amigdas.com

Protezele de noua generatie fara palat

Cele mai populare proteze dentareNu atât de mult timp în urmă, în stomatologie falcă dentare a fost cea mai raspandita, care acoperă întreaga suprafață a palatului, care se face întotdeauna disconfort și disconfort. Din acest motiv, pacientul avea plângeri legate de mâncare, probleme cu dictionare. Protezele au dus la o schimbare în vorbirea unei persoane din cauza faptului că a încetat să simtă palatul. Astfel, palatul este o parte importantă pentru funcționarea gustativelor, care sunt implicate, în principal, în funcția articulară a corpului.

Dezvoltarea tehnologiei și a medicinei moderne a rezolvat această problemă și a deschis complet cerul, fără a-l acoperi cu materiale plastice inutile din proteză.

Proteze detașabile ale noii generații

În comparație cu protezele folosite de foarte mult timp, numite falcile false într-un alt mod, noile modele sunt fabricate folosind cele mai recente materiale dezvoltate, care conferă protezei aspectul cel mai frumos și mai estetic.

Principala descoperire în ortodonție este acum luată în considerare crearea unui tip de construcție între proteze, care sunt fixate și se odihnesc pe toată suprafața gumei, care nu acoperă suprafața palatului uman.

Realizările stomatologiei moderne sunt evaluate pe bună dreptate de acei pacienți care au folosit dispozitive protetice din plăci de plastic împreună cu alte elemente de fixare metalice pe ele însele.

 1. Proteze moderne fără palateȘi, deși aceste modele sunt destul de ușoare, modelele de acest tip ocupă o cantitate mare de spațiu liber în interiorul cavității orale și se odihnesc în întregime pe întreaga suprafață a gumei, blocând complet suprafața palatului.
 2. Fiecare persoană trebuia să se adapteze mult timp la folosirea unei astfel de structuri complexe și ia durat mult timp pentru a elimina problemele cu dicția și pentru a-și normaliza discursul.

Trebuie remarcat faptul că persoanele în vârstă pot obține absolut un serviciu protetic.

Protezele din noua generație

Proteze detașabile de o nouă generație fără placă superioară distribuite pe scară largă. Fiecare dintre aceste structuri poartă o structură destul de similară, dar există încă unele trăsături distinctive în ele.

Protejați-vă protezele.

Prin aspectul și designul lor, au o serie de diferențe de la lamelar. Singura asemănare care poate fi trasată între modelele vechiului și noului tip este abilitatea de a fotografia ambele modele pentru o anumită perioadă de timp.

Un cadru detașabil fără capsă fără placă superioară posedă elegantă și neobișnuită, care constă dintr-un aliaj de lumină în greutate. În plus față de structura luminoasă, acest design este semnificativ diferit de compactarea învechită, versatilitatea și rezistența ridicată, precum și fiabilitatea.

Acesta poate fi implantat în cavitatea bucală, în ciuda numărului de dinți lipsă, precum și în cazul în care complet nu, care ar putea avea un impact numai asupra alegerii tehnologiilor pentru atașarea plăcii amovibil, orice formă de atașament, în acest caz, rămâne la fel de puternică și de durată. Toate acestea previne posibila deteriorare a protezei detașabile când este uzată și folosită zilnic.

Modele moderne și modele de proteze detașabile fără o placă detașabilă diferă numai prin caracteristicile fixării:

 • Ce proteză este mai bunăPartea de închidere a maxilarului de inserție poate fi fixată pe dinții sănătoși, datorită buclelor metalice, aceasta fiind cea mai comună formă de fixare și este disponibilă din punct de vedere financiar.
 • De asemenea, designul poate fi fixat pe dinții de susținere cu ajutorul metodei telescopice, care, din punct de vedere al aspectului și fiabilității elementelor de fixare, are o calitate și o eficiență superioară față de metoda anterioară de fixare.
 • Cadrul structurii dintelui poate fi fixat ferm pe maxilar prin intermediul unor încuietori specializate de dimensiuni foarte mici, care pot fi vizualizate doar cu ajutorul unui microscop. Astfel de modele de modele dentare detașabile pot fi numite cele mai eficiente, dar în același timp cele mai scumpe.

