amigdas.com

Hienele arată intimidant? Obiceiurile și aspectul lor

Caracteristicile hienelorMai mult repulsiv în aspect mamifer decât hienă, este greu de imaginat. Torsul și botul - de la câini mongrel, urechi - de la o pisică, un rânjet - de la un leu. Și fălcile puternice, spre deosebire de alte fălci ale lumii animale! Dacă o presiune de glumă asupra tuturor celor care le cad, este de 70 kg / cm2. Acest lucru înseamnă că, într-o chestiune de câteva minute, ei, ca un măcinător bun de carne, pot să mănânce în forța de oase oasele aproape a oricărui animal.

Este hyena o pisică sau o pisică?

Desigur, astfel de caracteristici neatractive ale animalului Au dat naștere la multe zvonuri și legende despre el. De exemplu, unele triburi africane credeau că hienele sunt duhuri rele care vin la morminte noaptea și le distruge cu frenezie. Locuitorii de savană și deșerturi au luptat împotriva lor cu înverșunare, preferând să vadă acești mârâitori înfricoșători într-o stare mortă decât într-o stare vie. Și apoi a îngropat cadavrele atât de adânc în nisip încât hiena malefică nu iese în niciun caz.

De mult timp, aceste animale au fost considerate polukotami și jumătăți de câini, până când au fost determinați și nu i-au dus la ordinea familiilor de ciocniri de răpire. În același timp, termenii latini au fost introduși în descriere:

  • Caniformia, adică hienele de tip câine. Acesta este un specimen cu un bot caracteristic, ascuțit al câinelui, un mers pe jumătate crocantă și gheare care nu se pot târî în labele pisicilor. Un tipic reprezentant al clasei este lupul pământ.
  • Feliformia, adică hena de tip pisică. Acești reprezentanți au o botă scurtă, înclinată înapoi din cauza picioarelor scurte din spate, a unei lănțișoare lungi, cu o haină caracteristică pe gât și cu ghearele retractabile. Un reprezentant luminos al clasei este hiena reperată.

Patru specii de hienă

Tipuri de hienăÎn prezent, doar patru specii de hienă sunt cunoscute. Greutatea cea mai ușoară este lupul pământesc. Masa sa, de regulă, nu depășește 10 kilograme. Cel mai mare prădător este hena, cu indivizi care ating 85 de kilograme. Între ele se află o categorie de greutate mijlocie, care include o hienă brună și o hienă dungată.

Toți pradatorii au aproximativ aceleași obiceiuri, dar diferă în funcție de culoare, habitat, preferințele alimentare. Tabelul de mai jos prezintă caracteristicile fiecărei specii în ordinea creșterii greutății și rezistenței persoanelor.

hienăZonă și habitatAspect, înălțime, greutate, speranța de viațăComportament și obiceiuri
Pământ lup sau protolDistribuit în Africa. El trăiește în savană uscată, se așeză în burrows.Urechi mari, picioare posterioare scurte, 5 degete pe picioarele din față și 4 pe spate, coamă de la gât până la baza coada, blană albă și galbenă cu benzi. Lungimea corpului de la 55 la 85 cm Greutate 10-12 kg. Locuiește în natură până la 10 ani.Se hrănește cu termite, cu larve de gândaci. Atunci când îl atacă, el emite un sunet roaring și îi aruncă coama, din cauza căreia crește mărimea, răspândind mirosul neplăcut de la glandele anal.
Hibie brunăLocuieste in savana africana.Culoarea stratului este maro închis fără dungi. Urechi lungi, lână păroasă, fălci puternice. Lungimea corpului fără coadă este de 85 până la 150 cm. Greutatea bărbatului atinge 43-45 kg. Locuiește în natură până la 20 de ani.Se hrănește cu carii, rozătoarele mici, fructele, ouăle de păsări. El este o pradă din afară, în căutarea unei căderi pentru noapte poate depăși până la 50 km.
Striped HyenaLocuiește în Africa și Asia. Alegeți pentru săvanți vii, zone cu adâncime mică, râuri, peșteri, chei.Scurte picioare posterioare. Pe toate labe există 4 degete. Culoare gri cu dungi peste tot. Lungimea fără coadă este de 110-135 cm. Greutatea unui bărbat este de până la 70 kg. Ei trăiesc în natură timp de până la 15 ani, în captivitate - mai mult.Omnivore. Mănâncă carrion, țestoase, rozătoare, ouă, nuci, legume din grădină. Vânătoarea noaptea. În pachete nu merg, trăiesc în perechi. La fel ca rudele lor, au un miros neplăcut.
Hienă pătatăRezident african. Locuieste in savane, semi-deserturi, paduriAre cele mai puternice fălci. Capul este mare, fata este bont. Lungimea de la 125 la 165 cm. Greutate de până la 85 kg. El trăiește în natură timp de 20-25 de ani. În grădinile zoologice există copii în 40 de ani.Ei trăiesc și vânează în pachete. Mâncă carne vie și putrezită. Stomacul digeră și carne, oase, coarne și copite. Ei urmăresc pradă în orice moment al zilei.

Hienă pătată

Descrierea hienelorSe poate observa din tabel că la fața locului este cel mai mare reprezentant al familiei. Fălcile puternice ale gustului fiarei într-o singură oase așezate de antilopă, bivol, zebră. În timp ce sunt vânate în pachete pe animale de savană, ei aranjează o adevărată bătălie, când în zbor, cu o viteză de 60 km / oră, se învârte în partea victimei și începe să-i taie încă viu. Fiind plin de carne cu sânge, salutul nesăbuit nu va refuza de la desert sub formă de țestoase, pești, șerpi, șopârle. O persoană sănătoasă pentru adulți poate să mănânce până la 14 kg de furaj la un moment dat. Dar bea foarte putin.

