amigdas.com

Whale balena, caracteristicile și caracteristicile unui mamifer

Dolphin belugaBeluga este un mamifer care aparține familiei delfinilor și subordonarea balenelor danturate. În alt mod, putem spune că acesta este un delfin polar, deoarece habitatele sale sunt doar mările Oceanului Arctic. De asemenea, acest animal poate locui în mod liber râurile din nord, care curg în iazuri mari. Yenisei, Lena, Ob sunt râurile cele mai populare unde puteți întâlni delfini beluga. Ea înota în estuarele acestor sisteme fluviale pentru zeci de kilometri în amonte, urmând curentul. În orice caz, cele mai multe balene preferă spațiile maritime, deoarece aici găsesc cantitatea potrivită de hrană și vegetație.

Descrierea și caracteristicile

  1. La apariție, balena este un animal marin mare. Lungimea corpului masculului atinge o notă de 6 metri, iar masa unora este egală cu două tone. Greutatea medie a animalului este de 1,5 tone. În acest sens, femeile sunt mult mai mici. Indicatorul lor de lungime ajunge la 5 metri, iar greutatea variază de la 11,5 tone. Culoarea trunchiului din beluga nordică este reprezentată în principal în alb. De aici și numele animalului. Copii nou-născuți din beluga au o culoare albastru închis sau albastru aspidum.
  2. În timp, culoarea devine palidă și devine gri, care în cele din urmă începe să dea o nuanță albastră. De obicei, pronunțat albastru începe să se estompeze și la vârsta de 4-5 ani dispare cu totul. Astfel, culoarea balenei la această vârstă dobândește o nuanță constantă albă, care rămâne cu animalul până la sfârșitul vieții sale.
  3. Capul beluga cu privire la întregul corp este destul de mic. Are o proeminență caracteristică frontală pe care o au ceilalți delfini, dar ciocul, care este atât de comun în delfini, nu se găsește în belugas. Este demn de remarcat acest lucru animalul se poate roti liber, rotind-o în direcții diferite în sus, în jos și, de asemenea, pe partea laterală. Acest lucru se datorează vertebrelor cervicale mobile ale beluga. Astfel, vertebrele unui animal nu sunt topite împreună, ci separate de straturi cartilaginoase, spre deosebire de alte mamifere.
  4. Acest delfin polar are, de asemenea, mușchi bine dezvoltați, localizați pe botul animalului. Astfel, botul unei balene își poate schimba expresia, uneori puteți observa bucurie, tristețe și uneori indiferență și renunțare totală. Aripile pectorale ale beluga sunt destul de largi și bine dezvoltate, dar ele par mici în comparație cu întregul corp. Coada delfinilor nordici este foarte bine dezvoltată, aripile dorsale nu. Acest lucru se datorează, în principal, habitaclului peștilor, deoarece printre ghețarii eterni un astfel de dispozitiv din zona din spate poate interveni numai și poate duce la disconfort inutil.

Un animal are piele foarte groasă, care are o izolație termică bună și confortabilă. Grosimea unui astfel de capac este egală cu două centimetri. Sub pielea individului există un strat gros de grăsime. Grosimea grăsimii subcutanate poate atinge o notă de 15 centimetri și protejează în mod fiabil organele și imunitatea animalului de efectele temperaturilor scăzute și ale înghețurilor. Înotați animalul folosit la o viteză de 10 kilometri pe oră.

Poate să înoate perfect pe spate și chiar în spate. Beluga poate înota la o adâncime de 300 de metri, ca și alte soiuri de delfini. Subacvatic, animalul poate înota timp de aproximativ 15 minute. În timpul scufundării, se ridică la suprafața apei timp de două minute pentru a înghiți aer curat.

Cum are loc reproducerea și câți ani trăiește?

  1. Beluga cu descendențiProcesul de reproducere în balenele beluga are loc în zone în care există plaje în apropiere. În acest caz, femeia alege de regulă zone în care apa este destul de caldă. Astfel, de obicei, pot fi considerate locuri lângă gurile râurilor. În astfel de locuri, în toamnă sau iarna se naște un nou descendent de balene beluga. Puiul se naște singur și atinge o lungime de aproximativ 1,4-1,6 metri. Greutatea unui pui nou ajunge la 70 de kilograme. Mama își hrănește puiul cu lapte timp de un an și jumătate. După prima livrare, femeia începe o nouă asociere imediat după două săptămâni.
  2. Bărbații sunt obișnuiți să atragă atenția femeilor cu ajutorul luptelor între ele. Sarcina Belugas dureaza aproximativ 14 luni. Maturitatea sexuală la femele începe de la 4 la 7 ani. Abilitatea de a aduce noi descendenți la beluga de sex feminin se pierde în principal la vârsta de 20 de ani. Bărbații devin maturi sexuali până la vârsta de 7-9 ani. Sfârșitul creșterii beluga apare în 10-11 ani. Speranța totală de viață a acestui mamifer atinge valoarea de 35-40 de ani. În condiții de întreținere umană, speranța de viață a unui mamifer poate crește ușor până la o valoare de 45 de ani.

