amigdas.com

Turan (tigru transcaucazian sau caspian): dispariția

Turan TigerTuran Tiger

, este la fel transcaucazian și Caspian, acum un secol a fost un locuitor obișnuit al pădurilor tugai situate pe teritoriul Asiei Centrale.

Pana in prezent, pana la cel mai profund regret, acest subspecii de tigrii au supravietuit numai in conturile martorilor oculari, imaginile artelor aplicate si fine, precum si in legende si credinte.

Tigrul caspic: gama sa

Tigrul caspianTeritoriul ocupat de tigru Turan a fost incredibil de mare: la poalele Tien Shan de-a lungul luncile râurilor, Turkmenistan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Afganistan, Kazahstan, Pakistan, Irak și Turcia.

Numele "tigru turanian" a fost obținut din habitatul prădătorilor - regiunile din Asia Centrală, care aveau un nume antic.

Din moment ce posesiunile sale acoperă coasta Mării Caspice și a regiunilor din Transcaucazia, animalul a primit încă două nume - "tigrul caspian" și "tigrul transcaucazian". Pe baza numeroaselor recenzii ale locuitorilor locali, care au fost păstrate sub forma conturilor martorilor oculari, fiara în căutare de pradă ar putea ajunge la granițele estice ale Altai și Kazahstanului.

Trebuie remarcat că, oriunde era bestia, principalele cerințe pentru habitatul său erau vegetația densă, producția abundentă și un mare număr de surse cu apă curentă. Animalele, de regulă, preferau păduri mixte și de ienupăr, păduri tugai groase de-a lungul malurilor râurilor, precum și dealuri joase și dealuri joase. Destul de rare, dar totuși tigrii s-au întâlnit la o altitudine de 1,5 până la 4 km.

În zona de vânătoare, densitatea stufului era atât de mare încât animalul trebuia să urce pe picioarele posterioare pentru a inspecta ce se întâmpla în jurul lui. Tigrul turan a trăit în zona Lacului Balkhash pe teritoriul Kazahstanului.

Tigrul transcaucazian: cauze ale dispariției

Tigrul transcaucazianNumărul reprezentanților subspecii în secolul al XIX-lea a fost de aproximativ 10 mii goluri, și deja la mijlocul secolului al XX-lea, tigrul turan a fost complet distrus. Motivul principal al dispariției animalului a fost o reducere semnificativă a resurselor alimentare, precum și acțiuni înșelătoare ale persoanelor care au privat pe prădător de dreptul la viață.

Conflictul dintre om și animal a fost provocat ca urmare a unui atac asupra animalelor domestice.

Fermierii kîrgzieni au suferit pierderi colosale, deci au fost forțați să respingă tigrul turan. Pentru a prinde fiara, vânătorii trebuiau să construiască celule puternice puternice fără fund. Mai mulți oameni au intrat în cușcă și au început repede să se apropie de mândria animalelor. Atunci când prădătorul aspira la cușcă, era aproape la punctul de foc împușcat.

Trebuie remarcat faptul că exterminarea tigrului turan a fost puternic încurajată de către autorități, chiar și atunci când nu a existat o nevoie extremă pentru aceste acțiuni. Pentru un animal mort, s-au presupus prime mari, ceea ce a provocat și mai mult populația locală. Pe vânătoarea de tigru turanian au fost trimise detașamente de cazaci și soldați ai unităților de frontieră pe Syr Darya și Amu Darya, după cum reiese din numeroase fapte.

Printre ofițerii de frontieră a existat o opinie că vânătoarea de tigri ridică moralul printre soldați, le permite să se simtă neînduplecați. Exerciții puternice de atacuri asupra fiarei în condiții de tufișuri impenetrabile, care au reprezentat o amenințare mai mare pentru oameni și au dat multe avantaje pentru prădător. Destul de des lupta cu prădătorul sa încheiat pentru vânători cu leziuni grave sau chiar moarte.

Oficial a aprobat asta ultimul tigru a fost ucis în 1933 pe malul Syr Darya, și deja în 1970 tigrul transcaucazian a fost recunoscut ca un subspecie disparută.

Descrierea aspectului

Descrierea aspectului tigrului turanPe baza descrierilor martorilor oculari și fotografii care au supraviețuit în prădătorul, putem spune că el a fost un bărbat frumos. animal are har incredibil, puterea extraordinară și putere. Cei care au reușit să urmărească pentru prădători în sălbăticie, a spus că acestea sunt lente, mișcările lor netede si gratios, postura mândru, dar in timpul vanatorii, acestea sunt rapide, puternice și grăbi intenționat.

