amigdas.com

Panouri de perete pentru băi: raft, foaie și sub plăci

Selectarea materialului de finisareAlegerea materialelor care pot fi folosite pentru a termina pereții toaletei nu este atât de mare. În loc de țiglă, puteți folosi tapet, vopsea sau panouri de perete rezistente la umiditate în baie. Alegerea acestuia din urmă salvează proprietarii de costuri suplimentare, diverse resturi de construcție și reduce în mod semnificativ timpul necesar lucrărilor de reparații.

Panourile de pereți pentru plăci în ultimii ani devin din ce în ce mai populare. Ele sunt mult mai ieftine decât plăcile obișnuite. Deși aceasta este o opțiune destul de economică, acest tip de material de finisare nu pare ieftin, dar produce o impresie destul de favorabilă, venind la orice stil - de la minimalism la clasic.

Varietăți de materiale de decorare a pereților

Varietate de panouri de baieSpre deosebire de plăcile de perete și de pereți a apărut relativ recent. Alegerea nu este atât de mare. Panourile de perete rezistente la umiditate, sub dale, au o varietate de culori și modele care permit cumpărătorului să realizeze toate soluțiile de design.

Piața modernă a construcțiilor oferă două tipuri de materiale de finisare utilizate în baie: panouri din PVC din plastic și panouri din MDF rezistente la umiditate.

Panourile din PVC sunt considerate o opțiune bugetară, deoarece costul lor este mic, iar caracteristicile tehnice le permit să fie utilizate în încăperi cu umiditate ridicată.

Un astfel de material de finisare are următoarele avantaje: nu atrage praf, este rezistent la schimbările de temperatură, este ușor de curățat, are rezistență excelentă la apă și este rezistent la diferite contaminanți.

Printre deficiențele panourilor din PVC se poate identifica fragilitatea lor. În unele cazuri, ele se destramă deoarece sunt doar presate pe ele.

Panouri MDF rezistente la umiditate din praf de lemn presat, care prin caracteristicile lor tehnice sunt de multe ori superioare tipurilor de plastic. Avantajele panourilor de perete rezistente la umezeală pentru baie sunt: ​​rezistență, rezistență ridicată la umiditate, igienă, rezistență la foc, bună izolare fonică și termică, non-expunere la ciuperci și mucegai.

Spre deosebire de PVC, care este cel mai pur produs al chimiei, panourile MDF rezistente la umiditate sunt materiale ecologice realizate din lemn natural sau mai degrabă din rumegușul său, comprimate sub influența presiunii și temperaturii înalte. Între ele, rumegușul este, de asemenea, combinat cu lignina, care se distinge prin lemn.

Tipuri de materiale pentru decorarea pereților

Sunt disponibile panouri PVC și MDF rack, placă și foaie.

 • Panouri decorative de pereteReechnye au multe în comun cu căptușeală. Cu toate acestea, spre deosebire de acestea, ele pot fi folosite în camerele umede. La pereți sunt atașați la cadru cu ajutorul capselor.
 • Pătrat - sunt realizate sub formă de pătrate de diferite dimensiuni. Astfel de panouri "sub tigla" sunt folosite ca finisaje decorative pentru plafoane și pereți în baie. Principalul lor avantaj este că puteți combina foarte ușor elementele între ele, care pot avea diferite culori și texturi. Placile pot fi stivuite in diverse moduri, de exemplu, in modelul de tabla de carton, in straturi sau crearea unei varietati de forme geometrice. Acest lucru oferă o baie un aspect foarte original.
 • Materialele de finisare a foilor sunt produse cu un design gata. Sunt montate destul de repede. De asemenea, panourile de frunze sunt nemaipomenite în îngrijire și nu au niciodată ciuperci. Folosiți panouri rezistente la umiditate, în special pentru băi de dimensiuni mari.

