amigdas.com

Deworming de câini și de pui

Dehelmintizarea câinilorDewormingul este un complex de măsuri care vizează eliminarea helminților din organism, are un caracter curativ și preventiv. Cu câteva săptămâni înainte de împerechere, viitoarele părinți primesc medicamente antihelmintice. Deoarece puii se vor dezvolta în uter și vor depinde de starea lor de sănătate. Dacă semnele de infecție cu viermi lipsesc, pentru a preveni medicamentele de profilaxie merită în continuare.

Cazuri în care deparazitarea nu poate fi evitată

La urma urmei, dacă nu există simptome externe la câine, aceasta poate însemna că este sănătoasă. Pot fi nu sunt periculoase pentru un câine adult, dar pentru cățelușii care vor ieși la lumină și imunitatea lor este foarte slabă, ei poartă un pericol imens. Când se naște puii nou-născuți, aceștia își îndeplinesc neapărat vierii, precum și dezgroparea mamei lor.

Toți câinii trebuie să fie vaccinați în fiecare an, înaintea căruia procedura obligatorie este deparazitare. În cazul în care o procedură nu a fost efectuată, mai degrabă vaccinul nu va funcționa. Corpul câinelui va începe să slăbească, datorită faptului că substanțele pentru vaccinare au un efect puternic. Dacă animalul de companie are viermi și, în plus, imunitatea este slăbită, animalul poate muri.

Începând cu vârsta de 1 an, fiecare câine trebuie să se descurce de cel puțin 2 ori pe an. Este necesar să se planifice în prealabil vaccinarea cvadruparilor pentru prepararea preparatelor antihelmintice.

Simptomele manifestate în timpul infecției

Manifestarea semnelor de infecție cu paraziți depinde de vârsta animalului și de dimensiunea acestuia. Simptomele pot fi foarte diferite.

La câinii de dimensiuni mari și vârstă matură, simptomele infecției nu se pot manifesta în nici un fel.

simptome infecție cu viermi la câini:

 • Boli ale câinilorLana devenea plictisitoare, și-a pierdut strălucirea;
 • Tulburare de indigestie;
 • Diferențe de apetit;
 • Strângere în greutate;
 • Vărsături, tuse.

Când se manifestă aceste semne, este necesar să se asigure că sunt paraziți.

În caz de neglijare a bolii, viermii pot fi chiar selectați în afara.

La puii care se află la vârsta imatură, boala poate duce la un decalaj de dezvoltare. în căței simptomele sunt după cum urmează:

 • Apetit slab;
 • vărsături;
 • Balonare;
 • Slăbiciune generală și letargie.

Căci câinele nu suferă neapărat este necesar să se efectueze deparazitare în scopuri preventive.

Modalități de infectare

Unii oameni sunt siguri că, dacă animalul de companie este 100% acasă, atunci nu este necesar să se efectueze de-viermele pentru profilaxie. Desigur, este demn de remarcat faptul că pot lua viermi cu o probabilitate mai mică, dar este totuși necesar să se ia măsuri preventive cel puțin o dată pe an.

Cum poate un câine infectați?

 • Helminții la câiniÎn contact cu alte animale;
 • Produse lactate crude, produse din carne, precum și apă. Toate alimentele trebuie tratate termic.

De asemenea, animalul poate fi infectat de la proprietarii săi, care pot fi purtători de ouă de helminth după contactul cu alți câini, copii după ce au jucat în nisip. Toate acestea sunt posibile, dacă nu vă spălați mâinile la timp. Prin urmare, fără întârziere, atunci când vă întoarceți acasă de pe stradă, trebuie mai întâi de toate să se spele mâinile cu săpun. Deci, puteți să vă protejați animalul împotriva infecției cu paraziți și să vă protejați sănătatea de acest flagel.

Preparate utilizate pentru tratarea și prevenirea helminților

Așa cum este scris mai sus, pentru a preveni infestarea de helminți la puii nou-născuți, părinții săi sunt, de ceva timp înainte de concepție, un remediu pentru viermi (antihelmintici). Când catelusii devin o lună de la naștere, de asemenea pentru profilaxie este necesar să se efectueze deparazitare.

Ce înseamnă alegerea pentru dehelmintizarea căței?

Catelus de catelus, care cântărește destul de puțin aproximativ 0,5-1 kg pe lună, în timp ce comprimatele sunt calculate cu doza de 1 comprimat per greutate de 10 kg. Acești câini nu se potrivesc cu tabletele, deoarece este aproape imposibil să se măsoare partea a 20-a a tabletei. Dar există și excepții. Greutatea câinilor de rase mari la vârsta de 1 lună poate ajunge la 5 kg, în acest caz este convenabil să se efectueze profilaxia cu tablete, deoarece trebuie împărțită la jumătate.

