amigdas.com

Termeni și tehnologie de forfecare a oilor, recomandări pentru forfecarea unei oi

Caracteristici ale oilor de forfecareUnul dintre cele mai valoroase produse de reproducere de ovine este vata de oaie. În funcție de rasă, oile sunt fine-fleecy, semi-fin granulat, gros-wooled sau jumătate-grubby. O forfecare în timp util vă va permite să obțineți produse excelente, care sunt în cerere mult mai mult decât carnea unei oi.

Termeni, multiplicitate

În industria ușoară, cea mai populară lână - este o lână de lână fină și o oaie semi-fină. Aceste animale pot fi tăiate numai o dată pe an, când lungimea stratului a ajuns la 3-3,5 cm, respectiv. Poate că acest lucru, dacă părul de pe spate, lateral și umăr lamelor berbecului a crescut 4-5 cm lungime.

De regulă, forfecarea este efectuată în primăvară, dar mieii tineri născuți în ianuarie-martie sunt tăiați în lunile iulie / august cu standardele lungimii lânii. Strângerea oilor în primăvară se desfășoară în momente diferite. Când tăierea depinde de climă, starea berbecului și a lânii.

În oile de forfecare de la sud începe la sfârșitul lunii aprilie. În celelalte latitudini, oile sunt tăiate în mijloc și la sfârșit, când vremea caldă este așezată pe stradă.

Timpul determină cantitatea de grăsime. Datorită lipsei ei în timpul iernii, stratul devine uscat și rigid. În acest sens, așteptați până devine moale și elastic, ceea ce va asigura integritatea stratului de lână în procesul de forfecare.

Nu puteți întârzia cu termenele limită. Odată cu apariția brusturei și a altor plante medicinale pe pășuni, care se agață de firele de păr, devine dificilă oile la oi, iar calitatea runei care rezultă este redusă.

Cu roci grosolan și lână semi-grosieră situația este oarecum diferită. Aceste animale vărsate în primăvară. Pentru a nu-și pierde lîna, nu trebuie să pierdeți începutul procesului de subcotare, deoarece forfecarea oilor în această perioadă este cea mai optimă: lîna este separată fără prea mult efort. Reprezentanții de rase de lână grosieră trebuie tăiați de două ori, iar tăierea oilor Romanov se face de trei până la patru ori pe an.

Lama grosieră sau semi-durată trebuie să fie tăiată în orice caz, chiar și atunci când nu există nici un beneficiu practic din aceasta. În caz contrar, oile vor fi epuizate de căldură, ceea ce va reduce pofta de mâncare și vor începe întârzierile în creșterea în greutate. Mieii de prima dată sunt tăiați în 4-5 luni.

Metode de bază

Ce oi tăiațiSe efectuează forfecarea oilor de mână cu foarfece speciale, care vă permit să faceți o manevră confortabilă cu mâna. Procesul este lung, dar calitativ, runa este mare ca rezultat, deoarece este tăiat foarte ușor. Plus în traumatismul minim al animalelor și simplitatea de ascuțire a unei lame de foarfece.

Dacă este o chestiune de turme mari, ei preferă să forțeze mașinile pentru forfecarea oilor.

Această metodă este similară cu o tunsoare cu foarfece. Cu un înalt nivel de calificare, se remarcă următoarele:

 • Pasajul se face în mod confident și fără prea mult efort.
 • Numărul minim de treceri și alte mișcări.
 • Strigal schimbă abil poziția trunchiului berbecului, în conformitate cu direcția tunsorii.
 • În acest proces a fost implicat întregul corp, nu doar brațul de lucru.
 • În poziția corectă, berbecul este ținut de picioare.
 • De regulă, forfecați-vă cu mâna dreaptă, ajutând-o pe stânga.
 • Pielea este confiscată în falduri, acoperind mameloanele femelelor, îndepărtând și răspândind stratul.

Pregătirea pentru o tunsoare este efectuată în avans.

Tehnică și reguli

Oile ar trebui să fie tăiate într-o cameră special desemnată pentru aceasta, care ar trebui să fie uscată și ușoară. Panouri din lemn, mese sau prelate sunt pregătite pentru a preveni pierderea lânii.

Secvența acțiunilor de forfecare a oilor este următoarea:

 • Reguli pentru forfecarea oilorAnimalul din partea stângă este readus la mașină.
 • Portbagajul este curățat de murdărie.
 • Tăiați vârful capului. Ei trec în jurul umerilor, acoperindu-i sfarcurile cu mâinile. Îndepărtați resturile de lână de pe suprafața interioară a coapsei, plându-le separat.
 • Între pliurile înghinale ale perechii drepte de picioare, o bandă continuă este tăiată printr-un singur pasaj. Se recomandă deplasarea din spate în față.
 • Pieptul și abdomenul trebuie tăiate de-a lungul liniilor longitudinale, începând de la fundul abdomenului sau de la uger.
 • Bobina este întoarsă dintr-o parte în alta și, îndreptându-se spre ea, ia animalul prin laba din spate, forfecând canelura, trecând treptat la lama umărului stâng.
 • Pasajele longitudinale continue forfecă talie, laterale și greutăți. Mișcările sunt realizate până la nivelul coloanei vertebrale. Oile sunt fixate astfel încât părul tăiat să cadă pe podea.
 • Oile se potrivesc din nou pe partea stângă, iar strânsul se îndreaptă spre stomac.
 • Mai întâi, tăiați canelura și lama dreaptă a umărului, apoi - partea dreaptă și spatele, aplicând pasaje lungi longitudinale.
 • Au tăiat gâtul și capul. În primul rând - partea dreaptă. Perpendiculare la coloana vertebrală sunt produse.
 • Ridicându-și capul, taie partea stângă.
 • Fibrele rezultate sunt îndepărtate din oaie.
 • Berbecul se pune pe labe și se dă drumul spre corral.