Alegerea tipului de material de finisare depinde de ceea ce ar trebui în cele din urmă să se întâmple. Materiale pentru finisaje ascunde neregularitățile, în spatele ei se ascund cablajul electric și comunicațiile. Rack și plăci de plăci sunt foarte bune pentru decoratiuni decorative.

avantaje

Panouri pentru baiePanourile pentru pereții toaletei, spre deosebire de alte materiale de finisare, de exemplu, plăcile din ceramică, au următoarele avantaje:

 • Instalare rapidă. Un astfel de material de finisare nu necesită alinierea substratului. Ajută la ascunderea tuturor defectelor și neregulilor. În plus, este ușor de instalat fără ajutorul unor instrumente speciale. Chiar și oamenii care nu au experiență în această chestiune vor putea să o monteze.
 • Varietate de culori și texturi. Acoperirea poate imita textura plăcilor, lemnului, pietrei, se aplică unei game variate de modele de fantezie, cercuri, ornamente folclorice, dungi și multe altele. Culorile pot fi orice, chiar, de exemplu, puteți găsi "frunze de aur".
 • Economie. Metrul pătrat al unui astfel de material de finisare va fi mult mai ieftin decât placile ceramice, datorită cărora le puteți schimba mai des.
 • Ușor de îngrijire. Suprafața este ușor de curățat cu orice detergent. Dacă panoul este deteriorat, acesta poate fi ușor înlocuit cu unul nou.
 • Diferite moduri de instalare. Materialul de finisare poate fi așezat orizontal, vertical și chiar diagonal. Prin combinarea diferitelor texturi, culori și desene, puteți crea un design unic de baie.
 • Fiabilitate. Suprafața materialului de finisare pentru baie a crescut rezistența la umiditate, praful nu este niciodată colectat pe acesta, mucegaiul și ciupercile sunt excluse.
 • Durabilitate. Dacă vă îngrijiți corespunzător materialul, acesta nu va pierde culoarea pentru o lungă perioadă de timp, nu se va deforma și își va păstra aspectul original.

deficiențe

Panourile din PVC și MDF au și dezavantaje:

 • În ciuda faptului că panourile din MDF sunt rezistente la umiditate, dar sunt departe de plăcile ceramice, deoarece nu rezistă expunerii pe termen lung la umiditate.
 • Panourile PVC din PVC nu sunt suficient de puternice.
 • Materialele de finisaj rezistente la foc pot contribui la răspândirea rapidă a flacarii.

concluzie

Astfel, instalarea plăcilor de perete pentru plăci, plăci și rafturi pentru baie este foarte populară, deoarece acestea au multe avantaje. ei destul de ieftin, dar ele sunt foarte avantajoase în comparație cu alte materiale de finisare. În plus, le puteți instala singuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Panouri decorative de perete pentru decorarea interioară a caseiPanouri decorative de perete pentru decorarea interioară a casei
Panouri decorative pentru cărămizi: tipuri, aplicații, montajPanouri decorative pentru cărămizi: tipuri, aplicații, montaj
Catalog de pvc panouri frumoase pentru baie: fotografiiCatalog de pvc panouri frumoase pentru baie: fotografii
Fotografie de decor pentru caramida: gresie pentru decoratiuni interioareFotografie de decor pentru caramida: gresie pentru decoratiuni interioare
Care panouri de perete pentru a alege pentru finisarea pereților în bucătărie?Care panouri de perete pentru a alege pentru finisarea pereților în bucătărie?
Mai bine să tăiați balconul sau loggia din interior?Mai bine să tăiați balconul sau loggia din interior?
Panouri de bucătărie din plastic și de peretePanouri de bucătărie din plastic și de perete
Tipuri de panouri de perete pentru decorațiuni interioareTipuri de panouri de perete pentru decorațiuni interioare
Aplicarea panourilor laminate din pvcAplicarea panourilor laminate din pvc
Caracteristicile panourilor din plastic de montaj (țigle) pentru baieCaracteristicile panourilor din plastic de montaj (țigle) pentru baie
» » Panouri de perete pentru băi: raft, foaie și sub plăci
© 2021 amigdas.com