amigdas.com

Aplicarea armăturii compozite din fibră de sticlă

Armatura din fibra de sticlaIndustria construcțiilor necesită intervenția tehnologiilor și inovațiilor moderne pentru a simplifica munca și a reduce costul construcției finale. Amplasarea din fibră de sticlă este un rezultat luminos al aplicării tehnologiilor moderne în dezvoltarea industriei. Foarte rapid a câștigat popularitate pe piața construcțiilor datorită caracteristicilor sale și parametrilor economici.

Caracteristicile armăturilor din fibră de sticlă

Element, care este o tijă de diferite diametre de la 4 la 18 milimetri, cu o bandă spirală aplicată de-a lungul întregii lungimi. Lungimea segmentului poate fi de până la 12 metri. Există posibilitatea răsucirii în golfuri pentru transport. În practica mondială are denumirea de echipament polimeric, datorită fibrei continue pe întreaga lungime, în Rusia folosește clasificarea AKS.

Compoziția materialului

Elementul fizic include mai multe componente:

 • Experiența utilizăriiCorpul principal. Se compune din fibre paralele, care sunt umplute cu rășină polimerică. Proiectat pentru a asigura o sarcină portantă a sarcinii principale.
 • Organismul extern. Este un corp fibros. Este aplicată prin înfășurarea spirală în jurul corpului principal. Din punct de vedere vizual, o suprafață dură sau o rană spirală. Proiectat pentru a crea un contact de calitate cu amestecul.

Există diferite versiuni de fibră de sticlă, totul depinde de producătorul specific, de metodele sale de producție și de adăugările personale la design.

Avantajele și dezavantajele fibrei de sticlă

Pentru a determina proprietățile specifice ale fibrelor de sticlă, au fost efectuate un număr mare de teste și examinări. Drept rezultat, AKC a fost evaluat ca material de înaltă rezistență și durabilă pentru construcții, având următoarele avantaje:

 • Greutatea redusă, comparativ cu fitingurile din oțel, este de 9 ori mai ușoară.
 • Rezistent la medii agresive, coroziune și acizi.
 • Absența conductivității termice.
 • Politica prețurilor.
 • Dielectrică.

Indiferent de meritele jocului, datorită cărora le-a dobândit un nivel de popularitate și a cererii pe piața construcțiilor, precum și la toate există anumite dezavantaje, ele pot avea un impact asupra procesului de construcție, în anumite condiții:

 • Unde este folosită armătura compozită?Elasticitatea scăzută la fractură. Totuși, datorită elasticității scăzute, ACS poate fi ușor îndoit, deci dacă este folosit pentru o fundație, acest lucru nu va avea un efect negativ. Dar, cu suprapunerea dispozitivului, acest factor va necesita o atenție și calcule suplimentare.
 • Nivel scăzut de rezistență la temperatură. Acest punct este deja un dezavantaj semnificativ. Componentele ACS, cum ar fi fibra de sticlă, sunt considerate a fi un compus rezistent la căldură. Dar legătura moleculară din compoziție nu poate rezista temperaturilor ridicate, clasificarea în incendiu se referă la materiale cu auto-stingere. Această proprietate este relevant numai la temperaturi de până la două mii. Grade Celsius, după care ACN își pierde complet parametrii săi, cu toate acestea ACN poate fi utilizat numai în absența expunerii la temperaturi ridicate.
 • Imposibilitatea de îndoire cu o rază mică. Fără echipament special, aceste detalii trebuie comandate în prealabil de la producător.
 • Nu este posibilă crearea unei rețele rigide.

Trebuie remarcat faptul că, în timp, armarea pierde caracteristicile de rezistență declarate și, atunci când este expusă la reactivi alcalini, această reacție este multiplicată accelerată. Unii producători care adaugă acestui dezavantaj adaugă metalelor de pământuri rare AKS.

Caracteristicile producției AKC

Materiale compoziteProducția de ACS poate fi fie petrecere, fie difuzată, organizată la o întreprindere mare. Un astfel de element poate fi părți la dimensiunea dorită și forma pentru construcția clădirilor din beton, precum și executat ca o tijă plată simplă pentru tăierea și instalarea la locul de muncă.