De asemenea, în medicina modernă, se pot găsi proteze de tip moale, care sunt relativ mai ieftine de la modelele metalice, care pot lăsa suprafața cerului deschis doar la jumătate.

Protezare acrilică pentru dinți

Aceste proteze sunt cele mai simple de la modele noi și moderne.

Pentru marele jaf, pe lângă costul pozitiv, utilizatorii unui astfel de design nu mai pot să-l laude.

Majoritatea pacienților spun că un astfel de tip de design detașabil afectează foarte mult gingiile din cavitatea bucală, ceea ce duce la senzații neplăcute în timpul utilizării modelului, precum și la uzura zilnică. Acest tip de proteze este, de asemenea, capabil de a provoca tulburări în dicționare și procese de vorbire. În cele din urmă, folosirea regulată a unei proteze pe bază de acrilic poate duce la apariția atrofiei gingiei.

În afară de toate acestea, o astfel de maxilară detașabilă nu poate ajuta întotdeauna să mestece particule puternice și solide de alimente. Monomerul care face parte din acest model este adesea capabil provoacă reacții alergice ale corpului, și, de asemenea, duce la procese inflamatorii în interiorul cavității bucale.

Aceste tipuri de stomatologi protetici sunt sfătuiți să utilizeze numai dacă există alergii la alte tipuri de modele dentare, precum și la interzicerea implantării.

Modele dinte din nailon

Tipuri de protezeProteze de tip modern, care nu folosesc suprafața palatului, includ de asemenea un plastic moale - nailon. Acest schelet al modelului este fixat pe maxilar prin metoda aspirației. Acest model este complet hipoalergenic, deoarece nu conține materiale metalice.

Acestea sunt utilizate în stomatologie, dacă este necesar, pentru a elimina atât defectele simple cât și cele multiple în orice zonă a maxilarului accidentat. În același timp, aceste proteze detașabile au o durată lungă de viață - este de 7 ani. Acest design este considerat un aspect foarte puternic, elastic și atractiv al dinților pacientului, determinând un sentiment de naturalitate și naturalitate datorită fixării sale inconsecvente și de înaltă calitate.

Principalul dezavantaj al utilizării acestui model - aceasta este o încălcare a distribuției sarcinii în timpul mestecării alimentelor, precum și apariția și dezvoltarea ulterioară a atrofiei osoase. De asemenea, mestecarea particulelor de alimente dense nu va fi confortabilă. În acest caz, este necesar să excludeți complet din cafea cafeaua sau ceaiul prea puternic, precum și produsele cu un conținut ridicat de aciditate.

Această proteză este cunoscută pentru faptul că se scurge adesea, deci pentru a ajusta designul, pacientul va avea nevoie de vizite frecvente la medicul dentist.

Proteza de sandviș

Dacă dinții nu sunt parțial observați la pacient, dar există un număr de dinți sănătoși în cavitatea bucală care pot servi ca suport, atunci se poate face proteze detașabile Quadrotti. Un alt nume mai obișnuit este protezele sandwich pe atașate.

Cel mai adesea, acestea sunt denumite în continuare amovibil condiționată fixarea protetic medie a protezei la suprafața maxilarului se produce atunci când se utilizează elemente de fixare speciale, care are un dispozitiv de blocare oferă o structură pentru a elimina în orice moment, de exemplu, în timpul examinării profesionale de către un dentist.

Aceste modele sunt compuse din trei părți, care includ dinți artificiali, gume artificiale flexibile, precum și elemente de fixare elastice, care fac posibilă o fixare mai confortabilă a protezei.

Acest model are o nuanță translucidă albă care îi permite să devină aproape imperceptibilă și plăcută într-un sens estetic. De asemenea, modelul are o suprapunere îngustă a suprafeței palatului, care nu interferează cu funcționarea completă a receptorilor de gust. Cu toate acestea, designul este destul de bine fixat în zona maxilarului.

