amigdas.com

Câine de rasă Malamute din Alaska

Cum arată puii MalamutePentru astăzi în lume există toate rasele noi și noi de câini. Dar, la vârful popularității, există încă rase de câini, ale căror origini datează de mai bine de un secol. Și această categorie include una dintre cele mai vechi rase - Malamute din Alaska. Hardy, construit atletic, smerit - este vorba despre ei, frumosul nordic, nu vor lăsa pe nimeni indiferenți.

Anterior, această rasă a fost aproape necunoscută pentru noi, dar recent malamutele au încetat să mai fie neobișnuite și câteva rase și, din ce în ce mai des, iubitorii de câini dau dragoste acestor rase.

Istoria originii câinilor

Această rasă este una dintre cele mai vechi. Se crede, că rasa câinilor Malamute a început să se reproducă chiar și în secolul al XVII-lea în Alaska. Numele amuzant al malamutei a venit din numele tribului "Inuit Malemiut", care locuia în Alaska în compania companionilor cu patru picioare. Apoi erau animale cu blană foarte densă și cu piele groasă pe tampoanele labelor. Aborigine angajate în vânătoare și de pescuit și rătăcit în mod constant de la un loc la altul. Și pentru trib, câinii erau singurele mijloace de transport în condițiile unui climat sever. Pentru ei, nomazii erau tratați ca membri ai tribului, deoarece în condiții reci, tribul depindea de rezistența și devotamentul animalelor.

Nomanzii Malemute nu au amestecat niciodată această rasă cu alți câini. Câinii grei, puternici, ca lupii, au fost puribili de natură. Dar a fost până în secolul al XVIII-lea. Când a început așa-numita "Rush Gold", rasa Malamute din Alaska a devenit foarte populară. Ceea ce nu a avut cel mai bun efect asupra purității rasei. Cererea de caini de sanie a crescut, dar animalele pure au fost rare. De aceea, ei au început să se încrucișeze cu alții, de exemplu, cu Sf. Bernard, care se distinge, de asemenea, pentru rezistența și capacitatea sa de a lucra într-un climat aspru. Deci, rasa nativă de câini era pe punctul de a dispărea.

Datorită faptului că unele regiuni din Alaska se aflau în zona de izolare, unii dintre câinii maghiarieni aborigeni ar putea fi totuși salvați. Când a început moda pentru cursele de sanie, rasa de malamute a început să fie restaurată. Acesta a fost principalul motiv pentru divizarea rasei moderne în două rânduri. Fiecare linie are caracteristici distinctive.

În epoca noastră această rasă Câinii sunt printre cele douăzeci dintre cele mai populare și căutate rase din lume, iar câinii sunt, de asemenea, un simbol al statului Alaska.

Malamute: descrierea rasei

Câine de rasăAlaamul Malamute Este un câine puternic, puternic, care nu și-a pierdut abilitățile de lucru inițiale. Rasa are două soiuri: Kotzebue și M`Lut. Prima specie de malamute din Alaska este de dimensiuni medii, are doar culoare gri și are un caracter sociabil. Câinii sunt predispuși la paritate cu o persoană. M`Lut - acesta este cel mai mare reprezentant al rasei, lupul color, alb-negru, gri-alb sau pur alb. Acestea sunt considerate cele mai agresive și mai rezonante, mai degrabă decât Kotzebue. Iată o descriere a standardelor de bază ale rasei.

