amigdas.com

Ventilatoare pentru extragerea în baie - selecție și instalare de ventilație

Cum să alegeți un sistem de ventilațieUmiditatea constantă în baie este o caracteristică neplăcută a acestui tip de premise. Acesta a fost mult timp o persoană încearcă să lupte împotriva acestui fenomen apelând la diverse metode, ci datorită constantei de pulverizare, abur și condens pe suprafețele pereților și tavanului formării mucegaiului și a mucegaiului, cu care să lupte metode standard nu va funcționa.

Dacă se găsesc astfel de formațiuni, se poate concluziona că este timpul să recurgem la măsuri cardinale, mai degrabă decât la aerul banal al camerei cu o ușă deschisă. Soluția optimă a problemei poate fi denumită în mod corect instalarea ventilatorului de evacuare. Utilizarea în timp util a stretching forțat în baie, în cele mai multe cazuri 100% se confruntă cu problema.

Dispozitiv de evacuare va scăpa de umiditate, care din interior distruge materialele folosite la finisarea băii, va usca locurile greu accesibile, va ușura o mustă neplăcută și va face aerul uscat și curat.

Sistem de evacuare în baie

Sistemul HoodDispozitivul de evacuare pentru baie nu este altceva decât un simplu sistem de ventilație cu un principiu forțat de acțiune. Părțile principale ale sistemului de ventilație sunt două componente - o conductă de aer care leagă camera cu o conductă centrală de ventilație și un ventilator electric. Dar, în ciuda simplității designului, acesta se descurcă complet cu îndatoririle care îi sunt atribuite.

Dacă vorbim sistem standard de ventilație, atunci funcționează pe principiul alimentării și evacuării și nu necesită instalarea unui ventilator. În acest caz, de cele mai multe ori, a doua conductă de aer pur și simplu nu există, iar aerul proaspăt va fi asigurat prin aerisirea naturală a camerei prin ferestre sau uși deschise.

Trebuie remarcat faptul că, în ultimii ani, datorită popularității de stabilire a structurilor metalice, cu un grad ridicat de etanșeitate a conductei, a cărui funcție principală este de a elimina aerul din baie funcționează în sens invers, trăgând mirosurile neplăcute din zona ascendentă de evacuare centrală.

Acest lucru se poate datora și faptului că este parțial sau complet obstrucționarea conductelor de ventilație. Acest lucru este în principal inerente în apartamente în clădiri înalte. Acesta este motivul pentru care mulți proprietari de case instalează în bai sistemele forțate de îndepărtare a aerului din incintă.

Principalele tipuri de ventilatoare de evacuare

Vreau să încep cu faptul că toate dispozitivele de evacuare sunt împărțite în tipuri - standard și automat. În același timp, diferența dintre astfel de dispozitive constă în faptul că hotele automate funcționează practic fără intervenția omului.

  • Tipuri de sisteme de ventilațieUn sistem simplu de evacuare standard constă dintr-un ventilator electric obișnuit, plasat într-un corp tubular. În același timp, acesta este pornit de un comutator instalat separat sau de un buton încorporat. De cele mai multe ori în practică, capota este conectată la întrerupătorul de pornire și oprire a luminilor din cameră. Cu toate acestea, această abordare a cazului este greu de numit corect, deoarece îndepărtarea aerului evacuat va avea loc numai atunci când persoana se află în baie. Dar, de foarte multe ori, acest timp nu este suficient pentru ca umezeala din încăpere să se evapore complet. Prin urmare, este important ca ventilatorul să monteze un întrerupător separat.
  • Extracția automată, spre deosebire de cea obișnuită, diferă unitatea electronică încorporată, care efectuează monitorizarea funcționării ventilatorului. Acest sistem de ventilație are mai multe moduri de funcționare și este echipat cu un temporizator. La modele mai scumpe, sunt instalate senzori pentru controlul nivelului de umiditate din cameră. Dacă nivelul de umiditate depășește parametrii admiși, ventilatorul pornește automat și după ce umiditatea este normală, aparatul se oprește.

În plus, ambele tipuri de extractoare de baie pot fi echipate cu funcții suplimentare. De asemenea, unele modele echipat cu o supapă de reținere, care nu permite aerului din conducta principală să pătrundă în cameră. Acest lucru este valabil mai ales în clădirile cu mai multe etaje, în care mirosurile neplăcute de la apartamentele vecine pot ajunge în baie.

Caracteristicile alegerii unui ventilator în baie

Pentru a selecta în mod corespunzător tipul de ventilator pentru camera în care este instalată cada, este important să știți câteva caracteristicile dispozitivelor de extracție.

