amigdas.com

Un pește-vampir groaznic - un râu!

Râul fluviu-habitatRâul fluier este reprezentantul unui întreg grup de vertebrate inferioare. Ea aparține detașamentului miominos din familia minunilor. Arată ca un vierme uriaș. Deși, în ciuda faptului că apariția ei îi sperie pe oameni, mâncarea ei este consumată în multe țări din întreaga lume. Prin urmare, acest reprezentant este unul dintre cele mai populare pentru capturare. Potrivit cercetătorilor, peștele a apărut pe planeta noastră cu mai mult de 300 de milioane de ani în urmă și de atunci nu sa schimbat aproape. Și, de asemenea, recent sa dovedit că acest pește poate mânca sânge uman.

Aspect de pește lăcustă

În lume există un număr mare de specii de pește, dar practic există doar două: râu și mare. În aparență, ambele specii sunt foarte asemănătoare, dar pot fi deosebite de mărimea lor.

Pe râu corpul arata ca un cilindru, de asemenea, nu are aripioare pereche. Când este timpul să se reproducă, aripile anal cresc la femele în timpul reproducerii și aripioarele dorsale cresc în dimensiune, dar dinții devin plictisiți. Spatele ei are nuante inchise, iar laturile sunt de argint, in timp ce burta este pictata complet alba.

Lampa de mare are aceeași formă de corp ca și albia râului. Cu toate acestea, gura acestei specii are o formă rotunjită, cu o margine de margine. Pe partea din față a lamprei există șapte găuri sub branhii. Culoarea poate varia în funcție de locul în care trăiește. În mare parte se întâlnesc cu persoane cu o culoare gri sau verde. Și, de asemenea, pe întregul corp există modele neagră, asemănătoare cu marmura.

Reprezentanții acestor pești complet dispărut bule de aer și aripioare pereche, astfel încât peștele să nu poată înota deloc și să trăiască pe fund. Și, de asemenea, în structura corpului ei nu există nici un singur os, singurul lucru pe care îl are este o coloană vertebrală și un cap de cartilagii.

Cavitatea orală a peștilor este similară cu fălcile lipitorilor. Există aproximativ o sută de dinți în fălcile peștilor, pe lângă faptul că sunt chiar în limbă.

Lamprey Dimensiuni

Forma inițială de viață a lampreys - larvă, are dimensiuni de la 10 la 15 centimetri. Forma de tranziție atinge o dimensiune maximă de 50 de centimetri și are o masă de 150 de grame. Lampa marină este cea mai mare specie din familia de minnows și are dimensiuni de până la unu și jumătate de metri, iar masa maximă a ajuns până la trei kilograme.

Distribuția și habitatele

Apătoarele marine sunt adesea găsite în apele de coastă. Deci, au fost prinși lângă Gibraltar și în mările din Islanda. Și, de asemenea, a găsit populații întregi de specii din Marea Adriatică și Marea Mediterană.

Râul de peșteDiverse fluiere trăi în râurile care curg în Marea Baltică și în Marea Nordului. De asemenea, vă puteți întâlni în Karelia, Finlanda, Suedia și Marea Britanie.

În Rusia, pescarii au prins aceste pești în lacurile Onega și Ladoga, precum și în râurile Luga, Narva, Neva, Voronej. Lampreys trăiesc în principal la adâncimi de până la 100 de metri.

mod de viață

  • nume peștele este tradus ca "Licking Stone". Acest lucru se datorează faptului că, prin utilizarea limbajului, el se încadrează în victima sa.
  • Victimele lămpilor devin adesea o varietate de locuitori subacvatici. Vine în principal noaptea. Se hrănește în principal pe sângele victimei. Potrivit cercetătorilor, aceste pești sunt periculoase pentru oameni, deoarece pot să bea sângele lor. Astfel, în 2009, a fost înregistrat un caz de atac, în timpul căruia peștele a fost săpat în piciorul unui bărbat. Numai spitalul a reușit să îndepărteze peștii din corpul uman. Dar, așa cum asigură oamenii de știință, lampreys nu mortală sunt periculoase pentru oameni.
  • Acest pește este una dintre cele mai lenești creaturi de pe planetă, deoarece duce un mod de viață extrem de inactiv și nu se poate mișca timp de câteva săptămâni. Din acest motiv, devine adesea hrană pentru prădătorii marini mai mari.
  • Din moment ce aceste pești nu știu cum să înoate, trebuie să se miște cu ajutorul altor pești, pentru că ei se agață de ei și înoată unde doresc.
  • Predator din cauza stilului său de viață sedentar este aproape omnivor. Probabil, datorită acestei trăsături, specia există pentru mai mult de 300 de milioane de ani.

Lamprey Food

Unul dintre preferatele mele tratează pentru lăcustă sunt alți pești care riscă să se scufunde după ei. Pentru a găsi o victimă, un reprezentant al acestei specii se agăță de un obiect de jos și așteaptă. Și peștele poate mânca și pește moartă. Și înainte de maturarea completă, lampreys nu au nevoie de mâncare deloc.

reproducere

caviarÎn timpul reproducerii, femelele cresc un anus și lărgesc aripile dorsale. Reproducerea apare în principal odată cu vara, când temperatura apei atinge zece grade Celsius. Pentru a face acest lucru, bastonul de sex masculin construiește un adăpost special în care femela va putea să ocupe ouă. Reproducerea se face, de obicei, de un grup, astfel încât până la șase bărbați se pot împerechea cu o femeie. Femela poate salva până la 40 mii. ouă la un moment dat. Caviarul are o formă ovală, cu o dimensiune de aproximativ un milimetru. Imediat după reproducere, bărbații mor.

Larvele apar aproximativ două săptămâni mai târziu. La naștere, au o dimensiune de aproximativ patru milimetri. Încă o săptămână mai târziu, larvele încep să înoate din cuib de-a lungul curentului, după care se înghesuie în noroi și încep să caute mâncare. În formă de larvă a peștilor sunt de aproximativ cinci ani. Când ating o dimensiune de 20 de centimetri, ele cresc în gresie. În acest stadiu, sunt încă trei ani. După aceea, ei devin reprezentanți maturi ai lămpiei.

Fapte interesante

  • Râul și mlaștina din mare produce otravă în organism, care nu permite sângelui să se coaguleze. Când este mușcat, eliberează otrava în prada sa, se crede că otravirea peștilor este moartă.
  • Vă puteți întâlni pe reprezentanți ai lămpii aproape oriunde lumea.
  • Despre acest tip de pește în 2014. Americanii au retras „Lacul chișcarului Bloody“, un film de groază, mreană complot obosit de a mânca alți pești, și au decis să atace oameni.
  • Împăratul roman Gaius Iulius Cezar a vrut odată să execute execuția prin aruncarea unui bărbat într-un lac cu lampreuri. Dar peștele a mușcat victima de câteva ori și apoi a înotat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducereSpecii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
» » Un pește-vampir groaznic - un râu!
© 2021 amigdas.com