amigdas.com

Echipament de vopsire cu pulbere

Cutii pentru vopsire cu pulberePopularitatea picturii pe pulbere se datorează faptului că are multe avantaje față de tehnologia lichidă obișnuită de aplicare a vopselelor și lacurilor. Dar, pentru a utiliza această metodă, este necesar nu numai să pregătești echipamente speciale, ci și să ai anumite abilități.

Cea mai ușoară modalitate este aceea de a încredința o astfel de activitate unui specialist care va face față acestei sarcini calitativ și rapid. Dar aceste servicii sunt destul de scumpe. Prin urmare, mulți artizani de la domiciliu preferă să picteze prin această metodă cu mâinile lor. Și pentru a evita complicațiile în timpul lucrului, este util să învățați mai întâi elementele de bază ale acestei tehnologii.

Avantaje și dezavantaje

Cum se efectuează acoperirea cu pulbere?Nu este întâmplător faptul că metoda de pictură a obiectelor care folosesc vopseaua pulbere este foarte populară nu numai între constructori, ci și printre mai mulți maeștri de acasă. La urma urmei, el are avantaje atât de importante, cât de curată este economia și ecologia, în ceea ce depășește considerabil vopseaua lichidă tradițională. Acest lucru se explică prin lipsa de solvenți periculoși pentru sănătate în compoziția vopselelor pulverulente și o viteză mai mică de curgere. Toate particulele de vopsea care nu au putut fi fixate după pulverizarea pe suprafața tratată pot fi colectate și utilizate mai târziu pentru a picta alte obiecte.

Avantajele materialului

Principalele avantaje ale vopselei cu pulbere sunt următoarele:

 • Cum se aplică echipamentulAbsența unui miros neplăcut, care are analogul său lichid.
 • Vopseaua uscată nu este predispusă la arderea spontană.
 • Procedura de colorare necesită un minim de timp.
 • Dacă rezultatul nu este foarte reușit, produsul este ușor de reproiectat.
 • Colorarea se face într-o singură etapă.
 • Perfect cădea chiar pe o suprafață nu foarte uniformă.
 • Vopseaua este foarte uniformă.
 • Înainte de a picta, nu este necesar să aplicați un strat de grund.
 • Vopselele uscate nu sunt supuse proceselor de coroziune și schimbărilor de temperatură.

Contra de compoziția vopselei

În același timp, această tehnologie are o serie de dezavantaje semnificative:

 • Incapacitatea de a folosi pentru structuri din lemn și plastic.
 • Pentru pictarea obiectelor mari este nevoie de un cuptor de polimerizare mare.
 • Dificultăți în obținerea unui strat subțire de material de vopsea.
 • Prețul ridicat.

Criterii de selecție

Una dintre problemele-cheie pe care comandantul trebuie să le rezolve este alegerea unei vopsele specifice pentru pulberea pentru prelucrarea obiectului. Acest lucru este foarte important, deoarece calitatea învelișului produsului depinde în mod direct de material. Magazinele oferă un număr mare de tipuri diferite de culori uscate, cu caracteristici diferite.

Vopseaua bună trebuie să îndeplinească anumite cerințe funcționale. Printre acestea se numără:

 • Tehnica de pictură în pudrăDurabilitatea mecanică. Materialul trebuie să fie rezistent la uzură, durabil, rezistent la zgârieturi, șoc și abraziune.
 • Rezistența la temperatură. Vopseaua trebuie să fie rezistentă la temperaturi ridicate, precum și la încălzire, atât periodică, cât și permanentă.
 • Proprietăți de izolare electrică. Majoritatea acoperirilor polimerice sunt dielectrice, ceea ce face posibilă utilizarea acestora pentru izolarea produselor finite din electricitate.
 • Rezistența chimică. Materialul ales ar trebui să fie bine tolerat prin interacțiunea cu uleiuri, grăsimi, detergenți, benzină și alte substanțe cu care stratul de acoperire va intra în contact în timpul utilizării.
 • Rezistenta la rugina. Atunci când alegeți o vopsea, este important să fie rezistent la chimicale și umiditate - principalele motive pentru dezvoltarea coroziunii.

În plus, vopseaua poate diferi una de cealaltă în proprietăți decorative:

 • Camera pentru picturaAcoperiri netede. Prezentat în culori diferite.
 • Textura. Poate oferi anumite efecte speciale, de exemplu coaja de portocala, ridurile etc.
 • Transparent. Se folosește pentru a proteja metalul, instalațiile sanitare și alte produse.
 • Colorată. Permiteți evidențierea metalului sau a substratului pentru diverse tipuri de materiale - metal, bronz etc.
 • Gradul de strălucire. În funcție de acest lucru se disting semigloss și lucios, precum și acoperiri cu diferite grade de strălucire - de la plictisitor la puternic.

