amigdas.com

Caracteristici de oțel laminat la cald

Utilizarea laminării țevilorSe produce o laminare metalică laminate la cald și laminate la rece

. Între aceste două metode, o diferență semnificativă nu este numai în procesul tehnologic, ci și în eficiență. Produsele obținute într-un fel sau altul, dobândesc proprietăți diferite, dar pentru rezistență și viață, nu există nicio diferență mare dacă nu există condiții de funcționare suplimentare.

Tehnologia de fabricare a produselor din metal

Pentru producția de metale laminate, se folosesc oțeluri carbon și aliate. Carbonul din aliaj dă putere și aditivii de aliere responsabili de ductilitate, fragilitate, ductilitate și stres intern.

În mod prealabil, semifabricatele metalice sunt scoase de pe scară și alte contaminanți. Apoi, metalul intră în procesare.

Otel laminat, laminat la cald

Cerc de oțel, laminat la caldDacă nu există nici o diferență fundamentală în utilizarea elementelor de laminare a metalelor - de ce plătiți în plus? Produsele laminate la cald sunt mai ieftine decât produsele laminate la rece, deoarece necesită mai puține costuri de producție. Alegerea optimă în acest caz va fi compararea prețurilor cu proprietățile din metalul achiziționat. Dar, uneori, diferențele de un fel de angajare de la alta sunt de principiu.

Oțelul laminat la cald este fabricat după încălzirea metalului la temperatura de plasticitate a materialului, de peste 920 de grade. Regimul de temperatură este menținut pe întreg parametrul până la sfârșitul procesului de laminare. Aceasta este metoda cea mai economică, deoarece metalul este mai ușor de manevrat când este fierbinte.

Produsele laminate la cald din fier forjat au o suprafață brută de culoare cenușie albăstrui. Prelucrarea pieselor de prelucrat permite o deformare mai profunda a metalului - aceasta permite extinderea sortimentului.

Principalele diferențe dintre produsele laminate la cald

  1. Cercul este laminat la caldDin metalul fierbinte este mai ușor să obțineți o tijă de diametru mai mic și o foaie mai subțire;
  2. posibilitatea utilizării metalelor de calitate inferioară;
  3. la temperaturi ridicate, metalul este oxidat și acoperit cu scală;
  4. deformarea care apare după răcirea metalului afectează în mod semnificativ geometria elementului: grosimea produsului, marginile foilor;
  5. toleranțele la dimensiunile produselor finite laminate la cald sunt mai mari decât produsele laminate la rece.

Produsele mari laminate la cald sunt utilizate în structuri în care este important să se reziste la sarcini mari de încărcare, iar în armătură, pentru consolidarea structurilor de beton.

Răcirea la rece

Foi laminate la receTehnologia sa este mai scumpă. Este nevoie de mai mult efort pentru a lansa metalul rece. Piesa de prelucrat este trecută în mod repetat sub role, devenind mai subțire și mai subțire. Puterea echipamentului este mai mare decât în ​​cazul obținerii cascilor laminate la cald.

Numai un metal scump cu proprietăți de plastic înalte poate supus laminării la rece. Pentru a elimina tensiunea internă în metal, produsele finite sunt încălzite, apoi sunt răcite încet. Toate acestea conduc la o creștere a costului elementelor de laminare a metalelor.

Răcirea la rece vă permite să rezistați la dimensiunea exactă a produselor. Suprafața este perfect netedă și netedă, deci nu necesită o prelucrare ulterioară sau o reduce la minim.

Produsele cu această metodă de fabricare au o structură uniformă, puternică și fermă, funcționează bine pentru tensiune, rupere și îndoire.

Deoarece procesul trece la temperaturi apropiate de normal, rezistența plăcii crește cu 20%. Aceasta se numește rigidizare. Suprafața produselor este netedă, gri.

Există o limitare a grosimii plăcii de oțel laminate la rece. Dacă doriți să introduceți o foaie mai subțire de 0,5 milimetri, atunci se folosește metoda de laminare la cald.