Este demn de remarcat faptul că prădătorul era destul de impresionant. Fiziologia este excelentă, trunchi muscular, cap mare, miniatură și urechi ușor rotunjite, ochi cu elevi rotunzi. Temându-se de imagine și, în același timp, dând soliditate mustaței lungi albe și musturilor luxuriante:

  • Lungimea corpului unui specimen adult a variat de la 2,6 la 2,7 metri la mascul și de la 1,6 la 2,5 metri la femele.
  • Înălțimea la greabăn a fost cuprinsă între 1,1 și 1,2 metri.
  • Lungimea cozii nu a fost mai mică de 0,9 metri.
  • Greutatea medie a adulților a fost de 220 kg.
  • Picioarele erau de lungime medie, picioarele erau puternice și largi, cu ghearele ascuțite.
  • Culoarea și lungimea stratului s-au schimbat în funcție de timpul anului. Cea mai obișnuită variantă de vară a culorii era roșu aprins, iar iarna sa schimbat în tonuri de ocru. În timpul iernii, lâna a devenit mai bătută, mai groasă și mai lungă, mai ales în zona abdomenului și abdomenului, făcând dungile să pară mult mai largi. Pe labele din față nu erau benzi caracteristice.

Comportamentul și stilul de viață al unui prădător

Viața unui prădător al tigrului turanSa observat că tigrii turanici nu s-au rătăcit în cort, fiecare dintre ei fiind un călător singuratic.

Pe teritoriul habitatului, fiecare individ avea aproximativ 15 secunde. Unele dintre ele erau situate pe terenuri înalte, astfel încât fiara putea privi de acolo, iar altele erau în stuf și pășuni impenetrabile, servind ca un loc de odihnă.

Animalele din acest subspeci fără îndoială, așa că am încercat mereu să rămânem lângă apă. În ceea ce privește zăpada, tigrul sa mișcat cu mare greutate și nu se teme de zăpadă.

Predatorul a fost vânat în orice moment al zilei. Prey urmărită îndeaproape în jos într-o ambuscadă, după care salturi rapide de până la 6 metri lungime, a depășit repede victima lui. În cazul în care tigrul a abordat turma cu copite animale, a fost limitat la un singur animal, dar cu o miniatură de joc s-au descurcat în mod diferit - uciderea prima victimă, el a concurat repede după cealaltă.

Relațiile cu oamenii

Pe baza declarațiilor locuitorilor locali, prădătorul nu se teme de om, dar nu era agresiv față de el. El a fost văzut în mod repetat privindu-i pe oameni de departe, câteodată și-a putut permite o plimbare de-a lungul cabanelor de vânătoare.

Marea majoritate a atacurilor asupra oamenilor au fost declanșate de protecția puilor, a rănilor sau a hărțuirii. Canibalii dintre tigrii caspici nu au fost respectați.

Doar două atacuri sunt cunoscute în mod fiabil, fără nici un motiv evident în 1880. Victimele prădătorului erau o femeie și un ofițer neînarmat în luncile Syr Darya.

reproducere

Tigrii turaneeni și jocurile lor de căsătorieJocuri de căsătorie au fost efectuate pe tot parcursul anului, dar mai des a fost în timpul iernii. Litigiile și conflictele dintre bărbați au fost simbolice în natură, colții și ghearele nu s-au mișcat, s-au limitat la mormăi unul pe celălalt. În posesia unui bărbat au trăit cel puțin două femele, cu care sa împerecheat la rândul său. Femelele au fost informate despre disponibilitatea de împerechere în mod independent cu ajutorul marcajelor urinare sau a râsului.

Grijă pentru viitorii descendenți a fost în întregime responsabilitatea viitoarei mame. Chiar înainte de nașterea puiilor, femeia a aranjat un loc în locuri îndepărtate. A construit interiorul cu iarbă uscată și frunze. Este dificil să spun cu certitudine, dar oamenii de știință sugerează acest lucru sarcina a durat aproximativ 3 luni. Lunca era formată din nu mai mult de trei pui.

În primele luni, mama mi-a hrănit puii cu lapte și după două luni a început să-i obișnuiască treptat la carne. Începând de la șase luni, tigrii caspici tineri i-au însoțit deja pe mama lor în timpul vânătorii, iar la vârsta de un an au putut să vâneze puii ungulate fără ajutor. După împlinirea vârstei de doi ani, prădătorii ar fi putut să facă față cu marele joc.

Interesant de știut

  1. Asociații din Asia Centrală au crezut că ghearele tigrului turanian sunt un talisman care protejează de spiritele rele. Acestea erau adesea cusute la hainele copiilor mici.
  2. Până la mijlocul secolului XX, muzeul orașului Tashkent a păstrat un animal umplute de ultima fiară ucisă în Turkmenistan. Din păcate, în timpul incendiului expoziția a fost distrusă iremediabil.
  3. Imaginea acestui prădător este descrisă pe fațada unei moschei din orașul Samarkand, iar imaginea unui prădător se găsește în covoarele din Asia Centrală și în alte textile.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiesc tigrii - trăsături ale speciilorUnde trăiesc tigrii - trăsături ale speciilor
Cum a arătat tigrul antic cu sabie?Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Tigru de piatră: soiuri, proprietăți, fotografieTigru de piatră: soiuri, proprietăți, fotografie
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
» » Turan (tigru transcaucazian sau caspian): dispariția
© 2021 amigdas.com