amigdas.com

Cât de multe inimi și picioare are un caracatiță? Aflăm

Câte picioare are un caracatiță?În adâncurile mării trăiesc creaturi uimitoare, posedând o anumită inteligență și complet diferită de o ființă umană. Au trei inimi, sânge albastru, opt membre, un ochi uman. Ele comunică prin culoare, prinde tentaculele lor pradă cu ventuze, restabili cu ușurință membrele retezate sunt deplasate cu ajutorul unui motor cu reactie, iar unele dintre ele schimba forma sub teren.

Octopuses - rude apropiate de cefalopode - cele mai simple creaturi ale naturii, ale căror evoluție a durat milioane de ani. Ei locuiesc într-o varietate de locuri, la adâncimi mari și superficiale, unde există suficientă apă sărată, adaptându-se la temperaturi ridicate și scăzute.

Dimensiuni și caracteristici ale structurii

Caracteristici principale

 • dimensiuni mari și mici
 • absența oaselor
 • Tentacole cu funcții de mâini și picioare
 • trei inimi
 • capacitatea de a restabili membrele pierdute

Gigani și copii

Cum este amenajat corpul unui caracatițăOcazional există giganti de caracatițe cu tentacule de până la 10 metri. Acest spectacol este impresionant. De aici traditiile unor monstri aprigi care au inecat nave si tentacule au atras marinarii pe fundul marii. Dar aceste creaturi sunt destul de prietenoase și nu reprezintă o amenințare pentru om. Sunt câțiva centimetri în miniatură. Dar, de obicei, dimensiunile lor medii fluctuează de la 1,2 până la 2 metri. Cea mai mare vii în apropierea coastei din Columbia, au membrele de până la 3 metri lungime și cântăresc până la 20 kg.

Trei inimi și sânge albastru

Da, caracatița trăiește cu trei inimi. Există atât de multe de la un locuitor al planetei noastre. Trei inimi ajută această moluște mare să supraviețuiască, pompând sângele cu o rezistență puternică a branhiilor sale. O inimă mare și două altele despre branhii mai mici. Toate cele trei inimi sunt reduse în același mod. Sângele albastru este o altă trăsătură caracteristică a caracatiței. Această culoare îi conferă o enzimă hemocitanină.

Câte picioare are un caracatiță?

Caracatita are un corp moale scurt, fara oase, cu o manta (un sac muscular cu pielea), cu ghirlande pe ambele parti. Ochi mari, cu elevi pătrați și gură cu fălcile puternice, ca un cioc. Din cap sunt opt ​​membre tentaculare cu frații, cu care moluștele se mișcă, vâna și chiar reproduc. Mulți cred că sunt picioarele unei crustacee. Observațiile oamenilor de știință au arătat câte picioare are caracatița. Se pare că se mișcă de-a lungul fundului, împingând două picioare-picioare. Și celelalte șase sunt mâinile cu care înoată, vânează și mănâncă.

Dar întrebarea cu numărul de picioare rămâne deschisă. Ocazional, există persoane cu mai multe membre din cauza modificărilor ereditare. Și uneori virusul sistemului nervos face ca caracatița să-și mănânce tentaculele. Și cum contezi cât de multe picioare are caracatița?

Caracatița are mulți dușmani și, într-un moment de pericol de scăpare, își aruncă cu ușurință tentacul. Vasele de sânge se închid rapid și, după câteva luni, crește un nou membru.

Mascare și comportament

Cum să maschezi caracatițaOctopusul trăiește și vânează fundul mării, mascate ca pietre, alge și recife, imitând colorarea și structura lor. Corpul său flexibil, fără oase, poate împinge în locurile cele mai înguste, unde trece falca tare. Într-o stare liniștită, este maro, dacă este supărat - roșu, se sperie - devine palid. Caracatita are un apetit bun. Poate prinde peștii cu pânze între tentacule. Extragerea se mănâncă bine pentru ao putea înghiți. Uneori el iese pe pământ pentru a vâna sau, scapă de urmărire, dar se mișcă, împingând picioarele sale tentaculare.