Atunci când forfecați cu foarfece, se observă aceeași secvență. Folosind mașina, asigurați-vă că pieptenul este întotdeauna în contact cu pielea. Ei nu stau într-un singur loc. Altfel, "reducerea" va reduce calitatea tunsoarei.

Sfaturi, recomandări

 • Cum să pregătiți oile pentru o tunsoareEste ceva mai ușor să tăiați berbeci de grăsime maximă, deoarece fleșele lor sunt impregnate remarcabil cu o grăsime, iar suprafața trunchiului este densă și uniformă. În oile prost hrănite, corpul are o relief neuniform, iar părul este uscat și friabil.
 • Aproximativ o lună și jumătate înainte de operația de forfecare, crescătorii de oi au experimentat o tăiere preliminară, datorită căreia se efectuează curățarea din contaminare, iar procesul principal este în continuare accelerat în viitor. O altă prealabilă ajută la prevenirea uzurii prematură a pieselor mașinii. De asemenea, nu va fi nevoie de ascuțirea frecventă a cuțitelor sau a foarfecelor.
 • Înainte de forfecare, oile nu sunt hrănite. Animalele bine hrănite pot fi prinse cu probleme cu tractul digestiv, care pot duce la deces. Fără mâncare, oaia trebuie să fie cu cel puțin 12 ore înainte de tunsoare.
 • Lăncile tăiate s-au răspândit pe o suprafață plană, cu fața exterioară în sus și curățate de murdărie. Este păstrat pliat, astfel încât partea exterioară să nu atingă interiorul.
 • În termen de două săptămâni de la tunsoarea, este recomandat să părăsească oile aproape de spațiul interior, iar din turmă nu resping pășune lung, astfel încât acestea nu au fost deteriorate în caz de vreme rea, pentru că după tunsoare acestea sunt cele mai vulnerabile. Fluctuațiile de temperatură, precipitațiile și vântul rece pot provoca boli.

Îngrijirea instrumentelor

Cum să tăiați o oaieFlee de calitate Va fi posibil să primiți, numai dacă este echipat cu unelte de lucru pentru o coafură, fiind într-o stare adecvată.

Atunci când foarfecele sunt bine ascuțite, lubrifiate și bine așezate în mână, în timpul procesului de tăiere, se consumă un minim de efort și lîna se dovedește a fi de înaltă calitate.

În ceea ce privește mașinile, fiecare produs din exploatații este alocat unui traductor specific care este interesat de caracteristicile sale de performanță. Mașina este curățată după utilizare: lamele sunt eliberate din păr și în jos, restul pieselor sunt șterse cu o cârpă sau șervețel.

Pentru a crește durata de viață a mașinii, nu utilizați solvenți și reactivi agresivi. Uleiurile pentru mașini sunt lubrifiate după fiecare tunsoare.

Dacă efortul necesită eforturi mari, pasajele sunt inegale, iar calitatea tăierii scade, elementele de tăiere sunt înlocuite sau sunt ascuțite.

Depozitarea corectă a mașinii presupune:

 • Evitați umiditatea ridicată în zona de depozitare.
 • Neutilizarea produsului pentru forfecarea altor animale decât berbeci.
 • Depozitarea cuțitelor în cazuri speciale.

Lana, strivita manual cu foarfece, este foarte scumpa, pentru ca acest proces dureaza mult timp. Deoarece mașinile mai frecvent utilizate. Un cuțit cu experiență poate obține un rezultat cu o mașină care nu este mai rău decât atunci când lucrează cu foarfece, iar timpul va fi petrecut mult mai puțin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Taierea pisicilor - cum sa taie pisicile acasa? Tipuri de tunsori pentru pisiciTaierea pisicilor - cum sa taie pisicile acasa? Tipuri de tunsori pentru pisici
Cum de a tăia un spitz la domiciliu: opțiuni pentru tunsoriCum de a tăia un spitz la domiciliu: opțiuni pentru tunsori
Îngrijirea câinilor și a pisicilor - ce este această procedură?Îngrijirea câinilor și a pisicilor - ce este această procedură?
Rahi de reproducție pentru carne ca o afacereRahi de reproducție pentru carne ca o afacere
Shearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un anShearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un an
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Construirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oiConstruirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oi
Avantaje și caracteristici ale rasei de oi EdelbaevAvantaje și caracteristici ale rasei de oi Edelbaev
Rasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantajeRasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantaje
Sheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținutSheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținut
» » Termeni și tehnologie de forfecare a oilor, recomandări pentru forfecarea unei oi
© 2021 amigdas.com