amigdas.com

Opțiuni pentru alegerea unei foi profilate pentru acoperișuri

Acoperis pentru acoperisuriÎn ultimii ani foaia de acoperiș a devenit foarte populară. Tehnologia modernă vă permite să faceți în mod constant modificări la acest material. Costul său este disponibil pentru fiecare cumpărător.

Pentru a alege corect tipul corect al acestui produs, trebuie să știți părțile sale pozitive și negative. Avantajele importante ale foii profilate sunt caracteristicile sale excelente de performanță.

Scop și domeniu de aplicare

Proprietăți excelente ale plăcii profilate pentru acoperiș - performanța sa ridicată, precum și costurile reduse. Cel mai adesea materialul este folosit pentru construcții individuale:

 • Duch.
 • Cabane.
 • Case țărănești.
 • Garaje.
 • Gazebo.
 • Verande.
 • Copertine.
 • Construcții temporare.

Desigur, fiecare acoperiș necesită un anumit tip de acoperiș. Tipurile de tablă profilate pentru acoperiș diferă în funcție de caracteristicile acestora. La alegere, zona de acoperire, numărul de patine, caracteristicile climatice ale zonei și câțiva alți factori sunt luați în considerare.

dimensiunile acoperișurilor dimensionateAtunci când alegeți o placă de acoperiș, cel mai important parametru este înălțimea valurilor. Din această dimensiune depinde:

 • Tranzitată.
 • Rigiditate.

Acești parametri influențează calitatea materialului și longevitatea acestuia. Cu o undă mare crește rigiditatea foii, îmbunătățește viteza de lucru. Alegerea unei foi de acoperis ondulate, ale căror dimensiuni sunt date în tabele speciale, trebuie să țină cont de zona pantei și de unghiul înclinării acesteia.

Avantajele foii de acoperiș

Pentru instalarea acoperișului sunt utilizate foi cu o înălțime a valurilor mai mare de 20 mm. Această valoare minimizează pătrunderea umidității direct sub foaie.

Acoperiș pentru acoperișO configurație neobișnuită a foii profilate a fost creată special pentru instalarea acoperișului. Acesta diferă de foaia obișnuită de perete de lățimea părții inferioare a valului. Nu împiedică curgerea liberă a umidității. Ca urmare, acoperișul capătă o capacitate crescută.

Cantitatea de suprapunere este determinată de unghiul de înclinare. Dacă unghiul de înclinare al materialului cu undă mare are o valoare mică, suprapunerea trebuie să aibă un val.

Se montează o suprapunere în două valuri pentru instalarea unui produs de undă de mică adâncime. Dezavantajul unui astfel de acoperiș poate fi numit aprecierea întregului acoperiș. Unghiul de înclinare afectează de asemenea suprapunerea longitudinală. Cu cât este mai mică, cu atât este mai mare suprapunerea.

O canelură specială capilară împiedică umiditatea să ajungă sub suprafața foii. Protejează împotriva condensării, care apare în timpul temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, dacă alegeți în mod incorect înălțimea valului, canelura nu poate salva acoperișul de furtună.

Industria produce placi ondulate cu un val de 20-114 mm. Pentru construcția individuală, este utilizată o undă a cărei înălțime nu depășește 44 mm.

Tipuri de acoperire

Pentru a preveni apariția coroziunii pe suprafața foii profilate, este tratată cu un strat special. Când selectați o foaie, aceasta trebuie luată în considerare.

Tipuri de folii profilate pentru acoperișuriTabla galvanizată nevăzută este proiectată pentru o funcționare pe termen lung (5-15 ani). De obicei, producătorul oferă o garanție de 5 ani. În cazul în care acoperișul este acoperit cu material de zinc aluminiu, durata de viață va crește, din moment ce zgomotul din zinc este mult mai lent. Miezul foii va rămâne sub protecție prelungită.

Stratul de protecție are o anumită grosime care afectează perioada de funcționare. GOST 24045-2010 stabilește această valoare la o rată de 90 de microni. În general, tabla ondulată galvanizată este utilizată pentru a crea un acoperiș de clădiri temporare, clădiri și copertine.

