amigdas.com

Cilindru de ridicare hidraulică de 3 tone

CricMajoritatea conducătorilor auto preferă să efectueze reparații în propriul lor garaj. Pentru a înlocui roțile înainte de sezon, a repara elementul șasiului sau a scoate complet atașamentul, conducătorul auto se confruntă cu necesitatea de a folosi un dispozitiv de ridicare.

În timpurile moderne, pentru realizarea unor astfel de dorințe, se folosesc tot felul de instrumente, dintre care principalul este jack. Timp de mulți ani, el servește ca asistent de încredere pentru toți șoferii.

Tipuri de cricuri

Un mecanism specializat folosit de un om pentru a ridica greutăți și diverse încărcături la înălțimea necesară este un cric. Au fost create recent numeroase modificări ale acestui instrument. Poate fi portabil, mobil și staționar.

În funcție de necesități și cerințe, mecanismele de ridicare au fost modificate. Astăzi, mai multe astfel de mecanisme sunt populare, de exemplu:

 • șurub;
 • raft;
 • pneumatice;
 • pană;
 • Hidraulice.

Caracteristici structurale

Cum este cilindrul de rulareMufa sub-mașină este un dispozitiv hidraulic de ridicare montat pe patru roți din oțel. Acest lucru face posibila rularea sub masina, asa ca si-a luat numele.

Fără utilizarea unui lift, nu există un singur centru de service auto sau o stație de service. Capacitatea mare de încărcare, confort și ușurință în utilizare, joacă o asistență tangibilă în activitatea nu numai a mecanicilor auto profesioniști, ci și a celor de rând cu autovehiculele obișnuite.

Mecanismul de ridicare constă din mai multe elemente:

 • cadru metalic, capabil să suporte o sarcină mare pentru o lungă perioadă de timp;
 • patru roți metalice:
 • cele două cele din față poartă, joacă un rol de sprijin;
 • două spate mobile, care asigură manevrabilitatea unității;
 • piston hidraulic, ridicat sau coborât în ​​corp;
 • Platforma este partea pe care se sprijină mașina;
 • Un mâner destinat să injecteze ulei în piston, care conduce mecanismul.
 • Scopul criculuiPentru a utiliza un astfel de dispozitiv necesită o podea plată și tare. Dacă folosiți un cilindru de rulare pentru 3 tone sau mai mult, acoperirea trebuie să fie betonată. Roțile din oțel sunt acoperite cu poliuretan, ceea ce permite ca mecanismul să fie utilizat pe orice podea fără riscul de deteriorare.

  Ridicatorul hidraulic este adaptat pentru o perioadă lungă de timp sub sarcină fără utilizarea unor mijloace sau mecanisme suplimentare. Nu există macarale, lanțuri sau troliuri Nu mai este nevoie. Durata acestor dispozitive este lungă, fără a necesita intervenții frecvente.

  Pentru a proteja vopseaua corpului, se recomandă echiparea platformei de ridicare cu o garnitură de cauciuc groasă. În plus, ele asigură siguranța atunci când lucrează, punând roți sau dopuri sub roțile de pe partea opusă a mașinii.

  Dispozitivul de ridicare are avantaje importante:

  1. Eficiență ridicată și autonomie totală.
  2. Siguranța oricărei lucrări sub mașină.
  3. Mecanismul de stocare nu necesită condiții speciale și spațiu liber suplimentar.

  Caracteristicile cricului

  Caracteristicile cricurilorCricurile hidraulice sunt foarte populare, economisesc o mulțime de timp, sunt ușor de utilizat și sunt nemodificate în depozitare. Funcționarea necorespunzătoare a mecanismului asigură un ulei incompresibil, datorită căruia sarcina poate fi fixată în siguranță la orice înălțime.

  Nu cel puțin rolul este jucat de înălțimea de pornire a ascensorului: acest indicator al ascensorului hidraulic depășește considerabil concurenții mecanici. Puteți ridica la câțiva centimetri de podea.

