amigdas.com

Plăcintă obișnuită sau de zahăr

Descrierea scalelorConfidențialitatea locuinței este adesea încălcată de diverse insecte. Și cum să se ocupe cu gândaci, bug-uri și țânțari, cunoscute tuturor, dar aceste animale urât ca silverfish, poate intra într-o stupoare. În acest articol vă vom spune cine sunt scări și cum să le recunoașteți. Și, de asemenea, să explice în detaliu modul în care acestea apar în apartamente și cum să scapi de ele.

Sunt de acord, este neplacut să găsești oaspeți neinvitați de un tip curat în propria lor casă. Cântarele nu sunt periculoase pentru oameni, ei nu tolerează infecția și nu mușcă, dar tot nu le lasa sa ocupe apartamentul.

Cine sunt scările?

Apariția cântarelor obișnuite nu cauzează emoții plăcute. Cu doar un fel de această ființă, există o singură dorință - de a le transmite pe toate și rapid. Dar, din păcate, această metodă este absolut ineficientă în combaterea balanțelor și nu vă va ajuta să scăpați de ele.

Scări comune sau, așa cum se numește, de asemenea, din cauza dragostei produselor dulci, în vrac, zahăr, aparține cozii de coadă. Această insectă fără flăcări are un corp alungit plat de la opt la nouăzeci de milimetri în lungime. Pe cap sunt două antene, la celălalt capăt al corpului sunt trei mușchi caudali. Vederea acestor creaturi este fatetă, adică ochii disting perfect culorile și percep ultravioletele.

Numele său se datorează culorii pielii exagerate a culorii argintii. Oamenii de știință susțin că aceste insecte sunt cele mai vechi dintre cei vii. Aspectul lor se încadrează în epoca paleozoică, care a fost mai mult de trei sute de milioane de ani în urmă. Atunci strămoșii de la scări moderne și-au început călătoria.

Fulgi de zahăr - insecte foarte rapide, poate rula pe podea, pereți și tavan, să urce în fisuri înguste și găuri. În mișcare sunt ajutați de trei perechi de labe cu gheare mici foarte tenace. Dacă vă uitați atent la această creatură, puteți vedea o asemănare cu cea de pește, care este motivul pentru care englezul numea silverfish.

Până în prezent, sunt cunoscute aproximativ șase sute de specii din această insectă, zece dintre acestea fiind comune în Rusia. Dar numai două tipuri de case și apartamente își fac drumul: cântare de casă și cântare comune (zahăr).

Dieta și locul dislocării

Dacă știți modul de viață al acestor insecte urâte, atunci va fi mult mai ușor să le luptați. Mai mult, iubesc umiditatea și locurile în care poți profita de ceva comestibil. Dieta cântărilor este destul de variată. Ei mănâncă:

 • Unde locuiesc scări?Absolut orice produse de hârtie, fie că sunt cărți, ziare, reviste sau chiar hârtie igienică.
 • Produsele vrac, de exemplu, zahăr, cereale, paste făinoase, făină, amidon etc.
 • Produse alimentare uscate pentru animale.
 • Stofe din bumbac, mătase, lenjerie și chiar sintetice.

Una dintre cele mai neplacute fapte este a lor vitalitate și vitalitate. Cântarele pentru zahăr sunt capabile să facă fără hrană timp de un an, iar în condiții favorabile speranța lor de viață este de aproximativ cinci ani.

Determinați prezența cântarelor în casă este destul de dificilă, deoarece acestea sunt foarte rapide și preferă să lase adăposturi numai în întuneric. Cel mai adesea se stabilesc în locuri cu umiditate ridicată - băi și toalete. Există scări selectați locuri dificile cu condens: cutii de duș, țevi, goluri sub baie.