Esența tehnologiei

Principala diferență între această metodă este aceea că vopseaua este aplicată pe obiectul tratat sub formă uscată. Pentru a face mai clară, ia în considerare acest proces în detaliu, care pot fi reprezentate în două etape:

 • aplicarea pulberii;
 • fixarea vopselei.

Cum să alegeți echipamentulÎn momentul în care materialul este pulverizat pe suprafață, particulele sale cele mai mici primesc o încărcătură opusă încărcării obiectului în raport cu care se realizează vopsirea. Ca urmare, ele sunt atrase unul de celălalt din cauza unor semne opuse de încărcare. Aceasta duce la uscarea particulelor de pulbere de pe suprafață, pe care maestrul o vopsește.

Dar în această formă suprafața nu este potrivită pentru funcționare. Pentru ca stratul de acoperire creat să-și păstreze culoarea și structura, trebuie asigurat. Pentru a fixa praful de pe suprafață apelează la metoda de coacere. Aceasta presupune încălzirea obiectului într-o cameră specială. Sub influența temperaturii înalte, pudra uscată se topește, devenind un film foarte puternic. O astfel de tehnologie de vopsire este adesea folosită pentru prelucrarea structurilor metalice.

Echipament de vopsire cu pulbere

Pentru a utiliza această metodă de colorare, veți avea nevoie de anumite echipamente. Dintre dispozitivele necesare veți avea nevoie:

 • atomizor;
 • camera pentru vopsea de copt.

Utilizarea unui pulverizator materialul de vopsea însuși va fi pulverizat. Acest instrument are două tipuri - manual și automat. Camera de coacere este necesară pentru procesul de polimerizare. Este datorită lui că pulberea va dobândi proprietățile necesare, transformându-se într-un film sigur.

Dacă nu intenționați ulterior să utilizați în mod regulat tehnologia de colorare a pudrei, atunci nu puteți cheltui bani pentru achiziționarea unui cuptor special. Poate înlocui perfect un cuptor convențional.

Pentru ca procesul de pictura să treacă prin toate regulile, trebuie să vă asigurați că sunt îndeplinite anumite condiții:

 • iluminare bună;
 • ventilație adecvată.

Pictură în pudrăO atenție deosebită trebuie acordată ultimului punct: fără a avea grijă de crearea unei bune ventilații în cameră, există riscul de a vă provoca vătămări grave sănătățiiFerm. Chiar dacă nu aveți o cameră specială pentru a efectua o muncă similară, o puteți face într-un garaj obișnuit.

În ceea ce privește îndeplinirea celei de-a doua condiții, este posibil să se asigure o iluminare suficientă pentru vopsirea de înaltă calitate folosind luminile fluorescente obișnuite. Dacă decideți să neglijați această cerință și să începeți pictarea în pulbere fără a utiliza aceste surse de lumină, vopseaua cu pulverizare se va depune pe lămpile fierbinți.

Când terminați pictura, va trebui să vă gândiți cum să colectați resturile vopselei. Cel mai bun mod de a rezolva această problemă va fi un aspirator tip ciclon. Nu utilizați o unitate normală, deoarece se va bloca foarte repede.

Pregătirea suprafeței pentru colorare

Vă sfătuim să aveți răbdare, când începeți să pregătiți o suprafață metalică la lucrările de pictură. Acest lucru vă va impune costuri semnificative de timp și de muncă. Dar rețineți că, în funcție de modul în care vă petreceți această etapă importantă, rezultatul final va depinde. Prin urmare, acordați o atenție deosebită acestui lucru.

În timpul pregătirii metalului pentru pictura va trebui să efectuați o serie de pași:

 • curățați suprafața metalului de murdărie;
 • eliminați urme de grăsime;
 • prelucrarea unui material cu structură anticorozivă;
 • aplicați agenți de fosfatare pentru a îmbunătăți aderența vopselei.

Cum să pictezi produseTratamentul de suprafață al metalului poate fi efectuat manual sau cu ajutorul agenților chimici. În primul caz, veți avea nevoie de perii metalice sau de o roată de șlefuit. În plus, este necesar să ștergeți metalul cu o cârpă curată umezită anterior cu un solvent. A doua metodă implică utilizarea compușilor speciali - acizi, alcalii și solvenți. Atunci când alegeți formularea cea mai potrivită, alegeți tipul de material cu care veți lucra și scara și complexitatea contaminanților.