  Înălțimea urcării elimină total sau parțial necesitatea de a urca sub mașină. În multe cazuri, persoana care repară mașina se murdărește mai puțin.

  Printre numeroasele plusuri Cilindrul de rulare are o serie de dezavantaje. Acestea includ:

 • Pericol de utilizare pe un deal sau o pantă. Există o probabilitate de mecanism de basculare.
 • Parțile uzate ale sistemului hidraulic aflat sub sarcină pot cauza coborârea cricului.

Caracteristicile alegerii criculuiPentru a preveni probleme sau posibile probleme, merită efectuată verificări periodice privind funcționarea mecanismului. Nu numai nivelul uleiului din sistem, dar și supapele, etanșările și garniturile se încadrează în criteriul de testare.

În stoc, este necesar să aveți un kit de reparații pentru cric pentru a înlocui imediat articolele vechi cu cele noi și să nu vă puneți în pericol.

Experții recomandă depozitarea și transportul ascensorului hidraulic într-o poziție verticală. Există o mare parte a probabilității, că nerespectarea acestei reguli va duce la scurgerea de petrol din rezervor.

Costul crescut al unei cricuri hidraulice poate fi atribuit și minusurilor. Mulți șoferi, care se confruntă cu costul dispozitivului, preferă ridicarea mecanică, mai ieftină. Desigur, dacă nu țineți cont de timpul care trebuie folosit pentru ridicarea și coborârea mașinii cu o mufă mecanică. Și forțele fizice vor trebui să cheltuiască suficient pentru acest proces.

Utilizarea cricurilor hidraulice la stațiile de service și la stațiile de service este pe deplin justificată. Da, și pasionații de mașini obișnuiți folosesc un lift podkatny în toată lumea: în parcare, în curte, chiar pe drum. Folosirea acestor mecanisme economisește în mod semnificativ timpul și efortul.

Suporturile înlocuibile, dispozitivele speciale de prindere, pinii de împingere și multe altele pot fi incluse în setul complet de ascensoare. Producătorii fac acest lucru pentru a îmbunătăți siguranța și pentru a extinde posibilitățile de utilizare a unei cricuri.

Principiul de funcționare

Cum de a alege un cricOrice cric hidraulic funcționează pe același principiu, pe baza legii lui Pascal. Se spune că presiunea externă asupra lichidului sau gazului are caracteristicile originale în orice punct în orice direcție.

Două nave conectate prin intermediul unui canal sunt instalate pe bază. Într-un vas există un piston care ridică sau coboară sarcina. În celălalt vas sunt montate două supape:

 • unul - pentru introducerea lichidului într-un vas cu piston;
 • al doilea - pentru sugerea lichidului în loc să fie stors.

Fluid de lucru - rolul său este atribuit uleiurilor tehnice.

Folosind un mâner detașabil lung, o persoană împinge uleiul în cilindru cu un efort minim. Cilindrul deplasează pistonul și, în consecință, platforma de ridicare. Presiunea creată în acest mod poate ridica și menține sarcini mari.

Pentru a reduce sarcina, este necesar să deschideți supapa de by-pass și să returnați uleiul la capacitatea inițială. Pentru aceasta, folosind butonul de umflare, rotiți șurubul supapei de derivație și eliberați presiunea, platforma coboară treptat.

Dacă este necesar să mutați ușor și precis mufa hidraulică, este recomandat să opriți alegerea dvs. pe elevația de ridicare a transmisiei. Acest mecanism este echipat cu un cadru de leagăn și un sistem hidraulic cu un nivel ridicat de netezire. Se calculează un astfel de agregat pentru a efectua lucrul cu posibilitatea fixării unei poziții verticale sau orizontale.

Cricurile hidraulice sunt capabile să ridice până la două sute de tone. Astfel de mecanisme puternice au fost aplicate în industrie și în sectorul feroviar. Optimal pentru utilizare este un ascensor hidraulic de până la 3 tone.

Auto Repair

Cum de a alege un jack modernOrice cârpă mai devreme sau mai târziu, indiferent de durata de viață, nu reușește încă. Nu este dificil să detectați și să remediați defecțiunile mașinii și puteți să o faceți singur.