Pentru miezul căței, există preparate în formă lichidă. Luați în considerare astfel medicamente:

 • Preparare Prasicid"Drontal Junior“. Produs sub formă de sirop, care poate fi achiziționat la magazine de animale de companie sau farmacii veterinare. Are un preț foarte mare.
 • "Pratsitsid“. Eliberarea formularului - suspendare. De asemenea, puteți cumpăra drogul într-un magazin de animale de companie, o farmacie veterinară. Acesta este împărțit în funcție de tipurile de câini de animale și de pui, pisici și pisoi. Medicamentul este o doză foarte convenabilă.
 • "pyrantel“. Este și o suspendare. Puteți cumpăra o farmacie obișnuită pentru oameni. Preparatul este tratat numai cu viermi rotunzi și paraziți care au apărut la pui în timpul nașterii sau în perioada intrauterină. Înainte de a lua medicamentul, trebuie să calculați doza: 1ml = 1 kg din greutatea catelului, pentru cățelușii cu greutate mai mică de 1 kg, doza necesară este de 0,5 ml / kg greutate. Puppy ar trebui să utilizeze medicamentul pe stomacul gol, puteți turna medicamentul în gură cu o pipetă sau o seringă. După ce ați luat 2 ore, trebuie să țineți cățelul foame. Dar dacă bebelușul nu poate rezista două ore întregi fără să mănânce, puteți scurta acest moment puțin. Apoi, fecalele animalelor de companie ar trebui să fie observate în timpul zilei. Dacă este o procedură curată, trebuie repetată după 10 zile.

Dacă în scaun există mucus alb sau viermi, procesul de deparazitare se schimbă. Medicamentul este administrat catelilor timp de 3 zile, după care este necesar să se ia o pauză de 10 zile și din nou trei zile pentru a se administra medicamentul. Trebuie avut în vedere că, după o perioadă de 10 zile, doza de medicament se poate schimba, deoarece puii cresc cu viteza spațiului și greutatea lor poate varia. Prin urmare, înainte de reluarea tratamentului, catelul trebuie cântărit și trebuie calculată o nouă doză.

Merită să înțelegem că implică dehelmintizarea recepție medicamente concepute pentru a distruge paraziții din organism și astfel de substanțe antiparazitare includ în compoziția lor otrăvuri care luptă împotriva viermilor. Desigur, pentru viermi, doza de droguri va fi fatală, iar câinele este puțin probabil să dăuneze. În ciuda acestui fapt, doza trebuie observată în special atunci când se tratează și se împiedică puii mici. Medicamentele antihelmintice pot provoca efecte secundare: vărsături și indigestie. Ar trebui să aflăm de la medicul veterinar ce reacție la medicament este permisă și în acest caz ar trebui să fie experimentată.

Caracteristicile de deparazitare a persoanelor adulte

În instrucțiunile de utilizare a oricărui preparat împotriva helminților, este scris că pentru a profilaxie adulții trebuie tratați cu deparazitare o dată la trei luni.

Această opțiune este potrivită dacă câinele poate mânca ceva pe stradă și apoi acasă dormind pe același pat cu proprietarul. De asemenea, în cazul în care într-o casă cu un câine există femei în poziție sau copii foarte mici, trăgând totul în gură.

Medicul veterinarPuteți da droguri 1 dată în șase luni dacă câinele de pe stradă se comportă educat, nu mănâncă nimic și mănâncă în mod corespunzător.

Dacă dehelmintizația câinelui apare o dată la șase luni sau mai des, este posibil să se efectueze cursul o singură dată, fără a se repeta după 10 zile.

Dacă, din orice motiv, procedura de deparazitare a fost ratată și nu a fost efectuată în perioada prescrisă, medicamentul este administrat de două ori, intervalul dintre care este de 10 zile.

Acest lucru trebuie făcut din cauza faptului că și drogurile sunt diferite printre ei. Unii distrug helminților în toate stadiile de dezvoltare: ou, larvă, vierme adult și altele ucide totul, dar larvele care se poate răspândi prin corp în sistemul circulator. Perioada de 10 zile permite doar larvelor să intre în intestin și să devină viermi adulți, dar ei nu au timp să depună ouă încă. Dacă după prima și a doua a primit antihelmintic în fecale viermi sau mucus vizualizate alb este în mod repetat, să efectueze procedura pentru a treia oară, după perioada de 10 zile.

Medicamente antihelmintice pentru câini adulți

Există preparate cu un spectru larg de acțiune, cu ajutorul căruia este posibil să se elimine din organism runda și viermii.

Listă de preparate:

 • Azinox sau asinox +. Azinocurile de droguri acționează numai asupra viermilor, deci dacă aveți nevoie de un preparat cu spectru larg, ar fi mai bine să cumpărați un azinox +;
 • Medicamentul Alben CAlben S;
 • Levamisol 7,5% soluție injectabilă;
 • Tsestal +;
 • Prazitsid;
 • Combo Febtal;
 • Poliverkan;
 • přátel;
 • Dironet;
 • Triantelm;
 • Drontal +.

