amigdas.com

Care este diferența dintre dentist și dentist, care este diferența?

Dentist pentru copiiMajoritatea oamenilor sunt siguri că dentistul și dentistul sunt sinonime. Dar aceasta este o eroare profundă. Nu este întâmplător faptul că în clinicile mari există cel puțin cinci direcții ale acestei profesii pe orar. La urma urmei, a fost posibil să se gestioneze un nume. Deci, cum să înțelegeți cine este un dentist

? Și cine să cheme un dentist?

Dentist și diferențele dintre medicii dentiști

Principala diferență dintre medicul dentist și dentist este nivelul de educație și lista serviciilor prestate. De exemplu, un dentist nu poate efectua unele manipulări medicale.

Dar de multe ori un specialist cu o educație secundară specială pretinde să facă față tratamentului nu mai rău decât un dentist profesionist. Dar acest lucru este departe de caz. El nu poate face față cazurilor complexe și nu le poate preveni complicațiile. La urma urmei, pentru a trata anumite boli, aveți nevoie de cunoștințe obținute numai într-o instituție de învățământ superior.

Și, de asemenea, fără formare continuă un astfel de specialist nu va putea oferi o metodă mai eficientă de tratament. Nu pentru nimic, specialiștii cu înaltă calificare își petrec mult timp, efort și bani pentru a participa la cursuri de formare.

Cine este dentist?

Prin această profesie se înțelege un specialist care este instruit într-o instituție secundară specializată timp de 3 ani. În timpul studiilor, dentistul este instruit să efectueze activități dentare simple, precum și să studieze structura dintelui. Dar pentru a vindeca pulpita, pentru a efectua proteze sau pentru a regla mușcătura la un nivel profesional nu se poate. Prin urmare, medicul dentist va fi diferit de medicul dentist din lista de servicii oferite.

Medicul dentist efectuează următoarele tipuri de muncă:

 • Cum un dentist vindeca dintiiexaminarea cavității bucale;
 • elucidarea cauzei durerii;
 • detectarea bolii gingiilor, precum și tratamentul acestora;
 • Efectuează umplerea dinților cu leziuni carioase superficiale;
 • oferă sfaturi cu privire la modul în care se poate practica corect igiena orală;
 • sugerează cum să alegeți pastele potrivite, clătirile și alte mijloace care să aibă grijă de cavitatea orală.

În cazul în care medicul dentist și diagnosticat, cum ar fi caria adâncă, pulpita, parodontitul, parodontita și altele, el este obligat să trimită pacientul pentru tratament ulterior unui specialist îngust.

Medicul dentist ar trebui să fie vizitat o dată la șase luni pentru a preveni dezvoltarea bolilor orale.

Categorii de stomatologi

Categoria depinde de durata serviciului și de cursurile de perfecționare.

Există 3 categorii de dentiști:

 1. Ce alți stomatologi sunt acolo?medic din a doua categorie. Această categorie este acordată unui medic care a lucrat mai mult de 3 ani. Medicul trebuie să aibă o bază practică și teoretică bună pentru muncă;
 2. medic din prima categorie. Această categorie este acordată unui medic care a lucrat timp de cel puțin 7 ani. Medicul își crește periodic cunoștințele în domeniul său, precum și discipline legate de studii;
 3. cea mai înaltă categorie. Aceasta presupune reînnoirea constantă a cunoștințelor și a experienței de muncă de cel puțin 10 ani.

Experiența afectează profesionalismul și salariul unui dentist.

Cine este dentist?

Stomatologul studiază timp de 5 ani într-o instituție de învățământ superior. Și apoi 2 ani devine cunoștință în rezidență sau lucrează timp de 1 an în stagiu. În plus față de anatomia dintelui, a studiat multe alte subiecte specializate.

 • Servicii dentare: cine efectueazăUn an de stagiu implică o practică medicală, care se desfășoară în clinici stomatologice. După această practică, specialistul este gata să primească și să trateze pacienții independent ca terapeut dentist.
 • Doi ani de rezidență implică practică într-un loc mai restrâns: chirurg, ortodont, ortoped, medic dentist pentru copii. De exemplu, stomatologia pediatrică are propriile caracteristici în comparație cu specializarea ortodontică și ortopedică. Un terapeut dentist poate efectua manipularea complexă și tratamentul stomatologic. Medicul dentist poate elimina dinții, poate efectua anestezie și chiar poate efectua mici operații pe gingiile și oasele maxilarului. După încetarea rezidenței, specialistul are dreptul de a-și deschide biroul stomatologic și de a conduce procedura în regim privat.

După terminarea dentistului instituție de învățământ, alege o specializare una sau mai multe, în care va lucra în viitor.

Dar cine este dentist? Medicul dentist este numele strain al unui dentist. De exemplu, în America și Europa, dentiștii au, de asemenea, o educație secundară specială și au aceleași competențe ca medicul dentist. Prin urmare, diferența dintre medicul dentist și medicul dentist este aceeași ca și cu medicul dentist.

