amigdas.com

Este contorul exact pentru apa din Moscova? Verificarea va fi anulată?

ApometruÎn Moscova, verificarea obligatorie a contoarelor de apă a fost anulată. De acum înainte, este considerată ilegală. Procuratura Moscovei cere ca acțiunile care contravin legii să fie completate, trimițând cerințe adecvate organizațiilor de monitorizare.

Datorită apelurilor cetățenilor, informând despre încălcarea regulată a drepturilor lor, Procuratura a efectuat un control al societății de administrare. Autoritățile municipale cer încă să se verifice contoarele de apă pentru apă caldă și rece, care sunt de cinci ani în funcțiune. Costul acestei proceduri este de 950-1600 ruble. Dar, potrivit procuraturii, organizațiile care dețin controlul nu au motive legale de verificare.

Site-ul oficial al Procuraturii Moscova informează că procuratura a revizuit numeroase plângeri din partea locuitorilor din partea de nord-vest a orașului pentru încălcarea drepturilor lor. Ca urmare, sa constatat că în mass-media, la nivel local, au publicat informații pe care locuitorii din partea de nord-vest a orașului sunt obligate să ia instrumentele de calcul a debitului de apă, de fapt, după o anumită perioadă de funcționare specificată în fișa de date.

Oficiul Procurorului Public, de asemenea, informează că mai devreme a fost introdus Ordinul privind contul de taxare a apei reci și apă caldă pe dispozitive obshchedomovymi și apartamente. Conform acestui document, a fost prevăzut un interval de intertestare pentru contoarele de apă pe apă rece - mai mult de cinci ani, pentru contoarele de apă pentru apă caldă - mai mult de patru ani. Acest interval a fost înregistrat în pașapoartele tehnice de contoare.

Ca rezultat al investigației efectuate de parchetul de pe lângă procuratură, sa constatat că la sfârșitul anului 2012, legea privind intervalele de intertestare s-au făcut unele modificări, printre care termenele pentru verificarea contoarelor de apă au fost anulate.

În plus, unul dintre alineatele rezoluției și-a pierdut forța, ceea ce confirmă procedura de contabilizare a utilizării apei de către casele de construcții și de contoarele de apartamente.

pentru că inducerea locuitorilor să efectueze verificarea contorului apartamentului și a casei pentru apă este ilegală, atunci biroul procurorului inter-districtual Khoroshevskaya a trimis 18 scrisori de avertizare organizațiilor relevante din district. Procuratura informează că în prezent controalele continuă să respecte legislația din acest domeniu.

În februarie 2013, în ziarul „World News“ a raportat că, în decembrie 2012 (după primarul Moscovei a emis instrucțiuni relevante), cu nu mai moscoviții să fie obligat să plătească pentru calibrarea camerei contoare de apă. Dar aceste schimbări nu au afectat viețile moscovitelor. Ei primesc în continuare scrisori care solicită verificarea. Și toate pentru că în acele organizații care sunt implicate în verificarea și instalarea contoarelor de apă nu știu nimic despre numărul decretul 831, adoptat de Guvernul de la Moscova din 26.12.2012

Verificarea contorului de apă: costul serviciilor

Calibrarea contoarelor de apăApropo, calibrarea contorului de apă este o plăcere destul de scumpă. Prin cost, poate fi comparat cu instalarea unui nou contor.

În ziarul "Mir Novostey" sunt date următoarele date:

  1. instalarea unui contor de apă - de la 1500 la 1800 de ruble.
  2. instalarea de HVS și contoare de apă caldă menajeră - de la 3000 la 4500 de ruble.
  3. verificarea contorului de apă - de la 950 de ruble.
  4. cu ajutorul verificării echipamentului portabil sau prin înlocuirea unui contor deja de încredere de până la 1600 de ruble.
  5. Întreținerea dispozitivului (opțional) - de la 240 la 660 de ruble. pe an

Verificarea contoarelor de apă din Moscova

"World of News" a publicat o scrisoare a primului adjunct. Procurorul General RF A. Buksman, în care este raportat că procesul de verificare a stabilit reglementări procurorul discrepanță Moscova Guvern pe 10 februarie 2004 №77-PP privind stabilirea intervale de verificare pentru contoare de apa pentru apă caldă și rece legislației în vigoare. Pentru a elimina încălcările, Guvernul a adoptat o rezoluție din 26 decembrie 2012 №831-PP, care prevede modificări ale Rezoluției nr. 77-PP, inclusiv anularea intervalelor de timp pentru intervalele de calibrare stabilite anterior.

Toată lumea care dorește să fie convinsă de acest lucru se poate referi la rezoluție și poate acorda o atenție deosebită excluderii clauzei 3.1 a celei de-a 77-a rezoluții. Aici găsiți punctul 7.9 despre intervale de intercalibrare nerezonabile în 4-5 ani.

Sunt instrumentele germane fiabile în Rusia?

Verificarea legii contorului?Companiile rusești asociate cu instalarea și verificarea contoarelor de apă au indicat (și încă mai fac) pașapoartele tehnice ale contoarelor profitabile pentru ei înșiși. De exemplu, în pașaportul tehnic privind unele contoare de apă ale producătorilor germani, sunt prevăzute intervale de 4 și 6 tigre. Cu toate acestea, nu există nici un astfel de model pe site-ul oficial dedicat contoarelor de apă, de asemenea nu există informații despre testare sau despre calibrarea periodică a acestui model. Asemenea discrepanțe au fost întâlnite destul de des în ultima vreme.

Cum verifică contoarele din Berlin? Se pare că contoarele lor de apă sunt în funcțiune înainte de defalcare. Dacă echipamentul devine inutilizabil, acesta este schimbat într-unul nou.

