiți jerls. Ei doar prinde, nu îndepărtează curentul ca pe râu. Tija de pescuit și momeala pentru pescuit sunt selectate pe baza caracteristicilor peștilor, precum și a corpului de apă în sine.

Pentru a alege dreptul de a aborda și momeală, pescarul pe lac în timpul iernii pot prinde specii, cum ar fi :. Pike, biban, plătică, biban, Ruff, babușcă, etc. O parte din pește intră în hibernare. Cele mai populare dintre acestea sunt persoanele din familia Cyprinidae. Anume, crapul crucian, crapul, crapul etc.

Atunci când capturați un nou rezervor, este mai bine să profitați de ajutorul pescarilor locali, deoarece găsirea unui loc atrăgător pe cont propriu va fi destul de dificilă. Trebuie, de asemenea, să vă amintiți locurile unde au fost prinse cele mai multe pești. Mulțumită acestui pescar nu trebuie să căutați un loc pentru a prinde din nou, va fi suficient pentru a prinde zonele cele mai atrăgătoare din pescuitul anterior.

Pescuit pe râu

Pervolyodye Pescuitul păstrăvuluiCaptura pe râu în timpul iernii este o sarcină destul de dificilă. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că aproape toate râurile au un curent. Din cauza lui, pescarul trebuie să folosească alte amestecuri de momeală, precum și momeală.

Momeala de obicei folosit pentru pescuitul pe iazuri de apă stătătoare, de pescuit pe râul nu este adecvat din cauza eroziunii sale rapide. Debitul va spăla pur și simplu întregul amestec de momeală și după câteva minute va fi necesar să se sigileze bine. Pentru ca pământul să nu se "disperseze" atât de repede, puteți adăuga un pic de pământ la el. Aceasta va crește densitatea amestecului, datorită căruia va fi mult timp să atrageți peștele. Mormyshka pentru pescuit pe râu este, de asemenea, diferit de cel folosit pentru prinderea pe alte corpuri de apă. În primul rând, trebuie să aibă o masă mai mare, care va împiedica momeala să fie trasă de curent.

Pescuitul de iarnă pentru bibanAlegeți cel mai bun loc pentru a prinde este, de asemenea, o sarcină dificilă pentru un pescar care prinde pește pe râu. Pentru a găsi cele mai atrăgătoare locuri cu exemplare mari, este mai bine să utilizați ecosounderul. Acordați atenție, de asemenea, pe locurile anormale ale râului: rulare, gropi mari, bordură etc. Probabilitatea de a găsi pești acolo este cea mai mare.

Principalul lucru în cazul în care prindeți pe râu în timpul iernii nu este să uitați de siguranță. Pescarul are întotdeauna o șansă să cadă sub gheață, mai ales pe râu. Adesea, grosimea gheții este mică (din cauza curentului), ceea ce crește riscul de eșec sub gheață. În primul rând, merită evitat locurile cu gheață gri, deoarece este subțire. Cel mai adesea în astfel de locuri există un curs subacvatic, care se împiedică să rămână uscat este puțin probabil să funcționeze.

Avantaje și dezavantaje

Pescuitul pe rezervor în sezonul de vară și de iarnă este foarte diferit. Pentru a cel puțin cumva caracteriza pescuitul cu gheață, Este demn de remarcat avantajele și dezavantajele pescuitului cu gheață. Avantajele pescuitului de iarnă sunt:

 • Accesul în orice punct al rezervorului. Pescarul poate pescui oriunde în rezervor. În vara, totuși, o barcă va fi necesară pentru asta.
 • Îmbunătățirea controlului asupra abordării. Pescarul nu are nevoie să facă aruncări lungi. De fiecare dată când momeala va fi localizată în același loc.

În ciuda avantajelor, pescuitul în timpul iernii are dezavantajele sale. Acestea includ:

 • Temperatură scăzută. Pentru a vă asigura că pescuitul de iarnă este confortabil, pescarul trebuie să aibă cizme calde, o jachetă, mănuși etc.
 • Zonă îngustă de captură. Ca loc de pescuit, pescarul are o gaura cu diametrul de 15-20 cm. In vara, pescarul in aranjamentul sau are o sectiune cu un diametru de cel putin 5 metri.
 • Asigurați întreținerea. În mănușile groase, pe care pescarul trebuie să le aibă cu el în timpul pescuitului de iarnă, este destul de dificil să înlocuiți un cârlig mic sau să înlocuiți o linie de pescuit. De asemenea, de multe ori, când trageți unelte din gura unui pește, cârligul se poate săpați în mănușă, unde este destul de greu să-l obțineți.
 • Supraviețuirea peștilor mari. Se întâmplă adesea că diametrul peștilor este mai mare decât diametrul găurii, din cauza a ceea ce este imposibil să ieșiți de acolo. Pentru a rezolva această problemă, este necesar să extindeți gaura cu ajutorul unui burghiu, ceea ce necesită mult timp. Întreruperile specimenelor mari apar cel mai adesea tocmai din acest motiv.
 • Capturarea crapului. Reprezentanții cei mai de bază ai familiei de crap (crapul crucian, crapul și crapul) în timpul iernii intră în hibernare din cauza posibilității dispariției capturilor.

