amigdas.com

Colțar oțel inegal: sortiment și gosty

Fabricarea unui unghi inegalUn produs metalic laminat având o formă profilată sub forma unei litere G sau L este numit un unghi. Partea laterală a produsului este strict perpendiculară. Dacă marginile colțului au o lățime diferită, se numește inegal. Astfel de produse își găsesc aplicația în construcții și în sectoarele industriale.

Colțurile din oțel sunt populare datorită versatilității și durabilității acestora. Sunt fabricate din oțel carbon sau oțel slab aliat

Realizarea colțurilor

Pentru fabricarea produselor din metal laminat se folosesc două metode: laminarea la cald și la rece. Mașina de laminat constă dintr-un complex de agregate care realizează deformarea plastică a metalului în rulouri. La laminoare primesc o gamă largă de produse metalice.

Sticla de oțel este încălzită la temperatura de înmuiere a metalului, uneori până la 900-1200 de grade, în funcție de compoziția oțelului. Încălzirea trebuie să fie uniformă, astfel că acest proces durează o anumită perioadă de timp. Această metodă de rulare vă permite să îndepărtați fisurile și cojile de pe suprafața metalului.

Efectuarea unor colțuri inegaleApoi, preformele încălzite sunt alimentate într-o moară de laminare, unde sunt trecute între rolele pentru a forma dimensiunile și dimensiunile articolului. Laminarea la cald este utilizată pentru a produce produse cu o grosime cuprinsă între patru milimetri și cincisprezece centimetri. Sub influența temperaturilor ridicate, suprafața metalului este oxidată cu formarea scării. Al doilea dezavantaj este obținerea unui produs cu o grosime neuniformă.

La închiriere rece se folosesc doar materiale plastice. În acest caz, este nevoie de mult efort pentru a rula în mod repetat produsul sub presiune înaltă pentru a reduce grosimea plăcii. Laminarea la rece este folosită pentru a produce articole cu grosime mai mică de patru milimetri.

În acest caz, piesele sunt încălzite la o temperatură de 160-180 de grade, numărul de rulouri crește. În acest caz, se obține un produs de calitate scump fără scală pe suprafață.

Este mult mai ieftin să lucrați cu metal preîncălzit. În cazul în care forța de produse mari vine în prim-plan și grosimea uniformă nu este atât de important, atunci colțurile făcute prin laminare la cald sunt utilizate. Forța depinde de compoziția metalului. Pentru proiectarea și finisarea spațiilor folosiți produse realizate prin îndoirea foilor metalice reci.

Aplicarea MLNZ în producție

Etapa înainte a fost utilizarea mașinilor de turnare continuă pentru producția de produse metalice. În acest caz, puteți utiliza laminoare cu capacitate redusă.

  • GOST unghiul de oțel inegalOțelul este turnat într-o preformă de o anumită formă - o matriță, matrița are răcire cu apă.
  • Înainte de turnarea oțelului, în matriță se introduce o sămânță - un dispozitiv care are o prindere de blocare. Creează un fund pentru prima porțiune de oțel.
  • După răcirea suprafeței, semințele sunt întinse cu lingoul de formare.
  • Procesul de scurgere a oțelului continuă și bara este în continuă creștere. Această producție permite obținerea de produse de lungime nelimitată.
  • În forma răcită, se formează un lingou care are o suprafață solidă, dar reține baza de lichid de-a lungul axei sale centrale. În zona de răcire secundară, piesa se întărește complet.

Obținerea unui obiect dur de o anumită configurație necesită mai puțin timp și bani pentru a obține produsul finit, mărind astfel eficiența producției de laminare.

Obținerea unui colț de oțel din oțel carbon 20 metoda de laminare continuă (NLZ) - cel mai eficient proces tehnologic. În acest caz, procesele de NLP și rularea lor ulterioară sunt combinate într-un singur complex, astfel încât nu este necesar să se încălzească piesele din cuptoare pentru rularea ulterioară.

Colț al oțelului carbon carbonNoua tehnologie a făcut posibilă simplificarea procesului tehnologic de producere a rulourilor, eliminând sculpturile costisitoare și fabricile de bilete. De fapt, excluzând costurile suplimentare pentru încălzirea, depozitarea și transportul produselor metalice laminate.

Noua abordare a fost permisă Reduceți pierderile de metale pentru tăiere, care în cazul turnării oțelului în matrițe sunt de la 15 la 25 de procente.

În Uniunea Sovietică, prima mașină de turnătorie continuă a fost lansată în 1945. Au fost aruncate semne de secțiune pătrată și rotundă. Latura sau diametrul semifabricatelor a fost de 200 mm. În anii următori, la obținerea experienței de turnare continuă a oțelului, a devenit posibilă umplerea pieselor cu o secțiune mică. În anii șaptezeci, instalațiile LNZ au primit o introducere industrială pe scară largă.

