amigdas.com

Cati picioare are crabul si toti?

Câte labe au crabiAbsolut toate mările, oceanele și unele iazuri de apă dulce sunt locuite de crabi. Ei sunt cei mai aprigi reprezentanți ai sanitarilor adâncului mării, distrugând rapid resturile organice din fund. Aceste artropode aparțin detașării Crustaceelor ​​Decapod și ocupă mai mult de jumătate din întreaga putere a trupelor în varietatea lor. Crabi sunt împărțiți în 93 familii și 6793 specii, toate fiind recunoscute datorită aspectului lor specific.

Caracteristicile existenței

Pentru a supraviețui în condiții complet diferite de viață, organele de simț bine dezvoltate ajută întregul reprezentant al detașamentului. Un rol deosebit în rândul lor îl are viziunea, dar chiar și cu pierderea completă a crabului este capabil să găsească alimente și un partener pentru împerechere cu nici o eficiență mai mică. Toate acestea sunt în particular tendrile animalului, care sunt capabile să prindă cele mai fine mirosuri. Însăși vederea crab are un sistem foarte complicat, deoarece imaginea completă se dezvoltă numai în creier artropodelor și ochi doar parțial transmise informațiile. Tulpinile ochilor lui joacă rolul unui organ la fel de important care controlează frecvența liniilor, atingerea maturității și chiar o schimbare a culorii.

Ca atare, pielea unui animal pur și simplu nu există, Acesta este înlocuit cu un strat keratinizat de chitină, care este o coajă durabilă. Pentru a crește, crabul trebuie să renunțe complet la acesta și să crească unul nou, care durează până la șase luni pentru anumite specii. Vopsirea de artropode depinde de habitatul și pot fi foarte diverse, precum și pentru protecția împotriva dușmanilor coajă poate să crească în noduli și spini.

Crabi sunt omnivori și pot mânca totul de la vegetație până la cei căzuți, nu disprețuitori și terenul pe care se găsea mâncarea. Cel mai adesea ei trăiesc în recife de corali sau se sapă pentru ei înșiși în nisip și nămol, dar există specii care trăiesc:

  • în intestinele de acvariu de mare;
  • în tentaculele anemonilor;
  • în cavitatea mantalei de moluște.

Câte picioare de crabO răspândire foarte mare de crabi și în mărimea și greutatea lor. Cel mai mic reprezentant al detașării nu depășește 1 cm în diametru, iar cel mai mare crește până la 4 metri.

Câți crabi trăiesc depind de dimensiunea lor. Speciile mici pot dura mai mulți ani, iar specimene mari, cum ar fi crabul de păianjen, capabil să trăiască până la 50-70 de ani. Greutatea lor ajunge la 20 kg.

Câte membre ale crabului

Mulți oameni sunt interesați de această întrebare, câte picioare de crab de fapt? Dacă numărați toate membrele, puteți găsi 10 perechi de picioare în animal, dar nu toate acestea îndeplinesc funcțiile directe ale picioarelor. Primele 3 perechi de picioare participă doar la împingerea și oferirea de alimente, astfel încât acestea sunt numite adesea fălcile.

Restul de 7 perechi ajută crabul să se miște și să efectueze alte funcții auxiliare. Deci, cele mai puternice membre sunt ghearele, permit crabului să se apere, să vâneze și să participe la bătălii de împerechere. Adesea, datorită specializării lor, ele sunt dezvoltate asimetric.

Micile picioare abdominale să participe la procesul de fertilizare și de gestație a puilor. Câte dintre ele depind de sexul animalului. La femele, sunt necesare patru perechi pentru a purta ouă, în timp ce 1-2 bărbați sunt suficienți pentru împerechere pentru împerechere. Restul membrelor trebuie să fie îndreptate către piept, care, pe lângă destinația directă, ajută crabii să respire, deoarece există petale ale ghirlandelor direct pe suprafața lor sau în locul unde se atașează corpul.

Pentru a spori stabilitatea crabirii scurte a corpului, trebuie să se miște în lateral, fără a se sprijini niciodată pe suprafață cu ambele picioare ale unei perechi. Această plimbare pare neclară din partea mea, dar datorită acesteia, animalele pot să dezvolte o viteză fără precedent - de până la 1 metru pe secundă, dar să înoate cu astfel de extremități crabi sunt greu.

Caracteristici ale caracterului și reproducerii

Picioare de crabiCrabi nu pot fi numite animale colective, apără cu înverșunare pe teritoriul lor, dar întotdeauna avertizează vecinii despre pericolul iminent, așa că a trebuit să se ascundă. Faceți acest crabi atingând ghearele lor.

Persoanele din diferite specii se înmulțesc cel mai adesea sezonier. Pentru a câștiga atenția femeii, participă la bătălii spectaculoase, unde câștigătorul primește atenția doamnelor. Însuși procesul de fertilizare poate dura câteva zile la rând, iar ouăle fertilizate pot fi amânate după aceea pentru tot restul vieții. Faptul este că bărbatul își dă sămânța într-o coajă specială, care de ani întregi își păstrează viața. La un moment dat, femelele pot transporta până la câteva milioane de ouă pe picioarele abdominale, care imediat după ecloziune merg pe o călătorie gratuită. Câte ouă sunt în mod exact eclozate depind de tipul de crab, dar procesul nu poate dura mai mult de câteva luni.

Generația tânără

Câți crabi au dușmani? Multe dintre ele:

  • crocodili;
  • pești mari;
  • caracatiță;
  • stea de mare;
  • racoane ratonice;
  • orice prădători de-a lungul țărmului.

Cati picioare au crabul?Crabi mici deodată După ce se varsă, se ascund de toți cei din adăposturile pe care le găsesc până când au o cochilie puternică. Pentru a se proteja de dușmani, ei sunt ajutați prin deghizare naturală sau, făcuți în mod independent. Adesea, animalele pentru acest lucru se așează pe briozoane, hidroizi sau bureți, se acoperă cu scoici. În cazul metodelor pasive protecția nu ajută, crabii se mișcă să atace cu ghearele lor sau, găsind în ele, actinia. Unele specii le poartă întotdeauna cu ele.

Există, de asemenea, astfel de specii, gata să-și sacrifice membrele de dragul vieții, pur și simplu aruncă piciorul spre inamic ca victimă, care crește din nou după câteva rânduri. Rănile sunt amânate instantaneu și animalul nu suferă deloc.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Triton obișnuit: ce hrănește animalul, în cazul în care trăieșteTriton obișnuit: ce hrănește animalul, în cazul în care trăiește
Cum să conectați amplificatorul de televiziune antene la unitatea de alimentareCum să conectați amplificatorul de televiziune antene la unitatea de alimentare
Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?
Catching raci pe timp de iarnă - cum să prindă sub gheațăCatching raci pe timp de iarnă - cum să prindă sub gheață
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mareRugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Far de crab din regiunea KamchatkaFar de crab din regiunea Kamchatka
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
» » Cati picioare are crabul si toti?
© 2021 amigdas.com