amigdas.com

Screw Well Pump: Scopul și principiul funcționării

Cum se utilizează o pompă cu șurubAtunci când sunt scufundate într-un mediu pompat, pompele de adâncituri preiau lichidul și dau presiunea necesară ridicării conductelor la suprafață de la o adâncime mare. Particularitățile designului lor fac posibilă utilizarea lor nu doar pentru ridicarea echipamentului de pompare de apă de acest tip, ci și cu lichide vâscoase de pompare. Ele sunt utilizate pe scară largă în industria chimică, alimentară, petrolieră și gospodărie. Cele mai multe pompe dinamice cu acțiune adâncă sunt deteriorate de prezența nisipului în lichide, dar agregatele cu șurub funcționează cu apă murdară fără rupere.

Principiul de funcționare

Echipamentul menține un debit constant - spre deosebire de ritmul pulsatoriu al mediului pompat în opțiunile de inginerie centrifugală - această caracteristică este importantă pentru lucrul la mare adâncime. Caracteristicile lucrării și ale componentelor structurale ale autoamorsării volumul de pompe folosind principiul unei structuri cu mai multe etape:

 • Cum se utilizează pompele cu șurubProiectul prevede un arbore vertical, ceea ce ajută la reducerea dimensiunilor transversale la valorile minime. Datorită configurației, pompele sunt folosite în puțuri și fântâni abisinice.
 • Ca rezervor pentru lichidul pompat, se utilizează un caz de pompă, care este fabricat pentru a funcționa în condiții de fântâni din metal de înaltă calitate, deoarece polimerii nu rezistă încărcărilor create.
 • Mișcarea lichidului este asigurată de acțiunea șurubului (rotor), în timpul căruia este preluat lichidul din sondă, accelerat, este dat un cap și apoi se mișcă de-a lungul furtunului.
 • Rotorul funcționează de la un motor electric, mișcarea fiind comunicată printr-un arbore rigid. Stabilitatea instalației este asigurată prin intermediul unui set de rulmenți și al altor componente, care sunt selectate de proiectanți în funcție de clasa unității.
 • Rotorul este un șurub de oțel (șurub cu un singur șurub) cu secțiune transversală, care are un pas lat cu filet. Statorul este reprezentat în aceeași secțiune transversală, dar pasul filetului este de două ori mai mare. Prin rotirea în interiorul statorului, rotorul captează apa din duza de aspirație și o direcționează spre canalul de evacuare.
 • Calitatea pompei depinde de complexitatea dispozitivului intern, cu cât indicele este mai mare, cu atât durata de funcționare este mai mare datorită minimizării uzurii mecanismelor de antrenare și a șnecului.
 • În cazul pompelor de transmisie, spre deosebire de pompele submersibile, motorul este amplasat pe suprafață, în apropierea puțului de admisie a apei, cu unitatea pompei conectată printr-un arbore intermediar. Astfel de unități sunt capabile să ridice uleiul de la adâncime la suprafață de la o adâncime de 125-130 m cu o alimentare de 1200 m³ pe oră.
 • În dispozitivele de transmisie, partea pompei este alcătuită din mai multe secțiuni din fontă conectate prin știfturi. Fiecare cameră conține o roată centrifugă de lucru și un arbore, toate secțiunile fiind potrivite pentru o singură plasă care transmite apa.
 • Mai multe secțiuni de lucru vă permit să setați capul dorit și să-l reglați, în timp ce cu conducta de presiune unitatea interacționează printr-o flanșă situată pe carcasa superioară a secțiunii. Transmisia este amplasată în interiorul tubului de protecție cu ulei. Strângeți secțiunile treptat, mărind numărul acestora în timp ce pătrund în fantă.

Proiectarea pompelor submersibile se caracterizează printr-o racordare rigidă a motorului și a arborelui, astfel încât nu este necesară utilizarea arborelui transmisiei, ceea ce facilitează simplificarea designului. Unitățile submersibile sunt instalate cu succes în trunchiuri curbate, iar construcția de lucru pentru echipamentul de deasupra capului puțului este mai mică în volum. Proiectele submersibile ale pompelor au o durată de viață mai mare decât alte opțiuni, deoarece datorită designului robust, vibrațiile sunt reduse semnificativ.

tipuri

Pompele submersibile prezintă caracteristici pozitive, însă există și dezavantaje. În funcție de tipul de echipament instalat, performanța și timpul de funcționare variază.

Cu motor submersibil (EVN)

Acest proiect subliniază utilizarea mașinilor de hidratare cu șurub cu un singur șurub în industria petrolieră și se referă la mijloace eficiente de producere a uleiului mecanizat cu indicatori de viscozitate ridicat. În unele exemple de realizare, utilizarea Un astfel de echipament este singura opțiune aplicabilă. Următoarele componente și componente fac parte din setul de pompe submersibile:

 • un motor electric umplute cu ulei;
 • sistem de protecție a apei;
 • o pompă incluzând un călc al axului de grafit, un arbore al capului de antrenare, două perechi cu filete în diferite direcții, rotoare cuplate unul cu celălalt și prin cuplaje articulate cu un arbore de antrenare.