Arhitectură Alaskană pură trebuie să corespundă anumitor date externe:

 • Barbatul ar trebui să fie de la 60 la 63 cm, iar femela -57-59 cm.
 • Malamute are un corp compact dar puternic, un corp fizic puternic și un piept profund.
 • Lana la câine trebuie să fie rigidă în exterior, iar interiorul are un substrat moale. Astfel, lâna este acoperită cu grăsimi rezistente la umiditate.
 • Cântăriți un câine în normă nu trebuie să fie mai mic de 35 kg și de cel mult 38 kg.
 • Capul malamutei este proporțional cu corpul și destul de lat.
 • Botul animalului este foarte mare, nu ar trebui să fie arătat sau întins.
 • Urechile sunt foarte distanțate și au forma triunghiulară. Capetele urechilor sunt rotunjite și nu atârnă.
 • Câinele are o maxilară impresionantă și dinți mari ascuțiți. Mișcarea este ca o foarfecă. Buzele strânse închise împreună.
 • Ochii ușor înclinate, nu foarte mari, în formă de migdale. Culoarea este maro.
 • Dacă câinele are o culoare roșie, este permis un nas brun. La alti caini este negru.
 • Câinele are un mândru devenind: spatele este drept, un piept larg, iar pe coapsa există mușchi elastici.
 • Coada întotdeauna se ridică deasupra spatelui și arată ca o curbură.
 • Picioarele malamutei sunt la fel de ascuțite. Ei sunt foarte puternici și puternici.

Descrierea culorii Malamutei din Alaska

Descrierea Malamutei din AlaskaCâinii au o lână semi-lungă, grosieră și elastică. Gâtul, "pantalonii de călărie" și coada pot avea un păr lung. Foarte dens și subțire moale, care păstrează lână într-o poziție naturală. Lana nu poate fi tăiată, numai tratamentul cosmetic între degete este permis. Culoarea stratului poate fi în culorile negru-gri și roșu-negru, cu inserții albe. De asemenea, să spunem că o singură culoare este albă și apoi este respinsă.

Pistolul alb pictat, pieptul, gâtul și corpul inferior, ar trebui să existe așa-numitele sprâncene (speck) deasupra ochilor. Buzele și nasul sunt în mod necesar negre, numai câinii roșii pot avea o piele de nas și buze de culoare cărămizie sau nisip. Pe fruntea acestei rase, linii albe asemănătoare cu forma unui guler sunt binevenite.

Rasa Malamute este de aproximativ 13-15 ani. Nodurile, de obicei, aduc gunoi cu cinci-șase pui.

Elevii malamute evocă sensibilitatea: cârpe frumoase, de pluș, ceva de genul unui pui de urs. Sunt ciudați, curioși și jucăuși. Dar foarte repede cresc în animale uriașe și mobile. Prin urmare, catelul ar trebui să fie educat de la vârsta de 8 săptămâni.

Malamute: caracteristicile rasei

Caracterul Malamutei din Alaska

Cum arată MalamuteAceastă rasă de câini are personaje diferite, ca oamenii. Ea poate fi afectuoasă și jucăușă sau sensibilă, sau poate pufnativă. Dar există calități de bază pentru toți câinii din această rasă. Sunt câini foarte prietenoși și prietenoși, în ciuda dimensiunilor lor impresionante. Un caine de malamuta necesita o atentie constanta pentru sine. Este minunat pentru o familie mare cu copii mici. El poate să joace rolul de bona și să se joace cu copiii în jocuri active.

În general, atitudinea copiilor și a câinilor din această rasă trebuie ajustată. Malamutul gazdă trebuie să se uite atunci, astfel încât catelul să nu manifeste agresiune față de copil și să oprească orice conflict. Cel mai adesea, copilul și câinele care cresc în răzbunare vor fi cei mai buni prieteni și ar trebui să fii pregătit pentru jocurile lor zgomotoase.

Dar dacă aveți un copil, atunci când un câine adult trăiește în familia dvs., atunci ar trebui să setați regulă de imunitate a câinelui pentru câine. În timp ce bebelușul doarme în pace într-un scaun cu rotile, acesta nu reprezintă un interes pentru câine, dar când copilul începe să se târască și să meargă, ar putea fi într-un fel de pericol. Chiar și cu atitudinea prietenoasă a câinelui dvs., nu trebuie să vă lăsați copilul nesupravegheat. Acest lucru nu înseamnă că malamutul va ataca sau va mușca, această rasă este un câine foarte bun. Doar un câine mare și puternic poate împinge în mod accidental, picătură și sperie copilul.