Caracteristicile nutriției și natura mamiferului

Bomboanele Beluga trăiesc de obicei în ambalaje. În acest caz, un astfel de efectiv poate include un număr mare de grupuri separate. În astfel de grupuri mari, un număr mare de femele se pot uni cu puii, restul masculilor, de regulă, merg la cei rămași. În primăvară, mamiferul tinde să înoate mai aproape de țărmurile de nord. Aici, în golfurile înguste lângă gurile râurilor, animalele trăiesc în timpul sezonului cald.

În acest moment, în apa de mică adâncime, un număr mare de pești se înmoaie. Alimentația animalelor constă, în principal, din capelin, saika, cambulă, dar poate folosi și navaga sau codul. Animalul este fericit să mănânce pește de somon și hering, nu disprețui crustacee, precum și moluște. Beluga nu-și înghită victimele cu gura, dar suge împreună cu fluxul de apă.

În primăvară, aceste animale încep împrăștierea activă. Stratul superior al pielii, care a început deja să moară, balenele beluga sunt de obicei rupte de la sine folosind pietre mici, precum și pietricele. Animalele se scarpină cu corpurile lor mari, iar pielea veche se strecoară treptat în apă în bucăți mari. Este neobișnuit că asta este animalul este folosit pentru a petrece sezoanele calde în aceleași locuri și așa mai departe toată viața lui. Adică, după migrarea personajului de iarnă, ei se întorc din nou în acele zone în care s-au născut odată. Într-un alt mod, aceste mamifere nu acționează.

Instruirea belugaCând vremea rece și înghețată se aprinde pe stradă, animalele părăsesc zonele de coastă de reședință și încep să migreze spre marginile câmpurilor congelate. Dacă cantitatea de alimente din beluga este la un nivel scăzut, atunci animalul este folosit pentru a înota într-o zonă cu gheață în derivă. Aceștia pot trăi în mod liniștit în aceste zone, doar ocazional își pot scoate botul din terci de gheață.

Animalele sunt folosite pentru alegerea polinelor mari, alături de care merg în grupuri mari. Se întâmplă deseori să existe mai multe astfel de găuri în gheață. Uneori se ridică la o distanță mare una de cealaltă. Dacă pelinul strânse brusc crusta de gheață, atunci animalul îl poate rupe rapid cu ajutorul corpului său puternic și mare. Uneori se întâmplă ca plantele de gheață să se deplaseze unul pe altul, târâtoare din cauza impactului curenților și vânturilor puternice din nord. În acest moment, accesul la oxigen poate să se suprapună brusc și în acest caz o întreagă turmă uriașă de balene beluga poate muri sub apă.

Principalii adversari ai balenelor beluga

  1. Principalul dușman al beluga nu este atât de mult - doar două. Acestea includ un urs polar și o balenă ucigașă. În același timp, ambii prădători sunt niște dușmani destul de periculoși: o mare și a doua pământ. Ursul Polar iubește doar să mănânce aceste animale. Mai ales le atrage un strat gros de grăsime. Ursul așteaptă să vină iarna și apoi este aranjat în apropierea găurilor mari dezghețate din gheață. În timp ce un dolphar polar se ridică la suprafața apei pentru a respira aer proaspăt, o labă a unui urs mare lovește animalul. Corpul uluit al unui mamifer poartă un urs pe suprafața pământului și începe să mănânce pe el.
  2. Killer Whales De asemenea, ei nu vor putea refuza să mănânce beluga. Ei atacă nemilos beluga în apa în sine. Pentru a scăpa de un astfel de pradă feroce și puternică, beluga aleasă este foarte dificilă și aproape imposibilă. Balena ucigașă poate înota de câteva ori mai repede decât balena beluga, astfel încât mamiferul aproape întotdeauna își încheie viața în gura inamicului.

Ce trebuie să știți?

Beluga în apropiere de floarea de gheațăComparativ cu rudele lor, acest mamifer are muschii bine dezvoltați pe bot, datorită cărora animalul poate să-și manifeste fericirea, să arate bucurie, tristețe sau furie. Pe unele fotografii se vede că animalul este capabil să se bucure, să râdă și chiar să arate altora un dispreț sau o indiferență specială.