În timpul prelucrării metalelor, nu este nerezonabil să se aplice un substrat de conversie. Acesta va proteja vopseaua împotriva pătrunderii umidității și a murdăriei, ceea ce va elimina peeling-ul, iar acest lucru va salva rezultatul muncii dvs. în forma sa originală pentru o lungă perioadă de timp. Direct pe substratul de conversie pot fi aplicați agenți de fosfatizare.

Ca parte a pregătirii suprafeței pentru pictura, este necesar să nu uităm să realizăm o procedură atât de importantă precum pasivizarea. Sensul său este de a aplica crom și nitrați de sodiu la suprafață. Datorită acestei proceduri, protejați metalul de procesele de coroziune după colorare.

După finalizarea pregătirii suprafeței și tratarea acesteia cu substanțele necesare, spălați metalul și uscați-l. După aceasta, puteți începe procedura de colorare.

Pulverizarea prin pulverizare

Luați pulverizatorul și începeți să aplicați uniform vopseaua uscată pe suprafața pregătită. Se recomandă pre-protejarea zonei de lucru cu un ecran special, altfel în timpul vopsirii vopseaua se va împrăștia în întreaga cameră.

Procesul de polimerizare

Vopsea cu pulbereDupă ce terminați lucrarea de aplicare a vopselei cu pulbere, puteți trece la etapa următoare - fixați cu un cuptor fierbinte. Rețineți că punctul de topire al pulberii uscate este de 150-220 de grade Celsius. Pentru o procedură de coacere bună, aveți nevoie de aproximativ 20-30 de minute. Dar, în fiecare caz, temperatura și timpul procedurii de încălzire vor fi diferite. Acest lucru depinde în mare măsură nu numai de instalația cu care lucrați, ci și de vopseaua și cuptorul.

În timpul acestei proceduri, asigurați-vă că temperatura cuptorului este constantă. Numai dacă această condiție este îndeplinită, veți putea asigura o topire uniformă a vopselei, iar stratul de acoperire se va dovedi a fi curat și neted.

La sfârșitul procedurii de coacere, produsul este scos din cuptor și lăsat să se răcească în aer curat. După răcire, procedura de vopsire în pulbere poate fi considerată completă.

O metodă tradițională de colorare utilizând o cerneală lichidă are un număr de dezavantaje semnificative. Prin urmare, mai des în construcții, precum și în viața de zi cu zi, se utilizează o metodă mai productivă - pictura în pulbere. Și, deși este mai productivă, necesită anumite echipamente și abilități speciale.

Camere de coloratAcest lucru ar trebui să aibă grijă de fiecare maestru de domiciliu care a decis să utilizeze această metodă de înaltă tehnologie. Dar, în orice caz, toate aceste costuri vor fi plătite, deoarece cu economii importante de timp și efort fizic mai redus, tehnologia de vopsire cu pulbere vă permite să obțineți un finisaj mai bun.

Dacă unealta pentru aplicarea vopselei uscate, care este utilizată ca pulverizator, nu poate fi înlocuită, în locul cuptorului de polimerizare se poate folosi un cuptor convențional. Astfel, puteți economisi și mai mult pe achiziționarea de echipamente pentru pictura în pulbere.

Trebuie înțeles că această metodă nu este universală și are anumite limitări. Deci, nu poate fi folosit pentru toate tipurile de suprafețe. Prin urmare, înainte de a folosi această tehnologie, comandantul trebuie să-și dea seama dacă îi poate aduce beneficii tangibile atunci când pictează obiectul selectat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metalVopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metal
Comentariile consumatorilor cu privire la spălarea pulberii lucioaseComentariile consumatorilor cu privire la spălarea pulberii lucioase
Pictura și desenele pe pietre: metode de aplicare a vopseleiPictura și desenele pe pietre: metode de aplicare a vopselei
Pictură decorativă a pereților cu mâinile propriiPictură decorativă a pereților cu mâinile proprii
Produse metalice din elemente de forjare la receProduse metalice din elemente de forjare la rece
Cum sa pictezi tavanul cu mainile taleCum sa pictezi tavanul cu mainile tale
Culori pentru vopsele acrilice, nuanțe pe bază de apăCulori pentru vopsele acrilice, nuanțe pe bază de apă
Caracteristicile alegerii culorii pentru vopselele pe bază de apăCaracteristicile alegerii culorii pentru vopselele pe bază de apă
Vopsea textuală pentru pereți: tipuri și tehnici de aplicare a unei compoziții de reliefVopsea textuală pentru pereți: tipuri și tehnici de aplicare a unei compoziții de relief
Tehnologia de producție și caracteristicile vopselelor de uleiTehnologia de producție și caracteristicile vopselelor de ulei
» » Echipament de vopsire cu pulbere
© 2021 amigdas.com