  • Cum să alegi un ventilator în baieDe evacuare la baie ar trebui să îndeplinească toate caracteristicile de siguranță. În primul rând, acest lucru se datorează utilizării unui aparat electric în condiții de umiditate ridicată. Și, așa cum se știe din practica apei și a electricității, lucrurile sunt incompatibile și, prin urmare, alegerea dispozitivului trebuie să se bazeze pe protecția calității ventilatorului împotriva umidității, astfel încât să nu existe închidere.
  • Un rol important îl joacă mperformanțele ventilatorului, care afectează performanța dispozitivului. Este de la puterea de capota, aceasta va depinde de cât de bine și în ce volum va fi eliminat de aer umed de la baie.
  • Ventilatorul de evacuare pentru baie ar trebui să fie compact, deoarece va fi utilizat într-o cameră cu dimensiuni reduse. În acest caz, în ciuda dimensiunilor mici, capota ar trebui să fie puternică. Este recomandabil să opriți alegerea sistemelor de ventilație de tip construit. Acestea pot fi ascunse în orificiul de aerisire din perete, iar ventilatorul va direcționa aerul evacuat direct spre axul central de ventilație.
  • De asemenea, pentru a crea confort în baia de care aveți nevoie acordați atenție nivelului de zgomot, care este publicat de către fan în timpul lucrării. În mod firesc, dispozitivele de eșapament absolut fără zgomot nu pot funcționa, cu toate acestea, este mai bine să alegeți fanii cu un nivel minim. La urma urmei, este puțin probabil ca locuitorii unui apartament să se odihnească într-o cada fierbinte relaxantă și să asculte zgomotul puternic al elicei de lucru a dispozitivului de evacuare. Pragul de zgomot normal al acestor dispozitive începe de la 25 dB. Este mai bine să alegeți dispozitive cu o valoare minimă a zgomotului, dar nu în detrimentul performanței.

Nu credeți că un ventilator de calitate în baie ar trebui să fie prea scump. Dacă vânzătorii magazinului vor argumenta că un dispozitiv de înaltă calitate nu poate, este ieftin, atunci cumpărătorul este pur și simplu păcălit. Chiar și cei mai simpli ventilatoare de evacuare bugetară din baie vor îndeplini pe deplin sarcinile care le sunt atribuite pentru o lungă perioadă de timp perioada de la 2 la 7 ani. Firește, puteți cumpăra un model scump, dar principala sa diferență va fi funcțiile suplimentare sau prezența unui control la distanță, mai degrabă decât performanța și puterea dispozitivului.

Modalități de a instala o hota pentru baie

Întregul proces de instalare a ventilatoarelor de evacuare este atât de simplu încât nu poate fi discutat, dar în același timp există două moduri, care sunt populare printre proprietarii de apartamente. În acest caz, o opțiune este recomandată de producătorii de ventilatoare de evacuare, și un alt mod poate fi atribuit oamenilor, deși este la fel nu mai puțin fiabile.

  1. Instalarea sistemului de ventilațieDacă scoateți capacul superior și capacul de praf de la ventilator, atunci acolo puteți găsi patru găuri, Situate la colțurile corpului, care sunt destinate fixării capotei. Prin inconvenientul unui astfel de fixare poate include necesitatea de a fi forate în peretele de cărămidă, și, uneori, șuruburi găuri sub beton, și este posibil doar cu un pumn bun.
  2. Mai simplu, dar în același timp nu este mai puțin fiabil metoda populară de fixare a capotei în baie. Esența metodei este că hota este fixată nu cu șuruburi, ci cu lipici sau silicon. Este pur și simplu imposibil să vă gândiți la o modalitate mai simplă și mai rapidă de instalare a unui ventilator. In colturile carcasei unde sunt prevăzute găurile de montare, sunt stabilite picăturile mari de adeziv siliconic, după care este introdus instrumentul în trecerea aerului și este apăsat în timp de silicon nu apuca. Pentru a scoate ventilatorul în caz de reparație sau înlocuire, pur și simplu tăiați cu un cuțit.

Desigur, după ce ați fixat capota în baie, este necesar conectați-vă la o rețea electrică, care nu ar trebui să cauzeze dificultăți speciale. Firele de la cutia de joncțiune sunt perforate în conducta de aer. În fază, firul este tăiat și întrerupătorul este montat în pauză. Dacă vorbim despre un dispozitiv automat, atunci este mai ușor, deoarece nu este nevoie de un comutator.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de mucegai în baie: moduri populareCum să scapi de mucegai în baie: moduri populare
Cum de a trata peretele de la matriță în apartament?Cum de a trata peretele de la matriță în apartament?
Cum se face ventilația într-un termCum se face ventilația într-un term
Cum de a scăpa de aspectul de mucegai negru în baie?Cum de a scăpa de aspectul de mucegai negru în baie?
Cum sa alegi ventilatorul potrivit in baieCum sa alegi ventilatorul potrivit in baie
În baie era o matriță neagră, cum să scapi de eaÎn baie era o matriță neagră, cum să scapi de ea
Cum să scape de mucegai în apartamentCum să scape de mucegai în apartament
Cum se face în mod corespunzător ventilarea în baieCum se face în mod corespunzător ventilarea în baie
Scală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectăScală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectă
Ventilatoare pentru desen în baie - descriere tehnicăVentilatoare pentru desen în baie - descriere tehnică
» » Ventilatoare pentru extragerea în baie - selecție și instalare de ventilație
© 2021 amigdas.com