amigdas.com

Selectarea foarfecelor metalice profesionale

Foarfece metalice alungiteFoarfeca metalică din arsenalul lor ar trebui să fie nu numai un profesionist, ci și un om obișnuit pe stradă. Nu știți niciodată când acest instrument ar putea fi util. Acest echipament poate face față cu ușurință cu orice aliaje metalice

. Dar dacă doriți să lucrați cu foarfece, din metal a fost cea mai eficientă, ar trebui să știți că, în funcție de densitatea elementelor, precum și domeniul de aplicare al muncii ar trebui să fie utilizate adecvat pentru o astfel de instrument de sarcini. De aceea, trebuie să abordați în mod conștient alegerea acestui dispozitiv.

Utilizarea foarfecelor pentru tăierea metalului

Foarfece pentru metal BoschDacă luați în considerare gama de acest instrument prezentat în magazine, atunci se poate observa că multe modele au un dispozitiv similar. În execuția lor, ele se aseamănă cu foarfecele obișnuite clerical sau croitor. Cu toate acestea, în magazine puteți găsi adesea modele tip mână. Aceasta este cea mai populară opțiune până în prezent, nu necesită mult spațiu și, în plus, cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, puteți repede tăiat profil metalic de grosime mică.

Foarfecile metalice manuale pot fi diferite de calitatea tăierii, determinată de executarea sculei. În funcție de tipul său, foarfecele drepte de tăiere sunt, de asemenea, selectate pentru tăiere curată. Într-un instrument de acest tip, mânerele sunt realizate din plastic dens, cauciucat, care protejează fiabil mâinile comandantului în timpul muncii. Pentru a asigura o fixare sigură a sculei în timpul tăierii, pe partea din spate a tăierii se află un arc de protecție. Este necesară în cazul unei defecțiuni ascuțite și reduce instantaneu viteza de comprimare a lamelor de tăiere.

Soiuri de unelte

O gamă largă de foarfece pentru metalÎn ciuda faptului că magazinele au un număr mare de tipuri de tăietori de metal, diversitatea lor poate fi reprezentată sub forma a trei grupuri principale:

 1. Manual.
 2. Electrice.
 3. Reîncărcabilă.

Instrumentele legate de fiecare dintre grupurile enumerate mai sus diferă unele de celelalte în anumite caracteristici tehnice și operaționale. Din asta direct depinde de sAdach pe care le puteți realiza cu ajutorul lor. Unele sunt eficiente pentru tăierea unui profil metalic subțire, în timp ce altele se pot descurca ușor cu aliaje mai groase și mai groase până la armare.

Foarfece pentru metal

Foarfece pentru pârghia de metal de mare putereDintre toate modificările de pe piață, acesta este cel mai simplu tip de instrument. În proiectare, nu există elemente mecanice sau electrice suplimentare care să le complicheze construcția. Sunt de dimensiuni mici și nu necesită mult spațiu.

În legătură cu acest grup de produse puteți clasificate în trei grupe:

 • pentru tăierea găurilor;
 • tăiere dreaptă;
 • pentru tăiere curată.

La selectarea tăietorilor de acest tip, o atenție deosebită ar trebui acordată unei caracteristici cum ar fi forma lamelor de tăiere. Forma instrumentului determină ce sarcini și sub ce unghiuri și direcții pot fi realizate de acele sau alte tipuri de foarfece pentru metal.

Modificări electrice

De obicei, această unealtă este utilizată în cazurile în care este necesar să se taie rapid materiale ondulate, profilate sau alte metale. În aceste modele, în locul unui mecanism manual, se utilizează un motor electric. Datorită lui, comandantul nu trebuie să facă eforturi fizice pentru a efectua o anumită operațiune cu metal.

Toată varietatea de lanterne electrice poate fi reprezentată sub forma următoarelor grupuri:

