amigdas.com

Clasa armăturii a1 și caracteristicile sale

Fitinguri pentru fundațieÎn fiecare an crește popularitatea metalului laminat. Una dintre acestea este o armătură a clasei a1. În prezent, el nu poate face fără el aproape nici o clădire

a. Utilizat pe scară largă pentru a crea produse din beton armat, precum și structuri metalice și piese. Produsele metalice sunt fabricate în conformitate cu standardul de stat 5781-82.

Caracteristicile supapei a1

Armatura A1Potrivit GOST, armarea a1 este din oțel sau a240. Acesta este numele cel mai corect și exact pentru acest material în rândul consumatorilor profesioniști și al clienților. În limbajul tehnic al standardului 5781, în care există o clasificare a tuturor oțelurilor de armare și a celor convenționale produse, precum și a structurilor din beton armat prestabilite, această desemnare este descifrată ca o armătură a1.

Separarea în clase este produsă prin una dintre caracteristicile mecanice ale oțelului de ranforsare, și anume punctul de randament. Valoarea 240 este indicată după indicele A și indică rezistența la curgere în kgf / mm 2, înmulțită cu 10, prin urmare valoarea sa pentru acest material este de 24 kgf / mm 2.

Faceți oțelul în cauză numai cu un profil neted, fără ondularea suprafeței unei secțiuni circulare fabricate corect. În afară, o astfel de armătură seamănă cu o sârmă de oțel sau o tijă.

Robinetele a1 sunt fabricate exclusiv din fier laminat și din oțel carbon st3. Prin urmare, această marcă este cea mai solicitată atât pentru armare, cât și ca produs metalic laminat normal în fabricarea altor tipuri de structuri. Otelul 3 este cel mai flexibil, plastic, cel mai potrivit pentru sudare.

Acest sortiment are 14 dimensiuni standard pentru o gamă de diametre de la 6 la 40 de milimetri. Diametrele de până la 12 milimetri sunt realizate prin tije sau bobine, produse mari sunt realizate numai sub formă de tije.

Principalele caracteristici și proprietăți

Armatura А1 GOST 5781GOST 5781 specifică parametrii materiale precum zona secțiunii transversale, greutatea de 1 metru a profilului și abaterile limită admise față de parametrii specificați. Masa calculată se calculează pe baza diametrului nominal fără deviații la o densitate de oțel de 7850 kilograme pe metru cub. Cel mai mic diametru de 6 milimetri are o masă de 0.222 kilograme, iar un diametru de 40 milimetri are o masă de aproape 10 kilograme.

Conform standardului, abaterile admise de greutate pentru baruri sunt:

  • de la +9 la -7% greutate teoretică de 1 metru pentru diametrele de 6 și 8 milimetri.
  • diametrele de la 10 la 14 milimetri permit abateri de la +5 la -6 procente.
  • de la 16 la 28 de milimetri abaterea maximă este de la +3 la -5%.
  • La diametre de la 32 la 40 milimetri deviațiile sunt de la +3 la -4 procente.

Ovalitatea materialului neted trebuie să nu fie mai mare decât suma abaterilor permise ale diametrului. Curbura de rulare nu trebuie să depășească 0,6 procente din lungimea măsurată. Există și alte proprietăți mecanice, dintre care alungirea flexurală este de 25%, iar rezistența armăturii este de 373 newtoni pe milimetru pătrat.

Există cerințe pentru oaspeți și calitatea suprafeței armăturii finisate din oțel. Nu trebuie să existe crăpături, defecte, alte defecte. Sunt permise imprimări separate, paiete, rugină mică, baldachin și rufe.

aplicații

Datorită proprietăților sale, acest material utilizarea în multe sfere, printre care:

  1. Sârmă de armare sudatăArmarea betonului armat;
  2. Armarea armăturilor din oțel de clasă superioară;
  3. Pentru fixarea reciprocă și întărirea suprafeței produsului;
  4. Ca mijloc de construcție monolit prin tipul de baraje, mine, poduri, aerodromuri și alte obiecte.

Dacă sarcina pe beton armat permite, atunci articolul din oțelul de ranforsare este folosit independent. De obicei, consolidează coloane, fundații, grinzi și panouri. Un produs subțire cu un diametru de 6 și 8 milimetri este folosit ca un fir pentru legarea și fixarea plaselor de construcții, a cadrelor armate, a armăturii de șape și pardoseli din beton, precum și a ipsosului.

În plus, supapele din această marcă sunt utilizate în mod activ pentru producerea de structuri metalice decorative, rulante, cadre și alte elemente metalice, piese pentru ele și diverse echipamente și echipamente tehnologice. Este utilizat pretutindeni, unde se folosește de asemenea și metalele laminate obișnuite din oțel st3.

Armatura a1 este cunoscută pentru proprietățile sale mecanice și tehnologice, precum și pentru caracteristicile de rezistență. Acest lucru permite utilizarea acestui material în diferite domenii de construcție și industriale, inclusiv armarea betonului armat și a fundațiilor. Este de asemenea posibilă utilizarea independentă a armăturii cu sarcini admise și fabricarea de înaltă calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile de armare a fundatiei cu mainile propriiCaracteristicile de armare a fundatiei cu mainile proprii
Dispozitivul și tehnologia grilajului de armareDispozitivul și tehnologia grilajului de armare
Caracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gostCaracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gost
Caracteristicile plăcilor - dimensiuni și greutateCaracteristicile plăcilor - dimensiuni și greutate
Greutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOSTGreutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOST
Dimensiunile plăcilor de beton și caracteristicile acestoraDimensiunile plăcilor de beton și caracteristicile acestora
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
Dimensiunile plăcilor din beton armat în funcție de oaspețiDimensiunile plăcilor din beton armat în funcție de oaspeți
Cât costă armătura de 12 mm și caracteristicile saleCât costă armătura de 12 mm și caracteristicile sale
Utilizarea armăturii și calcularea greutății sale (pe metru de funcționare)Utilizarea armăturii și calcularea greutății sale (pe metru de funcționare)
» » Clasa armăturii a1 și caracteristicile sale
© 2021 amigdas.com