amigdas.com

Hornet negru obișnuit: descrierea unei insecte

Cercetarea macrocomandă obișnuităCuibul este un reprezentant al viestelor colective. Ele sunt mari și voluminoase, dar nu ostile. Viespiul Vespa crabro este alimentat cu suc de fructe, mâncare dulce.

Insectele trăiesc în familii cu o ierarhie rigidă. Colonia controlează coarnele de coarne - ouăle ouătoare. Femelele și bărbații care lucrează servesc uterului și larvelor.

Cine este cornul?

Ce arata un hornet?

Hornet comun - caracteristicVespa crabro - viespe în Europa. Trunchiul de viespi de lucru are o lungime de 18-24 mm, iar uterul este de 25-35 mm. Femeia și bărbații arată la fel.

La mărire, următoarele diferențe sunt izbitoare: în antenele masculine numărul de segmente este de 13, iar la femelele 12, pe burtă - 7 și, respectiv, 6 segmente. Antenele maro-negre. Aripile într-o stare senină sunt stivuite de-a lungul spatelui.

Comparația antenelor în coarneÎn plus față de ochii fateți, insecta are și 3 ochi obișnuiți. Ochii sunt ca litera "C". Fălcile mandibulei sunt negre, maro sau galben-portocalii.

Culoarea capului este portocalie, galbenă, roșiatică, maro, negru, cu pete galbene. Torsul este acoperit cu fire de păr.

Orășeni obișnuiți ai genului Vespa printre altele, cu lățimea coroanei capului, este mai mare în coarne. Insectul are un abdomen frontal rotunjit, cu o interceptare subțire. Din cauza colorării, aceasta poate fi confundată cu o persoană simplă.

Hornet - vedere lateralăFemeile și uterul de lucru la capătul abdomenului, care este ovipositorul. Într-o stare pașnică, este atrasă în abdomen și imperceptibil. La baza intepatului există o glandă otrăvitoare, cu un rezervor de otrăvire. Sting chiar fără o crestătură și insecta poate prick de multe ori. Viespul are trei perechi de picioare, alcătuite dintr-un bazin, un șold, un trohanter, o coadă cu un bolț și o laba. Aripile sunt formate din două perechi: partea frontală mare și spatele mic. În zbor, marginea aripilor mici este atașată la capătul aripilor mari și se formează o suprafață inseparabilă.

Insectele creeaza cuiburi de hirtie de 10 faguri. Materia pentru structuri este împrumutată din prăjini și crengi de mesteacan, din cauza acestui cuib de ton roșu. Creați cuiburi în goluri, în mansarde, agățați-le pe ramuri de copaci. Ei hrănesc larve cu muște, albine, viespi mici. Persoanele adulte mănâncă îndulcitori de afide, suc de fructe, nectar de băuturi. Pe viespi parasiti reprezentanti ai echipei de aripi.

Unde trăiesc coarnele?

Hornet obișnuit și faguri de miereHornet europeană trăiește în Europa, Afganistan, Egipt, China, Rusia, America de Nord, Asia, Africa de Nord și în alte țări. Erect cuiburi suprapuse, se simte ca hârtie aspră, le întări în depresiuni, Birdhouse, mansarde, sub acoperiș, într-o peșteră, atârnat pe copaci. Conform configurației, cuibul seamănă cu o pară, o minge. Dimensiunile sale sunt de 70 cm înălțime și 40 cm lățime.

cuiburi aceste insecte au fost poreclit de hârtie, deoarece construcția lor este similar cu producția de hârtie. Pentru construcție se prelevă, scoarță din ramuri, se lipesc tot cu salivă. Apoi, naleplivayut strat subțire pe cuib. Masa se învârte și arată ca hârtia.

Parazit social, hornet DybowskiHusky Dybowski, de exemplu, nu creează un cuib, ci se așază într-un cuib de viespi de alte specii, ucide uterul, își prinde locul, pune ouă care sunt păzite de viespi muncitori ai unei alte specii. Husky Dybowski își construiește stupul numai dacă nu există nici un stup pentru captare.

Hornets orientale, bazale și belligerous construi cuiburi subterane cu pasaje multiple. Cuiburile sunt situate în nisipuri abandonate sau sub rădăcini de copaci și pot fi de 20-30 cm lățime. Adâncimea cuibului ajunge la 56 de metri.