 1. Foarfece ideale pentru metalFoaie tăiată. Scopul principal al acestui tip de scule este tăierea tablului. În procesul de tăiere, participă două lame. Efectuând mișcări înainte și înapoi, tăietorii permit tăierea metalului destul de precis în direcția dorită și la viteză mare.
 2. NSH. Designul acestor foarfece oferă două elemente de tăiere. Suprafața, realizată sub formă de lamă mobilă, face mișcări de translație, creând caneluri. Dalta inferioară servește ca suport fix. Principalul avantaj al unei astfel de scule este că atunci când se taie pe metal nu există nici o așchiere.
 3. Tăiere sculptată. Acest tip este utilizat în principal atunci când se demontează o dimensiune mică a pieselor și structurilor metalice. Procesul de tăiere are loc cu participarea directă a pumnului, prin care foarfeca, care acționează ca o bumă, penetrează materialul la viteză mare. Ca urmare a acestui tratament, se formează o tăietură neregulată, atingând o lățime de 1-2 mm.
 4. armare. Cu ajutorul tăietoarelor de acest tip, este posibilă tăierea armăturii barelor, precum și barelor de oțel, într-un timp scurt. Cea mai mare distribuție a acestor tăietori se găsea în magazinele de construcții și reparații. Dispozitivul electric instalat în ele oferă o anumită presiune pe site-ul cu incisivii, care în scurt timp mușcă materialul, lăsând o urmă neuniformă în spatele acestuia.

Cea mai mare distribuție a tăietorilor electrice a fost obținută prin tăierea următoarelor materiale:

 • profil metalic;
 • foi metalice;
 • din plastic;
 • diferite tipuri de material de acoperis;
 • armarea diferitelor diametre.

În plus, această unealtă poate fi utilizată pentru tăierea și alte elemente metalice. Ele au de asemenea o caracteristică - prezența unui motor suficient de puternic, care le permite să efectueze tăierea diferitelor grosimi de obiecte.

Avantaje față de tipul manual - prezența unei transmisii electrice. Îi permite să efectueze tăierea chiar și a produselor metalice dense. Atunci când se utilizează foarfece electrice, comandantul nu trebuie să depună eforturi fizice pentru a crea presiunea necesară asupra sculei de tăiere. Aceasta, la rândul său, determină viteza de tăiere a metalului.

Cutite cu acumulator

Cuțit universalPrin programare, acest tip de tăietor nu diferă de cel anterior și este folosit pentru tăierea și tăierea diferitelor metale. Dar, spre deosebire de lanternele electrice, aceste dispozitive utilizează acumulator litiu-ion. Datorită prezenței sale, foarfecele pot funcționa în modul offline fără reîncărcare timp de 4-5 ore.

Foarfecele fără fir pot fi clasificate în mai multe grupe:

 • cu fante;
 • crestare;
 • foaie.

În conformitate cu designul structural și cu principiul de funcționare, aceste foarfece sunt complet identice cu modificările considerate mai sus. Ele diferă de ele numai prin faptul că servesc drept sursă de energie pentru bateriile reîncărcabile.

Foarfecele și foarfecele se deosebesc unul de celălalt, în primul rând, de tipul de tăiere pe care îl pot executa.

Cu ajutorul tăietoarelor de foi, este posibilă tăierea ușoară a unei foi, realizând mișcări progresive prin intermediul lamelor pe principiul lamei de fierăstrău. Această sarcină în acest instrument este realizată de două tăietori mobili, echipați cu dinți speciali.

În ceea ce privește perforarea foarfecelor, ele lucrează pe principiul unui ciocan. Mutând pe panza la viteză mare, o lovitură specială o loveste, rezultând găuri cu un diametru de până la 3 mm. Datorită utilizării acestei metode, această unealtă poate tăia materialul grosime mare și densitate.

Avantajele foarfecelor hidraulice

Foarfece hidraulice de pompareScopul principal al foarfecelor hidraulice este tăierea barelor și cablurilor groase de oțel. Lucrează pe același principiu ca și foarfecele. Când maestrul apasă manerele, o presiune hidraulică este creată prin pompare, după care tăietorii de la margini comprimă obiectul până când are loc o rupere completă.

Când lucrați cu foarfece electrice, comandantul nu trebuie să exercite forța fizică pentru a crea presiune. Această sarcină este efectuată de motor, care permite nu numai o creștere semnificativă a vitezei, dar și o execuție mai precisă a produselor.

Lucrați cu plăci profilate și plăci metalice

Dacă trebuie să faceți blancuri din carton ondulat și metal, vă recomandăm să folosiți unelte cu folie și table. Datorită transmisiei electrice instalate în ele, puteți tăia rapid și foarte precis metalul în direcția de care aveți nevoie.

În același timp, puteți utiliza foarfece metalice profesionale de mână dacă aveți nevoie să tăiați o cantitate mică de material. Ei vor face față perfect sarcinilor atribuite, dacă trebuie să procesați o zonă mică.