Această rasă de câini este adevărată și, cel mai adesea, este atașată de proprietarul ei. Dar este important să știți că acești câini trebuie să li se reamintească faptul că sunt foarte importanți și că aveți nevoie de ele. Și, de asemenea, dacă îi ofensați pe câine sau nu îi acordați puțină atenție, atunci poate alege să dețină un alt membru al familiei. În același timp - acesta este un câine destul de iubitor de libertate. Nu o țineți într-o cușcă închisă. Și trăind într-un apartament de care aveți nevoie de multe ori și umblați mult timp. În caz contrar, acest lucru va avea un efect dăunător asupra caracterului ei.

Un alt lucru de reținut despre o caracteristică a acestei rase sunt câinii tăcuți. Ei latră rar. Cu toate acestea, ele cresc adesea. Deci, ei comunică, spunând proprietarilor despre dorințele și nemulțumirile lor. Nu-i dați vina pe ei, dar e mai bine să vă mângâieți și să înțelegeți ce vor animalele. Astfel de conversații ar trebui utilizate.

Caracteristicile formării

Cum să ridici un malamutÎn ciuda faptului că reprezentanții rasei Malamute sunt foarte inteligenți și inteligenți și sunt ușor de învățat în echipe diferite, în timp ce sunt destul de încăpățânați și mai degrabă de bunăvoință. În familie, câinele aproape întotdeauna încearcă să ia locul liderului, astfel încât trebuie să arătați imediat că sunteți principalul și să nu lăsați câinele să domine. Malamute poate stăpâni cursul general de formare dacă sunteți suficient de persistent. Dacă sunteți în căutarea unui gardian, atunci această rasă nu vă va potrivi. Malamute nu poseda aceste calitati. El poate speriat dacă nu are aspectul său impresionant. Dar, în același timp, câinele poate fi agresiv față de alți câini sau pisici.

Pentru antrenament, cel mai bine este să cumpărați un guler special, o leșie moale lungă de la cinci la zece metri, astfel încât să nu vă tăiați mâinile. Și, de asemenea, o jucărie preferată animal de casă și bunici pentru promovare. Poate fi bucăți de carne sau furaje. Ei bine, dacă trebuie să te obișnuiești cu muzică, atunci trebuie să o cumperi.

 • Atunci când antrenezi malamutul, trebuie să ai răbdare și perseverență. Trebuie să aderăm la tactici - ușor, consecvent, clar. Cu acest câine trebuie să poți negocia. Ea va executa comenzile numai atunci când vede în ele semnificația. Malamute este capabil să-și amintească comenzile de la un moment dat și chiar să le repete, dar nu mai mult de 2-3 ori. Apoi se plictisește și își pierde interesul de a învăța.
 • Ar trebui să începeți cu cele mai simple comenzi: este "eu" și "loc". Repetați comanda de mai multe ori, dar nu mai mult de 4 ori la rând. Mai bine, că prin antrenament ați ajutat antrenorul, care are experiență în lucrul cu câinii de sanie. Nu este permis să strige, să nu mai vorbim de câine. Veți pierde autoritatea și respectul. Acest câine necesită două sau trei ore de pregătire activă. Poate să tragă greutăți, sănii, ciclism lung.

Regulile de îngrijire pentru malamutul din Alaska

Probleme la baie proprietarii de malamute nu vor apărea, deoarece acești câini sunt foarte îndrăgostiți de înot. Principalul lucru în această procedură este spălarea întregii spume a șamponului din lână groasă. Pentru a fi lăcuit atunci când uscarea a fost netedă și bine îngrijită, trebuie să fie uscată și pieptănată în același timp.