Cauzele apariției

Înainte de a trece la scoaterea cântarelor comune, merită să înțelegeți ce a cauzat apariția lor în casa dvs. Luați în considerare cele mai elementare:

 • Poți să aduci câteva persoane cu tine de pe stradă sau de la oaspeți. Dimensiunile lor mici, abilitatea de a se agăța de diverse obiecte cu ajutorul labei tenace și viteza de mișcare fac ca scalele să fie practic invizibile și să poată pătrunde în siguranță în locuința ta.
 • Cântarele, ca și toți dăunătorii domestici, se deplasează adesea prin arborii de ventilație. Dacă unul dintre vecini a stabilit acești locatari imparțiali, atunci cu o mare probabilitate de ventilație vor infiltra în curând toate apartamentele din casă.
 • Umiditate ridicată în interior, baie slab ventilată, fisuri în podea, izolare slabă - toate acestea contribuie la apariția oaspeților neinvitați.

Metode de luptă

Pentru a calcula chiriașii nedoritori este necesar să se determine locurile celei mai mari acumulări și habitate. Mai întâi de toate, uita-te la baie și toate părțile apartamentului cu umiditate ridicată. Micile bucăți mici, găuri și pete gălbui pe țesuturi și pe hârtie indică faptul că balanțele sunt aproape. Una dintre metodele eficiente de combatere a acestor insecte sunt capcane, ele pot fi făcute în mod independent și plasate acolo unde dăunătorii apar adesea.

Trei capcane de casă, care va ajuta să facă față oaspeților nedorite.

 1. Cîntar comunLuați un borcan de sticlă de litru și împachetați-l cu bandă electrică din exterior. Înăuntru, puneți momeala pentru cântare. Poate fi o bucată de pâine, o mână de zahăr sau amidon. Așezați capcana rezultantă în locația suspectată a grupului de insecte. În timpul nopții, atrase de mâncare, vor intra în cutie prin banda izolatoare, dar nu vor mai putea ieși din nou. Picioarele lor tenace nu vor înțelege și vor aluneca.
 2. Dintr-un ziar inutil, răsuciți o rolă sau doar o îndoiți într-o minge. Îndepărtați momeala rezultată cu apă și lăsați-o peste noapte în apropierea habitatului balanțelor. Deoarece adoră umezeală și mănâncă hârtie, ei vor reacționa imediat la capcană. Va trebui doar să așteptați dimineața și să aruncați bucata împreună cu dăunătorii care s-au strecurat în ea.
 3. Dacă nu doriți să vă deranjez cu momeală de casă, atunci capcana de magazin pentru gandaci va fi foarte folositoare. Pentru cântare doriți să urcați în acest dispozitiv, plasați pâine sau zahăr în el.

Metode de acasă pentru a scăpa de scale

În plus față de capcane, există și alte câteva modalități de combatere a scalelor fără utilizarea chimiei. Aceste insecte reacționează prost la mirosurile puternice și ascuțite de mirodenii și părăsesc locurile în care miros de frunze de laur, ghimbir sau scorțișoară.

Dacă aceste creaturi s-au stabilit în baie sau la toaletă, atunci pentru a le elimina, se va permite spălarea vasului toaletei astfel:

ingrediente:

 • Un pahar de sodă.
 • Două linguri de săpun de rufe, frecați cu un răzuitor.
 • Trei patraje de peroxid de hidrogen.
 • Câteva picături de ulei de aromă puternic mirositor, de lavanda sau citrice perfect potrivite.

Toate ingredientele trebuie combinate și amestecate într-o masă omogenă. Apoi, din bilele de rulouri de masă rezultate și le smulgeți pe suprafața interioară a vasului de toaletă de două sau trei ori pe săptămână.

Produsul are agenți de curățare sănătoși și puternică aromă puternică. Astfel, puteți ucide câte trei păsări cu o singură piatră:

 1. Asigurați-mi un miros plăcut în cameră.
 2. Curățați vasul de toaletă de la germeni și contaminanți.
 3. Și cel mai important - pentru a răsturna cântarele din apartamentul tău.

