amigdas.com

Protezare detașabilă cu absența completă a dinților

Opțiuni pentru proteticăPierderea dintilor este adesea perceput ca un semn de îmbătrânire naturală, cu toate că absența lor cauze complete de a fi carii orale, boli parodontale, uzura dentina, smalt, traume și alte stări de boală. La mulți pacienți, dentiția rămâne până la vârsta înaintată, dacă nu există boli care le distrug. Datorită adenței complete a dinților, apar modificări în structura scheletului feței, atrofia maxilarului și a membranei mucoase și a mușchilor din jur.

Chiar și lipsa mai multor dinți este neplăcută și palpabilă, dar dacă vorbim despre absența lor completă, atunci este o afecțiune patologică. Treptat, bărbia și pliurile nazolabiale ale feței devin mai adânci, apar riduri și crete suplimentare, suprafața obrazului se scufundă, buzele sunt trase, chiar și vârful nasului este deplasat. După astfel de deformări, fața are un aspect senil. Schimbările afectează zonele temporale și articulațiile mandibulare, din cauza atrofiei degenerative, se dezvoltă descendența senilă.

Aceste modificări atrofice devin un obstacol în calea funcționării normale a stomacului și intestinelor, deoarece mâncarea nu este complet mestecată. Incapacitatea de a pronunța corect cuvintele duce la o încălcare a aspectului estetic al persoanei umane, iar protetica poate ajuta la eradicarea propriului inferioritate.

Tipuri de restaurare a dinților în absența lor completă

Există două tipuri de proteze:

 • cu posibilitatea de îndepărtare;
 • opțiune non-detașabilă.

Proteză detașabilă

Care sunt protezele?Protetica este împărțită în următoarele tipuri:

 • proteze cu prindere;
 • atașament.

Protejați-vă protezele sunt un cadru metalic sub forma unui arc pe care se află incisivii, acest tip este convenabil de utilizat. Procesul de mestecare este activ și rapid, iar noaptea nu este nevoie să fie îndepărtat, dar acesta este la cererea unei persoane. Din cauza designului special care vă permite să păstrați cerul deschis, pacienții nu schimbă stilul de pronunție a sunetelor, iar dicția rămâne aceeași.

Atașamentele sunt acționare cu dublă acțiune. Astfel de produse sunt atașate de o parte a protezei, iar la celălalt capăt este atașamentul la rădăcina dentară. Protezele sunt aproape invizibile, confortabile, nu interferează cu comunicarea cu interlocutorul. Foarte popular nu-l folosește, pentru că are gloria unei opțiuni nesigure, dar ele reprezintă o alternativă la introducerea implantului în maxilar. La pornire, apare deformarea și revine la poziția inițială.

Proteze fixe cu absența completă a dinților

Implementarea acestui tip de proteză este mai dificilă decât cea anterioară. Protezele sunt atașate direct țesutului gingival al gingiei. Din această cauză, problemele cu o lipsă completă a dinților sunt uitate pentru o lungă perioadă de timp. Protezele sunt efectuate în mai multe etape:

 • În fălci face o gaură mică, nu puteți să forați în locul fostului dinte de înțelepciune;
 • introduce o tijă de titan, jucând rolul rădăcinii dintelui și reprezentând baza sa;
 • pentru protezele cu o lipsă totală a dinților, sunt realizate trei astfel de implanturi care sunt conectate la suprafața gingiei printr-o conexiune cu fascicul, ceea ce este necesar pentru separarea uniformă a sarcinii pe toți dinții simultan cu procesul de mestecare.

Nu toată lumea decide cu privire la această procedură, deși se referă la metode complet sigure. Dinții restabiliți, în aspect, nu diferă de incisivii naturali, arată natural și frumos.

Pregătirea pentru proteze

Metode de fixare a protezelorRestaurarea dentiției cu absența completă a dinților poate fi efectuată numai după o examinare medicală a pacientului, pentru a nu dăuna sănătății sale. Pacientul trebuie să fie trimis pentru o examinare cu raze X a maxilarului pentru a detecta o boală a dinților latente. Dacă se găsește o boală, este mai întâi necesar să se facă față cu aceasta, apoi se trece la proteză.

Dacă vorbim despre implantarea a două implanturi, atunci acest lucru este nedureros și nu necesită o schimbare în programul de viață al persoanei. Atunci când se introduc mai multe implanturi, se dezvoltă edem în zona pietrelor și un număr mare de tije îi determină pe persoana să observe regimul de casă timp de 2-3 zile. Această metodă are contraindicații, ceea ce exclude posibilitatea de proteză.