Caracatița are mulți dușmani care vor să o mănânce. Fugind de persecuție, fugarul aruncă un lichid de cerneală cu un gust dezgustător și el însuși plutește departe în cealaltă direcție. Să înotați, să câștigați apă în mantaua și să contractați mușchii aruncați-o brusc prin pâlnie în afară. Acesta este motorul său cu jet.

Sistemul nervos

Caracatița are o vedere bună, dar cel mai important lucru pentru el este o atingere. Cu tentaculele sale, el examinează metodic obiecte noi, determinând dimensiunea lor, textura și comestibilitatea. Poate verifica în acest fel probabilitatea de penetrare în gaură. În fiecare tentacul există mai mult de 1600 frați, sensibili ca o limbă. În fiecare fraier există aproximativ 10.000 de muguri de gust, iar în fiecare membru există mai mult de 20.000.000. Se pare că există mai multe celule nervoase în picioarele și brațele acestei moluște decât în ​​creierul său. Acest lucru explică de ce tentacul detașattse este capabil să se miște mai mult timp.

Sistemul nervos al caracatitei este destul de dezvoltat, el are un complex comportament divers, deși este greu să-l numim rezonabil. Oamenii de știință din mai multe țări au efectuat experimente interesante care au arătat abilitatea moluscului:

 • memora
 • tren
 • Luați o decizie
 • Pentru a da curs instruirii
 • Distingeți între formele geometrice
 • Recunoașteți cei care îl hrănesc

O experiență interesantă a demonstrat, că caracatița întotdeauna găsește o cale de a obține un crab într-un borcan cu un capac, deschizându-l sau desurubându-l cu tentacul său. Experimentele cu labirintul i-au arătat capacitatea de a-și aminti: după ce a studiat cu atenție drumul, el a ales data viitoare dintr-un tub de sticlă inteligent fără întârziere. Capacitatea sa de a-si schimba culoarea este explicata prin reactia celulelor pigmentare ale pielii cu fondul inconjurator. Observările oamenilor de știință pentru moluscul în condiții naturale l-au nedumerit pe oamenii de știință. Indiferent cât de departe moluștele nu se îndepărtează de nurca ei, se întoarce întotdeauna la ea în linie dreaptă, ca și cum ar cunoaște o hartă a fundului mării.

Octopus se adaptează rapid la viața din acvariu, pot fi selectate din acestea și pot reveni din nou. Sunt cunoscute cele mai incredibile cazuri de astfel de aventuri.

reproducere

Unde locuiesc octopodii?Bărbații sunt responsabili pentru reproducerea unui tentacul special - hectocotil, care transferă spermatoforii de la manta la cavitatea feminină. La unele specii, hectocotiile sunt de dimensiuni impresionante și sunt capabile să pătrundă independent în femele.

După ce a primit spermatoforul prețios, femelele izolate într-o gaură în apă puțin adâncă, unde își ia ouăle și le îngrijește de câteva luni, le ventilează și le protejează. În tot acest timp ea nu mănâncă și absolut slăbită, iar după incubație bebelușii moare adesea. Octopuses rămân singure și de acum înainte supraviețuiesc singure.

Caracatițele au o durată scurtă de viață, nu mai mult de trei ani. Oamenii de știință cred că acesta este motivul evoluției lentă. Și ar fi putut fi diferit. Și poate, într-o zi, oamenii s-ar putea întâlni cu frații în mare în adâncurile mării.

.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiește știuca și ce se hrănește?Unde trăiește știuca și ce se hrănește?
Ceea ce dau crizantemele albe, galbene și alte crizantemeCeea ce dau crizantemele albe, galbene și alte crizanteme
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mareRugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare
Structura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în eaStructura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în ea
Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lumeSpecii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi auOrganele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
Câți ani poate să trăiască un crocodilCâți ani poate să trăiască un crocodil
» » Cât de multe inimi și picioare are un caracatiță? Aflăm
© 2021 amigdas.com