Selectați selecția pompeiSetul de pompe include în plus o supapă cu un set de funcții care protejează împotriva fluctuațiilor de presiune și a revenirii apei prin RO în cazul unei opriri neașteptate și există un ambreiaj de depășire. Primirea lichidului retras se efectuează de-a lungul canalelor PO, ceea ce duce la echilibrarea forțelor axiale în perechea inferioară și superioară.

Fluxurile sunt amestecate în camera de presiune și curg în tubul de-a lungul spațiului dintre carcasă și stator, în acest caz suportul de pompare axial este descărcat și fiabilitatea echipamentului este mărită. Cu ajutorul pompelor EVN, uleiul este extras din adâncimea uleiului cu vâscozitate ridicată, cu conținut de resturi mecanice (până la 0,8 g / l) și gaz (până la 50%) la etapa de recepție. În eliberarea serială există aproximativ 13 dimensiuni ale pompelor, Oferind o presiune de 9-16 MPa și o cantitate de 15-200 m3 pe zi.

Inovațiile de proiectare pentru creșterea fiabilității și a duratei de funcționare asigură o reducere a vitezei arborelui de antrenare, utilizând o unitate electrică reglată și reductoare. Se modifică aspectul general al unității, amplasarea componentelor și componentelor individuale, simplificarea condițiilor de reparație și întreținere.

Tipul suckerului (WSTU)

Începutul funcționării pentru recuperarea uleiului de la adâncimi mari a început în anii `80 în America și Franța, deoarece construcția de instalații îmbunătățite de multe ori pentru a crea mai multe dimensiuni, cu un interval de 0,5 reprize la 1 mii. m3 pe zi, presiunea a fost o medie de 30 MPa.

Aceste pompe au avantaje față de alte tipuri de echipamente, de exemplu, de la mașinile de balansare se disting prin:

 • Cum funcționează pompa cu șurubdesign simplu, greutate și dimensiuni reduse, întreținere și gestionare periodică simplă;
 • nu este nevoie să se construiască o fundație sau fundație purtătoare;
 • reducerea costului transportului de echipamente;
 • lucrul de succes cu lichide care au parametri de vâscozitate și de formare a gazelor diferite;
 • nu RO rollback, sarcini constante pe tije;
 • uniformitatea aportului de lichid;
 • reducerea consumului de energie și a puterii motorului.

Din funcționarea pompelor cu acționare electrică submersibilă variază:

 • simplitatea de asamblare a cuplajelor de pornire, rulmenților axiali și radiali, absența articulațiilor mobile pe balamale;
 • dispozitivul de la sol al motorului face ca dispozitivul de protecție a apei să fie inutil, simplifică controlul stării tehnice a unității;
 • datorită instalării la sol a motorului, devine posibil să se lucreze cu puțuri cu buget redus, deoarece nu este necesară organizarea suplimentară a eliminării căldurii de la motor.

Echipamentul VShNU este operat în puțuri cu o presiune de 1 mii până la 1000 m³, cu medii foarte vâscoase, cu conținut de gaz de 50% în compoziție. Unitatea de fundare constă dintr-o coloană staționară, la partea inferioară a căreia este fixat statorul, degetul opritorului, pe ancora laterală, filtrul și separatorul de gaze. În cavitatea coloanei există o tijă rotativă conectată printr-o parte inferioară la rotorul pompei. Componentele principale ale pompelor VNSU sunt următoarele:

 • Avantajele unei pompe cu șurubcapul de acționare;
 • pentru ieșirea de lichid este utilizat un teu;
 • un cadru pentru fixarea motorului;
 • mișcarea de rotație;
 • motor de acționare reglabil;
 • dispozitiv pentru amplasarea tijei lustruite.

Pompa avansează fluidul de formare în spațiul dintre coloane și tije, apoi prin conducta de ramificație laterală duce la colector. Pompele cu jgheaburi sunt fabricate în versiunea cu țevi și cu priză, cel de-al doilea tip de echipament câștigă popularitate, permițând deconectarea pompei pentru întreținere sau reparații fără a o ridica la suprafață.

Conducta hidraulică (GPNA)

Aceste unități funcționează pe principiul reciproc al pistonului, în acest sens, mașinile au un număr de avantaje:

 • nu există nicio conexiune cu tijă sau cablu a sursei de alimentare cu pompa;
 • lucrează cu succes în puțuri de diametru mic, amplasate sub un unghi;
 • permite reglarea depunerii dispozitivului submersibil, pornirea netedă, menținerea intensității necesare de prelevare a probelor de ulei;
 • simplificarea întreținerii echipamentului fără ridicare și coborâre.