Tipuri de coarne

 • Hornet obișnuit - capobișnuit, sau un coarda de viespe este un mare reprezentant al genului: uterul este de 2,5-3,5 cm inaltime, masculi de 2,1-2,8 cm, viespi de munca - de la 1,8 la 2,4 cm.Existand un stinger pentru protectie - pâna la 3 mm. Barbatul nu are nici un intepatura. Pieptul este negru, burta este portocalie, galbenă și negru. La femele, marginea capului din spate și obrajii este stacojie, la bărbați - portocaliu. Partea anterioară a capului este galbenă. Picioarele unui ton roșu-brun. Ei locuiesc în Europa, Siberia, Kazahstan, Ucraina, America de Nord, zona europeană a Rusiei, China.
 • Hornet deplorabil - coardă periculoasălamentabil - insectele trăiesc numai pe insulele filipineze. Culoare maro sau negru, pe abdomen există dungi albe. Înainte ca insecta să aibă o culoare galben-portocalie. Insectul secreta o otravă toxică, iar mușca lui este periculoasă pentru oameni și animale.
 • est, sau viespre est. Uterine în lungime de la 2,5 la 3 cm, masculi 2,1-2,5 cm, indivizi de lucru de la 1,8 la 2,4 cm Mușchi la masculi de 13 segmente, la femele - de la 12. Culoarea corpului roșu / maro, pe abdomen există o zonă de ton galben pal. Xantopterina de pigment conținută în această bandă ajută toporul să transforme lumina soarelui în electricitate. Hornetul de Est este foarte potrivit pentru climatul uscat și sufocant. Hornets se găsesc în Africa de Nord, Rusia, Asia, Madagascar și Europa. Cuiburile sunt create sub pământ, în ramurile ramurilor, sub rădăcinile copacilor, deasupra solului.
 • Hornet tropical pe o frunzătropical - această specie locuiește în Asia de Sud, Afganistan, Noua Guinee. Dimensiunea reginelor este de 4 cm, masculii și osul de lucru sunt de 2,4 până la 3 mm. Piept și cap de culoare neagră sau roșie, pe abdomenul negru există o bandă galben-portocalie. Urnele sunt create pe ramurile copacilor, sub pământ.
 • Vespa velutina locuiește în Malaezia, Indonezia, Vietnam și Thailanda, China, Franța. Lungimea uterului este de 3 cm, viespii de lucru sunt de 2,4 cm, masculii sunt 1,8 - 2 cm. Culoarea depinde de subspecii, de francezii cu tonul negru. Dimensiunile cuiburilor sunt de 60 cm.
 • Coarda neagră parazită, urcă în cuiburiDybowski, sau un coardă neagră. Dimensiunea femelelor de la 2.8 la 3.0 cm, viespi de lucru 1.8-2.3 cm, masculi - 2.1-2.5 cm. Pieptul și burta sunt negru-maro, aripile sunt maro. Speciile sunt puține și sunt listate în Cartea Roșie a regiunii Chita. Coarda neagră nu creează cuiburi, ci captează cuiburi de corn de alte specii. Locuiește în Thailanda, India, Coreea, Birmania, Japonia, Teritoriul Primorsky, Transbaikalia, în regiunea Amur, China.
 • Cea mai mare coardă din lumeGiant asiatic - acesta este cel mai mare coardă de pe planetă. Lungimea depășește 5 cm, iar dimensiunea aripii este de 7,5 cm. Capul este extins și portocaliu. Pântecele este maroniu, cu dungi galbene. Se găsește în China, munții din Sri Lanka, Taiwan, Nepal, India, Primorsky Krai, Coreea, Japonia. Cornetul are un stinger cu o lungime de 6 mm, și mușcă extrem de dureros și periculos din cauza otrăvii substanței neurotoxice - mandorotoxină.
 • Japoneză - este un subspecii de corn asiatic, insecta trăiește numai în Japonia, se numește o "vrabie-albină". Ocazional apare pe Sahalin. Lungimea trunchiului este de 4 cm, iar lungimea aripii este de 6 cm. Capul este mare, galben in ton, cu doua ochi sanatosi si trei ochi suplimentari. Pântecele este maro închis, cu dungi galbene. Stingul este de 6,2 mm, mușcă dureros și periculos din cauza otrăvii toxinei nervoase-paralitic. Dintr-o bucată de cornițe din Japonia în fiecare an, 40 de oameni mor.

Sursă de alimentare

Insectele folosesc două tipuri de alimente:

 • Hornet mănâncă pradaPersoanele adulte mănâncă alimente vegetale care sunt pline de zahăr. Se hrănesc cu pere, prune, mere în timpul perioadei de coacere, slăbirea hranei pentru fructele moi, pestele. Hornets mânca miere de la apiculi, nectar, extracte dulci de afide, bea suc de stejari, elms, frasin, aspen.
 • Vânătoare de lăcuste, muște, păianjeni, libelule, lăcuste, molii, greieri, albine și larvele lor, gândaci, omizi, viespi. De-a lungul unei vieți, hornetul ucide 500 de colonii de albine și mici viespe. Vespa bicolor din Insula Hainan amestecă flori orhidee cu albine și le aruncă pe ele. Pur și simplu mirosul unei orhidee este similar cu mirosul unei albine de albine.

