amigdas.com

Instalații hidraulice pentru canalizare și caracteristicile muncii lor

Tipuri de etanșări hidraulice pentru canalizareDeseori conductele de canalizare devin un loc de acumulare de sedimente, pe care, la rândul lor, încep să se reproducă bacteriile anaerobe. Printre produsele din viața lor, hidrogen sulfurat și metan sunt eliberate, care, la rândul lor, nu numai că au un miros extrem de neplăcut, dar și foarte toxic și exploziv.

Ca astfel de gaze să nu pătrundă din sistemul de canalizare în încăpere, trebuie să instalați un sistem special de captare a apei pentru sistemul de canalizare. Ce este acesta și prin ce principiu funcționează, vom spune în acest articol.

Prin ce principiu funcționează capcana de apă pentru canalizare?

Principiul de funcționare a încuietorilor hidrauliceSigiliul hidraulic funcționează datorită utilizării unei părți a scurgerilor de canalizare. Partea de lucru a sigiliului de apă este rezervor de stocare a apei după încetarea curgerii prin țevi.

Nivelul apei din acest rezervor este de așa natură încât este capabil să blocheze mesajul de drenaj direct pe dispozitivul sanitar cu conducta de canalizare.

Clasificarea sigiliilor hidraulice pentru canalizare

Încuietorile hidraulice sunt împărțite în următoarele categorii:

 • genunchi;
 • sticla;
 • uscat.

Să luăm în considerare descrierea fiecăruia în detaliu.

Descrierea septului genunchiului

Clasificarea sigiliilor hidraulice pentru canalizareaceasta Dispozitivul are o structură destul de simplă și este alcătuită din două genunchi sub formă de litere U, legate între ele sub forma literei latine S.

Containerul pentru lichidul de blocare este acea parte a structurii în care este conectată conducta de scurgere din instalațiile sanitare și la sfârșitul debitului de apă există încă o parte a lichidului din acesta.

Punctul de inflexiune al primului genunchi trebuie să fie întotdeauna mai mic decât punctul de încovoiere al celui de-al doilea cu aproximativ 5 centimetri, astfel încât blocarea să fie cât mai de încredere posibil.

În cazul în care deschiderea de scurgere este foarte scăzută, iar garnitura de apă pentru locul de scurgere a două triburi sub aparat sanitare nu funcționează, atunci putem lua un genunchi, dar cu condiția ca curbarea este de așa natură încât umiditatea reziduală este capabil să-l umple în întregime.

Așa cum am menționat deja, acest lucru Dispozitivul se distinge prin simplitatea sa performanță și fiabilitate. Pentru fabricarea sa, materiale precum:

 • fonta;
 • polipropilenă;
 • bronz.

Avantajul cheie al garniturii de genunchi este acela este capabil să reziste chiar și la presiuni ridicate în sistemul de canalizare, iar capacitatea dispozitivului este determinată numai de diametrul interior al țevii.

Încuietorile hidraulice pentru canalizarea de acest tip sunt utilizate cel mai adesea pentru a conecta băi sau toalete, unde fac parte din întreaga structură. În unele modele de boluri de toaletă porțile genunchi pot fi două.

Cu toate acestea, porțile genunchiului au propriul lor dezavantaj - este imposibil să le dezasamblați. De exemplu, pentru a elimina blocajele prea încăpățânate din țevi, trebuie fie să dezasamblați întreaga autostradă, fie să luați un cablu special pentru instalații sanitare.

Sistemele de blocare a genunchiului pot fi dispozitive echipate cu un terminal adițional pe corp pentru a conecta conducta de preaplin sau furtunul de evacuare de la mașina de spălat. Astfel de dispozitive sunt fabricate din polipropilenă.

Caracteristicile încuietorilor hidraulice îmbuteliate

Ce este o capcană de apă pentru canalizareAcest tip de dispozitiv are două funcții cheie:

 • funcția de colonist;
 • dispozitiv de blocare.

Țeava de ieșire din orificiul de scurgere este amplasată în interiorul rezervorului, care are propriul terminal și este conectat direct la canal.

În același timp, marginea inferioară a țevii de scurgere este sub nivelul orificiului de evacuare și aceasta este capabilă să blocheze în siguranță gaura.

Pentru fabricarea unui obturator de acest tip cel mai adesea folosit polipropilenă, Designul este pliabil și include:

 • o țeavă de scurgere echipată cu un grătar de protecție;
 • Capacitatea decantor.

Cele două părți sunt conectate una la cealaltă în acest fel: tubul este introdus în deschiderea recipientului, deformând garnitura de etanșare în timpul strângerii piuliței de pe corpul dispozitivului.

Dar această conexiune nu este prea puternică, nu va fi capabilă să reziste la presiunea înaltă a lichidului, prin urmare nu se folosesc închizători de tip flacon pe toaletă și căzi de baie.

Pe rezervorul de decantare există nu numai o deschizătură de descărcare, ci și un capac inferior pe fir, ceea ce ajută la curățarea conductelor sedimentului.

Capacele sunt simple în ceea ce privește instalarea, sunt conectate exclusiv la orificiile de scurgere ale chiuvetelor și la alte aparate mici. Periodic, acestea trebuie curățate de sedimente, acest lucru se face foarte simplu.