Instalarea oricărui tip de produs este o modalitate fiabilă de a vă schimba aspectul în bine, astfel încât lipsa completă a dinților să nu conducă o persoană într-un punct mort, disconfortul va fi câștigat. După vindecarea țesutului osos în decurs de 2-3 zile, se instalează proteză non-detașabilă.

Caracteristici ale protezelor cu absența totală a dinților

Pentru a determina tipul de proteză, trebuie să luați în considerare câteva caracteristici:

 • starea și cantitatea de țesut osos din maxilarul unei persoane potrivite pentru instalarea de proteze;
 • sănătatea și vârsta pacientului;
 • pentru a corela costurile de proiectare, instalare și solvabilitate ale clientului.

Contraindicații privind instalarea protezelor detașabile sau nedemontabile

În practică, există cazuri concrete în care nu se permite plasarea protezelor aproape complet, dar medicul trebuie să se asigure că pacientul nu are o stare de rău:

 • Indicatii si contraindicatiiintoleranța individuală a constituenților chimici care alcătuiesc materialul protezei și reacția alergică ulterioară la substanță;
 • intoleranță la anestezie locală sub formă de reacție la un medicament în cazul implantării implantului;
 • oncologice neoplasme în organism;
 • boli neurologice și psihice în stadiul de exacerbare în momentul protezelor;
 • o schimbare a coagulării sângelui în comparație cu indicatorii standard;
 • epuizarea corpului și pierdere în greutate puternică în ultima vreme, anorexie.

Se presupune că pacientul are anumite condiții în organism care, combinate cu proteze, prezintă un risc pentru sănătate. Cazuri frecvente atunci când există boli cronice care nu fac obiectul tratamentului terapeutic, în care este contraindicată instalarea protezelor.

Există astfel de stări ale corpului, plan fiziologic și funcțional, care numai într-o anumită perioadă de exacerbare nu permit proteze performante, dar după tratamentul terapeutic, devine posibilă restaurarea danturii. Acestea includ:

 • condițiile inflamatorii ale unui organism al bolilor respiratorii actuale și virale acute;
 • infecții în organism care au o manifestare cronică în timpul perioadei acute;
 • Accidentul recent al pacientului și infarctul miocardic.

Proteză detașabilăDacă vorbim despre o serie de boli care împiedică protezele, atunci trebuie să identificăm bolile și condițiile care trebuie vindecate sau corectate până la începerea restaurării dinților atunci când acestea sunt complet absente.

Dacă o persoană este tratată pentru diabet zaharat, implanturile implant sunt contraindicate, astfel încât medicul se înclină spre instalarea acrilice sau de construcție nailon, stare financiară de molid client nu permite să instaleze tije de titan, atunci medicul recomandă o structură simplă detașabilă. Dacă vorbim despre durabilitatea protezei cu o lipsă totală a dinților, atunci cea mai mare parte a piciorului este o proteză permanentă pe 4 sau 6 implanturi. O altă variantă a durabilității este o punte cu 12 incisivi cu 6 implanturi sub formă de tije de titan.

Etapele de bază ale fabricării de proteze cu design detașabil

În timp, sunt instalate diferite tipuri de proteze:

 • modelele detașabile din acril vor necesita o perioadă de zece zile pentru fabricare;
 • Mini implanturile sunt plasate timp de două săptămâni sau o lună, în funcție de complexitate;
 • Pentru proteze standard non-detașabile, timpul protetic este dat timp de 5-7 luni.

Timpul de lucru în clinică constă în următoarele operații:

 • protezarealizarea turnărilor care prezintă structura anatomică a maxilarului cu ajutorul lingurilor și a materialelor pentru impresie;
 • obținerea de impresii de lucru prin montarea unor linguri individuale standard;
 • definirea interacțiunii centrale a fălcilor;
 • montarea protezei pe maxilarul clientului și ajustarea după cum este necesar;
 • instalarea protezei în cavitatea bucală a pacientului.

