amigdas.com

Caracteristicile și stilul de viață al gândacului de gunoi decât îi place să mănânce

Gunoiul de gâscăBeaba de grajd este reprezentantul familiei de boboci. Se numește nu numai boabe, ci și un driller încă. Aceasta este o insectă foarte muncitoare, care efectuează multe lucruri utile. Gândacul de gunoaie este considerat o insectă utilă și nu provoacă daune grave culturilor.

Descrierea insectei

 • Gândacul de gunoi are un corp oval, iar lungimea acestuia poate varia de la 3 mm la 70 mm, care depinde de specie.
 • În funcție de specie, coaja tare are o culoare diferită: maro, galben, negru, argintiu.
 • Abdomenul este albastru sau violet.
 • Antenele au vârfuri răsucite asemănătoare cu un bolț, acoperit cu un fuzz.
 • Larvele sunt destul de mici, groase, galbene sau albe. Larvele larvelor au numai trei segmente în capsulele de maro hummocky. Atunci când larvele sunt depuse, femela face pentru fiecare fovea și se izolează cu gunoi de grajd. Deci, atunci când ieșirea puilor are ceva de mâncare.
 • În primăvară, gândacul tânăr devine un pupa și apoi o insectă adultă.
 • Unele insecte trăiesc în colonii mici, în găuri îngropate sub pământ. Pot trăi mai multe generații.
 • Cei mai activi gândaci noaptea.
 • Dacă este detectat un pericol, acesta poate apărea în zona luminată.
 • Pentru o bucată gustoasă, adulții se pot lupta.
 • Larvele se hrănesc cu gunoi de grajd sau cu gândaci mici, iar adulții mănâncă de asemenea gunoi de grajd și alte ciuperci.

Fapte interesante

Beetle bălegar bun sau rău

 • Beetlele sunt puternice și rezistente. Insecul este capabil să rostogolească o minge care va fi mai mult decât corpul său de mai multe ori și mai grea decât de trei ori.
 • În timpul cafelei, bălegarul își întinde aripile și colectează umiditatea, care se scurge treptat în gură.
 • În zbor, elytra nu este deschis, și în zbor poate prinde o muscă în mișcare.

Cele mai multe ori viața insectelor în profunzime găuri de la 15 cm până la 2 m. Această locuință meseriași insecte sub un strat gros de frunze, gunoi de grajd, în principal vaci și cai. Pe fluaj de suprafață, doar pentru a obține o nouă porție de gunoi de grajd, care este laminat într-o minge și laminate.

Categorii de gandaci

Oamenii de stiinta au stabilit două categorii de gândaci:

 • Coprophaga. Include insecte cu un scut mare, cu labele din față și din spate puternice, cu care seacă repede pământul. Mai multe specii diferă foarte mult în funcție de gen.
 • Ateuchus. Principala diferență față de grupul anterior este aceea că scutul capului acestor gîndaci ai ciupercilor are o formă aproape semicirculară, iar ochiul împarte membrana. Cele mai mari insecte nu au o lungime mai mare de 4 cm. Aceste insecte sunt cele mai frecvente în Europa, Africa de Nord și Rusia.

Bugs bălegar nu-i place clima fierbinte, astfel încât acestea trăiesc în principal în zonele de climă temperat și rece. Dar ei se pot adapta, de ce unii indivizi locuiesc în zone mai aride, pot mânca acolo.

Principala diferență între reprezentanții grupurilor în buza superioară. În primul rând, este acoperit și piele, în timp ce în acesta din urmă este gol și greu.

Tipurile principale de gândac de gunoi:

 • gunoi de gunoi obișnuit;
 • Egiptean Copra;
 • rhinoceros gândac;
 • rhinoceros gândac;
 • bug gravinger.

Beneficiu și rău

Descrierea gândacului de gunoiGunoiul de gunoaie este o insectă care efectuează munca peisagistică, cerute în legătură cu mijloacele de existență a bovinelor. Omul de gunoi consumă gunoi de grajd, ceea ce îl face să se descompună în substanțe organice care fertilizează solul. Împiedică acumularea de grămezi, care este favorabilă mediului.

În Australia, gândacul de gunoi a fost importat în mod deliberat pentru a scăpa de grămadă de gunoi de grajd care a împiedicat dezvoltarea vegetației. În plus, o cantitate mare de gunoi de grajd a agravat situația sanitară, ceea ce ar putea duce la bolile animalelor. Gunoiul atrage muștele și alte insecte care transportă infecții periculoase pentru om. Apoi din Africa și a adus un lot de gândaci de gunoi, care în cele din urmă sa răspândit pe tot continutul verde.

Beetle nu este dăunător pentru un gândac, lucrări, săpat în pasajele solului, ceea ce contribuie la saturația sa cu oxigen. Ca rezultat, randamentele sunt mai bogate.

Adesea puteți auzi recomandări despre faptul că nu aveți nevoie să scăpați de gândacul de gunoi dacă locuiește în grădină sau grădină. Cu toate acestea, unii vor să scape de insectă doar din cauza neplăceri pentru el. Dacă sunteți de la astfel de persoane, utilizați sfaturile de mai jos.

Scapă de gândacul de gunoi

Distruge larvele eficient: în perioada primăvară-vară, solul este turnat cu bulion de coajă de ceapă (1 kg de coji este infuzat în 10 litri de apă timp de cinci zile). Compoziția este diluată cu apă în proporții egale. Folosiți-l este necesar în sezonul cald, când larvele se află aproape de suprafața pământului.

capcane:

 • Capacitatea mică (pelvis, de exemplu) este acoperită cu un solidol sau altă substanță lipicioasă. În partea de jos se află o sursă de lumină și o momeală (gunoi de grajd). Odată cu apariția întunericului, capcana este expusă unui loc deschis, nu numai că intră în gâscă, ci și dăunători care trăiesc în grădină.
 • La sticlele PET de două litri tăiați partea de sus. În perete, faceți patru găuri mici în care veți firul cablul. În interior, puneți momeala și atârnați o capcană pe copac sau puneți-o în apropierea locurilor în care apare adesea insecta.

Nu se produc insecticide speciale împotriva gândacilor de gunoi, deoarece există puțini oameni care doresc să scape de această insectă. Nu există măsuri preventive speciale împotriva aspectului bălegarului. Insecul este inofensiv și aduce multe beneficii grădinii și legumelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată gândacul obișnuit?Cum arată gândacul obișnuit?
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Ce este atât de periculos ciobanesc, cum să se ocupe de elCe este atât de periculos ciobanesc, cum să se ocupe de el
Beetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranescBeetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranesc
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Beetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verdeBeetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verde
Descrierea gandacilor Madagascar si a continutului lorDescrierea gandacilor Madagascar si a continutului lor
Beetle-mreana. Caracteristicile și modul de viață al unei insecte cu mușchi lungiBeetle-mreana. Caracteristicile și modul de viață al unei insecte cu mușchi lungi
Insecte gândaci specii de gândaci de gândaci RusiaInsecte gândaci specii de gândaci de gândaci Rusia
Cine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lorCine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lor
» » Caracteristicile și stilul de viață al gândacului de gunoi decât îi place să mănânce
© 2021 amigdas.com