Printre blocurile hidraulice îmbuteliate, puteți distinge scările, așa-numitele găuri plasate în podea pentru a scurge apa. Acestea sunt instalate atunci când ieșirea către linia de asamblare poate fi făcută exclusiv de-a lungul suprapunerii într-o poziție orizontală. Capcanele sunt cel mai des fabricate din metal, ele au o construcție care nu poate fi separată, prin urmare, este posibilă curățarea rezervorului de decantare în acest caz numai după îndepărtarea grila de drenaj.

Plăci de apă uscată pentru canale și descrierea lor

Blocaj hidraulic pentru canalizare - pentru ce este?Acest tip de poarta este semnificativ diferit de cele anterioare, acestea fiind unite doar de locatie - sub unul sau alt dispozitiv sanitar. Și acest dispozitiv funcționează de sistemul mamelonului.

Obturatorul uscat este o țeavă din polipropilenă echipată cu un fir la ambele capete. În interior, conducta are o membrană flexibilă care seamănă cu un mamelon poate trece doar apa într-o singură direcție și se închide la sfârșitul fluxului de apă.

Dispozitivul este original din punct de vedere al muncii, dar atunci când îl folosiți, este posibil să nu vă așteptați la surprize plăcute. Deci, atunci când utilizați o chiuvetă pentru chiuvete, un astfel de dispozitiv va funcționa foarte puțin.

Erori de instalare și tipuri frecvente de defecțiuni

Se pare că un astfel de dispozitiv nu este, în principiu, supus unei fracturi, dar nu este. De regulă, defecțiunile apar în două tipuri:

 • dezumidificarea parțială sau completă, atunci când nivelul apei din genunchi este redus la fel de mult ca și conducta de descărcare de gaze care corespunde liniei principale;
 • obstrucție.

Dezumidificarea parțială a dispozitivului se datorează faptului că locuitorii apartamentului folosesc foarte rar dispozitivul de instalații sanitare sau din cauza instalării necorespunzătoare:

 • îndoirea insuficientă a genunchiului;
 • instalarea neuniformă a dispozitivului;
 • când marginea inferioară a țevii de ieșire de pe dispozitivul de tip flacon este amplasată deasupra nivelului de ieșire.

Dar întregul dispozitiv este uscat, în cazul în care riser în canal nu asigură ventilație.

Pentru a împiedica plecarea apei, instalați o conexiune la canalul de canalizare la rampă comună ventil de aer, care să nu permită apariția unui vid.

Obstrucția ventilelor genunchiului este eliminată prin curățare cu un piston sau un cablu de apă caldă.

Cu toate acestea, cele mai multe defecțiuni ale garniturilor de apă sunt cauzate de instalarea necorespunzătoare a dispozitivului. Pentru a evita acest lucru, rețineți următoarele în momentul editării:

 • diametrele la orificiile de ieșire și admisie ale dispozitivului trebuie să fie de 100% din diametrele rețelei la care sunt conectate;
 • Setați încuietori genunchi strict vertical, altfel oglinda de apă va opri conducta conectată la scurgere;
 • atunci când instalați obturatorul sticlei, scoateți capacul rezervorului de decantare și revizuiți cu atenție poziția marginii inferioare a țevii proeminente în raport cu orificiul de evacuare;
 • dacă conducta de scurgere este prea mică, va exista puțin spațiu pentru nămol și linia va fi complet blocată;
 • marginea țevii de scurgere trebuie amplasată la 2-3 cm sub ieșirea rezervorului de decantare;
 • Obturatorul uscat trebuie instalat strict vertical pentru a crește debitul și pentru a reduce înfundarea.

Sigiliul hidraulic este un dispozitiv care nu numai că facilitează exploatarea tuturor tipurilor de instalații sanitare, dar și facilitează reparațiile în sistemul de canalizare, când este necesar, deci este mai bine să aveți grijă imediat de instalarea sa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ca într-o casă privată pentru a scurge canalul, prețul întrebăriiCa într-o casă privată pentru a scurge canalul, prețul întrebării
Cum de a pune o țeavă de canalizare într-o casă privată?Cum de a pune o țeavă de canalizare într-o casă privată?
Rezervor septic pentru canalizare - ceea ce este și principiul funcționării saleRezervor septic pentru canalizare - ceea ce este și principiul funcționării sale
Septic Bionics este un canal autonom pentru o casă privatăSeptic Bionics este un canal autonom pentru o casă privată
Utilizarea unui aerator sau a unei supape de aer pentru un sistem de canalizareUtilizarea unui aerator sau a unei supape de aer pentru un sistem de canalizare
Pompa de vid folosită pentru pomparea apei uzatePompa de vid folosită pentru pomparea apei uzate
Alegerea unui rezervor de stocare pentru sistemele moderne de canalizareAlegerea unui rezervor de stocare pentru sistemele moderne de canalizare
Canalizare în baie: schema și procesul de construire de către propriile mâiniCanalizare în baie: schema și procesul de construire de către propriile mâini
Cum sa faci un sigiliu de apa pentru o baie cu mainile taleCum sa faci un sigiliu de apa pentru o baie cu mainile tale
Instalații sanitare pentru canalizare autonomă flotenkInstalații sanitare pentru canalizare autonomă flotenk
» » Instalații hidraulice pentru canalizare și caracteristicile muncii lor
© 2021 amigdas.com