Clanuri cu o ierarhie clară

Din punct de vedere sociale, hienă reticentă - pradă foarte organizată. Nici unul din celălalt de acest gen nu are o astfel de scară socială clară ca acești indivizi. Hienele trăiesc în clanuri, în care totul respectă regulile matriarhiei. Chiar și cea mai slabă femeie în semnificația ei depășește orice bărbat. Clanul poate include până la 80 de persoane. Femeia cea mai arogantă și cea mai puternică devine liderul clanului, iar atunci când încearcă să se răstoarne în posesiunile ei, îi pedepsește brutal pe rival. Cu conflictele de sex masculin din grup aproape că nu se întâmplă.

Principala sarcină a clanului, împreună cu vânătoarea, este protecția teritoriului. Principalii rivali ai hienelor, pretinzând cu ei pentru aceeași mâncare, sunt leii. Prin urmare, de multe ori există conflicte între pisici mari nobile și mici păsărici snooty. Dacă hienele sunt atacate în grupuri mari, atunci sunt capabili să bată leul.

Filosofi despre hienile

Sângele de sânge sălbatic al hienelor pătate a dat hrănire minții filozofilor antice. Doar așa trei mituri, Ei au făcut ca oamenii să perceapă hienele drept "descendenți adolescenți":

  1. Cum arată o hienăPliniusul Bătrân, un cunoscător al istoriei naturale, a asigurat că fiara imită în mod specific vocea umană, atrăgând oamenii de la casele lor pentru a se sărbători cu ei.
  2. Un alt filosof al Romei antice, Publius Ovid, a afirmat clar în Metamorfozele sale că același individ este o hienă a unui bisexual și poate fi transformat dintr-o femeie într-un bărbat.
  3. Chiar mai departe a fost gânditorul Rusiei Kievan Nestor Cronicarul. El a scris că hiena, care se întinde ca un câine de-a lungul corpului uman, măsoară lungimea sa, ca și în patul Procrustean, și apoi mușcă dincolo de centimetri.

Bitch, și numai! Adevărul din tot ceea ce sa spus se referă doar la vocea hienelor. Într-adevăr, uneori patetic mizerabil, uneori scârțos și enervant, dar mai des comparabil cu râsul sălbatic, seamănă cu nuanțele emotiilor umane. La aceste râde, în timpul prânzurilor cu corpuri moarte, leii leneși din săvana înconjurătoare se duc să intre în posesie cu o muncă minimă. Când leul râde, hiena este tăcută.

Structura organelor genitale la femei

Sunt hienele cu adevărat hermafrodiți? Bineînțeles că nu. Ca toate mamiferele, se înmulțesc prin împerechere cu indivizi de sex opus. Și în natură, masculul distinge cu ușurință femela de semenul ei. Dar o persoană nu poate determina corect corect sexul animalului. Au existat chiar cazuri în așteptare pentru împerechere într-o cușcă la grădina zoologică a fost de două femele, inclusiv persoane de sex opus lor, și apoi e de mirare de ce au pus în scenă lupte în loc de copulație.

Motivul confuziei sexelor constă în structura organelor sexuale ale femeii. În legătură cu conținutul crescut de testosteron de sex masculin în sângele ei, evoluția clitorisului sa schimbat. Este prohibitiv lung și adesea ajunge la 15-17 cm. Datorită formei alungite și dimensiunilor mari, clitorisul este confundat cu un organ genital masculin. Iluzia amestecării sexelor este întărită de buzele mici închise la femele, care seamănă foarte mult cu scrotul.

Cum ar putea să nu fie niște basme îngrozitoare despre animalul-hermafrodit!

Perioada de căsătorie și descendenți

Cum trăiește hivaFemela este situată la împerechere pe tot parcursul anului, însă bărbatul în acest plan este mai pasiv. Cel mai turbulent sezon este sărbătorit din mai până în august. În timpul perioadei de creștere a hormonului, tânărul încearcă să obțină femeia în căile sale de animale, rămânând în același timp timid și precaut. La urma urmei, hienele reperate în clan sunt dominate de o doamnă și ea poate să-i placă destul de mult prietenului dacă nu-i place ceva în comportamentul său.

Sarcina durează între 100 și 110 de zile. Hyena aduce, de regulă, numai două pui. Ei se nasc cu ochii deschiși, cu o greutate medie de aproximativ 1,5 kg. Blana de blană a nou-născutului este netedă și uniformă, fără pete caracteristice care apar doar după 3 luni. De la această vârstă femeia începe să-i aducă carne și să-i obișnuiască cu vânătoarea. Dar, cu toate acestea, încă un an cu un pui mic va rămâne cu mama în burrow. Ea va avea grijă de ele cu grijă și se va proteja împotriva tatălui ei, care nu va eșua să mănânce un bebeluș gonflabile, dacă brusc femeia zazevayetsya.

Hyena, deși pare neatrăgătoare și se confruntă cu probleme, îl atacă foarte rar. Printre numeroasele triburi africane se înregistrează chiar atașamentul și loialitatea indivizilor individuali față de superiorul biped. Fiara este ușor de îmblânzit, răspunde la afecțiune și ia aproape din mâinile alimentelor. Și în Kenya, de exemplu, chiar aranjați un spectacol cu ​​hrănirea acestor creaturi și participarea turiștilor. Deci, "mers ciudat și râs satanic în vânătoare" - doar o deghizare în fața unui bărbat pentru a-și arăta răutatea și nebunia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Afișarea Hyenic Wild Dog din AfricaAfișarea Hyenic Wild Dog din Africa
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
» » Hienele arată intimidant? Obiceiurile și aspectul lor
© 2021 amigdas.com