Accesorii necesare

Pescuitul în timpul iernii necesită o pregătire mai atentă decât cea de vară. Pentru a prinde a fost confortabil, trebuie să aveți niște accesorii. Cele mai populare dispozitive care facilitează prinderea în timpul iernii sunt:

 1. Scoop. După cum știți, apa din gaură îngheață destul de repede. E suficient 10 minute, deoarece apa din gaură începe să se acopere cu un strat subțire de gheață. Că problema dată nu a provocat inconveniente și a fost creată scoopul. Cu ajutorul său, este ușor să curățați gaura de zăpadă, bucăți de gheață și alte obiecte care au ajuns acolo.
 2. Decrosat. Datorită faptului că pescarul nu vede ce se află sub gheață, se întâmplă de multe ori cârlige cu momeală și momeală scumpă. Pentru a nu pierde problema, pescarii cu experiență iau o pistă de pescuit cu ei, care se descurcă perfect cu această sarcină.
 3. Gheare de gheață Fără acest accesoriu, nu va face un pescar de iarnă. Cu ajutorul pescarului său și creează un loc pentru pescuit. Anterior, oamenii au folosit pietoni pentru a crea găuri, dar nimeni nu folosește această metodă, deoarece consumă foarte mult timp și sperie toți peștii.
 4. O cutie de pescuit. În timpul iernii reci, este dificil să se ajungă din buzunare, cutii și alte locuri, unde pot fi puse în vară. Cea mai bună soluție este achiziționarea unei cutii de pescuit. Cu ajutorul acestuia puteți găsi rapid și puteți obține o soluție.

Un pescar modern nu poate pescui fără accesoriile de mai sus. Ele vor facilita foarte mult procesul de capturare a peștelui.

Selecția de pene

Deschiderea sezonului de pescuit de iarnăCel mai important lucru pentru orice pescuit este alegerea și dotarea corectă a tijei. Practic, toate tijele sunt împărțite în trei tipuri: pentru a prinde un strălucitor și mormyshka. Fiecare opțiune va fi luată în considerare separat.

Pescuitul cu momeală este considerat cel mai activ mod de capturare. Din avantajele tijelor pentru momeală, merită remarcată simplitatea în tachelaj, precum și tehnica pescuitului. Tijă în sine constă din următoarele componente:

 1. Ceasul cu alarmă;
 2. bobină;
 3. Linia;
 4. Fleacurile.

Cu instalarea corectă a tuturor componentelor, un pescar poate evita cu ușurință pradatorii care cântăresc până la 2 kg. Dimensiunile acestor tije pot ajunge la 1,5 metri, însă standardul este o bară de pescuit cu o lungime de 1,2 metri. Pentru ca tijă să se manifeste bine în timpul pescuitului, ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

 • Flexibilitate (pentru tăierea peștelui de înaltă calitate);
 • Rezistența (pentru a preveni ruperea tijei atunci când mușcați o mostră mare);
 • Ușor (astfel încât mâinile să nu se obosească în timpul întregii călătorii de pescuit).

Pescuitul de iarnă în AstrakhanEste demn de remarcat faptul că toate undițe pentru pescuit cu unelte de pescuit sunt împărțite în trei tipuri:-bobina deschis „mare“, „Balalaika“. Ultimele două bastoane au primit astfel de nume datorită aspectului lor, care seamănă cu un fior și o balalaika.

"Balalaika" este cel mai comun tip de tije de iarnă. Este ideal dacă peștele nu se comportă foarte activ. Totul datorită faptului că este destul de ușor pentru ea să "joace" momeala datorită construcției ușoare și, de asemenea, lipsei de picioare pe mâner. Cel mai adesea, această tijă este folosită în competițiile de pescuit, deoarece sportivii trebuie să efectueze un "joc" rapid, care le permite să facă "balalaika".

O tijă de pescuit cu bobină deschisă este cea mai potrivită când lutul este destul de activ. Datorită prezenței picioarelor, acesta poate fi amplasat în apropierea găurii și poate aștepta mușcătura. De asemenea, atunci când se utilizează această tijă, nu este nevoie să se "joace" cu momeala, ceea ce face pescuitul chiar mai simplu.

Tija de pescuit Extra mare"Mare" este cel mai vechi tijă de pescuit de iarnă, care a fost creată cu mult timp în urmă, dar este încă populară. Ea, precum și bastonul cu bobină deschisă, au picioare, dar o au diferit. Datorită acestui aranjament, tija de pescuit este mult mai ușor de deplasat între găuri, iar riscul de confuzie a liniei în timpul transferului este minim.

Totul despre pescuitul de iarnă nu poate fi învățat imediat. Acest tip de prindere este destul de greu și periculos. Este necesar ca pescarul să nu poată doar să pescuiască, ci și să fie extrem de precaut.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce aveți nevoie pentru pescuitul de iarnă pentru un pescar începătorCe aveți nevoie pentru pescuitul de iarnă pentru un pescar începător
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Organizarea pescuitului în regiunea OrenburgOrganizarea pescuitului în regiunea Orenburg
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Dulapuri de pescuit vară și de iarnăDulapuri de pescuit vară și de iarnă
Pescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshkuPescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshku
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Fabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de varăFabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de vară
Pescuitul pe râurile din regiunea KirovPescuitul pe râurile din regiunea Kirov
» » Caracteristicile pescuitului în sezonul de iarnă
© 2021 amigdas.com