amigdas.com

Caracteristici ale pescuitului productiv pentru obi

Caracteristicile pescuitului de vară pe râul OkaRâul Ob este un rezervor natural popular și adesea vizitat de pescarii, care traversează Siberia de la sud la nord, transportând mari cantități de apă dulce în Oceanul Arctic. A se angaja în pescuit pe Ob este foarte interesant, care este legat de lungimea sa și aparținând diferitelor zone naturale. Există aici multe specii de pești interesante, iar metodele de pescuit sunt atât de diverse încât este imposibil să le testați pe toate odată.

Informații generale despre râu

Râul Ob este unul dintre cele mai mari și mai adânci râuri din vestul Siberiei, care traversează Federația Rusă de la sud la nord. Apele sale fac un fel de mare (aproximativ 3650 km), astfel încât acesta devine o arteră importantă de transport trans-Urali, precum și centrul de dezvoltare de pescuit. debitul de apă naturală provine din Altai, într-un loc unde există o confluență a două râuri - cel Biya și Katun, iar apoi intră în Golful Ob și Marea Kara, care face parte din Oceanul Arctic.

În vara, curentul la niveluri joase dezvoltă o viteză de 2.7-3 km / h, iar în primăvară crește substanțial - 5.5-6 km. Oamenii de știință disting astfel de caractere ale curentului în Ob:

 1. Strângerea - se poate găsi la punctele de constricție și în curbe ale canalului principal.
 2. A fost extras - are loc în locuri unde canalul este împrăștiat pe canale mici.
 3. Svalnoye - este considerat cel mai frecvent și se găsește în diferite zone de apă.

Alegerea unui loc pe râul OkaRâul este alimentat de apă datorită topirii abundente a zăpezii, iar inundațiile maxime sunt observate în perioada primăvară-vară, când o parte semnificativă a fluxului anual se produce în râu. Nivelul apei crește și atunci când există gheață în râu, după deschiderea căruia apare formarea congestiei, ceea ce determină o creștere rapidă. În unele cazuri, apa este atât de mare încât debitul în canale începe să se deplaseze în direcția opusă.

În vara, nivelul este instabil, iar în septembrie-octombrie se produc inundații din cauza precipitațiilor frecvente. Ca urmare, perioada de apă înaltă poate persista până la primul îngheț și îngheț.

Cum sa pescuiesti pe raul Oka

În ceea ce privește speciile de pește care pot fi prinse în râu, din păcate, nu există un răspuns clar la această întrebare. În Ob sunt toate speciile care apar în rezervoarele ruse, chiar și în latitudinile sale medii. În acest caz, populația unor pești este atât de mare încât, în unele localități, zvonurile despre capturarea mai multor bucăți de gălbenele de către o găleată obișnuită.

Pescuitul pe acest râu sa dezvoltat cu mult timp în urmă. Astăzi sa diminuat, deși acest lucru se aplică zonelor individuale de apă care se află în apropierea zonelor mari populate.

pescuit filare

Pescarii locali și turiștii care vizitează utilizează pentru pescuit pe Ob o varietate de unelte și căi. Unele dintre ele sunt atât de sofisticate încât nu pot fi găsite decât aici și nicăieri. Printre destinațiile populare de pescuit:

 1. Float.
 2. Spinning.
 3. Partea de jos.
 4. Whiplash.

Caracteristicile pescuitului pe râul OkaSpinningul este considerat cel mai popular și mai activ mod practicat în timpul întregului sezon de apă deschisă. In acelasi timp, nu numai pescarul de stiuca, bibanul sau stiuca este prins prin rotirea aici, dar si specii de pesti valoroase.

Pescarii locali folosesc bastoane vechi dural pentru afacerea lor preferată, pe care au moștenit-o de la tații și bunicii lor. În ciuda numeroaselor deficiențe, astfel de produse produc în continuare rezultate bune, oferind locuitorilor așezărilor de coastă o sursă de hrană pentru un an întreg.

În ceea ce privește produsele de reviste, o mare varietate de invenții sunt folosite pentru pescuitul pe râul Ob, care diferă în clasă, gama de încercări, producător și material de fabricație. Spinningul este real atât pentru pescuitul de coastă, cât și pentru pescuitul cu barci, deoarece dimensiunile vaste ale fluviului îi permit să plutească liber pe el pe un echipament mare de înot cu motor.

Elite locale și turisti bogați dispun de ambarcațiuni scumpe, echipamente premium și multe alte instrumente care permit o viziune mai productivă asupra punctelor de perspectivă. Pescarii, care locuiesc în apropierea orașelor mari, cumpără unelte de pescuit străine de calitate, precum și licențe și permise de capturare a speciilor rare de sturioni.