Foaia pictată are un grad sporit de protecție. Suprafața exterioară este acoperită cu un strat de polimer suplimentar. Producătorul garantează o funcționare sigură a acoperișului timp de 25 de ani. Cu toate acestea, această perioadă depinde și de tipul stratului protector:

 • Poliester. Poate fi mată cu o grosime de 35 microni sau lucioasă cu o grosime de 20 microni. Principala diferență este aspectul foii. Acoperirea are o rezistență ridicată, arde foarte încet. Foile pot fi utilizate în intervalul de temperaturi de la -30 la +80 grade.
 • Puranele. Grosimea stratului de protecție atinge 50 μm. Baza acestui strat este poliuretanul, care oferă rezistență ridicată la uzura sporită.
 • Plastisol. Disponibil cu o grosime de acoperire mai mare de 200 microni.
 • Polidiftorionad. Acoperire specială pentru condiții climatice severe. Se consideră că este acoperirea cea mai durabilă. Diferă în costuri ridicate.

Factori în alegerea profetului

Profesioniștii recomandă instalarea foilor profilate cu grosimea de 0,45-0,5 mm. Un astfel de produs are cea mai potrivită înălțime a undelor. Dă acoperișului rigiditatea necesară.

În zonele unde există întotdeauna o mulțime de zăpadă, este mai bine să acoperiți acoperișul cu metal gros. Există foi pe suprafața cărora există nervuri suplimentare de rigiditate. Ele măresc rigiditatea longitudinală a produsului.

Alegerea materialului pentru acoperis, trebuie să luați în considerare câțiva factori importanți:

 • Pentru instalarea acoperișului unei clădiri rezidențiale, se recomandă o grosime de 0,5-0,8 mm.
 • Ideal este un material de acoperire care are o acoperire cu pulbere.
 • Pe suprafața materialului nu trebuie să existe zgârieturi și îndoiri.
 • Capetele trebuie să fie uniforme, fără frecare.
 • Stratul de polimer colorat nu trebuie să aibă nici o depunere.
 • Burr după îndoire ar trebui să fie ușor de îndreptat și să ia forma originală. Este interzisa ridurile si fisurile.
 • Opțiunea ideală pentru cumpărarea de carton ondulat este cumpărarea de la dealerii autorizați. Ei nu vor oferi niciodată materiale de calitate slabă.

Cei mai buni producatori de material de acoperis

Între un număr mare de producători de astfel de produse, mai multe întreprinderi interne și străine sunt considerate cele mai bune. Acestea sunt plantele:

 • Novolipetskiy NLMK.
 • Severstal.
 • Magnitogorsk MMK.
 • RUUKKI.
 • ThyssenKrupp.
 • Arcelor.
 • Galvex.

Lucrările de acoperiș au fost întotdeauna foarte solicitante de muncă și costisitoare. Prin urmare, alegerea materialului ar trebui abordată foarte serios și responsabil. La urma urmei, o astfel de lucrare se face o singură dată, iar podelele trebuie să dureze câțiva zeci de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acoperiți acoperișul cu o foaie de profilareAcoperiți acoperișul cu o foaie de profilare
Acoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulatăAcoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulată
Criterii pentru alegerea materialelor pentru acoperirea acoperișului caseiCriterii pentru alegerea materialelor pentru acoperirea acoperișului casei
Caracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilateCaracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilate
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Tăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilorTăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilor
Acoperișul acoperișului: selecție material, avantaje și dezavantajeAcoperișul acoperișului: selecție material, avantaje și dezavantaje
Caracteristicile plăcii ondulate galvanizateCaracteristicile plăcii ondulate galvanizate
Panta minimă a acoperișului din tabla profilată pentru acoperișurile șaPanta minimă a acoperișului din tabla profilată pentru acoperișurile șa
Tipuri de construcții de acoperiș: caracteristici de instalareTipuri de construcții de acoperiș: caracteristici de instalare
» » Opțiuni pentru alegerea unei foi profilate pentru acoperișuri
© 2021 amigdas.com