Lucrul în laborator include etapele:

 • turnarea modelelor din gips pentru fălcile auxiliare și producerea de linguri individuale;
 • forme de modele funcționale de fălci din baze de ghips, ceară sau din plastic, role din ceară;
 • selecția și instalarea dinților în proteză, realizarea în articulator a unui model de ghips și modelarea protezei ceară;
 • versiunea finală a structurii de ceară, tencuind-o într-o cuvă atunci când este combinată cu un model de ghips;
 • îndepărtarea ceară prin topire, presare și umplere cu material plastic;
 • procesul de polimerizare și îndepărtarea protezei de la cuvă, lustruirea și finisarea protezei finite.

Metode de fixare a protezelor

Toate metodele de fixare a protezelor pe fălcile fără prezența dinților sunt dificile, în special cu maxilarul inferior. Metodele standard sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • biomecanice;
 • mecanice;
 • biofizice;
 • fizic.

Fixare prin metode biochimice implică utilizarea structurii anatomice a regiunii sublinguale și în spatele spațiului molar al maxilarului pentru o mai bună fixare a protezei în cavitatea bucală.

Spiralele dintre proteze sunt rareori folosite astăzi, participarea lor la fixarea protezei este un lucru din trecut. În variantele biochimice moderne de fixare, o creștere a înălțimii proceselor alveolare utilizând replantarea cartilajelor, se utilizează diferitele schele de metal și plastic.

Se consideră cea mai utilizată metoda biofizică, acțiunea de fixare se bazează pe folosirea legilor fizice, în timp ce țesuturile vii sunt implicate în formarea zonei neutre. Există un obstacol în calea penetrării aerului sub proteză, datorită atingerii dense a marginii detașabile a produsului într-o zonă sedentară la marginea patului protetic.

Presiunea negativă constantă este stabilită sub proteza datorită mobilității mucoasei, care se mișcă împreună cu proteza. Fixarea protezei are loc în repaus și în timpul discuției sau a mestecării. Aceasta este o metodă destul de funcțională, care este adesea folosită.

Metode fizice Prinderea joacă, de asemenea, un rol important pentru fălcile fără dinți. Metoda include aderența (aderența a două suprafețe diferite), coeziunea (legea atragerii intermoleculare și aderarea moleculelor la diferite corpuri și obiecte). Datorită stratului subțire de saliva dintre maxilar și proteză, se produce coeziune și aderență, astfel încât produsul este fixat destul de ferm. Aici, metodele fizice includ și atragerea de la diferența de presiune atmosferică.

Avantajele utilizării protezelor

Proteză detașabilă din acril sau plastic în performanța tehnologiilor moderne îi dă o persoană care le folosește următoarele avantaje în comparație cu cazul în care clientul părăsește proteza:

 • Protetica dentarăoportunitatea de a comunica cu oameni interesanți, de a purta discuții la un nivel adecvat, de a primi mâncarea preferată, de lipsa de jena în comunicare, de farmec;
 • la rădăcina limbii nu există presiune, deci nu există reflexe vomatice;
 • materialul selectat cu grijă din produs nu provoacă un răspuns alergic la utilizarea acestuia;
 • când unele elemente sunt deteriorate, pot fi reparate și înlocuite.

Întreținerea corespunzătoare a produsului prelungește durata sa de viață, prin urmare există câteva reguli pentru utilizarea și îngrijirea unei proteze:

 • În timpul nopții, scoateți produsul sau scoateți-l din gură pentru curățare;
 • după fiecare masă, chiar și în cantități mici produsul este curățat;
 • În dimineața și în seara se recomandă folosirea unei paste de dinți pentru a curăța proteza.

Pentru spălări regulate luați apă fiartă, care este spălată de gură după ce ați mâncat, efectuați și câteva spălări preventive în timpul zilei. Pentru proteze, sunt vândute perii speciale de curățare, perii și soluții profesionale. Utilizarea produselor chimice de uz casnic pentru albire și curățarea protezelor este strict interzisă.

Proteza dă o persoană încrederea în sine, așa că nu merg cu fața unui om bătrân modificat și gura știrbă, fiecare perioadă corespunde modului de viață o mulțime de bucurie, aveți nevoie pentru a le obține în totalitate, dar să o facă la zâmbet dentist frumos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratamentDe ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Structura dintelui uman: anatomia dinților umaneStructura dintelui uman: anatomia dinților umane
Structura parodonțiului și funcțiile saleStructura parodonțiului și funcțiile sale
Caracteristici și tehnici de tratare a feței cu BotoxCaracteristici și tehnici de tratare a feței cu Botox
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
» » Protezare detașabilă cu absența completă a dinților
© 2021 amigdas.com