amigdas.com

Profil conducte: avantaje, aplicare

Avantajele sortimentului de țevi de profilProfilele pot fi utilizate într-o varietate de domenii, motiv pentru care există un număr mare de soiuri. În acest sens, a fost introdus un concept care ajută la prezentarea convenabilă și clară a speciilor disponibile, care includ țevi de profil - sortimentul.

Dacă pentru a explica este mai ușor, nu pe un exemplu de conducte de profil, sortimentul este un astfel de concept, ce vine de la cuvântul "varietate", astfel, aceasta înseamnă o listă cu numele acestor produse care sunt pe piață.

De obicei, sortimentul este principalul indicator al disponibilității anumitor tipuri de țevi în întreprindere sau în magazin. Acesta este un tabel sau o listă care prezintă tipurile de materiale care respectă standardele GOST. Sortimentul include soiuri, precum și caracteristici. Sortimentul include o mare varietate de tipuri de țevi.

Clasificarea se efectuează pe diferiți parametri, în funcție de forma țevilor diferă:

 • dreptunghiular;
 • plat oval;
 • pătrat;
 • ovală;
 • cu nervuri goale;
 • cu un profil special.

Sortarea se realizează separat pentru fiecare varietate și este reglementată în conformitate cu GOST.

În fiecare dintre tipurile enumerate există multe soiuri în ceea ce privește parametrii:

 • modul de producție;
 • materialele folosite la fabricare;
 • prelucrare;
 • numire.

Producătorii folosesc sortimentul pentru a arăta opțiunile oferite pe piață, precum și pentru dezvoltarea lor. Gama de produse mai furnizată, cu atât va fi mai bună, în ciuda costurilor ridicate și a capacității de producție.

Aflați mai multe despre domeniu

Cum se utilizeazăDe obicei, țevile de profil sunt clasificate în țevi dreptunghiulare și pătrate care au lungimi și grosimi diferite. Materialul de fabricatie este metalic, care este înlocuit treptat cu plastic în ultima vreme. Materialele de profil sunt utilizate în diferite structuri metalice, pentru diferite industrii, ele reprezintă o alternativă minunată la construcția de bare. Acest lucru este facilitat și de un profil de preț și de greutate destul de mic.

La instalarea structurilor, este de asemenea necesar să selectați produsul potrivit pentru metalul profilat. Este necesar să se calculeze corect capacitatea portantă a materialului, să se țină seama de posibilitatea utilizării profilurilor dreptunghiulare și pătrate.

Și luăm în considerare masa și secțiunea transversală a contorului curent al fiecărei varietăți.

Cele mai populare materiale de pe piața construcțiilor sunt acele țevi care au următoarele dimensiuni:

 • 15 la 15;
 • 20 până la 20;
 • 25 de 25;
 • 30 până la 30;
 • 40 de 40;
 • 60 până la 60;
 • 80 până la 80;
 • 100 până la 100.

Avantajele conductelor din domeniu

Țeava de profil este un produs metalic cu secțiune transversală, care este diferit de cel rotund. Secțiunea transversală este de obicei dreptunghiulară sau pătrată, iar profilurile 25, 60, 100 mm și 40 pentru 80, 40 pentru 100 și 50 pentru 50 sunt utilizate în principal.

În rolul elementelor structurale, materialele din sortiment cu diametrul de 100 mm sunt de obicei folosite și sunt o bucată de metal care are patru rigidizări și o greutate specifică mică. Produsele cu grosimea de 60 mm au o rigiditate bună pentru îndoire și, prin urmare, pot fi utilizate în construcții și în producția de sisteme de inginerie.

 • Un mic consum de metale, care economisește 25% din metal în timpul construcției instalației.
 • Instalarea este foarte rapidă.
 • Respectă standardele sanitare și igienice și sunt ușor de dezinfectat și dezinfectat.
 • Respectă toate reglementările privind incendiile.
 • Chiar și cele mai complexe structuri sunt construite foarte repede folosind acest material.

cerere

Diferențele de țevi de profil în secțiuneProdusele diferă în ceea ce privește forma și secțiunea transversală, ci pentru că pot fi utilizate în diferite domenii de activitate.

Conducta de la 60 la 30 are o capacitate de metal foarte mică, poate fi utilizată eficient dacă trebuie să economisiți metale. Când se construiește cadrul unei structuri, se folosesc de obicei țevi 15 pe 15, 40 pentru 60, 60 pentru 100 mm. Ele sunt folosite ca elemente structurale.

Produsele de la 25 la 25 au greutate redusă, rezistență ridicată, confort și ușurință de instalare.

Multifuncționalitate și caracteristici de performanță excelente ale structurilor de profil, permit aplicarea acestora în diferite domenii de activitate, de exemplu:

 • Profilul de țevi de la 25 la 250 este utilizat în inginerie.
 • O conductă de 60 până la 30 este utilizată în sfera publicității pentru producția de cadre, panouri publicitare și bannere.

O mulțime de țevi sunt utilizate pentru construirea celor mai multe depozite și structuri.

Metodă de transport de la depozitul de metal la locul solicitat

Metalul laminat este de obicei produs lungime până la 12 metri. Prin urmare, foarte des furnizorii întâmpină dificultăți în transportul acestui material.

De exemplu, pentru a transporta un produs de 8-12 metri lungime, este necesar să se utilizeze transportul de marfă special, care va costa un ban destul de bun.

Profilul de șase metri este cea mai comună opțiune. Livrarea acestui design trebuie făcută cu ajutorul lui Gazelle, când un capăt este așezat pe o bară orizontală, iar al doilea este introdus diagonally în corp. Utilizarea lui Gazelles este mult mai ieftină decât transportul rutier.

Puteți să comandați întotdeauna o tăiere materială, Profilul de șase metri se dovedește a fi un profil de trei metri și în acest caz se va potrivi în orice mașină de pe acoperiș.

Limita deviațiilor și toleranțelor

Cum să alegi conducta potrivită pentru sortimentDeviația în profilul grosimii peretelui trebuie reglată abatere maximă în grosime a preformei inițiale, care are o lățime de 1250 mm precizie normală de rulare GOST B 199 03. Limitarea abaterea de grosime nu pot fi aplicate la locurile de îndoire.

Toate abaterile în înălțime și lățime trebuie să corespundă anumitor parametri.

 • Dacă înălțimea profilului este de până la 100 mm, atunci eroarea este +/- 1,0.
 • Dacă înălțimea profilului este mai mare de 100 milimetri, eroarea este +/- 0,8.

Profilele de țeavă sunt în prezent un material de construcție indispensabil care este utilizat în diferite structuri și structuri.

Suprafețele cu pereți subțiri pot fi utilizate pentru a face diferite partiții și dispozitive care nu poartă sarcină specifică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce determină prețul unui bobinator pentru o conductă de profil?Ce determină prețul unui bobinator pentru o conductă de profil?
Cum să alegeți prizele pentru o conductă de profilCum să alegeți prizele pentru o conductă de profil
Tabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutateTabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutate
Descrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțelDescrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțel
Țeavă fără sudură din oțel inoxidabil 12х18н10т гост 9941-81Țeavă fără sudură din oțel inoxidabil 12х18н10т гост 9941-81
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
Țevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificareȚevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificare
Diametrul țevilor din oțel în milimetri și inciDiametrul țevilor din oțel în milimetri și inci
» » Profil conducte: avantaje, aplicare
© 2021 amigdas.com