amigdas.com

Cel mai mare gândac: tăietor de lemn-titan, fulgi de ovăz sau bigothed

Titan gândaculFauna planetei noastre este plină de diverse mamifere și insecte de dimensiuni neobișnuit de mari și mici, dar dacă copiii nu atrag atenția oamenilor obișnuiți, giganții familiilor lor sunt interesați de toată lumea. Astăzi, în mod oficial cel mai mare gândac este gândacul titan-gandac.

Descrierea speciei

Cel mai mare gândac se găsește numai pe teritoriul țărilor din America de Sud și într-o perioadă destul de scurtă. În ciuda lor dimensiuni impresionante, trăiește doar câteva săptămâni, fără a mânca complet. Se crede că pentru a amâna descendenții este suficient pentru acei nutrienți pe care insectele le primesc chiar și în stadiul larvei. Este interesant faptul că nimeni nu a văzut vreodată larve înșiși, oamenii de știință ghicesc doar la ce dimensiune sunt și cât timp se dezvoltă. Potrivit majorității, pentru a forma pe deplin cel mai mare reprezentant al speciei, larva sa are nevoie de minim 2 ani, iar dimensiunea ei ar trebui să fie mai mare decât adulții (aproximativ 25-35 cm).

În muzee și în registrele oficiale ale oamenilor de știință, puteți găsi un gândac de titan de cel mult 17 cm în lungime, fără antene, în timp ce dimensiunea maximă este de 22 cm. Faptul este că la un moment dat un entomolog a prins un specimen mare și eliberat după măsurare. Acest lucru nu dovedește veridicitatea cuvintelor sale, dar totuși. Cel mai adesea, gândacul de gandaci este de aproximativ 13 cm, dar chiar si astfel de indivizi atrag atentia speciala. În locurile de populație ale lor în sezon chiar și un fel de safari este organizat, deoarece este posibil de a vinde giganți la colectori pentru 500-1000 de dolari.

mod de viață

Un tăietor de lemn duce o viață nocturnă, ascunzând în vremuri vechi în păduchi vechi, driftwood sau gunoi de pădure. Pentru ao prinde, capcanele includ luminile si asteapta ca gandacii sa zboare in lumina, dar mai ales masculii reactioneaza la ea, in timp ce femelele sunt mult mai mari.

Titan gândacul este capabil să-și muște fălcile cu un simplu creion, astfel încât luptele maritale ale indivizilor sunt foarte cruzi. Gandacii sunt capabili sa-si musca reciproc membrele de dragul victoriei.

Antenele din lemn de titan ocupă aproape jumătate din lungimea corpului și sunt situate în fața ochilor. Ochii sunt încrețiți, corpul este ușor aplatizat și are o culoare închisă, cu un indiciu de maro sau maro.

Contender pentru victorie

Cel mai mare gândac de bug-uriPe lângă Woodman Titan, în America de Sud există un alt gândac gigant. Prin dimensiunea sa, nu este mult inferior titanului și este destul de potrivit pentru titlul celui mai mare gândac. Avantajul acestui tip este că oamenii de știință o măsoară împreună cu coarnele mari pe cap, care sunt fălcile modificate. Cea mai mare lungime înregistrată a unei insecte din această specie este de 17 cm.

Spre deosebire de gîndacul de titan, în Hercules cei mai mari sunt bărbați, femelele sunt aproape de două ori mai mici. Ei trăiesc aproximativ șase luni, iar larvele lor se coacă în 2 ani. Interesant, această specie este cea mai grea, deoarece, cu o lungime medie de 13 cm, poate cântări până la 100 de grame.

Culoarea acestui gigant este neuniformă. Abdomenul său este puțin pufos și maro deschis, în timp ce spatele și coarnele sunt aproape negre.

Un alt Lumberjack

Dimensiuni mai puțin impresionante sunt gândacul și gândacul, care se găsesc și în America de Sud. O altă specie este numită:

  • Un tăietor de lemn brazilian;
  • Cu ciocul roșu.

Woodman-bolshezubAcest lucru se datorează faptului că apare cel mai des în Brazilia, iar maxilarul superior este deformat într-un corn. În afară, insecta este destul de diferită de Hercule. Corpul său este mai aplatizat, culoarea este maro deschis, cu dungi verticale negre pe spate, iar fălcile sunt situate în plan orizontal și au aceeași dimensiune. Fiecare dintre ele este echipat cu dinți și puternic îndoit în interior. Lungimea celui mai mare individ este de 17 cm.

Interesant, chiar și cu dimensiuni impresionante acești gândaci pot zbura, ci să văd greu, pentru că sunt activi în întuneric. Insectele trăiesc în stadiul de gâscă doar câteva luni, dar în stadiul larvei petrec până la 6 ani. Larvele diferă prin faptul că au o culoare maro, și nu albă, ca cele mai multe.

Reprezentanții Europei

Pe teritoriul Rusiei iar țările învecinate sunt de asemenea locuite de insecte mari. Reprezentanții luminoși ai gândacilor sunt:

  • cerb de cerb;
  • relict lumberjack.

Acesta din urmă este deja enumerat în Cartea Roșie și locuiește în Teritoriul Khabarovsk și Primorye. Lungimea maximă este de 11 cm. Durata de viață a gândacului continuă în sezonul cald și este de 4 luni, în stadiul larvei petrecând aproape 5 ani. Această specie este cel mai mare gândac de pe teritoriul Europei și este activ în timpul zilei, ceea ce o deosebește crucial de la frații tropicali. Aspectul său nu este foarte luminos. Specimene de culoare maro cu antene lungi și fălci bine dezvoltate se hrănesc cu sapă de plante.

Cerbul de cerb apare mai des pe teritoriul Europei și al Asiai și nu reprezintă niciun pericol pentru oameni. Catifelata frumoasa de culoare rosu-maro si coarne rotunjite - asta atrage atentia. Modificate în coarnele fălcilor sunt folosite de bărbați exclusiv pentru lupte de împerechere. Dimensiunea maximă înregistrată a individului a fost de 9,5 cm, dar datorită deteriorării situației ecologice, acesta scade treptat.

Un insect trăiește numai în sezonul cald, iar femelele chiar mai puțin - mor imediat după ce au depus ouă. În stadiul de larve, gândacii petrec până la 5 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Ce este atât de periculos ciobanesc, cum să se ocupe de elCe este atât de periculos ciobanesc, cum să se ocupe de el
Cum să scapi de bug-uri care trăiesc în croupsCum să scapi de bug-uri care trăiesc în croups
Beetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranescBeetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranesc
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Cum să scapi de kozheda în apartament?Cum să scapi de kozheda în apartament?
Beetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verdeBeetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verde
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Mijloace eficiente de ucidere a unui gândac de cartof ColoradoMijloace eficiente de ucidere a unui gândac de cartof Colorado
» » Cel mai mare gândac: tăietor de lemn-titan, fulgi de ovăz sau bigothed
© 2021 amigdas.com