Alte tipuri de specialiști

terapeut

Terapeutul, pe lângă funcțiile, pe care medicul dentist le îndeplinește, poate:

 • Tratament terapeutictratarea cariei profunde, pulpitei, bolii parodontale și a altor boli complexe;
 • dezvăluie și tratează bolile mucoasei orale;
 • pune diferite tipuri de sigilii cu carii dentare semnificative;
 • efectuează albirea și curățarea ultrasonică a dinților cu ajutorul echipamentelor profesionale;
 • sanitizeaza cavitatea bucala;
 • în lipsa unuia sau mai multor dinți, se îndreaptă spre o consultare cu un specialist îngust, și anume ortopedistul dentist;
 • în cazul în care medicul dentist identifica problemele asociate cu malocluzie, și dezvăluie dinții care nu răspund la tratament, acesta trimite pacientul la ortodont sau chirurg.

chirurg

Acesta este un specialist îngust, care se caracterizează prin următoarele tipuri de muncă:

 • îndepărtarea dinților sănătoși, în cazul în care interferează cu creșterea dinților vecini;
 • îndepărtarea dinților de înțelepciune care se amestecă sau cresc incorect;
 • îndepărtarea dinților după sesizarea terapeutului, care ar trebui să indice că nu sunt supuși recuperării;
 • poate efectua implantarea și protezele dinților.

ortoped

Dacă nu aveți cel puțin 1 dinte, atunci știi ce înseamnă consultarea și vizita la ortoped. Ortopedul îndeplinește următoarele funcții:

 • Efectueaza proteze dentare complete sau partiale;
 • selectează tipul de proteză, de exemplu, coroane, o punte sau un implant;
 • restabilește un zâmbet frumos.

Merită să ne amintim că un medic dentist ortoped vizitați numai după salvarea cavității bucale. În primul rând, examenul trebuie făcut de un dentist sau dentist, după care puteți consulta un chirurg ortoped.

ortodont

Acest medic este responsabil pentru mușcătura corectă. Dacă o persoană are o mușcătură incorectă, acesta nu este doar un defect cosmetic. Această problemă poate duce la boli tractul gastro-intestinal, gingiile, țesutul osos al dinților și, de asemenea, cauzează o durere de cap.

Ce face un ortodont:

 • Ortodontistul - ce fel de doctoraliniază dinții, astfel încât zâmbetul devine frumos;
 • îndepărtează golurile dintre dinți, precum și diastema, mai bine cunoscută sub numele de "scab" între dinții din față ai rândului superior;
 • se asigură că laptele și unitățile permanente cresc în mod egal. Dacă dinții au o creștere greșită, ortodontul o corectează;
 • oferă sfaturi și sfaturi referitoare la mușcături;
 • controlează formarea corectă a maxilarului la copii.

Etapele lucrării ortodontului:

 1. Atunci când se aliniază sau se corectează dentiția, se întocmește un plan de tratament. Apoi face un cast din dinți. Apoi, toate materialele împreună cu imaginile cu raze X sunt trimise la laboratorul dentar pentru a produce designul necesar;
 2. după ce a primit un design care corectează aceste sau alte probleme, ortodontul o stabilește. Și, de asemenea, oferă sfaturi despre îngrijirea ei;
 3. pe tot parcursul tratamentului, care durează până la acolade set, siguranțele și alte construcții, ale pacientului ceasuri ortodont;
 4. Pentru un ortodont, pacienții cu bretele și alte structuri merg pe o perioadă lungă de timp. La urma urmei, corectarea dentare - un proces destul de lung.

Dentist pentru copii

Nu fi surprins dacă un medic dentist adult refuză să vă trateze copilul. La urma urmei, pentru tratamentul dinților copiilor necesită abilități speciale.

Caracteristicile stomatologiei pediatrice:

 1. Stomatologie ca profesiemaxilarul copilului are propriile particularități în structură;
 2. umplerea și, de asemenea, îndepărtarea dinților are loc într-un mod diferit față de adulți;
 3. Multe anestezice care sunt recomandate pentru adulți sunt contraindicate la copii;
 4. dentistul pentru copii, pe lângă tratamentul dentar, studiază cum să găsească o abordare a copilului;
 5. dacă copilul este neliniștit, dentistul copiilor știe cum să pună în aplicare metoda sedării. După ce a făcut acest lucru, el va fi capabil să înceapă calm să trateze dinții.

De obicei, medicul dentist al copiilor efectuează:

 • fluorizarea dinților. Un specialist cu ajutorul unui lac dentar acoperă dinții copilului, astfel încât smalțul este mai puternic;
 • sigiliu. Sigilați dinții de mestecat cu un material de etanșare special.

Dacă cazul este prea complicat și medicul dentist pentru copii nu a fost în măsură să ofere asistența necesară copilului, el dă instrucțiuni medicului dentist pentru copii.

igienist dentar

În plus față de toți specialiștii de mai sus, mai există și un igienist dentar. Ce face un astfel de medic? Medicul dentist-igienist nu trateaza, dar ofera recomandari pentru prevenirea bolilor dintilor si a cavitatii bucale.

Funcțiile unui igienist dentar includ:

 • Care este diferența dintre medicul dentist și medicul dentist?informarea publicului despre cum să vă păstrați permanent dinții sănătoși;
 • oferă sfaturi privind o nutriție adecvată. Ce alimente trebuie consumate zilnic pentru a întări dinții;
 • sfătuiește cum să efectueze igiena orală, dinți de câte ori pe zi periaj, unele pasta de dinti si apa de gura de utilizare;
 • desfășoară examinări preventive în grădini, școli și întreprinderi;
 • tratați dinții cu fluoruri.

Cunoașterea și înțelegerea a ceea ce este diferența dintre un medic dentist, ortodont, ortopedice si alte tipuri de medici care furnizează servicii stomatologice, puteți fi sigur de a oferi un tratament adecvat. Acum nu vă încredințez tratamentul pulpitei dentist și nu va merge pe proteza la dentist-terapeut. La urma urmei, toată lumea trebuie să își desfășoare activitatea la un nivel profesional.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunereaCofferdam în stomatologie: roberds, ce este aceasta și impunerea
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Retracție și aplicare a filetului de retragereRetracție și aplicare a filetului de retragere
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Pot fi femeile tratate cu dinți în timpul sarcinii?Pot fi femeile tratate cu dinți în timpul sarcinii?
» » Care este diferența dintre dentist și dentist, care este diferența?
© 2021 amigdas.com