Din latină, numele acestui mamifer poate fi tradus ca un delfin fără aripi, deoarece animalul nu are o aripă în zona din spate.

De asemenea, este foarte ciudat ca puii de beluga se nasc cu o culoare distincta de la un parinte adult. Fotografiile micilor descendenți ai animalului arată că până la 1 an corpul lor are o nuanță de albastru închis.

Acum, cifra reală a populației acestor mamifere nu este cunoscută nimănui. Dar experții și cercetătorii susțin că numărul acestora crește într-un ritm mic după evenimentele care s-au întâmplat în ultimele secole, când au fost vânate de balene.

Animalele învață repede și dau repede cursă, astfel încât acestea sunt adesea luate de către artiștii din Dolphinarium. În plus, ele sunt foarte prietenoase și calme: nu sa întâmplat niciodată ca un delfin atacat o persoană sau să-și facă viața o amenințare gravă.

Utilizarea economică a beluga

O turmă de balene albeAcest animal este o industrie limitată (se utilizează numai pielea și grăsimile subcutanate). În ultimii treizeci de ani în Rusia, producția comercială de belugas este interzisă. În acest an, câteva zeci de indivizi sunt exploatați pentru a satisface nevoile popoarelor nordice, pentru a le trimite la laboratoare științifice sau la delfinariu.

Belukha se adaptează rapid la condițiile de captivitate și se pregătește repede. Prima dată când mamiferul a apărut în circul lui Barnum în 1861. de asemenea belugas a reușit să stăpânească o serie de specialități: livrarea de echipamente suplimentare pentru scafandri, căutarea articolelor pierdute, împușcarea unor echipamente speciale sub apă. Toate aceste calități ale beluga îl fac un ajutor inestimabil pentru o persoană care ajută la explorarea pe deplin a expansiunii Arcticului.

Capturarea și vânătoarea de beluga în zonele nordice a apărut în secolul al V-lea. După Revoluția din Octombrie, a fost prinsă cu ajutorul unor plase, arme de foc și aliniere. Beluga a fost capturată mai ales în regiunile Sahalin, Marea Albă, Marea Cehă, Novaya Zemlya, în Golful Ob și în Golful Yenisei. Cea mai mare popularitate a pescuitului beluga a apărut în anii 30, în acest moment în nordul Rusiei și în Orientul Îndepărtat, aproximativ 500 de specii de mamifere din această specie au fost prinse într-un an.

Mai mult, o nouă creștere a numărului de exemplare extrase a apărut în anii 1950, dar la acea dată producția de balene beluga pentru anul nu a depășit 300 de unități. După aceasta, pescuitul pe beluga a scăzut semnificativ. În afara teritoriului Rusiei, balenele beluga au primit întotdeauna mai puțină atenție.

Protecția populației

Alimentează belugaÎncepând cu anul 1994, beluga a fost inclusă pe lista roșie a IUCN, cu statut vulnerabil atribuit statutului. Potrivit situației generale din mai 1999, în lume s-ar putea număra doar 30 de balene de balene beluga, cu un număr total de 100-200 mii capete (dacă Rusia nu este luată în considerare). Acum, principala amenințare la adresa beluga provine din pescuitul intensiv, precum și din dezvoltarea industrială a teritoriului arctic și poluarea atmosferei de către diversele deșeuri de pesticide.

Mormântul lui Mammal

În limba rusă, se poate găsi și expresie - frazeologia "urlând beluga albă", ceea ce înseamnă reproducerea unor sunete puternice care provin din beluga în sine. De obicei, această frazeologie este folosită atunci când o persoană plânge prea tare și plânge. În secolul al XIX-lea au existat două variante de scriere a acestui animal: beluga și beluga. Acum, în limba rusă, cuvântul beluga înseamnă în primul rând - peștele beluga, dar pentru a defini mamiferul expresia beluga este, de asemenea, utilizabilă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum trăiește monstrul și cât de mult cântăreșteCum trăiește monstrul și cât de mult cântărește
Unde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulceUnde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulce
Informații interesante: cum delfini dorm și respir?Informații interesante: cum delfini dorm și respir?
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Delfin Amazon roz sau râuDelfin Amazon roz sau râu
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Albastrul albastru este cel mai mare animal din lumeAlbastrul albastru este cel mai mare animal din lume
» » Whale balena, caracteristicile și caracteristicile unui mamifer
© 2021 amigdas.com