Tipuri de colțuri din oțel și descrierea acestora

Descrierea unghiurilor inegaleegale pe dimensiuni Colțurile au rafturi de aceeași lățime. Un astfel de articol are dimensiuni, de exemplu, 50 × 50 × 4. În cazul în care ultima cifră indică grosimea materialului, iar primele două reprezintă lățimea raftului. Lățimea rafturilor variază între 20-200 milimetri, iar lungimea variază între 4-12 metri. Colțurile sunt marcate cu numere și litere, A și B.

A - proiectat pentru produse de înaltă precizie, B - precizie medie, normală, de rulare.

inegal Unghiurile au rafturi de diferite lățimi, de exemplu, 160 × 100 × 9. Este clar că lățimea unui raft este de 160 mm, celelalte 100 mm, grosimea metalului este de 9 mm.

Colțul inegal al GOST:

  1. GOST 8510-86 pentru colțurile fasciculelor inegale laminate la cald.
  2. GOST 19772-93. pentru colțuri de îndoit inegal.

Gama de colțuri a inegalului este mare, prin urmare nu sunt incluse doar dimensiunile, ci și valorile de referință pentru axe, suprafața secțiunii transversale, unghiul axei, greutatea în kilograme pe metru. Parametri suplimentari ai produsului: raza de curbură interioară, raza de curbură a rafturilor, momentul de inerție, raza de inerție, distanța de la centrul de greutate la fețele exterioare.

Soiurile colțurilor din oțelAsemenea colțuri sunt clasificate în funcție de exactitatea închirierii prin litere, A și B. părți în greutate, indiferent de închiriere poate fi 0,89-36,97 kg / m. Înălțimea raft 25-200 mm, lățimea de 16 până la 125 milimetri. Greutatea produsului este de la 0,91 până la 39,07 kg / m.

Există un tabel de abateri limită în dimensiunea raftului. De exemplu, pentru colțurile 2.5 / 1.6-5 / 3.2 este un milimetru în ambele direcții, pentru colțurile 18 / 11-20 / 12.5 până la 3 milimetri.

Îndepărtarea colțului exterior al raftului nu este standardizată. Dar, uneori, unghiul de diminuare este important pentru consumator. În acest caz, cu o grosime de metal de 10 mm, nu trebuie să depășească 0,3 din grosimea raftului, cu o grosime de 16 mm - nu mai mare de 5 mm.

Aceste produse metalice sunt dimensională, multiplă și nelimitată.

Cerințele pentru rezistența produselor din oțel pentru tensiune, torsiune și îndoire determină compoziția materialului necesar pentru fabricarea lor. În cazul în care cerințele sunt scăzute, sunt utilizate oțeluri simple de carbon, cu cerințe crescute pentru capacitatea de rulment, se utilizează oțeluri structurale.

Utilizarea unui unghi inegal

Unghiuri inegale de laminare la cald din oțel obișnuit sunt utilizate în încăperi în care rezistența și estetica produsului sau structurile temporare, de exemplu, în hale, clădiri subsidiare, nu sunt atât de importante.

Utilizarea de unghiuri inegaleElemente de metal laminat din oțel slab aliat la un preț mai mare. Ele sunt mai puternice și rezistă schimbărilor de temperatură și umidității ridicate. Sunt fiabile și utilizate în construcții, producție de mobilier, construcții de mașini-unelte, mașini, mașini, în fabricarea pantelor ușilor și ferestrelor.

Colțurile sunt de neînlocuit când instalarea instalării de conducte la sol, pentru implementarea sistemului de fixare a canalelor și grinzilor din ingineria civilă. Colțurile îndoite nu sunt adecvate pentru utilizarea în structuri portante.

Colțurile inegale au găsit o largă aplicare în armarea produselor din beton, în industrie și construcții.

În medicină și fabricarea acoperișului se aplică un tip special de colțuri - galvanizat. Ele nu sunt corodate, deci sunt folosite acolo unde pot intra în contact cu suprafața apei.

Astfel de elemente din metal laminat sunt utilizate în construcția de poduri, poduri, copertine, garduri, bănci, viziere, în producția de schelete de mobilier.

Colțuri inegale din inoxÎn industria construcțiilor, Unghiuri cu dimensiuni de 125 × 80 × 8 și 160 × 100 × 10. Un parametru suplimentar pentru estimarea lungimii produsului este numărul de contoare pe tonă de greutate. De exemplu, pentru un produs de prima dimensiune valoarea este de 79,49 metri, iar pentru alta - 50,38 metri. Cu o altă grosime de metal, lungimea colțului într-o tonă variază. Elementul 160 × 100 × 14 are o lungime de 36,68 metri pe tonă de greutate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicareOțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatDependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
Procesul de recoacere a oțelului și a metalului: tipuri, caracteristici, tehnologieProcesul de recoacere a oțelului și a metalului: tipuri, caracteristici, tehnologie
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Are canal îndoit și varietatea saAre canal îndoit și varietatea sa
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5
Caracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulateCaracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulate
Foi otel laminate la rece: tehnica de producereFoi otel laminate la rece: tehnica de producere
Caracteristici de oțel laminat la caldCaracteristici de oțel laminat la cald
» » Colțar oțel inegal: sortiment și gosty
© 2021 amigdas.com