Pradă ucisă este mestecată cu scrupule și potrivită pentru hrănirea larvelor. Pentru o zi, coloniile hrănesc larvele cu o jumătate de kilogram de insecte diferite. Cornul lui Dybowski, pe lângă vânătoare, este implicat în căutarea insectelor moarte, a deșeurilor alimentare de la om. Toate acestea sunt potrivite pentru a mânca larve.

reproducere

Cuptoarele tinere sunt selectate din faguriHornet - o insectă cu o ierarhie rigidă în cluster, care permite organizarea buna kormozhku reproducerea, cuiburi clădire, cultivarea larve, protecția împotriva dușmanilor coloniei. Odată cu apariția căldurii, uterul zboară în jurul teritoriului și caută un cuib. După ce a ales un loc, el a bazat celulele celulare. În fiecare celulă este plantat un ou, după 5-8 zile apare o larvă de 1-2 mm. Pentru câteva săptămâni, larva se transformă într-o pupă, în 13-15 zile este viespea adulte gnaws de celule și de a ieși la exterior.

Când apar adulții adulți, uterul le dă construcția fagurii de miere și îngrijirea puilor și nu mai zboară din cuib. Viestele de lucru produc hrana pentru larve, apa si materiale pentru constructii. Hornets nu dorm, lucrează și noaptea. În toamnă, uterul plasează ouă cu femele pentru a continua genul. Femeile tinere se împerecheau cu bărbați, după care au dispărut. În toamnă, uterul vechi al stupului și femeia nefertilizată mor. Reginele fertilizate hiberneaza intr-un stup si pentru sezonul urmator isi bazeaza cuibul.

alarmă

Agresiv coarneCommon Hornets sunt insecte sociale și sunt în măsură să sting un dușman cu un cuib întreg în scopuri de protecție. Acest lucru este periculos pentru animale și pentru oameni. Dacă cineva amenință stupul, insecta eliberează o feromonie de alarmă, o substanță care îi cheamă pe ceilalți coarne să atace.

Nu ar trebui să distrugă Hornet lângă stup, astfel încât acest feromon rebel roi de a ataca infractorul. Semnalul de atac și țesături sunt bine vin în contact cu feromonul: hainele, pielea, viespile fără viață și prada lor, un condiment pentru produse alimentare, banane și mere arome, având în componența sa de alcooli și eteri.

Dăunătorile de miriște

Consecințele mușcăturilor de corziÎnțepăturile de insecte sunt dureroase și periculoase. Vecinătatea cu ele este neplăcută pentru o persoană. Când în podul dachului, în casă privată a fost plantat un cuib, este necesar să se scape de acesta, mai ales dacă sunt mici copii sau alergii.

Orășelul obișnuit, rămânând departe de cuib, se comportă liniștit. Când există un pericol pentru cuib, insectele atacă toți cei care sunt expuși riscului. Mai multe cuiburi sunt păzite lângă cuib pentru a fi protejate. Când sunt atacați, ei dau o alarmă și adună un roi.

Otrava unei insecte provoacă un atac de durere la o persoană, edemul rămâne timp de câteva zile. Otrava coarnei este mai puțin toxică decât cea a albinelor, dar durerea din mușcătură este mai mare.

Distruge cuibul unui coardă este necesar din cauza pericolului crescut de vecinătate. Mai ales dacă camera este lângă stupină. Pentru a scăpa de astfel de vecini este necesar, de asemenea, pentru persoanele cu o alergie la otravă.

Ajutoare urgente cu o muscatura de un coarda

 • Ajutoare urgente cu o muscatura de un coardaEste necesar să beți un medicament antihistaminic, ceea ce va opri reacția alergică.
 • A suge o otravă nu este necesară, pentru că pielea de pe un loc de sting a fost retrasă.
 • Este necesar să se aplice frig la locul mușcăturii pentru a reduce umflarea.
 • Dacă febra a crescut peste 38 de grade necesară pentru a bea antipiretice, cu excepția copiilor sub 12 ani.
 • Este interzis consumul de alcool.
 • Este necesar să se monitorizeze starea zilei mușcate și, dacă starea de sănătate sa înrăutățit, mergeți la ambulanță.

În general, viespi mari, individual, sunt destul de pașnici. Cu toate acestea, în ciuda faptului că insectele beneficiază, exterminând anumiți dăunători ai grădinilor și parcelelor de uz casnic, sunt vecini destul de periculoși.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine este o femeie mantisă obișnuită?Cine este o femeie mantisă obișnuită?
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Tipuri de furnici: structura și descriereaTipuri de furnici: structura și descrierea
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Descrierea gandacilor Madagascar si a continutului lorDescrierea gandacilor Madagascar si a continutului lor
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
O pasăre cu o coadă aprinsă este o roșie obișnuită!O pasăre cu o coadă aprinsă este o roșie obișnuită!
» » Hornet negru obișnuit: descrierea unei insecte
© 2021 amigdas.com