 • Atunci când vine vorba de mulaj, trebuie doar să pieptezi puful cât mai des posibil. Și apoi apartamentul tău va fi peste tot în jos, la fel cum zboară în stradă în timpul înfloririi plopilor.
 • Este esențial să vă tăiați ghearele în mod regulat și să vă ștergeți ochii o dată pe săptămână. Și o dată pe lună să curețe urechile câinelui.
 • Câinele trebuie să aibă propriul ei loc de relaxare. Canapele sau fotoliul nu se potrivesc. Trebuie să fie doar el.
 • Când vă schimbați dinții, trebuie să cumpărați cu siguranță o jucărie sigură. Nu permiteți să mestecați mobilierul și încălțămintea.

Cel mai bun loc pentru a trăi Malamute este, desigur, o casă sau o dachă. Deoarece câinele iubește voința. În apartament va fi un pic aglomerat. Ar trebui amintit, Această rasă este foarte îndrăgită de săparea pământului. Așa că fii pregătit pentru o pajiște săpată. Și, de asemenea, merită să urmăriți că animalul de companie nu a subminat și nu a fugit din cauza caracterului său liber.

Mâncarea Malamutei

Ce să alimenteze un MalamuteAtunci când alegeți alimente, amintiți-vă că, deși malamute și au o stare bună de sănătate, adesea suferă de alergii. Prin urmare, hrana trebuie să fie de înaltă calitate. Hrănirea este de asemenea permisă alimente naturale: un amestec de cereale diferite, gătite pe un bulion de carne cu bucăți de carne de vită și chipsuri de carne. În cazul în care câinele se pregătește pentru o expoziție sau pentru o curse, este mai bine să se administreze hrana cu conținut ridicat de proteine.

Asigurați-vă că ați citit descrierea compoziției alimentelor de pe ambalaj. Din cauza mobilității lor, malamutele nu sunt înclinate spre plinătate. Dar nu poți tolera supraalimentarea câinelui. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate. Merită să știți despre această trăsătură caracteristică a câinelui, cum ar fi furarea hranei. Prin urmare, nu lăsați ceva nesupravegheat comestibil.

Până la patru luni, câinele trebuie să fie hrănit de 4 ori pe zi și după tăierea consumului de alimente de până la două ori pe zi. Porțiunile nu ar trebui să fie foarte mari, altfel intestinele pot fi înghițite.

Boli ale rasei

Ca și oameni, boala malamută poate fi ereditară și dobândită. Merită să conduceți câinele medicului veterinar pentru prevenirea bolilor.

Cele mai frecvente boli ereditare ale acestei rase sunt problemele oculare (orbirea zilelor) și atrofia retiniană. Prin urmare, este important să aveți grijă de ochii câinelui.

Datorită dimensiunii mari, îngrijirii necorespunzătoare și supraîncărcării, animalul poate avea probleme cu sistemul musculo-scheletic. Semne ale acestei boli: oboseală rapidă, lipsă de apetit, letargie și apatie.

Prețurile pentru pui

Alamean Malamutes acasăPurebred standard de catelus, având toate documentele, poate costa până la o sută de mii de ruble. Acest catel în viitor poate participa la expoziții, concursuri, precum și pentru a oferi descendenți de înaltă calitate. Dar catelusii care nu au documente sau nu se potrivesc standardelor descrise, costa 10-15 mii de ruble.

Rasa Malamute este partenerul perfect pentru cei cărora le plac tipurile extreme de recreere, drumeții și schi. Cu acest mod de viață, proprietarul câinelui este mereu acolo și începe să o înțeleagă doar dintr-o privire. Malamutele sunt foarte inteligente și comunicarea cu ele este o mare plăcere, dar pentru aceasta este necesar să oferiți animalului dvs. o viață confortabilă, cu plimbări frecvente și lungi.

Amintiți-vă că malamutul pufos - nu este o jucărie ușoară, ci un prieten devotat și asistent timp de mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Sahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte HuskySahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte Husky
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Câine pentru câini: descrierea hranei, compoziției și scopuluiCâine pentru câini: descrierea hranei, compoziției și scopului
Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuriCâini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
Caracterul câinelui de rasă Husky din SiberiaCaracterul câinelui de rasă Husky din Siberia
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
» » Câine de rasă Malamute din Alaska
© 2021 amigdas.com