Semnele caracteristice care vorbesc despre necesitatea de a inspecta și de a efectua reparații vor fi vizibile cu ochiul liber:

 • au existat scurgeri de petrol;
 • ridicarea sau coborârea sarcinii, pene de piston;
 • Jackul a refuzat complet să meargă în sus sau în jos.

Pentru auto-repararea mecanismului este necesar să se stocheze cu chei și, așa cum am menționat deja, este necesar să cumpărați un kit de reparare pentru cric. Trebuie să cumpărați lichid de spălare și un ulei nou. Este necesar să se pregătească un recipient în care se scurge lichidul uzat.

Desigur, există mai multe motive care ar putea duce la o defalcare. Aceasta poate fi coroziunea părților interne ale dispozitivului de ridicare, îndoirea tijei mecanismului sau defectarea uneia dintre supape. Ar trebui să ghicesc despre cauza posibilă a eșecului unității, dacă mai trebuie să o dezasamblați.

Cu ajutorul cheilor, demontați designul de fixare. Pentru a îndepărta lichidul din piston, este necesar să scoateți o supapă specială din corp. Merită acordată o atenție deosebită garniturilor și bilelor de supapă. Scopul este de a detecta daunele sau semnele de uzură.

Înlocuiți elementele jack utilizate, curățați componentele mașinii de murdărie și de resturi. În cele din urmă, spălați sistemul hidraulic intern. Vechiul lichid este eliminat, iar noul ulei de ax trebuie umplut cu un nou ulei de calitate pentru sistemele hidraulice.

Cricul este rar reparat, o dată la câțiva ani. De aceea, merită schimbat tot ce este în kitul de reparare. Nu va fi mai rău și reparația următoare nu va veni în curând.

Pentru a evacua complet lichidul vechi, fără a deschide camera pistonului, puteți folosi partea de ridicare a cricului. Doar mișcați-o în sus și în jos de câteva ori. Pentru a face mai convenabil acest lucru, este posibil să se introducă o supapă de scurgere cu o bilă de blocare, dar fără un arc de strângere. Este important să nu uitați să o puneți în practică.

Mufa este asamblată în ordine inversă.

Alegerea unui instrument de calitate

Cum se determină calitatea aparatuluiAlegerea cârligului trebuie făcută pornind de la alte obiective. Principalul criteriu: unde să îl folosiți? Va fi o mașină sau un garaj privat?

La autovehicule, totul este simplu: pentru a alege dispozitivul, este necesar să cunoaștem greutatea mașinii și să facem o admitere probabilă. Viteza de ridicare a mașinii nu contează. Pentru aceasta este potrivit, cu o marjă mică, un cilindru de rulare pentru 3 tone.

La stațiile de întreținere sau în atelierul de montare a pneurilor alte cerințe. Pentru ei, viteza de ridicare și capacitatea de încărcare a dispozitivului sunt importante, deci alegerea cricului va fi diferită.

Atunci când cumpărați un cric, merită să aveți atenție la cursa mașinii, ar trebui să fie mai mare decât platforma dispozitivului de ridicare.

Acordați atenție la înălțimea maximă de ridicare a mecanismului: cu cât este mai mare, cu atât este mai periculoasă și puteți deforma corpul. Înălțimea cricului care vă convine nu ar trebui să fie înălțimea maximă a ridicării sale.

Nu este nevoie să cumpărați un jack puternic, în special cu un mic punct de sprijin. Utilizând un astfel de dispozitiv, este ușor să deteriorați corpul.

Prima clasificare a unui cilindru hidraulic de rulare este o capacitate de ridicare. Este suficient să spunem că acesta este cel mai important criteriu. Acest parametru determină tipul de vehicul cu care poate funcționa acest ascensor.

Acest criteriu este îndeplinit de trei variante ale capacității de încărcare:

 • două tone - pentru o mașină în garaj;
 • trei tone - pentru mașini de teren, într-un garaj sau la o stație de benzină;
 • cinci tone - mașini de teren, microbuze, stații de service și parcări.

