amigdas.com

Cât durează un țânțar obișnuit?

Culex pipiensCând vine vara, cu frunze verzi și raze solare calde, apar și țânțarii. O lovitură în pădure sau la lac nu se poate face fără sângele urât mic. În astfel de momente, există o dorință ca toți paraziți bizuiți și mușcați din lume să dispară. Din nefericire vine gândul - câte țânțari vii?

Ce sunt țânțarii?

Ce sunt țânțarii?Se referă la țânțar familia Diptera, un grup de rasă lungă. Are aripi transparente, trei perechi de labe lungi subțiri și un corp alungit. O pereche de antene și proboscis este vizibilă pe cap, cu care insectele perforează peretele vasului de sânge, făcând o mușcătură.

Numai în Rusia, există peste 100 de specii de țânțari, și în lume - mai mult de 3000. Acestea sunt repartizate pe toate continentele lumii, chiar și pe continent, cu o temperatură constantă sub zero grade - Antarctica. În regiunile tropicale, sângeții sunt activi pe tot parcursul anului datorită climatului umed cald, în latitudinile medii pe care le au iarna într-o stare de diapause, iar în Arctica ei rămân activi doar pentru aproximativ două săptămâni.

În mod convențional, întregul număr al acestor suplimente de sânge este clasificat de trei subfamilii: malarie, non-malarie și Toxorhynchitinae. Primul este purtători de organisme parazitare unicelulare - plasmodia malarie. Cu toate acestea, o insectă poate infecta o boală teribilă numai dacă înainte de aceasta a fost beată cu sângele unui pacient infectat. Adesea menționată ca un țânțar malaric mare-centiped, dar aceasta este o opinie eronată.

Nutriție și reproducere

Nutriție și reproducereSurprinzător, bărbații mănâncă sucul de plante și nectarul florilor. Ei niciodată nu hrănesc oameni cu sânge cald, nu au nevoie de ea. Tantarii doar își supărau scârțâiele imense și își zburau urechile și mușcăturile sunt efectuate numai de femei. Ei pot mânca și nectar, dar pentru reproducerea țânțarilor nevoie de proteine. După ce a obținut acest material de construcție din sânge, femeia pune ouă. Creșterea unei insecte de la un ou la un stat adult activ durează doar o săptămână, după ce trece prin mai multe etape:

  • ou;
  • larva;
  • păpușă;
  • imago (specimen adult).

Se crede că, după o mușcătură, țânțarul feminin va trăi literalmente câteva ore, însă această opinie este eronată. Lipidele din sânge o fac mai puternică și mai viguroasă și nu scurtează perioada de viață. În cazul în care femela nu găsește o victimă și nu au făcut o mușcătură după ieșirea posteritatea va slăbi și pot muri, și puii săi sunt țînțari bolnăvicios și mici.

Un specimen de sex feminin, după ce a ajuns într-o stare matură, stabilește până la 150 de ouă pe o suprafață umedă sau apă la fiecare trei zile. Ouăle mature 1-3 zile, apoi de la ele larve de ecloziune, care se hrănesc cu bacterii și microorganisme din apă. Această afecțiune durează aproximativ o săptămână, a cărei continuare se estompează de mai multe ori, transformându-se într-un pupa. După 3-4 zile, apar tantari noi din coconi, care vor fi pregătiți pentru împerechere după 5-6 zile.

Cât durează un țânțar obișnuit?

Din punct de vedere fiziologic, viața femeilor este de două ori mai mare decât viața unui bărbat, chiar dacă bărbații sunt mai puțin expuși riscului de a fi ucis. Durata medie de viață a unui țânțar depinde de temperatura mediului:

peste + 25 ° C19-20 de zile
+25 ° C42-44 zile
+20 ° C56-59 de zile
+14 ° C110-113 zile
+10 ° C119-120 de zile

În condiții favorabile și nutriție adecvată, speranța medie de viață a insectelor este de 41-45 de zile. Sângele o crește cu 3-6 zile.

Reduce durata de viață a sângerării unui număr de factori:

  • supraabundență;
  • temperaturi scăzute sau ridicate;
  • lipsa de nutriție;
  • otrăvire cu substanțe chimice;
  • riscul de a fi ucis în timp ce mușcă;
  • servesc ca hrană pentru păsări și animale insectivore.

În general, temperaturile scăzute nu sunt atât de groaznice pentru un țânțar. În timpul iernii, insectele continuă să trăiască, căzând în diapause. Această condiție este similară anabiozei, dar nu atât de profundă. Poate veni în orice moment în orice stadiu al dezvoltării. Acesta este un fel de pauză, încetinind metabolismul pentru timpul necesar pentru supraviețuire.

Cât durează un țânțar într-un apartament?

Femelele țânțarilorPătrunderea insectelor în locuința umană rămâne adesea neobservată. În timpul zilei se ascund în locuri întunecate, înfundate în crăpături, în liniște stau în spatele mobilierului. După apusul soarelui, pliantele sunt activate. Un buzz enervant interferează cu odihna de seară și numeroase muscări vă fac să petreceți nopți nedormite. Se pare că apartamentul are o mulțime de insecte. De fapt, pot fi 3-4 țânțari, dintre care numai 1-2 femele, deoarece specimenul de sex feminin poate face cât mai multe muscaturi pe care le doriți în fiecare noapte.

Există mai multe fapte care afectează durata de viață a unei insecte în afara condițiilor naturale. În locuința umană, diverse mijloace otrăvitoare și intimidante sunt folosite pentru a distruge țânțarii. Fumigatori răspândiți, care se găsesc aproape în fiecare casă. În plus, atunci când mușcă o persoană simte o durere ascuțită, care provoacă o reacție imediată sub forma unei palme palmă.

Dacă nu implicați mijloace terțe de distrugere, bărbatul nu va supraviețui oricum. Apartamentul are puțin nectar, iar lipsa hranei va afecta destul de repede. Cu toate acestea, femeia poate trăi destul de confortabil timp de două luni, hrănind sânge uman sau animale de companie. Și dacă are loc fertilizarea, ea poate produce chiar și descendenți decente prin așezați ouă într-un loc întunecos și umed, de exemplu, sub baie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Cum de a măsura o fereastră din plastic pentru a instala o plasă de țânțariCum de a măsura o fereastră din plastic pentru a instala o plasă de țânțari
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Cum de a alege o plasă de țânțari pe magneți pentru ușă?Cum de a alege o plasă de țânțari pe magneți pentru ușă?
Plase de țânțari de protecție pe geamuri pentru siguranța pisicilorPlase de țânțari de protecție pe geamuri pentru siguranța pisicilor
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Plasă de țânțari pentru ferestre din plasticPlasă de țânțari pentru ferestre din plastic
Fotografie de perdele de țânțari pentru uși cu magnețiFotografie de perdele de țânțari pentru uși cu magneți
Care este cel mai rapid pește din lume?Care este cel mai rapid pește din lume?
» » Cât durează un țânțar obișnuit?
© 2021 amigdas.com