Echipament de fund și plutitor

Caracteristicile pescuitului de vară pe râul OkaÎn plus față de filare pentru prinderea peștelui de pe Ob poate folosi, de asemenea, partea de jos. De fapt, aceasta este o tijă de filare clasică, care este echipată cu un instrument pentru măgar. În loc de momeli artificiale clasice, se instalează aici un platou, un liant cu cârlige și un alimentator. Donka poate fi un instrument eficient pentru găsirea peștilor de culoare albă, mai ales dacă următoarele sunt folosite ca momeală:

 1. Râmă.
 2. Viermii.
 3. Porumb.
 4. Orz.
 5. Pelete de pâine.
 6. Cereale boabe aburite.
 7. Boilies moderne.

Cum să pregătiți în mod corespunzător uneltele

Mulți pescari folosesc unelte de fund și caută peștii rătăciți. În acest caz, în loc să se alimenteze jgheaburi, se folosesc cârlige duble și triple, pe care este plantat un mascul, extras anterior printr-o bară plutitoare.

Recent, pe malurile Volgăi există și măgari englezi (alimentatori), care depășesc în multe moduri soiurile clasice.

În ceea ce privește bastonul tradițional de pescuit plutitor, acesta este considerat cel mai frecvent și se găsește cel mai adesea. Pe Ob poate fi pescuit cu orice unealtă existentă, inclusiv:

 1. juca meci.
 2. Penele de zbor.
 3. Bolognese.
 4. Modele plug-in.

În cadrul cursului sunt forme de plastic moderne care înlocuiesc rapid tijele de pescuit clasice din bambus, căpșuni sau mesteacăn.

Dispozitive de pescuit de iarnăDatorită diferitelor condiții de pescuit, aceste instrumente de pescuit pot fi indispensabile. De exemplu, dacă intenționați să pescuiți la adâncime în cabluri, cea mai bună soluție va fi o tijă de potrivire puternică. Pe dealuri liniștite, cu o adâncime mică, nu este nimic mai bun decât volantul. În unele canale, câinii de talie populari sunt foarte buni.

În timpul iernii, puteți pescui pe Ob cu un echipament de iarnă obișnuit, incluzând tot felul de padele pentru pescuitul de marmaline și intermitență. Pestii pradatori sunt exploatati prin posturi si bastoane.

Cele mai promițătoare locuri

După cum am menționat deja, lungimea râului depășește marcajul de trei mii de kilometri, astfel încât gama de locuri pește promițătoare este cu adevărat extinsă. De exemplu, în domeniul soluționării Suzun superior (regiunea Novosibirsk) Obi are multe canale locale si parauri, care este literalmente plin cu prădător dungi, plătică, crap și chiar stiuca. Pe malul drept există un Yazi decent.

Lucrătorii de spinning captează cu succes în trofeul Top-Suzun un prădător drăguț, un biban și un yaz, folosindu-se tot felul de soiuri de acest fel și orice momeală posibilă. De multe ori aici sunt pescari care folosesc pentru pescuitul unei tije de pescuit plutitoare, cani, vopsiști ​​și alte adaptări. Cineva practică pescuitul de pe țărm și bărci.

Atunci când căutați o papură de șofrănuș, este recomandabil să mergeți în zona din apropierea satului Pervomaiskoye. În această parte a râului Ob, un mic aflux de Chulym curge în el, care este habitatul de trofee colțuri. O altă zonă promițătoare de apă este lângă Tomsk.

Potrivit unor pescari experimentați, printre punctele promițătoare pentru pescuit sunt următoarele:

 1. Cum să pescui pe râul OkaAproape de satul Michishche - această așezare este situată la câțiva kilometri la nord-est de Novosibirsk, unde râul este împărțit în două ramuri, formând insula urșilor. În aceste locuri există pești foarte diferite, ajungând la dimensiuni de trofee.
 2. Aproape de satul Kudryashovskiy, care este, de asemenea, situat în apropiere de Novosibirsk. Cu toate acestea, pentru pescuit, trebuie să vizitați malul drept al Ob, deoarece cele mai "locuri de pește" sunt la sfârșitul insulei ursului. Acolo puteți găsi atât peștii ruși, cât și peștii albi.
 3. Puteți găsi pește pe întreaga coastă a insulei Saranok, care se află în mersul râului Ob, vizavi de Novosibirsk, și este un loc promițător pentru spinners, delfini și flotoare. Cu toate acestea, insula este situată la o mică distanță de oraș, astfel încât concentrația pescarilor este foarte mare. În plus, turiștii preferă să se odihnească aici, aranjând sute de corturi pe plajă.
 4. La gura râului Chaus, puteți aplica unelte de plutire, plutire și alimentare, bucurându-vă de o captura minunată aproape în orice moment al anului.
 5. Pe insula Abrashkin există o varietate de locuitori din adâncuri.