Pot exista și alte medicamente pentru tratament. Pregătirile acestei acțiuni sunt îmbunătățite și actualizate în permanență, prin combinarea diferitelor elemente care acționează.

Instrucțiunile pentru utilizarea medicamentelor antihelmintice indică faptul că în cursul prevenirii sau al tratamentului, câinii nu trebuie să urmeze o dietă.

tablete ar trebui să cadă în stomac pe un stomac gol. La comprimat aluneca prin esofag fără probleme, se poate răspândi cu ulei și se împinge în gâtul animalului. După aceea, pentru a trece pilula prin esofag și a intra în stomac, puteți da o bucată mică de cârnați sau carne. Dacă dintr-un anumit motiv câinele refuză să înghită pilula, se comportă agresiv, nu deschide gura, puteți ascunde pilula într-o bucată sau o bucată de cârnați. Dar nu toți câinii sunt pe el, pot mânca alimente și scuipă pilula. Prin urmare, merită să observăm foarte atent că medicamentul a intrat în câine.

În cazul în care înainte de deworming de câine a fost detectat purici, acestea trebuie eliminate imediat. Acest lucru ar trebui să se facă imediat, deoarece puricii pot fi, de asemenea, purtători de helminths (castravete tapeworm).

Este necesar să se efectueze un câine adult de-worming înainte de vaccinare?

Este obligatoriu pentru toți câinii și câinii adulți să efectueze deparazitare înainte de vaccinarea împotriva bolilor.

Prezența hemminților la câine duce la intoxicarea organismului, ceea ce scade imunitatea. Prin urmare, combinația dintre imunitatea scăzută și vaccinul împotriva bolilor încarcă foarte mult imunitatea animalului.

vaccinareDacă câinele este deja mare, utilizați periodic droguri viermi (la fiecare 3 luni, o dată la șase luni), în acest caz medicamentele sunt luate în conformitate cu planul, iar vaccinarea se efectuează fără medicamente prealabile. Mai ales dacă după ce dehelmintarea a trecut nu mai mult de două luni.

Dacă, după ce dehelmintarea câinelui a trecut de la 4 la 5 luni, este mai bine să se efectueze mai întâi procedura de retragere a viermilor din organism și apoi vaccinarea.

Vaccinarea poate fi efectuată la două săptămâni după deparazitare.

Deworming pentru prevenirea helminților

Cea mai comună specie vierme intestinal, care apar la câini:

 • Tipuri de viermiViermi rotunzi (Nematozi). Acest tip de viermi includ dirofilariae, ascaride, hookworms;
 • Viermi de bandă (Cestodes). Relaționați cu această specie de echinococ, cu tărie;
 • Flat viermi (Trematodes). Specii includ alaria, opisthorchis.

Cele mai evidente simptome de infecție a unui cățeluș sau a unui câine adult sunt o schimbare a apetitului. Câinele apoi mănâncă până la dump, apoi, dimpotrivă, e foame. Poate fi epuizare, sughițuri, balonare, tuse, vărsături dimineața, anemie, culoare palidă a membranelor mucoase. Există cazuri în care câinele, în prezența viermilor, nu sunt observate simptome de infecție, așa că uneori ar trebui să acordați atenție fecalelor animalului de companie. Se pot vedea viermi.

Că catelul nu este rău după vaccinare în mod obligatoriu efectul de deparazitare, și apoi sunt vaccinați. Astfel, este posibilă menținerea imunității normale, care va produce anticorpi și nu va exacerba sănătatea câinelui după vaccinare.

În habitatul nostru, câinii sunt expuși riscului de a contracta un parazit toxocar. În general, toți catelusii se infectează în timpul perioadei de dezvoltare intrauterină sau în timpul alăptării. La câinele-mamă din țesuturile musculare în starea de dormit sunt larvele de toxocarani. Nu le pasă de ea, simptomele ei nu pot fi observate, în plus, în procesul de cercetare de laborator, acestea nu pot fi detectate. Chiar și antihelminții nu se pot descurca cu ei. În timpul gestației puiilor, câinele va începe să intensifice eliberarea hormonilor care vor "trezi" larvele. Larvele intră în sânge, puii devin infectați.

La naștere, catelul este deja infectat și la două săptămâni după naștere, larvele vor ajunge la intestin și vor deveni viermi adulți. De aceea, în prima lună de viață, este important să dețineți un catel de deparazitare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Sfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradăSfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradă
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Semnele care indică infecția câinelui cu viermiSemnele care indică infecția câinelui cu viermi
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Selectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populareSelectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populare
Când se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companieCând se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companie
» » Deworming de câini și de pui
© 2021 amigdas.com