Dacă consumatorul este important în aspect și grosime uniformă pe întreaga suprafață a produsului, atunci după răcirea la cald este folosită rece.

Concluzie: în cazul în care prețul de prim-plan al produsului, selectați metalul fierbinte, și unde puterea necesară, tenacitate, aspect bun, da preferință la un laminate la rece.

Sortimente de produse laminate la cald

Oțel laminatProduse laminate la cald există două tipuri:

  1. foaie subțire, cu o grosime a tablei de până la 3,9 mm, foaia este eliberată în role cu o grosime a tablei de 1,2 mm sau foi cu marginile tăiate cu grosimea de 0,4 mm;
  2. gros, cu o grosime de 4-160 mm, este de asemenea eliberat în rulouri de până la 12 mm și foi.

Foi laminate la cald sunt aliate și structurale.

Pentru structurile sudate în construcții și industrie, se utilizează foi de oțel cu conținut redus de carbon cu un conținut redus de aluminiu. Produsele sunt relativ ieftine și utilizate pe scară largă în industria ușoară și grea, unde nu există cerințe sporite pentru produse. Dintre acestea se fabrică conducte de sutură și structuri metalice de punți nituite.

Din oțel carbon aliat, este fabricat un metal structural, care este utilizat pentru a produce părți de mașini și structuri unde este necesară o mare responsabilitate.

otel laminat la cald are un sortiment mare, ușor sudabile, rezistent la coroziune, raport optim „preț - calitate“, necesită o prelucrare minimă, are o rezistență la deteriorare mecanică și temperaturi ridicate.

Oțel laminat la cald din oțel

Turnarea oțelului GOST 2590-2006GOST cerc de oțel GOST 2590-2006 specifică diametrul de oțel laminat la cald, în domeniul 5-270 mm. Acest produs este universal și utilizat pe scară largă în multe industrii.

Conform elementelor GOST sunt din metal circular de înaltă precizie etichetat AO 1- precizie - A1, A2, de mare precizie a3 - simplu și precizie B1 B1 de obicei, B2, B3, B4, B5. Prin lungime sunt clasificate măsurate, de măsurare cu o lungime aleatoare, lungime dimensională multiplă și cu mai multe lungimi aleatoare dimensionale, în rulouri. Barele rotunde de curbură sunt clasificate ca I, II, III, IV.

În ingineria civilă, atunci când se construiesc clădiri monolite în carosabil, rulourile din oțel rotund sunt utilizate pentru consolidarea structurilor.

Tijele metalice sunt folosite pentru a crea cadre, porți, izvoare și izvoare, sunt utilizate în industria construcțiilor navale, spațiu și militar, precum și în industria automobilelor.

Elementele de produse laminate la cald, rotunde, au forma o bară cu un diametru dat. Dacă diametrul produsului este de până la 9 mm, atunci se eliberează în bobine, mai mult de 9 mm în tije.

Daca la rulare este fabricat din oțel carbon scăzut de calitate obișnuite sau oțel slab aliat produse lungime de 2 inlaturata la 12 m Dacă carbon de calitate din oțel sau aliaj, lungimea produselor de prescripție - .. 2 la 6 m Când laminate fabricarea tijă lungime oțel carbon la 1 la 6 m.

La cererea cumpărătorului, rularea poate fi eliberată dintr-o lungime nelimitată de 3 până la 13 m, în timp ce 10% din articole sunt permise să aibă o lungime mai mică, dar nu mai mică de 75% din minim.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatDependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicareOtel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Are canal îndoit și varietatea saAre canal îndoit și varietatea sa
Greutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționareGreutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționare
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Foi otel laminate la rece: tehnica de producereFoi otel laminate la rece: tehnica de producere
Cât costă armătura de 12 mm și caracteristicile saleCât costă armătura de 12 mm și caracteristicile sale
Fabricarea oțelurilor laminate la cald în conformitate cu GOST 103-76Fabricarea oțelurilor laminate la cald în conformitate cu GOST 103-76
» » Caracteristici de oțel laminat la cald
© 2021 amigdas.com