Cum să se ocupe de cântareLavandă și uleiuri de citrice pot fi folosite diferit. Deoarece aceste insecte nu tolerează mirosurile ascuțite, apoi adăugând câteva picături de ulei aromatic în apă și ștergând locurile acumulării lor, puteți să scăpați definitiv de prezența chiriașilor nedoriți. Principalul lucru, pe măsură ce mirosurile dispar, este de a repeta procedura din nou și din nou până când toate scalele dispar.

În plus față de uleiurile de aromă de citrice, ele folosesc adesea fructe, proaspete. Pentru aceasta, luați o lămâie sau o portocală, de preferință cu un miros puternic. Se taie partea luminoasă a pielii pe o răzătoare și se pune coaja rezultată în habitatele cântarelor. Un miros puternic va sperie insectele și îi va forța să plece de acasă.

Acid boric este considerat un instrument foarte eficient în lupta împotriva balanțelor. Este suficient doar să-i ungi colțurile, crăpăturile și podeaua.

agenți chimici

Dacă metodele domestice de combatere a cântarelor comune sunt, din anumite motive, ineficiente, atunci este timpul să vă adresați substanțelor chimice industriale.

În prezent, piața insecticidelor (preparate chimice destinate distrugerii insectelor) oferă o gamă largă de medicamente care vă pot scăpa casa de solzi. Ele sunt produse în diferite forme și un mijloc nu va funcționa, acestea trebuie să fie aplicate într-un complex.

 • Scări comuneCel mai popular remediu pentru cumpărare pentru scale este diatomitul. Acesta poate fi găsit în aproape orice magazin de chimice sau livrări de grădină, este disponibil în formă liberă. Este suficient doar să stropi peste noapte o pregătire a locului, presupusa acumulare de dăunători. Dimineața se poate curăța liniștit cu un aspirator. Diatomitul este absolut sigur pentru oameni, deci nu vă puteți teama de asta.
 • Pyrethrin este o substanță utilizată pentru a face aerosoli împotriva insectelor. Un astfel de instrument ajută la scăderea nu numai a scărilor, dar și a celorlalți invitați neinvitați. Medicamentul nu trebuie pulverizat în apropierea hranei. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și animalelor de companie.
 • Safer Brand este o pulbere făcută din roci. Când este înghițit de insecte, ea rup colțurile granulelor de nisip din corpul lor din interior, ceea ce duce la moarte. Pentru oameni și animale este sigur, dar este mai bine să evităm contactele strânse cu el. Medicamentul se deformează seara de-a lungul plăcilor, în apropierea crăpăturilor și a băilor. Dimineața, el este îndepărtat împreună cu cadavrele de cântare.

Prevenirea aspectului

Este mai bine să eviți aspectul insectelor din apartament decât să pierzi timpul și energia în combaterea acestor creaturi. Respectarea regulilor elementare de prevenire va ajuta la prevenirea apariției unor scale sau a revenirii lor pe teritoriile deja cucerite.

 1. Încercați să nu permiteți umiditatea în baie.
 2. Sigilați toate fisurile din podea și din pereți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a elimina midge din casă și apartament?Cum de a elimina midge din casă și apartament?
De unde provin gândacii și cum să scapi de ele?De unde provin gândacii și cum să scapi de ele?
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Cum să scapi de kozheda în apartament?Cum să scapi de kozheda în apartament?
Moss în apartament: cum să se ocupe de eleMoss în apartament: cum să se ocupe de ele
Cum să scoți un fulg de zahărCum să scoți un fulg de zahăr
Cum să scapi de scări din apartamentul tău - sfaturi și fotografiiCum să scapi de scări din apartamentul tău - sfaturi și fotografii
Scală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectăScală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectă
Scări din lemn pentru scări: subtilitățile alese, prețurile realeScări din lemn pentru scări: subtilitățile alese, prețurile reale
Scări de mansardă cu trapă: tipuri, prețuri, fotografieScări de mansardă cu trapă: tipuri, prețuri, fotografie
» » Plăcintă obișnuită sau de zahăr
© 2021 amigdas.com