Datorită fixării sale neobișnuite, acest design este cel mai fiabil și robust, spre deosebire de modelul clasic, și, de asemenea, nu necesită paste sau geluri specializate.

În majoritatea cazurilor acest design este ținut perfect în gură toată ziua, procesul de îngrijire a protezei este mult mai ușor.

Cel mai adesea, pacienții sunt obișnuiți cu un astfel de model într-un timp scurt, fără a se confrunta cu greață, și toate din cauza componentelor care sunt incluse ca parte a proiectului, precum și deschis palatului dur, care este un număr mare de receptori senzoriali, ambele tratate în cele mai multe cazuri de stimulare a dezvoltarea reflexelor neplăcute la om.

Proteză telescopică

Proteze din nylon detașabileProteză telescopică Este cel mai solid și eficient model în domeniul protezelor. Aici, pe un dinte sanatos este fixat un capac special din metal, care este ulterior cimentat. Această parte a cadrului este imobila.

Designul în sine poate fi îndepărtat, în rolul unei proteze poate acționa ca un fulg sau pod, în care este implantată o coroană suplimentară.

Cadrul este fixat. Nu apar Designul poate fi comparat cu un telescop, care a dat numele acestui model de proteze.

În același timp, scheletul modelelor dentare este nu numai fixat, ci și ușor de îndepărtat în timpul procesului de dezmembrare.

Un astfel de model nu afectează deloc discursul pacientului, este ușor de reglat și ajută la distribuirea uniformă a încărcăturii în timpul procesului de mestecare.

Principalele dezavantaje ale modelelor telescopice sunt costul lor excesiv, durata timpului de fabricație, precum și necesitatea unei măcinări mari a smalțului dinților pe dinții de sprijin.

Cine realizează desene protetice?

Acum puteți întâlni mai mulți producători de proteze de tip nou:

 1. Aceasta include dezvoltarea oamenilor de știință italieni. Modelul protezei lor se numește Kvadrotty. Ei au un avantaj în mărimea lor și, de asemenea, pot acoperi doar parțial suprafața palatului. Aceste modele pot fi numite cele mai confortabile. Majoritatea pacienților se referă la acestea ca proteze de tip sandwich.
 2. nivel intern Producătorii ar putea face proteze dentare realizate din poliuretan, care, în cazul în care toate acestea au diferențe în formă de disponibilitate în intervalul de preț și ușor în devenire.
 3. Producătorii israelieni produc structuri de materiale și componente BIO, garantează absența completă a infecțiilor orale, precum și hipoalergenicitate ridicată.

Ce materiale sunt folosite?

Proteză moale, în care nu există acoperire a gurii, sunt realizate din:

 1. Proteze fără palateAcrilice. Conține componente care pot provoca reacții negative din mucoasa orală.
 2. De materiale hipoalergenice, de exemplu, nailon. Astfel de materiale se disting prin elasticitate, rezistență scăzută la uzură, iar poliuretanul care face parte din structură poate provoca dezvoltarea proceselor de atrofie în țesut.
 3. Zirconia este un alt material hipoalergenic care va elimina reacțiile inutile în zona gurii.

Fixarea protezelor dentare la dinții de sprijin poate provoca stomatită. La minusurile lor, de asemenea, este posibil să se transporte uzura rapidă și incapacitatea de a se adapta și repara. În timpul uzurii, designul își pierde aspectul estetic.

În general, pentru acest tip de proteză se aplică aceleași materiale care sunt atât de comune astăzi în stomatologia modernă.

Cine pot purta?

Implant în proteza cavității bucale, care nu va acoperi gura, expertii recomanda in urmatoarele cazuri:

 1. Dacă există un număr mic de dinți în cavitatea bucală.
 2. Dacă există parodontită, din cauza căreia crește mobilitatea dentiției.
 3. În scopul utilizării dinților artificiali pentru a da un aspect estetic.
 4. Ca o alternativă, fălcile de acrilic, care închid suprafața palatului.
 5. Pacientul în alte cazuri, există un atac de greață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât esteProteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialuluiCoroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
» » Protezele de noua generatie fara palat
© 2021 amigdas.com