Cum se face o linie dreaptă

Tăierea metalului sau a altor materiale prelucrate s-a dovedit a fi uniformă, iar experții recomandă în primul rând aplicarea unei linii drepte a obiectului. Te va ghida pentru direcția elementului de tăiere. Dacă aveți de gând să lucrați cu o foarfecă, atunci lama trebuie menținută strict în unghi drept față de linia aplicată. Când lucrați cu foarfece electrice, puteți amplasa un mic ghidaj pentru tăierea lângă cutter.

Criterii pentru selectarea unui instrument

Foarfece pentru tăierea cablurilorPentru a selecta foarfecele metalice potrivite pentru dvs., trebuie să aflați în prealabil tipul de aliaj cu care veți lucra și grosimea acestuia. Printre foarfecele de mână nu sunt atât de multe produse care pot tăia foi groase.

Totuși, ar trebui să rezolvați o întrebare cu tipul de sarcini îndeplinite: dacă veți efectua o tăietură obișnuită sau figurată. Dacă decideți să cumpărați unelte electrice, vă sfătuim să acordați o atenție deosebită puterii și tipului tăietorilor atunci când le selectați. Multe modele de astfel de unelte sunt echipate cel mai adesea cu incisivi înlocuibili. Deci, puteți găsi pentru dvs. o unealtă potrivită pentru prelucrarea unui anumit tip de metal.

Ultimul parametru care trebuie luat în considerare la selectarea foarfecelor pentru tăierea metalului este puterea. Foarfecele pot diferi în numărul de rotații ale motorului electric. Pentru tăierea mai complexă se recomandă achiziționarea unei unități mai puternice.

Respectarea regulilor de siguranță la locul de muncă

Knipex KN-9410185Înainte de a începe tăierea metalului, trebuie să pregătiți haine speciale pentru a proteja părțile cele mai vulnerabile ale corpului. Nu începeți lucrul fără ochelari speciali de construcție. Acestea vă vor ajuta să vă protejați ochii, precum și zona din jurul lor de pătrunderea unor șlefuite fine.

De asemenea, ar trebui să aveți mănuși de bumbac care să împiedice alunecarea de pe mâini în timpul muncii. Încercați să o țineți departe de sculă a brațului și a piciorului în timpul tăierii. În caz contrar, când ești ciudat, poți fi rănit pe tăietor.

Decuparea pe metal este o lucrare destul de complicată și traumatizantă, la care este necesar să se pregătească în mod corespunzător. Mai întâi de toate, comandantul trebuie să aleagă un instrument potrivit pentru el, care ar trebui să fie nu numai convenabil, dar și sigur în muncă. În ciuda faptului că foarfecele de mână sunt cea mai primitivă versiune a unui astfel de instrument, nu trebuie să le abandonați. Dacă trebuie să lucrați cu un volum mic de produse metalice care au o grosime mică și sunt fabricate din aliaje de joasă densitate, atunci acest instrument este ideal pentru a vă îndeplini această sarcină.

Un alt lucru este atunci când aveți nevoie de un instrument pentru tăierea metalelor mai puternice. În acest caz, merită să luați în considerare cumpărarea de foarfece echipate cu un dispozitiv electric sau cu baterie. Asigurați-vă că aveți în vedere posibilitatea conectării instrumentului la o sursă de alimentare. Dacă aveți probleme cu acest lucru, este mai bine să cumpărați un model care funcționează cu baterii: acestea sunt mai convenabile și vă vor permite să efectuați rapid și eficient lucrarea.

Nu uita despre regulile de siguranță. Nu fiți prea aproape de unealta de lucru, în caz contrar vă puteți răni grav. Și, în nici un caz, nu începeți tăierea produselor metalice fără haine speciale. Amintiți-vă că acesta este un instrument traumatic care poate fi dăunător sănătății, chiar dacă măsurile de siguranță sunt strict respectate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Frizerie Yorkie acasă: cum să taieFrizerie Yorkie acasă: cum să taie
Cum să ascuți foarfecele acasăCum să ascuți foarfecele acasă
Cum de a alege un ferăstrău circular electric de birouCum de a alege un ferăstrău circular electric de birou
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Lemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegereLemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegere
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Ghilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristiciGhilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristici
Unelte de strunjire pentru metal: soiuri și scopuriUnelte de strunjire pentru metal: soiuri și scopuri
Unelte CNC, tipuri, domeniu de aplicareUnelte CNC, tipuri, domeniu de aplicare
» » Selectarea foarfecelor metalice profesionale
© 2021 amigdas.com