Vânătoare de sturioni

Pescuitul de iarnă și varăCei mai valoroși locuitori ai râului Ob sunt sturioni. Pentru capturarea lor este obișnuit să folosești uneltele de fund. Se utilizează o tijă puternică de 4-6 metri cu inele ceramice sau aluminiu puternice. Bobina folosește cel mai puternic model, de exemplu, sub numărul 4000, pe care sunt amplasate un număr mare de linii pentru a căuta sturioni de la distanțe lungi.

Cârligele pentru măgar sunt luate calitativ, sub numărul 8. Linia trebuie să fie cât mai puternică și mai rezistentă la tâmpenii puternice. Cea mai bună opțiune este un cordon împletit. Plăcuța este aleasă ținând cont de condițiile de prindere - principalul lucru este că nu este purtat de curent. Ca leșuri se folosesc modele cu lungimea de 50-90 centimetri, care sunt legate de rotiri.

Acest echipament este, de asemenea, folosit atunci când caută sturion în timpul iernii de gheață. Doar lungimea vârfului este mult mai scurtă. Tijă în sine ar trebui să rămână cât mai puternică posibil și să fie echipată suplimentar cu un flotor sau un buzunar.

În plus, puteți prinde un sturion cu o unică abordare numită șa. Pe cârligele de lese de astfel de unelte sunt plantate podroschennye prăjituri, care pot atrage prada trofeu. Ca urmare, pescarul primește o adrenalină incredibilă și o mulțime de emoții de neuitat despre un duel cu pradă de trofee.

Inutilitatea de a prinde un sturion mare cu ajutorul unei picături este explicată prin absența leziunilor groase, deoarece o linie brută și un locuitor slab activ nu descurajează prădătorul. Prin urmare, singura opțiune de succes este o leșie subțire, care va primi 10-12 kilograme din coloana de apă.

Cum sa alegi un loc

Sturgeonul se prăjește bine la prăjit, ciorchine de viermi, bucăți de pește și tot felul de crustacee. Pentru perioada de iarnă este recomandabil să folosiți pachete de viermi.

Când se scufundă trofeul de scufundări, este necesar să se arate îndemânare și forță, deoarece poate exercita o mare rezistență. Este important să nu lăsați linia de pescuit, să reglați în mod corespunzător bobina și frâna de fricțiune, ceea ce va permite stingerea agresivilor agresivi.

Pescuitul pentru șobolani

Pentru a întâlni un prădător drăgălaș în râul Ob poate fi peste tot - se găsește aici în toate canalele, lacurile de luncă și luncile inundabile. În acest caz, tehnicile active și pasive sunt folosite pentru pescuit. În primul caz este echipamentul de plutire și plutire. În al doilea - donka, postavushki și zherlitsy, cani.

În vara, puteți găsi o mulțime de spinners pe râu care vor să-și încerce norocul și să-și prindă trofeul. Pentru a căuta stiuca, se folosesc orice fel de mașini de învârtire, inclusiv cele mai ușoare, precum și pentru utilaj greu. Totul depinde de dimensiunea producției așteptate și de cantitatea de momeli folosită.

Pe măsură ce bobinele sunt utilizate cele mai durabile modele sau multiplicatoare fără inerție. Linia trebuie să fie cât mai puternică și să reziste la o sarcină de tracțiune de 10 kilograme.

În ceea ce privește momele, atunci se folosesc orice produse mari cu forme și flori diferite. Siliconul este foarte potrivit pentru majoritatea condițiilor.

Dacă vă puneți o prioritate în capturarea unui știuc mai mic, de exemplu, cântărind până la trei kilograme, este mai bine să cumpărați modele de elită ale mașinilor de înfășurare cu o sensibilitate ridicată și calități speciale de lucru. Macaraua pentru astfel de unelte de pescuit este montată mai subțire. Ei se arată bine în locuri de mică adâncime din râu, canale, golfuri și epave.

Posibilitățile de pescuit pe râul Ob sunt extinse. Aici puteți dezvălui potențialul unei trepte de viteze mai bune decât oriunde altundeva. Prin urmare, dacă doriți să vă simțiți emoții de neuitat, ar trebui să vizitați cu siguranță acest iaz natural și să petreceți cel mai bun weekend.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit excelent în regiunea Kaluga și KalugaPescuit excelent în regiunea Kaluga și Kaluga
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Rezervorul Gorky din regiunea Nizhny NovgorodRezervorul Gorky din regiunea Nizhny Novgorod
Caracteristicile pescuitului în TatarstanCaracteristicile pescuitului în Tatarstan
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
» » Caracteristici ale pescuitului productiv pentru obi
© 2021 amigdas.com