Ca motoare hidraulice, ușor modificate, se utilizează PDM cu un diametru de 86-109 mm și o viteză de rotație de 100-350 rotații, debitul de fluid este de 4-11 l / s, presiunea în spațiu este de 6-8 MPa. Perechile multipass cu șuruburi de pompare sunt utilizate ca RO, ceea ce permite dezvoltarea unei largi varietăți de lichide primite, cu un interval de admisie cuprins între 6 și 110 m³ pe zi. Cu lungimea optimă a perechii 1,5-2,0 m dezvoltă o presiune de 10-15 MPa.

Partea la sol a tipului de pompă HPNA include o pompă de putere a pistonului, un dispozitiv de preparare lichid (pentru separarea emulsiilor, separatoare, rezervoare de sedimentare), dispozitive de reglare și echipament pentru aranjarea gurii fantei de ridicare. Pompele cu șurub de acționare hidraulice se disting prin avantajele lor, din variantele hidroenergetice se disting prin:

 • simplitatea asamblării și a funcționării datorită lipsei supapelor și supapelor;
 • Utilizarea apei tehnice ca fluid de lucru, eliminând procesul complex de purificare;
 • lucrul cu ulei vâscos și conținutul crescut de gaze;
 • Nu există sarcini hidraulice și dinamice datorită lipsei de mișcare inversă a corpurilor de lucru.

Comparația cu pompele cu tije de sucker arată astfel de avantaje:

 • Sunt exploatate în puțuri cu curbe cu o părtinire semnificativă a trunchiului;
 • nu există niciun echipament de platformă;
 • Pompa de putere la sol reglează regimurile tehnologice prin modificarea intensității alimentării;
 • Este posibil să schimbați unitatea submersibilă și să efectuați reparații în condiții convenabile.

De la locul de muncă cu dispozitive electrice submersibile se disting prin:

 • Nu este nevoie să conectați un cablu electric și să îl faceți împotriva umidității;
 • proprietățile de pornire ale unității sunt îmbunătățite.

Ulei cu două șuruburi (NDPN)

Motoare petroliereUnitatea este concepută pentru a lucra în puțuri cu lucrări de finanțare mici. Structura are un motor submersibil electric, un protector, un compensator, o protecție împotriva umidității mediului ambiant, o supapă de retur și de scurgere, conducte de compensare, un transformator și un cablu. Pentru a mări presiunea, se folosește o versiune compozită a mai multor module.

Pentru a asigura trecerea lichidelor vâscoase, sunt furnizate diferite variante pentru fabricarea părții de curgere, care diferă în golurile dintre corp și șuruburile de lucru. În acest sens, parametrii de degajare necesari sunt calculați înainte de alegerea pompei și instalarea acesteia.

Utilizare în condiții de locuire

Pompe de uz casnicPentru a aplica pompe submersibile cu șurub pentru extragerea apei din puțuri private au fost de mult timp. Cu ajutorul lor, se reduce conținutul de gaz al apei. Dacă se dezvoltă gaz, unitățile sunt folosite pentru a deshidratează fosile naturale utile. Șurub dispozitiv submersibil utilizat pentru producerea de apă caldă de încălzire subterană adâncă pentru o alternativă, acest tip de pompe scuti ușor purtătorului de diferite puțuri de solide în apă, fără a eșua. Utilizarea acestui tip de echipament este predeterminată de următorii indicatori:

 • Pompele funcționează liniștit, ceea ce le distinge de echipamentele de vibrații sau de unitățile centrifuge;
 • echipamentele prezintă o eficiență ridicată;
 • structura apei este conservată în contrast cu echipamentul centrifugal;
 • Numai o parte de conducere în construcție sporește durata de viață a unui mediu înconjurător.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pompa de vid folosită pentru pomparea apei uzatePompa de vid folosită pentru pomparea apei uzate
Pompe de suprafață pentru ape murdarePompe de suprafață pentru ape murdare
O scurtă trecere în revistă a pompelor de presiune fecaleO scurtă trecere în revistă a pompelor de presiune fecale
Soiuri de pompe de presiune de la grundfosSoiuri de pompe de presiune de la grundfos
Sfaturi pentru alegerea unei pompe pentru pomparea combustibiluluiSfaturi pentru alegerea unei pompe pentru pomparea combustibilului
Reguli pentru alegerea unei pompe centrifuge pentru apăReguli pentru alegerea unei pompe centrifuge pentru apă
Stație de control pentru pompele de foraj i și ii pentru ridicarea apeiStație de control pentru pompele de foraj i și ii pentru ridicarea apei
Pompă submersibilă pentru apă, caracteristicile sale și soiurilePompă submersibilă pentru apă, caracteristicile sale și soiurile
Pompă adâncă pentru apă: tipuri și instalarePompă adâncă pentru apă: tipuri și instalare
Parametrii tehnici ai pompei pentru sonde de 30 de metriParametrii tehnici ai pompei pentru sonde de 30 de metri
» » Screw Well Pump: Scopul și principiul funcționării
© 2021 amigdas.com