Potrivit lui V. Lakhov, șeful Rosstandart, intervalele de calibrare sunt stabilite în toate țările în care sunt utilizate contoare de apă. Aceste intervale nu ar trebui specificate în fișele tehnice ale instrumentului. Acestea ar trebui stabilite la nivel legislativ. Deci cine a dat dreptul întreprinderilor rusești să intre în datele de verificare în pașaportul tehnic al contoarelor de apă?

Intervale de calibrare: interval de 4-6 ani?

Cum funcționează contorul pe apăPentru prima dată locuitorii capitalei au auzit despre intervalele intertestante acum 9 ani. În februarie 2004, guvernul de la Moscova a adoptat Rezoluția nr. 77 privind adoptarea măsurilor de îmbunătățire a contabilității consumului de apă și de îmbunătățire a așezărilor pentru apă caldă și rece, precum și a căldurii în instituțiile sociale din Moscova și în clădirile rezidențiale.

Atașat №1, punctul 7.9 a indicat faptul că intervalul de calibrare luate de Stat din Rusia standard, este de cel puțin 5 ani pentru contoare de apa rece si pentru contoare de apă caldă - nu mai puțin de 4 ani. Dacă după 4-5 ani aveți îndoieli cu privire la precizia contorului, puteți contacta serviciul metrologic. Există toate erorile din aparatul de măsură vor fi identificate, iar apoi va trebui să fie înlocuit, sau abaterea nu va detecta dispozitivul și va continua activitatea.

Se pare că această procedură poate fi efectuată chiar și după 6-7 ani. Dar, în timp, neobservat pentru oamenii din prefixul "nu mai puțin", termenii de intertestare transformat exact la 4 ani pentru contoare pe apă rece și exact la 6 ani pentru contoarele pentru apă caldă. Astfel, acești termeni sunt incluși în practica generală. Dacă, din orice motiv, rezidenții nu au efectuat o verificare la timp a contorului, atunci organizațiile de monitorizare au raportat aceste fapte centrului de decontare. În plus, contorul de apă a fost considerat inutilizabil, iar plata pentru apa consumată a fost acumulată în conformitate cu standardele. Cu alte cuvinte, dacă nu faceți verificarea la timp, așteptați o sumă ordonată a plăților.

Se pare că de mulți ani un număr mare de cetățeni au fost înșelați de cuvinte frumoase și legături cu documente oficiale bazate pe standardele luate din plafon.

Legea 102 prevede în mod clar că verificarea contoarelor este efectuată numai de întreprinzători privați și persoane juridice. Modificările au fost făcute în lista contoarelor, verificarea cărora ar trebui efectuată numai de către centre de metrologie de stat acreditate. Din listă au fost excluse dispozitivele de măsurare a temperaturii umane, dispozitivele de măsurare a lungimii pentru determinarea creșterii umane, instrumentele pentru măsurarea semnalelor sonore pentru diagnosticarea auzului, instrumentele pentru măsurarea energiei electrice și consumul de apă caldă și rece.

Conform paragrafelor "d" și "d" de la punctul 34 Sunt necesare reguli pentru prestarea serviciilor publice rezidenților clădirilor de locuințe și clădirilor rezidențiale în scopul înregistrării rezidenților serviciilor comunale consumate:

  • Contor de apăfolosirea casei comune, a contabilității individuale, generale, de cameră, care respectă cerințele legislative ale Rusiei și care au fost verificate;
  • asigură punerea în aplicare a controalelor contoarelor instalate în detrimentul consumatorului, specificate în documentație la contor. În acest caz, este necesar ca prestatorul să fie informat cu privire la data scoaterii contorului și data stabilirii acestuia pe baza rezultatelor verificării. Excepție sunt cazurile în care contractul de prestare a serviciilor publice prevede obligația executantului de a efectua întreținerea acestor contoare.

În plus, aș dori să menționez că organizațiile de gestionare nu au dreptul să constrângă pe locuitorii locuințelor să efectueze calibrarea obligatorie a contoarelor de apă. Ei pot avertiza doar despre modificarea procedurii de calculare a plății pentru serviciile publice, care este prevăzută la paragraful "a" de la paragraful 59 al Regulilor, dacă contorul a expirat.

Articolul răspunde complet la întrebarea: este necesară verificarea contoarelor de apă? Răspuns: verificarea contoarelor de apă anulate în 2014. Sperăm că, cu ajutorul articolului, veți decide în cele din urmă litigiul cu lucrătorii comunali. Este necesară această lege în acest moment? După citirea articolului, toată lumea va găsi răspunsul la întrebarea lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Locuri unde vă puteți verifica vederea în Moscova. Cum și unde să alegeți puncteLocuri unde vă puteți verifica vederea în Moscova. Cum și unde să alegeți puncte
Cum să numărați contoarele de apă și prin ce metodeCum să numărați contoarele de apă și prin ce metode
Cum să îngheți contorul de apăCum să îngheți contorul de apă
Cum să luați citiri ale contoarelor de apă în apartamente și case particulareCum să luați citiri ale contoarelor de apă în apartamente și case particulare
Cum să sigilați corect un contor de apăCum să sigilați corect un contor de apă
Cum să alegeți și să conectați un contor de energie electrică trifazatCum să alegeți și să conectați un contor de energie electrică trifazat
Timpii de funcționare pentru contoarele de apă caldă și receTimpii de funcționare pentru contoarele de apă caldă și rece
Cum să instalați contoare de apă singurCum să instalați contoare de apă singur
Instalarea contoarelor de apă - cum să faceți asta?Instalarea contoarelor de apă - cum să faceți asta?
Moscova Clinica de ochi pe SemenovskayaMoscova Clinica de ochi pe Semenovskaya
» » Este contorul exact pentru apa din Moscova? Verificarea va fi anulată?
© 2021 amigdas.com