Procesul de producție este aproape complet automatizat. Într-o mișcare constantă pe linie, fibrele de sticlă sunt desfăcute din bobină, care sunt răsucite împreună, numite și roving. După deconectare și colectare un fibrat impregnate cu rășină, care conțin substanța de întărire a acestuia la o temperatură ridicată. Mai mult, produsul semifinit trece prin filtrele care îndepărtează excesul de rasina, iar ieșirea este o formă cilindrică, până când compoziția este complet vindecat, în corpul înfășurate câlții pentru a se asigura contactul ferm cu betonul.

Etapa finală este cuptorul, unde produsul se întărește complet în condiții de temperatură ridicată. După aceasta, armarea este tăiată în lungimi de o anumită lungime, în cazul diametrului mic al barei, este posibil să se rostogolească în role pentru o transportare mai ușoară.

Caracteristicile și tipurile de materiale

Acest material poate fi împărțit în următoarele categorii în acest scop:

 • De lucru.
 • Distribuție.
 • Pentru lucrări de instalare.
 • Pentru montarea structurilor din beton armat.

Și, de asemenea, prin modul de aplicare:

 • Tijă de tăiere.
 • Plasă de armare.
 • Cadrul de armare.

În forma vizuală externă:

 • Cu o suprafață aspră.
 • Din carton ondulat.

Aplicarea în diverse domenii

Domeniul de aplicare nu este la fel de larg ca și cum ar părea o astfel de abundență de beneficii. Se utilizează de obicei ca o conexiune flexibilă. Nu se recomandă utilizarea plăcilor de podea, a podurilor și a altor structuri în care cadrul va funcționa pe tensiune, datorită flexibilității crescute a AKS.

Diferența față de armături metalice

Unul dintre argumentele principale date când se compară armarea cu fibră de sticlă cu un metal este un cost mai mic. Dar nu ar trebui să vă alegeți atât de repede pe baza acestui fapt. Vânzătorii opresc acest lucru la calculul diametrului "echivalent". Cu condiția ca tija din fibră de sticlă să fie mai mică decât diametrul, aceasta va rezista încărcăturii, ca o armătură, cu un diametru mai mare. Prin urmare, se concluzionează că AKC este necesar mai puțin decât armăturile din metal.

Dacă comparați parametrii tehnici ai ambelor eșantioane:

 • Deformability. Armătura din oțel este elastică din plastic și AKS este perfect elastică.
 • Puterea maximă. În oțel - 385 MPa, pentru fibră de sticlă - 1350 MPa.
 • Factorul de conductivitate termică. Prima versiune are 45 W / mOs, iar a doua versiune are 0.33 W / mOs.
 • Densitate. Bara de oțel este de 7850 kg / m3, polimerul are o capacitate de 1900 kg / m3.
 • Conductivitate termică. Absenta absoluta a conductivitatii termice.
 • Rezistența la medii agresive. Armatura din plastic este imună la coroziune și influența acizilor diferiți.

Ambele opțiuni au avantajele lor ca o masă, iar deficiențele nu pot spune cu siguranță că pentru a alege, pentru fiecare caz specific necesită o abordare atentă la alegerea materialului, pentru a permite toate avantajele sale, și nu a găsi influența factorilor negativi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o armătură din fibră de sticlă pentru o fundațieCe este o armătură din fibră de sticlă pentru o fundație
Unelte de mașini-unelte ca bază a industriei mașinilor-unelteUnelte de mașini-unelte ca bază a industriei mașinilor-unelte
Feeder rod: cum să alegeți cea mai bună opțiuneFeeder rod: cum să alegeți cea mai bună opțiune
Materiale pentru fabricarea elementelor decorative pentru fațadeMateriale pentru fabricarea elementelor decorative pentru fațade
Cum sa lipiti fibra de sticla pe tavan. Caracteristici, avantajeCum sa lipiti fibra de sticla pe tavan. Caracteristici, avantaje
Fibre pentru beton: proprietăți, tipuri, aplicațiiFibre pentru beton: proprietăți, tipuri, aplicații
Caracteristicile țevilor din polipropilenă armate cu fibră de sticlăCaracteristicile țevilor din polipropilenă armate cu fibră de sticlă
Caracteristicile tehnice și amplasarea sticleiCaracteristicile tehnice și amplasarea sticlei
Caracteristicile și tipurile de armături din plastic pentru fundațieCaracteristicile și tipurile de armături din plastic pentru fundație
Elemente compozite: avantaje și dezavantajeElemente compozite: avantaje și dezavantaje
» » Aplicarea armăturii compozite din fibră de sticlă
© 2021 amigdas.com