amigdas.com

Aluminiu colț: producție, categorii, domeniu de aplicare

Descrierea colțului din aluminiuIndustria modernă produce o mulțime de structuri de profil din aluminiu, care au fost utilizate în diverse domenii de activitate. Produsul cerut de metal laminat este colț de aluminiu

, care, datorită caracteristicilor sale de înaltă calitate, sa dovedit perfect nu numai în domeniul construcțiilor, ci și în alte zone de producție de înaltă tehnologie.

Caracteristici de producție a colțurilor de aluminiu

În secțiunea transversală, profilul fiecărui colț este similar cu litera "L". Cu o lățime egală a ambelor rafturi, produsul este, în general, numit lână egală. În cazul în care lățimea rafturilor este diferită, colțul poate fi considerat inegal. Marginile rafturilor, ca și unghiul de la baza acestui profil, pot fi perfect drepte sau rotunjite, care depind direct de metoda de producție tehnologică. Una dintre metodele de a face un colț este procedura de îndoire a benzii de aluminiu la un unghi de 90 ° C, folosind echipamente speciale.

caracteristicile

Cum se instalează un colț din aluminiuCaracteristicile colțului produs pot fi foarte diferite și depind în primul rând de compoziția chimică și de proprietățile tehnice ale materialului utilizat la fabricare, precum și de caracteristicile procesului tehnologic.

Lățimea rafturilor în colțurile cu unghi egal variază de la 10 la 200 de milimetri, pentru produse inegale de la 6 la 265 milimetri. Pereții acestor profile pot diferi și în grosime, care variază de la 1 la 43 milimetri în colțuri cu unghi egal și de la 1 până la 16 milimetri în zone inegale.

În funcție de orientarea țintă profil de aluminiu pot fi supuse unui tratament termic diferit. Pentru ca produsul să dobândească o anumită ușurință, este recoaptă. În cazul în care este necesar să se dea colțului o duritate suplimentară, acesta este supus procedurii de întărire.

Și, de asemenea, un profil de aluminiu pot fi supuse altor metode de procesare:

 • utilizarea unei acoperiri compozite dintr-o substanță combinată (K);
 • anodizarea produsului prin tratament electrolitic (An);
 • materialul de vopsea și lac este aplicat pe suprafața (W);
 • aplicarea stratului protector prin electroforeză (Zhe);
 • depunerea stratului protector polimeric (P).

Cum se folosește colțul din aluminiu?Marcarea pe articol poate determina lățimea exactă a rafturilor și grosimea peretelui de colț. De exemplu, prezența marcajului de 80 × 80 ar însemna că aparține tipului echilateral și lățimea fiecărei flanșe sale este egală cu 80 de milimetri. Dacă există denumire de 80 x 40 x 3, atunci rezultă că o flanșă are o lățime de 80 mm, celelalte 40 milimetri, iar grosimea metalului în acest caz, este egală cu 3 milimetri.

Pentru toate tipurile de colțuri de profile din aluminiu, există anumite standarde de stat. De exemplu, colț de aluminiu GOST 8617-81 se referă la produse de uz general având un profil presat dintr-un aliaj de aluminiu.

Avantaje la operare

Spre deosebire de oțel, aluminiu este un material mai moale, care permite producătorilor să producă colțuri de diferite configurații cu cea mai mică cantitate de muncă. Produsele fabricate din acest material au multe caracteristici pozitive:

 • Cum de a alege un colț din aluminiucomplet necorosive, care asigură o durată de viață îndelungată;
 • cu o greutate redusă este destul de mare și este capabilă să reziste la sarcini considerabile;
 • pot fi perfect prelucrate de orice tip;
 • plasticitatea materialului simplifică lucrările de instalare;
 • Posibilitatea de funcționare în orice regim de temperatură;
 • reprocesare cu cea mai mică investiție de fonduri;
 • preț rezonabil.

Profil din aluminiu din aluminiuRezistența excelentă la coroziune poate fi considerată unul dintre cele mai importante avantaje ale profilelor din aluminiu. Faptul este că atunci când aluminiul contactează oxigenul, se formează o peliculă protectoare pe suprafața produsului, care împiedică ruperea materialului. Din păcate, acest strat protector este foarte fragil și nu poate rezista nici măcar la influențe mecanice nesemnificative. În acest sens, profilele de aluminiu sunt supuse diferitelor procedee de prelucrare, care permit materialului să transfere cu succes sarcinile de impact. În plus, prelucrarea specială mărește calitățile izolatoare din aluminiu și previne acumularea de energie electrică statică în structură.

Dacă realizăm analogia profilurilor de aluminiu cu produse similare din alte materiale, putem remarca fără echivoc un număr de avantaje semnificative:

 • producția din cupru este mult mai scumpă;
 • produsele din oțel au o tendință ridicată la procese corozive;
 • oțelul inoxidabil cântărește mult mai mult.

În funcție de orientarea țintă, caracteristicile tehnologice ale producției și caracteristicile tehnice, colțurile de aluminiu sunt împărțite în mai multe categorii principale:

 • Aplicarea colțurilor de aluminiuEgal - această categorie de profile din aluminiu angular este utilizată în principal pentru fabricarea de mobilier și pentru crearea unei varietăți de structuri ușoare.
 • Unequal - caracteristica principală a acestor produse este capacitatea de a menține profilul în timpul flambajului, ceea ce le face indispensabile în construcția de structuri complexe.
 • Profiled - acest produs este folosit pentru a andoca elemente individuale în structuri de diferite tipuri.
 • Perforate - ele sunt folosite în principal pentru lucrări cu care se confruntă pentru a oferi o structură de fiabilitate și protecție împotriva deteriorării abrazive.
 • Anodizat - acoperind aceste profile, le permite să fie utilizate în aer liber fără teama integrității structurale, chiar și sub influențele cele mai extreme ale mediului.
 • Decorative - acest produs are o estetică specială. Colt aluminiu decorativ Este utilizat pe scară largă în crearea diferitelor elemente ale interiorului, în legătură cu care merita popularitatea sporită în rândul designerilor.

Cornișele din aluminiu sunt un produs foarte versatil, iar în orice domeniu sunt folosite, orice proiect cu ajutorul lor va deveni mult mai puternic fără a crește greutatea inițială.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicațiiFoi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații
Îndoirea și îndoirea foilor metaliceÎndoirea și îndoirea foilor metalice
Profile de aluminiu pentru fațadele și caracteristicile acestoraProfile de aluminiu pentru fațadele și caracteristicile acestora
Greutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționareGreutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționare
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5
Descrierea și caracteristicile colțului zincatDescrierea și caracteristicile colțului zincat
Rafturi de colț pe perete - soiuri, diferențe, fabricațieRafturi de colț pe perete - soiuri, diferențe, fabricație
Profil conducte: avantaje, aplicareProfil conducte: avantaje, aplicare
Colțar oțel inegal: sortiment și gostyColțar oțel inegal: sortiment și gosty
» » Aluminiu colț: producție, categorii, domeniu de aplicare
© 2021 amigdas.com