Curent de alimentareA doua clasificare - înălțimea platformei. Pe fiecare cric, producătorul indică domeniul digital al produsului, adică punctul extrem de maxim de compresiune și de ridicare.

Prima cifră este importantă pentru mașinile cu scaune scăzute. În cazul în care clearance-ul mașinii este mai mic decât înălțimea cricului, este imposibilă alunecarea dispozitivului sub mașină, în special cu roata în jos.

Al doilea - pentru SUV-uri. Pentru majoritatea dintre ele, garda la sol este suficient de mare, înălțimea cricului poate să nu fie suficientă pentru ridicarea roții.

Al treilea factor important care influențează alegerea mecanismului este producătorul. Acest criteriu afectează într-o mare măsură calitatea produsului. Unitatea poate fi:

 • internă;
 • import;
 • Chineză.

Se crede că echipamentele importate sunt mult mai bune. Este demn de remarcat faptul că industria noastră nu se oprește. Astăzi, piața oferă produse interne de înaltă calitate, nu mult diferite de analogii importate. Puteți cumpăra produse destul de bune, economisind bani pentru a cumpăra produse ale producătorilor autohtoni.

Ce se poate spune cu siguranță - calitatea produselor chinezești este foarte scăzută. În cazurile în care o persoană se află sub mașină, viața lui depinde de calitatea cricului, astfel încât nu are rost să economisiți bani, riscăm viața lui.

În plus, cilindrii de rulare au două moduri de a le utiliza:

 1. Primul - unelte de utilizare mecanică sau manuală, care necesită aplicarea puterii fizice a omului.
 2. Al doilea - mecanisme de creștere a productivității, prin utilizarea hidraulică pentru a spori capacitățile umane.

Utilizând mufaEforturile de ridicare a mașinii, folosind o mână de sprijin, sunt direct proporționale cu lungimea mânerului, care este ridicat. Lucrul cu o mașină, puteți obține împreună cu un mâner scurt. Este ușor de utilizat chiar și în condițiile înghesuite ale unui garaj standard.

Dar aici, pentru a ridica un SUV grea, o mână nu va fi suficientă, va fi nevoie de mult efort și, cel mai probabil, înălțimea mecanismului nu va fi de ajuns. Un cric hidraulic de ridicare cu această situație se va descurca cu ușurință.

Datorită datelor universale, ascensoarele hidraulice au fost bine meritate de recunoaștere la stațiile de service auto și la garajele private.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți despre un mufă gonflabilă bazată pe o pernă de aerCe trebuie să știți despre un mufă gonflabilă bazată pe o pernă de aer
Instalatii de foraj pentru sonde de forajInstalatii de foraj pentru sonde de foraj
Mufă pneumatică: descriere, avantaje și sfaturi de alegereMufă pneumatică: descriere, avantaje și sfaturi de alegere
Presă hidraulică realizată cu mâinile propriiPresă hidraulică realizată cu mâinile proprii
Folosirea motocicletelor: tipuri, caracteristici, creație de către mâini propriiFolosirea motocicletelor: tipuri, caracteristici, creație de către mâini proprii
Instrucțiuni pas cu pas despre cum să ridici casa cu o mufă cu mâinile taleInstrucțiuni pas cu pas despre cum să ridici casa cu o mufă cu mâinile tale
Autospeciale de ridicare foarfece pentru autoturisme cu mâinile lorAutospeciale de ridicare foarfece pentru autoturisme cu mâinile lor
Porți la garaj cu mâinile lorPorți la garaj cu mâinile lor
Asamblarea autoturismelor pentru garajul propriuAsamblarea autoturismelor pentru garajul propriu
O scurtă prezentare a închizătorilor pentru dulapurile folosite în bucătărieO scurtă prezentare a închizătorilor pentru dulapurile folosite în bucătărie
» » Cilindru de ridicare hidraulică de 3 tone
© 2021 amigdas.com